Σελίδα 13 από 22 ΠρώτοΠρώτο ... 389101112131415161718 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 317

Θέμα: Europe is our playground: Aθηνα - Wroclaw 2007

Το πιο φοβερο ομως ειναι οι λεπτομερειες του καθενος, που εχουν να κανουν με το μερος στο οποιο βρισκονται.

Πχ. το παρακατω το βρηκα πισω απο τη σιδερια ενος παραθυρου, ως ...κρατουμενο!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	dscf1197.jpg 
Προβολές:	820 
Μέγεθος:	82,9 KB 
ID:	103712
    Νίκος
    Open Horizons

Ενω αυτο το βρηκα στις οχθες του ποταμου Odra!
    Λεπτομερεια: προσεξτε τα μικρα παπουτσακια του!

Όνομα:	dscf1109.jpg 
Προβολές:	806 
Μέγεθος:	69,0 KB 
ID:	103713
    Νίκος
    Open Horizons

Η ωρα ομως εχει πλεον περασει και το στομαχι μας αρχιζει να διαμαρτυρεται!

Η ομορφη ξεναγος μου, μου λεει οτι ξερει ενα πολυ ωραιο μικρο εστιατοριο εδω κοντα. Φυγαμε!

Ενω προχωραμε στους δρομους, τα κτηρια συνεχιζουν να με εκπλησσουν. Απο μοναστηρια οπως αυτο....

Όνομα:	dscf1167.jpg 
Προβολές:	501 
Μέγεθος:	86,8 KB 
ID:	103714
    Νίκος
    Open Horizons

...μεχρι και κτηρια οπου το αψυχο συμβιωνει αρμονικα με το εμψυχο!

Όνομα:	dscf1194.jpg 
Προβολές:	501 
Μέγεθος:	98,2 KB 
ID:	103715
    Νίκος
    Open Horizons

Καταληγουμε σε αυτο το πολυ ζεστο οντως μικρο εστιατοριο...

Όνομα:	dscf1173.jpg 
Προβολές:	799 
Μέγεθος:	92,9 KB 
ID:	103717
    Νίκος
    Open Horizons

...οπου επιλεγω να δοκιμασω -τι αλλο;- την Πολωνεζικη κουζινα!

Στην φωτογραφια φαινονται τα λεγομενα Pirogi -κατι σαν σφολιατακια, τα οποια γινονται ειτε τηγανητα ειτε βραστα, και εχουν γεμιση τυρι η διαφορα χορταρικα. Μουρλια!!!

Όνομα:	dscf1177.jpg 
Προβολές:	788 
Μέγεθος:	93,5 KB 
ID:	103718
    Νίκος
    Open Horizons

Αποχαιρετω την Alicja για τωρα, μιας και θα συναντηθουμε ολη μαζι η παρεα το βραδυ για να παμε σε ενα περιφημο Jazz Club!

Στο σπιτι βρισκω τον Pawel και πιανουμε την κουβεντα πινοντας μπυριτσα! Η ωρα περναει γρηγορα και το βραδυ ερχεται.

Ετοιμαζομαστε και κατεβαινουμε παλι στην πολη, οπου βρισκουμε το Jazz Club. Για κακη μας τυχη το live που ηταν προγραμματισμενο ειχε ακυρωθει, αλλα αυτο δεν μας εμποδισε απο το να κατσουμε και να πιουμε ενα ποτακι!

Στο μαγαζι περαν του οτι εχουν παιξει πολλα απο τα μεγαλα ονοματα της Jazz, R&B, και Funk σκηνης, υπαρχει ενα εθιμο: οσοι καλλιτεχνες περνανε απο εκει γραφουν κατι στους τοιχους με μαρκαδορο!

Όνομα:	dscf1088.jpg 
Προβολές:	787 
Μέγεθος:	91,5 KB 
ID:	103720
    Νίκος
    Open Horizons

Συντομα βεβαια το εθιμο αυτο επεκταθηκε και στους θαμωνες, οι οποιοι γεμισαν τους τοιχους με οτι μπορει να φανταστει κανεις! Και οταν λεμε οτι τους γεμισαν, μιλαμε οτι τους ΓΕΜΙΣΑΝ!!
    Χιλιαδες στιχακια, ονοματα, υπογραφες και σημειωσεις επιαναν καθε σπιθαμη των τοιχων του μαγαζιου!

Η φοβερη Jazz μουσικη γεμιζε το χωρο, ενω η παρεα μας συμπληρωνε την ατμοσφαιρα με χαμογελα και πειραγματα!

