Σελίδα 13 από 20 ΠρώτοΠρώτο ... 389101112131415161718 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 292

Θέμα: SUZUKI BANDIT 1250 S...

Παλαιό μέλος
    Εχτες εβαλα 17αρι γραναζι μπροστα για να δω πως θα συμπεριφερθει.Συχρονως εβαλα και το speedohealer για να διορθωσω τις αποκλισεις του ταχυμετρου.
    Γενικα το speedohealer χρειαζετε,γιατι με την αλλαγη του γραναζιου η αποκλιση φτανει τα13% στα 120 χλμ/ωρα.Βεβαια σε μικρες ταχυτητες των 40-50 χλμ δειχνει καπου 5% λιγοτερο απο το Gps.

Παλαιό μέλος
    Να συμπληρωσω και κατι που απασχολησε τωρα που εψαχνα για τις σχεσεις ταχυτητων.
    Συμφωνα με αυτα που δηλωνει το εργοστασιο ο τυπος και εδω http://www.gearingcommander.com
    δεν ταιριαζουν με τα στοιχεια που παιρνω απο το gps και την δυναμομετρηση.
    Οι σχεσεις ταιριαζουνε με τα χιλιομετρα αλλα μονο αν θεωρησω οτι ο κοφτης ειναι στις 9000 περιπου στροφες, αντιθετως με το δυναμομετρο που δινει κοφτη στις 9500 στροφες.
    Γενικα θα ελεγα οτι εχω μια διαφορα καπου 10-12 χλμ/ωρα.
    Τελικα τι ειναι σωστο;

Αν εμπιστεύεσαι το GPS, κάνε διόρθωση με το GPS. Αλλιώς μπορείς με το δυναμόμετρο αν μετράει ταχύτητα, να δεις πχ στα 200 τι δείχνει το κοντέρ και να διορθώσεις από εκεί... (με ότι ακρίβεια μπορεί να έχει και αυτό). Αλλά επειδή στην λύση #2 θα σε χρεώσουν, κάνε με το GPS ότι μπορείς. Πόσο σημαντικό είναι να είναι 100% ακριβές το κοντέρ πια...

Παλαιό μέλος
    Μαλλον δεν καταλαβες τι ρωταω.
    Δεν με απασχολει να ειναι 100% ακριβες.
    Αυτο που επεσε στην αντιληψη μου ειναι οτι πχ η τριτη στον κοφτη την δινουν 198 χλμ/ωρα στις 9500 στροφες ενω εγω παιρνω 190, την πεμπτη 265 ενω εγω 252 κτλ.
    Αρα η ειναι λαθος τα στοιχεια για τις σχεσεις η ο κοφτης ειναι πιο χαμηλα στις 9000 στροφες η τα στοιχεια ειναι σωστα και κανει λαθος το gps και το δυναμομετρο, πραγμα μαλλον δυσκολο.

ps.ποτε θα σε ξεφτιλησω με το fazer αλλοθρησκε;;

Racefit Growler...τελος!!
    ληστης,
    επειδη κ γω εχω speedohealer στο fz1 λογω γραναζωματος δες στο fazerclub μια αντιστοιχη συζητηση....γενικα παντως να ξερεις οτι το speedohealer ειναι αυτο που γραφει οτι κανει....
    διορθωνει κατα 99.9% το σφαλμα λογω γραναζωματος

σελιδες 8 & 9
    http://fazerclub.gr/forumx/viewtopic...aler&start=105

100% Ακρίβεια δεν έχει κανένα μετρητικό όργανο, ΟΛΑ γράφουν επάνω το ποσοστό σφάλματος (ή τουλάχιστον τα σοβαρά...)
    Ακόμα και το δυναμόμετρο έχει απόκλιση.

265-252=13
    13/252=0,05
    Άρα έχεις 5% απόκλιση ανάμεσα στο τι βλέπεις και τι δείχνει το GPS...

Δεν είναι τραγικό, αλλά σίγουρα μπορείς να το φέρεις.

Σκέψου επίσης ότι με καινούρια λάστιχα και τρίγωνη κορώνα έχεις μεγαλύτερη διάμετρο άρα σε κάθε περιστροφή περισσότερα μέτρα, με φαγωμένα σαφώς λιγότερα... Ακόμα και 1εκ μικρότερη διάμετρο να έχει το ελαστικό (5χιλ. φαγωμένο πέλμα), με 180/55/17 τροχό έχεις στην μία περίπτωση περίπου 198εκ. "βήμα" σε κάθε περιστροφή "καινούρια" και 192εκ. "βήμα" με τα φαγωμένα...
    6εκ/192=0,03, να μία πηγή για 3% απόκλιση....

ps. Η τροφοδοσία -τελικά- είναι λίγο χάλια, ο προηγούμενος έπαιξε λάθος με τα καρμπς, θα το "φέρω" και μετά πετάξτε του τη ροπή σας στα μούτρα

Racefit Growler...τελος!!
    Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
    100% Ακρίβεια δεν έχει κανένα μετρητικό όργανο, ΟΛΑ γράφουν επάνω το ποσοστό σφάλματος (ή τουλάχιστον τα σοβαρά...)
    Ακόμα και το δυναμόμετρο έχει απόκλιση.

