-
-
You BETA believe...
:a1:![]()
You BETA believe...
-
You BETA believe...
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
..........................
μόνο κάποιος να αρχίσει να γράφει περίληψη και κάποιος να πάει λίγο νερό στον oldman
...........................Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
............................
Λογικά ο γεράνθρωπος θα γλυτώσει το εγκεφαλικό (αλλά μάλλον όχι το καρδιακό) επεισόδιο , μόλις διαπιστώσει -κυριολεκτικα τη τελευταία στιγμή- ότι δεν αναφέρω την 'πηγή' μου.
...........................
Μπαααα ....
ΔΕΝ γλυτωνει τιπτις!![]()
Εδω ειμαι εγω!![]()
Λοιπον ...
Η ολη πραγματεια (χωρις να την εχω μελετησει ενδελεχως ακομα) στηριζεται στην "φανταστικη" και "ως προς παρατηρητη" φυγοκεντρο, με μετρο ισο και αντιθετο με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κεντρομολο!
Αποτελεσμα αυτου ειναι οτι στο σχημα 7 εχουμε ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ δυναμεων σε ενα κινητο που ΣΤΡΙΒΕΙ, πραγμα ΑΤΟΠΟ !!!![]()
Στο τελευταιο σχημα που εχω παραθεσει υπαρχουν ακριβως οι ΙΔΙΕΣ δυναμεις, με μονη διαφορα την Κεντρομολο (αντι της Φυγοκεντρου) η οποια μας δινει και την ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ που το σχημα που παραθετεις ΔΕΝ την δινει !!!
Για την ακριβεια συμφωνα με το σχημα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καν η Κεντρομολος, η μοναδικη δυναμη δηλαδη που αλλαζει την διευθυνση του διανυσματος της ταχυτας και ειναι τελικα υπευθυνη για την κυκλικη πορεια!!!
Αρα η μηχανη του σχηματος (σου) 7 Ειναι πλαγιασμενη σε ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ και πηγαινει ΕΥΘΕΙΑ !!! :a24:
:rotflmao:
![]()
Επανερχομαι λοιπον στο σχημα του 1ου ποστ και ματαξαναεπαναλαμβανω οτι αν υπηρχε και μια ΙΣΗ και ΑΝΤΙΘΕΤΗ δυναμη (η Φυγοκεντρος) τοτε θα εξουδετερωνε την Κεντρομολο, οποτε ΔΕΝ θα υπηρχε κατι που θα μπορουσε να αλλαξει την διευθυνση της ταχυτας και το μπαλακι θα πηγαινε ΕΥΘΕΙΑ !!!![]()
Γιατί βρε παληκάρι μου ???Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
Εάν ένα σώμα μηδενικής μάζας εκτελούσε κυκλική πορεία , λόγω του ανύπαρκτου βάρους του δεν θα ένιωθε κάποια δύναμη να το "τραβάει" προς τα έξω.
Οπότε μήπως αυτό που ονομάζουμε φυγόκεντρος είναι απλούστατα η δυσκολία ενός αντικειμένου λόγω αδράνειας (μάζας) να ακολουθήσει τις συνεχείς αλλαγές της κεντρομόλου;![]()
![]()
(θα σε καταστρέψουν αυτά που διαβάζεις...!!!)![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Τελικά ζει η φυγόκεντρος ;;; Εγώ να τα στείλω τα λουλούδια ή όχι ;;
Αν βγάλουμε άκρη ρε παιδιά ,ενημερώστε με …Την είχα γνωρίσει πιτσιρικάς και μου άρεσε ….Θα στεναχωρηθώ αν πέθανε ….Να στείλω λουλούδια στους δικούς τις …..
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
Τελικά ζει η φυγόκεντρος ;;; Εγώ να τα στείλω τα λουλούδια ή όχι ;;
Αν βγάλουμε άκρη ρε παιδιά ,ενημερώστε με …Την είχα γνωρίσει πιτσιρικάς και μου άρεσε ….Θα στεναχωρηθώ αν πέθανε ….Να στείλω λουλούδια στους δικούς τις …..