Αντε γεια μας!

Όνομα:	dscf1089.jpg 
Προβολές:	784 
Μέγεθος:	93,9 KB 
ID:	103721
    Νίκος
    Open Horizons

ΗΜΕΡΑ 10: Wroclaw Πολωνιας - Πραγα Τσεχιας

Η ημερα ομως να φυγω πλεον ειχε φτασει.
    Ο δρομος μπροστα με καλουσε, αλλα ενας κομπος στο λαιμο μου δεν με αφηνε να νοιωσω χαρα!

Οι μερες ειχαν περασει τοσο ομορφα, και τα παιδια με ειχαν αγκαλιασει με την αγαπη τους και με ειχαν βαλει στις ζωες τους χωρις να ζητησουν τιποτα σαν ανταλλαγμα, και εγω δεν ηθελα να φυγω!

Επρεπε ομως να γινει και το ηξερα! Εξαλλου ο Pawel και η Arilla τις επομενες ημερες θα επρεπε να πανε παλι στο γραφειο στις δουλειες τους, οποτε ....τα κεφαλια μεσα! :o

Σηκωθηκα το πρωι και βρηκα την Arilla στην κουζινα η οποια μου εγραφε ενα αποχαιρετιστηριο σημειωμα, το οποιο μου εδωσε μαζι με ενα γλυκυτατο (κυριολεκτικα) δωρο: ενα μικρο βαζακι με σπανιο μελι (εχει και την κερηθρα μεσα!), και ενα μικρο κερινο αγγελακι! :a07:

Ευχαριστησα τα παιδια θερμα και βεβαια οι στιγμες ηταν καπως.... ....δυσκολες!

Φορτωνω την κουκλα μου και πλεον η προοπτικη του υπολοιπου του ταξιδιου μου με κανει να νοιωθω ηδη καλυτερα! Εξαλλου τα παιδια θα τα δω και οταν ερθουν Ελλαδα!

Ετσι αφηνω πισω μου το ομορφο προαστιο του Wroclaw, με αναμικτα συναισθηματα: απο τη μια χαρα που ειμαι Ταξιδιωτης παλι, πανω στην μηχανη και στον ανοιχτο δρομο, απο την αλλη λυπη που αφηνω πισω υπεροχους ανθρωπους και μια τοσο ομορφη πολη....

Όνομα:	dscf1191.jpg 
Προβολές:	638 
Μέγεθος:	98,2 KB 
ID:	103722
    Νίκος
    Open Horizons

Το Wroclaw με αποχαιρετουσε με τον πιο ομορφο τροπο.... Εις το επανειδην λοιπον!

Next stop, Πραγα!

Όνομα:	dscf1198.jpg 
Προβολές:	726 
Μέγεθος:	83,1 KB 
ID:	103723
    Νίκος
    Open Horizons

Σημερα εχω να διανυσω μονο 300 χιλιομετρα, μεχρι την Πραγα, οπου με περιμενει ο Guy, ενας φιλος και συνφορουμιστας απο το Ducati Forums.

Το πως εγινε το "κονε" αυτο ειναι φοβερα αξιοσημειωτο απο μονο του! Οταν σχεδιαζα ακομα το ταξιδι, ειχα κανει ενα Thread σχετικα με το οτι θα περασω απο τις συγκεκριμενες χωρες, και ζητουσα πληροφοριες για το τι πρεπει να προσεξω κλπ.

Ετσι ο Guy, Βρετανος που ζει πλεον μονιμα στην Τσεχια, και ενα απο τα πιο παλια μελη του forum, μου εστειλε ενα ΠΜ και με προσκαλεσε να βρεθουμε απο κοντα αφου θα περνουσα απο Τσεχια, και μου εδωσε ολα του τα στοιχεια! Ονομα, τηλεφωνα κινητα και σταθερα, διεθυνση σπιτιου, χαρτη για την περιοχη... Μεχρι και το τι accomodations ειχε να προσφερει μου εγραψε: απο φορτηγακι για ρυμουλκηση (ποτε δεν ξερεις), αλλαγη ελαστικου, γκαραζ με πληρη σειρα εργαλειων για να δουλεψω αν χρειαζοταν, συνεννοησεις με τοπικα συνεργεια για οτιδηποτε πιο σοβαρο, κλπ!!

Αυτο βεβαια δεν ηταν καινουργιο σε μενα... Αυτο το "δικτυο αλληλοβοηθειας" το εχουν στησει στο φορουμ αυτο εδω και πολυ καιρο, οποτε το ηξερα ηδη!