Αρχικά δημιουργήθηκε από kyko

επειδη κ γω εχω speedohealer στο fz1.......
    διορθωνει κατα 99.9% το σφαλμα λογω γραναζωματος

Ναι συνάδελφε, δεν σε αμφισβήτησα, απλά επιβεβαιώνω τα λεγόμενά σου... Βρε κακό αυτοί οι γιαμαχαίοι αρπάζονται... :rotflmao:

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai

Δεν είναι τραγικό, αλλά σίγουρα μπορείς να το φέρεις.

ps. Η τροφοδοσία -τελικά- είναι λίγο χάλια, ο προηγούμενος έπαιξε λάθος με τα καρμπς, θα το "φέρω" και μετά πετάξτε του τη ροπή σας στα μούτρα [/B]

Δεν με καταλαβαινεις,δεν με καταλαβαινεις η δεν σε καταλαβαινω...

ps. Να τα μας, αρχισαμε τις δικαιολογιες...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ληστης
    ps. Να τα μας, αρχισαμε τις δικαιολογιες...
    Αυτή τη μέρα μπορώ να παίρνω λίγο μάτι;

Άλλωστε, κατά δήλωση του Παίκτη, θα τον σκίσει με το 600 τον αποστάτη, προδότη και ανέντιμο αμυρουκάτι.

Για την τροφοδοσία δίκιο έχει.... μαστουρώνεις από την άκαυστη.
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ληστης
    Δεν με καταλαβαινεις,δεν με καταλαβαινεις η δεν σε καταλαβαινω...

Ας πούμε ότι το δίνουν "σωστά", με ένα στοκ μετάδοσης μηχανάκι με καινούρια λάστιχα. Και ας πούμε ότι τα δικά σου είναι μισοτελειωμένα. Χάνεις "αυτόματα" 3% ακρίβεια σε σχέση με αυτούς.
    198*(1-0,03)=192... Κατάλαβες τι εννοώ; Μιά πιο "τρίγωνη" κορώνα το επηρεάζει αλλιώς, μιά πιο στρογγυλή αλλιώς... Η πίεση το ίδιο... 100% ακρίβεια ΙΣΩΣ πετύχεις μετά από δοκιμές για ΜΙΑ και μόνη κατάσταση φθοράς και πίεσης ελαστικών.

ο "ανταλλάσσεται με Honda" ας κοπιάσει...

Αν σου βγάζει πχ 190 χιλιόμετρα στις 9500rpm και εσύ τα 190 χιλιόμετρα τα έχεις στις 9000, αυτό είναι όντως περίεργο...

Παλαιό μέλος
    Αυτο που λες το καταλαβαινω.
    Ας το πω αλλιως αυτο που θελω να πω εγω.
    Στην θεωρια σε ενα στοκ καινουργιο μηχανακι 1250 δινουν σχεση μεταδοσης στην εκτη που για καθε 1000 στροφες του κινητηρα εχεις 30,2 χλμ/ωρα. Ετσι στον κοφτη στις 9500 στροφες εχεις 286,9 χλμ/ωρα.
    Τωρα στο δικο μου με πολυ καλα λαστιχα, τα μαμισια, τοτε που εκανα τις δυναμομετρησεις (και μαλιστα σε δυο διαφορετικα δυναμομετρα τα οποια δειξανε το ιδιο αποτελεσμα)
    στις 9500 στροφες εχω 275 χλμ/ωρα. Χοντρικα πανω απο 4% αποκλιση. Αυτη η αποκλιση ειναι υπερβολικη για να συμβαινει απο φθορα ελαστικου καθως 1 ποντος διαφορας στη διαμετρο δινει 1,5% αποκλιση. Βεβαια ενας ποντος σημαινει λιωμενο λαστιχο κατι το οποιο δεν υσχυει.
    Τωρα το gps συμφωνει με το δυναμομετρο αρα αυτη η διαφορα που παιρνω ειναι απο αλλου.
    Το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι ο κοφτης ειναι χαμηλοτερα απο τις 9500 στροφες καπου στις 9000, το οποιο αυτοματα μου λεει οτι τα δυναμομετρα λενε αλλα, η οτι η σχεσεις που αναφερονται απο την μαμα suzuki ειναι λαθος το πιο πιθανο κατα εμε.
    Τωρα βεβαια ολη αυτη η συζυτηση ειναι "ακαδημικη" απλα επεσε στην αντιληψη μου καθως ασχοληθηκα με το speedohealer.