![]()
Στειλε τα λουλουδια εσυ και ζητα και συγνωμη που καθυστερησες!![]()
Τιποτα ΔΕΝ ειχες γνωρισει πιτσιρικας, εκτος κι αν ειχες κατω απο 3 (με αριστα το 20) στην Φυσικη!![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
Σελίδα 11, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!![]()
Εάν ένα σώμα μηδενικής μάζας εκτελούσε κυκλική πορεία , λόγω του ανύπαρκτου βάρους του δεν θα ένιωθε κάποια δύναμη να το "τραβάει" προς τα έξω.
Οπότε μήπως αυτό που ονομάζουμε φυγόκεντρος είναι απλούστατα η δυσκολία ενός αντικειμένου λόγω αδράνειας (μάζας) να ακολουθήσει τις συνεχείς αλλαγές της κεντρομόλου;![]()
ΜΗΝ μπλεκουμε τωρα και με "Μηδενικες μαζες" γιατι θα εχουμε αααλλα ντραβαλα ...![]()
![]()
Παντως το πιασες στο περιπου το νοημα ...
Σαν τριτοι "παρατηρητες" και για να ερμηνευσουμε την "αδρανεια" επινοησαμε καποια "Φυγοκεντρη" δυναμη.
Φυσικα, αν παμε να βρουμε εφαρμογη στο συστημα ενος κινητου που εκτελει κυκλικη τροχεια, το συστημα απλα ΚΑΤΑΡΕΕΙ !!!![]()
![]()
Κατι σαν την ΠΛΑΓΙΑΣΜΕΝΗ μηχανη που ΣΤΡΙΒΕΙ (την οποια ειδαμε σε προηγουμενα Σχηματα) κι εχει (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ) ΟΛΕΣ τις ασκουμενες δυναμεις σε ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ !!! Ουαου!!!![]()
![]()
![]()
Πάντως θα μπορούσαμε να ρωτούσαμε και τη γνώμη του Φρεντ Ασταίρ (εάν ζούσε) ή έστω του Νουρέγιεφ (παρομοίως).
Κανέναν καλό χορευτή κανείς?![]()
![]()
You BETA believe...
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Πάντως θα μπορούσαμε να ρωτούσαμε και τη γνώμη του Φρεντ Ασταίρ (εάν ζούσε) ή έστω του Νουρέγιεφ (παρομοίως).
Κανέναν καλό χορευτή κανείς?![]()
![]()
Ρωτηστε κανα φιλο Φυσικο καλυτερα!![]()
Κατα προτιμηση κανα Κωστα Φροντιστηριά ...![]()
![]()
Αν σας πει οτι υπαρχει μπορειτε ελευθερα ...
Να τον δειρετε !!!![]()
![]()
Εδώ είμαι ξανά.
Δεν ξέρω τί λέτε εσείς, αλλά εγώ επιμένω ότι η φυγόκεντρος είναι μια μη πραγματική δύναμη σε αδρανειακό σύστημα αναφοράς, αλλά σε μη αδρανειακό (όπως αυτό της μηχανής) υπάρχει.
Μπορεί να βρεθεί μαθηματικά αν στον δεύτερο νόμο του νευτωνα κάνεις τον απαιτούμενο μετασχηματισμό για να πας από αδρανειακό σε μη-αδρανιακό σύστημα αναφοράς (μαζί με αυτή προκύπτει και η δύναμη coriolis).
Βλέπω ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την κουβέντα, μιας και ο καθένας πιστεύει αυτό που θέλει. Πάντως θα ήθελα αν είναι δυνατόν οι υπέρμαχοι της νεκρής φυγόκεντρου να μου εξηγήσουν γιατί εκτροχιάζεται το τρένο όταν πάρει μια στροφή με μεγαλύτερη ταχύτητα απο όσο μπορεί (το ίδιο ισχύει και για τα αμάξια) ή γιατί το σχήμα της γης δεν είναι σφαιρικό, αλλά στον ισημερινό είναι πιο φαρδια.
ΕΝΝΟΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΥΓΟ Η ΓΗ?ΜΑΛΛΟΝ Η ΜΑΜΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΤΑ!!!:rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από psaxioti
Εδώ είμαι ξανά.
δύναμη coriolis).
μηπως θες να πεις δυναμη cariolis?
Πάντως θα ήθελα αν είναι δυνατόν οι υπέρμαχοι της νεκρής φυγόκεντρου να μου εξηγήσουν γιατί εκτροχιάζεται το τρένο όταν πάρει μια στροφή με μεγαλύτερη ταχύτητα απο όσο μπορεί (το ίδιο ισχύει και για τα αμάξια)
ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΙΣ ΡΑΓΕΣ Ή ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΟ ΓΚΑΖΙ!!
ή γιατί το σχήμα της γης δεν είναι σφαιρικό, αλλά στον ισημερινό είναι πιο φαρδια.
http://www.new.facebook.com/group.php?gid=29204961236
Αρχικά δημιουργήθηκε από psaxioti
Εδώ είμαι ξανά.
Δεν ξέρω τί λέτε εσείς, αλλά εγώ επιμένω ότι η φυγόκεντρος είναι μια μη πραγματική δύναμη σε αδρανειακό σύστημα αναφοράς, αλλά σε μη αδρανειακό (όπως αυτό της μηχανής) υπάρχει.
Μπορεί να βρεθεί μαθηματικά αν στον δεύτερο νόμο του νευτωνα κάνεις τον απαιτούμενο μετασχηματισμό για να πας από αδρανειακό σε μη-αδρανιακό σύστημα αναφοράς (μαζί με αυτή προκύπτει και η δύναμη coriolis).
Βλέπω ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την κουβέντα, μιας και ο καθένας πιστεύει αυτό που θέλει. Πάντως θα ήθελα αν είναι δυνατόν οι υπέρμαχοι της νεκρής φυγόκεντρου να μου εξηγήσουν γιατί εκτροχιάζεται το τρένο όταν πάρει μια στροφή με μεγαλύτερη ταχύτητα απο όσο μπορεί (το ίδιο ισχύει και για τα αμάξια) ή γιατί το σχήμα της γης δεν είναι σφαιρικό, αλλά στον ισημερινό είναι πιο φαρδια.
ΟΛΑ αυτα (που ρωτας) μπορω να σου τα εξηγησω, αλλα εσυ ΔΕΝ φαινεσαι να εισαι διατεθημενος να καταλαβεις ...![]()
Αν δεν εχεις καποιον φιλο-γνωστο Φυσικο, περνα απο κανα φροντιστηριο ΜΕΣΗΣ Εκπαιδευσης και κανε μια ερωτηση ...![]()
Ααααα ....
ΜΗΝ του πεις κι αυτουνου για αδρανειακα συστηματα και δυναμεις Coriollis που εφαρμοζονται στην μηχανη που στριβει, γιατι μπορει να πεσεις σε κανεναν ΟΞΥΘΥΜΟ κι οχι ηρεμο σαν κι εμενα ...![]()
Ααααα² ....
ΜΗΝ του δειξεις το σχημα που εβαλες με ενα κινητο που στριβει (πλαγιασμενη μηχανη) και εχει ΟΛΕΣ τις δυναμεις που του ασκουνται σε ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ !!!
Τοτε θα σε βαρεσει ΣΙΓΟΥΡΑ οσο και ηρεμος να ειναι ...
![]()
Πως έκανες superscript το 2 (ελπίζω να μη φταίει η φυγόκεντροςΑρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Ααααα² ....
)
You BETA believe...