Με συγκινησε ομως η προθυμια του να βοηθησει και να γνωρισει καποιο ατομο που δεν ηξερε απο πριν, και μαλιστα οταν του ζητησα πληροφοριες για καποιο ξενοδοχειο, δεν ηθελε να ακουσει κουβεντα! Θα με φιλοξενουσε στο σπιτι του!

Τωρα ομως ειχα μπροστα μου μια καταπληκτικη διαδρομη μεσα απο τα δαση της Πολωνιας και της Τσεχιας, να απολαυσω!

Ανοιγω το γκαζι και η μηχανη βρυχαται απολαυστικα!! It's good to be alive today!

Όνομα:	dscf1203.jpg 
Προβολές:	729 
Μέγεθος:	97,6 KB 
ID:	103730
    Νίκος
    Open Horizons

Η συντομη αλλα ομορφη εθνικη οδος μεχρι Legnica με βγαζει μεσω μιας απολαυστικης διαδρομης προς Jelenia Gora, πολυ κοντα στο Karpacz -την περιοχη οπου καναμε το υπεροχο 3ημερο στα βουνα!

Οι δρομοι και η καταπρασινη φυση γυρω ειναι ολα τοσο απολαυστικη που καποιες φορες σταματαω για να χαζεψω γυρω μου και να φωτογραφισω το απιθανο τοπιο.....

Όνομα:	dscf1202.jpg 
Προβολές:	733 
Μέγεθος:	96,9 KB 
ID:	103731
    Νίκος
    Open Horizons

Προορισμος τα συνορα Πολωνιας - Τσεχιας μετα το Jakuszyce.

1 ωρα αργοτερα και εχω μολις περασει τα συνορα, οποτε και αποφασιζω να κανω μια μικρη σταση για ξεμουδιασμα στο Harrachov -ενα γραφικοτατο Τσεχικο χωριουδακι!

Απολαμβανω ενα Cappuccino και μερικα λαχταριστα μπισκοτακια, ενω χαζευω τους περαστικους που μαζευονται κατα καιρους και χαζευουν τη μηχανη!

Τελικα ειναι κατι το ξεχωριστο η ατιμη...

Όνομα:	dscf1205.jpg 
Μέγεθος:	99,0 KB 
ID:	103732
    Νίκος
    Open Horizons

Καθως ανηφοριζω στην περιοχη με κατευθυνση το Tanvald το τοπιο αλλαζει σιγα σιγα και γινεται πιο Αλπικο, ενω ο δρομος κραταει το ενδιαφερον μου με πολλες στροφες και καλο οδοστρωμα.

Θα ηθελα στο σημειο αυτο να σας πω δυο λογια για τον Ε65.

Η διαδρομη λιγο μετα το Tanvald και μεχρι το Turnov ειναι ισως η καλυτερη που εχω δει ποτε μου! Φανταστειτε 30 χιλιομετρα ΑΠΙΣΤΕΥΤΩΝ στροφων, με χαραξη συγκλονιστικη, ενω το καταμαυρο οδοστρωμα συναγωνιζεται σε ποιοτητα τους δρομους των πασων της Ιταλιας.

Στροφες ολων των ειδων με σωστη κλιση και ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ορατοτητα, σε προκαλουσαν για αμαρτωλα και ατελειωτα παιχνιδια, με ταχυτητες ΠΟΛΥ πανω απο το οριο των 80 χαω...

Η 999 εχει φτιαχτει για τετοιες καταστασεις και δεν εχανε την ευκαιρια να το δειχνει σε καθε περιπτωση, ενω εγω μετα βιας κρατιομουν απο φοβο μην φυγει κανενα σαμαρι σε καμια στροφη!

Στο δρομο ενα σωρο μηχανες περνουσαν και χαιρετιομασταν με το γνωστο σημα της νικης, και αν κρινω απο το ειδος των μηχανων και το πως πηγαινανε, μαλλον αυτη η διαδρομη ειναι για τους Τσεχους οτι ειναι για εμας η Επιδαυρος....

"Τελικα οι Τσεχοι αγαπανε τις μηχανες", σκεφτηκα. :smilea:

Οπως ομως αποδειχθηκε μετα, δεν ειχα δει ακομα τιποτα....

Όνομα:	dscf1207.jpg 
Μέγεθος:	91,7 KB 
ID:	103736
    Νίκος
    Open Horizons

..
    Νίκος
    Open Horizons

Σελίδα 13 από 22 ΠρώτοΠρώτο ... 389101112131415161718 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Shadow Rider - This is not what you expect!... RapidShade