Σελίδα 13 από 50 ΠρώτοΠρώτο ... 38910111213141516171823 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 739

Θέμα: Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    Η ελπίδα είναι αυτή που κρατάει τον άνθρωπο στα δύσκολα. Πιστεύει πως θα έρθουν καλύτερες μέρες.
    Η προσπάθεια να ξεπεράσει τις δυσκολίες είναι που τον κρατάει... Οι εβραίοι πίστευαν/ήλπιζαν για αιώνες οτι θα έρθει κάποιος απο τον ουρανό να τους σώσει απο τη σκλαβια... και παρέμεναν σκλαβωμένοι.

Οι ζηλωτές που ήθελαν να πάρουν την κατασταση στα χέρια τους, ήταν μαύρα πρόβατα για το λαό αυτό.

Δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύουμε πίστη και θρησκίες.
    Γιατί η θρησκεία είναι που σου ζητάει να πιστεύεις καπου

Δε μπορεί τόσοι άνθρωποι να κάνουν λάθος.
    Μπορεί και παραμπορεί... Εκατομμύρια γερμανοί ακολουθησαν τον Χίτλερ

Ναι υπάρχει κάτι πέρα από μας.
    Που το ξέρεις;

Όμως ποιός θα αμφισβητήσει την ύπαρξή του?
    Εγώ.... Αφού στερούμαι απτών αποδείξεων περι της ύπαρξης...

Μα ακόμα και ένας Άθεος πιστεύει κάπου!!!
    Λάθος!

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

i pisti kai i elpida episis einai kai o logos pou kapoios tha dextei na polemisei gia ton theo tou...
    i elpida akoma einai o logos pou kapoios tha parei tin poio paratolmi apofasi elpizontas (or pisteuodas) oti tha pane ola kala...

kai ena soro alla...

me alla logia exei dio opseis... kali kai kaki

to provlima einai oti

AN DEN EXEIS LOGIKI THA ISE MIA ZWI ENA "EFTIXISMENO"/makario (???) PROVATO!

kai an exeis logiki, vlepeis ta pragmata kai me to nou kai oxi mono me tin "kardia"
    kai twte diskola den vlepeis ta kena tis thriskias...

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Σωστό! Γι αυτό και έχουμε λογική! και νομίζω ότι οι περισσότεροι μπορούμε να ξεχωρίσουμε την κάθε περίπτωση.

Όχι η ελπίδα και η πίστη δεν σε κάνει πρόβατο. Η έλληψη λογικής σε κάνει!
    ....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Μπορεί και παραμπορεί... Εκατομμύρια γερμανοί ακολουθησαν τον Χίτλερ
    ανά τους αιώνες;... όπως έκαναν με τον Χριστιανισμό , τον Βουδισμό κτλ; Κάπου χωλαίνει το επιχείρημα σου.

... Οι εβραίοι πίστευαν/ήλπιζαν για αιώνες οτι θα έρθει κάποιος απο τον ουρανό να τους σώσει απο τη σκλαβια... και παρέμεναν σκλαβωμένοι.
    To ίδιο κάναμε και εμείς (1821) περιμένοντας άλλους, αλλά τελικά την ελπίδα την υλοποιήσαμε μόνοι μας. Με Πίστη ίσως σε αυτό που σήμερα κάποιοι απορρίπτουν. Οι Εβραίοι δεν αποτελούσαν όμως τότε έθνος με συνολική συνείδηση αλλά ενα σύνολο νομαδικών φυλών που ακόμα και μετά την "απελευθερώση" τους απο τον Μωυσή και τους Αιγύπτιους , τρωγόντουσαν ακόμα μεταξύ τους.
    Χωλαίνει και αυτό λοιπόν σαν επιχείρημα.

Α... και οι Άθεοι φίλε cpt.. πιστεύουν στον εαυτό τους... άρα στον άνθρωπο. Σε μια οντότητα φθαρτή με μεγαλές μεν αλλά περιορισμένες δυνατότητες. Δεν έφτιαξαν αυτοί το σύμπαν βλέπεις.
    Η διαφορά εδώ είναι οτι εσένα απο τα γραφόμενα περισσότερο σε κατατάσσω κατά την γνώμη σε αγνωστικιστές , παρά σε άθεους.

Sonic...