ps. Παντως το εργαλειο εχει γινει πολυ γρηγορο

Να μπω κι εγώ στην ακαδημαϊκή συζήτηση,

φίλε Ληστή αυτό που λες κάθε 1000 στροφές στρόφαλου περίπου 30 χλμ/ώρα δεν ισχύει για όλο το φάσμα των στροφών διότι μετά τις 7500 πέφτει η απόδοση οπότε είναι λογικό να έχεις απόκλιση!

παράδειγμα που έχω παρατηρήσει με 6η σχέση στο κιβώτιο
    6000 σαλ ---> 180χλμ/ώρα
    7000 σαλ ---> 210χλμ/ώρα
    8000 σαλ ---> 240χλμ/ώρα θεωρητικά
    8000 σαλ ---> 235-6 χλμ/ώρα πραγματικά

όλα είναι χλμ κοντέρ και στο 12ρι μου είναι όλα μαμά ακόμα

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Dfoud
    Να μπω κι εγώ στην ακαδημαϊκή συζήτηση,

φίλε Ληστή αυτό που λες κάθε 1000 στροφές στρόφαλου περίπου 30 χλμ/ώρα δεν ισχύει για όλο το φάσμα των στροφών διότι μετά τις 7500 πέφτει η απόδοση οπότε είναι λογικό να έχεις απόκλιση!

παράδειγμα που έχω παρατηρήσει με 6η σχέση στο κιβώτιο
    6000 σαλ ---> 180χλμ/ώρα
    7000 σαλ ---> 210χλμ/ώρα
    8000 σαλ ---> 240χλμ/ώρα θεωρητικά
    8000 σαλ ---> 235-6 χλμ/ώρα πραγματικά

όλα είναι χλμ κοντέρ και στο 12ρι μου είναι όλα μαμά ακόμα
    Αυτο που λες ειναι λαθος.Η σχεση μεταδοσης δεν αλλαζει με τις στροφες. Ειναι δυο πραγματα αλληλενδυτα. Σαν να μου λες οτι στις ψηλες στροφες το γραναζι της αλυσιδας αλλαζει δοντια και γινετε μικροτερο η μεγαλυτερο.Οτι διαφοροποιησεις μπορει να εχεις , ειναι απο τα οργανα.
    Στα 240 εισαι περιπου 220-2 πραγματικα, ενω για τις πραγματικες στροφες μονο απο δυναμομετρο θα τις δεις καθως εχει αρκετη αποκλιση και αυτο.Σκεψου οτι ενω εχει κοφτη στις 9500 στο στροφομετρο φτανει κοντα 10500.

Ps. ποτε δεν ειναι αργα για μοντες

Ληστή αν χάνει 1000 στροφές στις 10000 το στροφόμετρο, έχεις 10% απόκλιση από εκεί και δεν σου φταίει το κοντέρ...

dfoud έχει δίκιο ο Ληστής, η σχέση στροφών/ταχύτητας είναι εξαρτώμενη αποκλειστικά και μόνο από τους λόγους δοντιών των γραναζιών της μετάδοσης στο κιβώτιο και τη μετάδοση, όχι από την απόδοση του κινητήρα.

το όλον με τη μοτοσικλέτα του dfoud όμως, δείχνει πως στο δικό του μηχανάκι, δεν κλέβει το στροφόμετρο! αν χάνει μόνο 4 χιλιόμετρα στα 240, είναι περί το 1,6% λάθος, το οποίο στατιστικά δεν θεωρείται σοβαρό (αθροίζοντας το πιθανό σφάλμα στροφομέτρου, ταχυμέτρου και πιθανές ανοχές στη μετάδοση)...

Άρα, μήπως αλλάζοντας προγράμματα και λοιπά θαύματα, κάτι από όλα σου πείραξε την ένδειξη του στροφόμετρου;

Σελίδα 13 από 20 ΠρώτοΠρώτο ... 389101112131415161718 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Suzuki bandit 1250 vs yamaha FJR 1300
    από hararm123 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 16/08/2011, 20:40
  2. Νεες τιμες Suzuki Bandit 1250
    από μπακαλογατος στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 20/06/2011, 09:14

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