το καλύτερο όλων είναι ο συνδυασμός του νού και της καρδιάς για να αναλύσεις κάποια πράγματα. Αλλιώς η στενωπός και για τις δύο πλευρές , δείχνει πάντα το ίδιο αδιέξοδο , έστω και αν είναι τα αντίθετα άκρα.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Μα ακόμα και ένας Άθεος πιστεύει κάπου!!!
    vasika den ithela na eblakw stin sizitisi alla auto to epixirima legete jana kai jana...

ena paradigma..

an mou aresoun oi motosikletes den simainei oti pisteuw kai stis motosikletes...
    an mou aresei to na zw or to na vriskomai mesa stin fisi den simainei oti pisteuw kai stin fisi...

toso diskolo einai na adilifthite oti apla mas aresei i zwi xwris na pisteuoume se metafisikes enoies?

einai toso diskolo na dextite oti den iparxei kapoios pou mas prosexei kai mas ejousiazei?
    to oti telika eimaste mono mia pio LOGIKI morfi zwis pou fovate akoma ton kosmo?

einai diskoli apofasi kai katalavenw giati kapoios epilegei kati allo...
    alla auto den to kanei kai swsto/ortho..

kai kati akoma twra pou pira fora...

den iparxei tixi... oute kan pithanotites tha tolmousa na pw...

o kosmso einai ena peirama...

gia na iparjei zwi stin gi eprepe oi sinthikes na einai kataliles (apostasi apo ton ilio, zoni meteoritwn ktlp)
    kai apo ekei kai pera eimaste to diarkes apotelesma TOU POIO VIOSIMOU KOMATIOU...

den einai simptwsi einai monodromos...

p.s. @Gandalf an omws to sinesthima iperkaliptei tin logiki den exoume apofasi exoume parormisi!!
    ara kai analoga apotelesmata...

kai twra siopenw...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    ανά τους αιώνες;... όπως έκαναν με τον Χριστιανισμό , τον Βουδισμό κτλ; Κάπου χωλαίνει το επιχείρημα σου.
    Δε χωλαίνει...

Για χιλιετίες εκατομμύρια άνθρωποι πολεμούν μεταξύ τους και σκοτώνονται...

Δεν κάνουν λάθος;

Επίσης εγώ ποτέ δεν έχω πει οτι είμαι άθεος. Όντως το αγνωστικιστής μου ταιριάζει πιο πολύ θεωρητικά... αλλά τα απορρίπτω όλα αυτά γιατι μου τη σπάνε οι ταμπέλες και οι κατηγοριοποοιήσεις των ανθρώπων, στη λογική του είτε είσαι οπαδός θρησκείας είτε του αγνωστικισμού, είτε...

Δεν είμαι ΤΙΠΟΤΕ απ' όλα αυτά!

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

maira τι σχεση εχει η πιστη και η λογικη?επισης που πιστευει ακριβως ενας αθεος?
    η πιστη και αυτο το πιστευε και μη ερευνα μας εχει χαρισει πολλα προβατα

Cpt. Haddock συμφωνω απολυτα!(παει τωρα εγινε αρρωστεια )

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Ρε συ cpt... πολύ "αθώο" σχόλιο ρε φίλε... το πεθαίνουν για την θρησκεία...

Δείξε μου ενα σημείο που πολεμάνε για την θρησκεία.

Οι Σταυροφορίες;
    Στην Ρωμανία; Στο Βυζάντιο;
    Στο Ισραήλ;
    Σήμερα με την Αλ Κάϊντα;

όπως είπα και στον sonic.. ο συνδυασμός καρδιάς μυαλού είναι ο καλύτερος. Γιατί ακόμα και αν είσαι πολίτης και κάποιος μπάσταρδος σε σύρει στα όπλα για "ιερούς λόγους" ενώ κοιτά την τσέπη και την εξουσία, εσύ με την καρδιά θα έχεις ακόμα ελπίδα να στηρίξεις το τι θα απογίνεις , σε όποια περίπτωση.
    Ενας όμως που δεν πιστεύει παρά μόνο στον εαυτό του, ποιά θα είναι η ελπίδα του;.. Να μην φάει αδέσποτη σφαίρα;

Χώρια που αυτό που σε ρώτησα εγώ , είναι αν πιστεύουν ακόμα στον Ναζισμό μετά απο 40 χρόνια , όπως πιστεύουν σε μια όποια ιδεολογία Πίστης μετά απο χιλιάδες και οχι δεκάδες χρόνια.

noble... το ερώτημα σου απαντήθηκε πιο πάνω για τον Άθεο. Επίσης η Πίστη δίνει και δύναμη για καθημερινές πράξεις ίσως ασήμαντες για εμάς εδώ , για κάποιον άλλον όμως πολύ σημαντικές.
    Το αυθαίρετο δεν πιστεύω και χαρακτηρισμός κάποιων ώς πρόβατα επειδή απλά Πιστεύουν είναι τουλάχιστον αφελής.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
    Oldmaaaaaan, ένα γιατρό, αυτη δε παει καλά
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
    maira τι σχεση εχει η πιστη και η λογικη?επισης που πιστευει ακριβως ενας αθεος?
    η πιστη και αυτο το πιστευε και μη ερευνα μας εχει χαρισει πολλα προβατα

Η πίστη πάει στο πιστεύω σε καλύτερες μέρες και η λογική στο ότι αν δεν κάνω κάτι πώς θα τις δω????

πιστεύω πως θα με βοηθήσει κάποιος αλλά η λογική μου λέει πως αν δεν βάλω κι εγώ το χεράκι μου.....

Συν Αθηνά και χείρα κίνει! (αν το γράφω σωστά ορθογραφικά!)

Το "πίστευε και μη ερεύνα" Είναι από τους γρίφους της πειθίας αν ξέρεις. Έχει δύο σημασίες αν άλογα που θα βάλεις το κόμα. Τώρα οι περισσότεροι το παίρνουν έτσι: "πίστευε, και μη ερεύνα", ενώ άνετα μπορεί να λεχθεί και έτσι: "πίστευε και μη, ερεύνα!"

Αρα.......!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Ρε συ cpt... πολύ "αθώο" σχόλιο ρε φίλε... το πεθαίνουν για την θρησκεία...
    Δεν έγραψα οτι πεθαίνουν για τη θρησκεία.

Ειπε η Μαιρα οτι "τοσοι ανθρωποι αποκλείεται να κάνουν λάθος" και το αντίκρουσα με 2 παραδείγματα

Για χιλιετίες εκατομμύρια άνθρωποι πολεμούν μεταξύ τους και σκοτώνονται. Δεν κάνουν λάθος; Άρα το "τοσοι ανθρωποι αποκλείεται να κάνουν λάθος" δε στέκει

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Το "πίστευε και μη ερεύνα" Είναι από τους γρίφους της πειθίας αν ξέρεις. Έχει δύο σημασίες αν άλογα που θα βάλεις το κόμα. Τώρα οι περισσότεροι το παίρνουν έτσι: "πίστευε, και μη ερεύνα", ενώ άνετα μπορεί να λεχθεί και έτσι: "πίστευε και μη, ερεύνα!"
    Όχι "ανετα".

ΜΟΝΟ με το δεύτερο τρόπο. Κόμα πριν απο το "και" στα ελληνικά δεν μπαίνει

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Δεν έγραψα οτι πεθαίνουν για τη θρησκεία.

Ειπε η Μαιρα οτι "τοσοι ανθρωποι αποκλείεται να κάνουν λάθος" και το αντίκρουσα με 2 παραδείγματα

Για χιλιετίες εκατομμύρια άνθρωποι πολεμούν μεταξύ τους και σκοτώνονται. Δεν κάνουν λάθος; Άρα το "τοσοι ανθρωποι αποκλείεται να κάνουν λάθος" δε στέκει

Ναι αλλά το ότι τόσοι άνθρωποι αποκλείεται να κάνουν λάθος πήγεναι στο ότι για να πιστεύουν κάπου όλοι αυτοί τόσα χρόνια, (και όχι να πολεμούν γι ' αυτό), κάνουν λάθος??

Αυτοί ήταν η ακριβής ερώτηση!

Όχι "ανετα".

ΜΟΝΟ με το δεύτερο τρόπο. Κόμα πριν απο το "και" στα ελληνικά δεν μπαίνει

Το κόμα είναι ηχιτικό! Η πειθία τα έλεγε δεν τα έγραφε!!!

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Oldmaaaaaan, ένα γιατρό, αυτη δε παει καλά
    Μένω άναυδος...!!!
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σελίδα 13 από 50 ΠρώτοΠρώτο ... 38910111213141516171823 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας