Σελίδα 13 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 3891011121314151617 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 181 έως 195 από 246

Θέμα: Aναγνώριση Κολλεγίων

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Κατηγορείς το Ελληνικό πανεπιστήμιο για το ψώνιο των σπουδών του Ελληνα?
    Αυτό είναι κοινονικό φαινόμενο φίλε μου.
    Οταν μπήκα στο πολυτεχνείο όλοι είμασταν σίγουροι οτι μας περιμένει μια ζωή στην ανεργία (το 86 όλα αυτά) και κλαίγαμε πρίν ακόμα πάρουμε πτυχίο.
    Παρόλα αυτά δεν είδα κανένα να τα παρατήσει.

Δεν τα παρατάμε ποτέ και έτσι πρέπει να είναι........ Άλλο όμως αυτό και άλλο να λέμε ότι τα ελλήνικά δημόσια ιδρύματα είναι τόσο καλά που όλος ο κόσμος περιμένει τους πτυχιούχους τους για να τους προσλάβει με βασιλικούς μισθούς......

Επίσης δεν ήμουν εγώ που μίλησα για τα ιδιωτικά κολλέγια και αυτούς που δεν καταφέρνουν να περάσουν στις πανελλήνιες...... άλλος είπε με πλάγιο τρόπο ότι όσοι δεν πέρασαν στις πανελλήνιες πάνε στα ιδιωτικά και για αυτό δεν δικαιούνται να έχουν ίδια επαγγελματικά δικαιώματα....

Να γίνει ο έλεγχος στα ιδιωτικά και όσα αξίζουν να αναγνωριστούν τα πτυχία τους............ Να γίνει ο έλεγχος στα δημόσια και όσα δεν αξίζουν να καταργηθούν τα πτυχία τους............ Πόσα θα απομείνουν; Θα βγουν μετά οι γνωστοί και θα πουν: ΟΧΙ.........

Όσο για το τελευταίο σου σχόλιο για τη δουλειά στην Ευρώπη με ελληνικό πτυχίο: συμφωνώ, είναι κοροϊδία να γίνεται αυτό....... το βλέπω εδώ που είμαι.......... κάποτε τσατιζόμουν με αυτούς που έφερναν πτυχία από τη Βουλγαρία...... τώρα, κάνω το ίδιο (με διαφορετικές χώρες).....

Δεν μπορώ να δεχτώ γιατί ο,τιδήποτε είναι ελληνικό είναι αυτομάτως και καλύτερο............ Το ίδιο ισχύει και στην αντίστροφη περίπτωση......... μόνο που είναι οι ελάχιστες εξαιρέσεις που επιβεβαίωνουν τον κανόνα........

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vasdekiss
    Δεν τα παρατάμε ποτέ και έτσι πρέπει να είναι........ Άλλο όμως αυτό και άλλο να λέμε ότι τα ελλήνικά δημόσια ιδρύματα είναι τόσο καλά που όλος ο κόσμος περιμένει τους πτυχιούχους τους για να τους προσλάβει με βασιλικούς μισθούς......

Επίσης δεν ήμουν εγώ που μίλησα για τα ιδιωτικά κολλέγια και αυτούς που δεν καταφέρνουν να περάσουν στις πανελλήνιες...... άλλος είπε με πλάγιο τρόπο ότι όσοι δεν πέρασαν στις πανελλήνιες πάνε στα ιδιωτικά και για αυτό δεν δικαιούνται να έχουν ίδια επαγγελματικά δικαιώματα....

Να γίνει ο έλεγχος στα ιδιωτικά και όσα αξίζουν να αναγνωριστούν τα πτυχία τους............ Να γίνει ο έλεγχος στα δημόσια και όσα δεν αξίζουν να καταργηθούν τα πτυχία τους............ Πόσα θα απομείνουν; Θα βγουν μετά οι γνωστοί και θα πουν: ΟΧΙ.........

Όσο για το τελευταίο σου σχόλιο για τη δουλειά στην Ευρώπη με ελληνικό πτυχίο: συμφωνώ, είναι κοροϊδία να γίνεται αυτό....... το βλέπω εδώ που είμαι.......... κάποτε τσατιζόμουν με αυτούς που έφερναν πτυχία από τη Βουλγαρία...... τώρα, κάνω το ίδιο (με διαφορετικές χώρες).....

Δεν μπορώ να δεχτώ γιατί ο,τιδήποτε είναι ελληνικό είναι αυτομάτως και καλύτερο............ Το ίδιο ισχύει και στην αντίστροφη περίπτωση......... μόνο που είναι οι ελάχιστες εξαιρέσεις που επιβεβαίωνουν τον κανόνα........
    Δεν εχει σχέση το ίδρυμα που σπουδάζεις με τα εργασιακά δικαιώματα.
    Εξάλου στην Ελλάδα η πιάτσα είναι δύσκολη σκληρή και δεν υπάρχουν περιθώρια.
    Δεν απαιτεί μόνο γνώσεις πτυχείο και εμπειρία αλλά και δημόσιες σχέσεις.
    Υπάρχει τεράστια προσφορά σε επιστήμονες της Ελλάδας και του εξωτερικού.
    Παρόλο που το σύστημα ακούγεται άδικο έτσι είναι.
    Μπορώ να σου βρώ όσους μηχανικούς θέλεις με εξευτελιστικούς μισθούς που να δουλεύουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ σε δύσκολα εργοτάξια στο πουθενά και να είναι και γραμματέας και παιδί για τις εξωτερικές δουλιές.
    Αντίθετα είναι δύσκολο να σου βρώ σιδερά ας πούμε που να του δωσεις ένα σχέδιο και να σου σιδερώσει μια πλάκα χωρίς να είσαι απο πάνω του.
    Είναι καθαρά θέμα προσφοράς και ζητησης.
    Στην Ελλάδα έχουμε πολλούς μηχανικούς δηκηγόρους γιατρούς οικονομολόγους και λίγους τεχνίτες μαστόρους εργάτες (ελάχιστους).
    Ετσι είναι αυτονόητο οτι σε μια οικοδομή ο μηχανικός του εργολάβου θα πάρει λιγότερα απο τον υδραυλικό και τον ηλεκτρολόγο και τον μπετατζή και τον σοβατζή.
    Και αυτό είναι αυτονόητο απο την δεκαετία του 80 δεν έγινε τώρα.
    Οποτε κανέναν δεν πρέπει να κατηγορούμε γιατί και εγώ το ήξερα όταν ήμουν στο πολυτεχνείο (και πολύ καλύτερα πήγα απ ότι νόμιζα, ήμουν τυχερός) και ολοι όσοι σπουδάζουν το ξέρουν.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Δεν εχει σχέση το ίδρυμα που σπουδάζεις με τα εργασιακά δικαιώματα.
    Εξάλου στην Ελλάδα η πιάτσα είναι δύσκολη σκληρή και δεν υπάρχουν περιθώρια.
    Δεν απαιτεί μόνο γνώσεις πτυχείο και εμπειρία αλλά και δημόσιες σχέσεις.
    Υπάρχει τεράστια προσφορά σε επιστήμονες της Ελλάδας και του εξωτερικού.
    Παρόλο που το σύστημα ακούγεται άδικο έτσι είναι.
    Μπορώ να σου βρώ όσους μηχανικούς θέλεις με εξευτελιστικούς μισθούς που να δουλεύουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ σε δύσκολα εργοτάξια στο πουθενά και να είναι και γραμματέας και παιδί για τις εξωτερικές δουλιές.
    Αντίθετα είναι δύσκολο να σου βρώ σιδερά ας πούμε που να του δωσεις ένα σχέδιο και να σου σιδερώσει μια πλάκα χωρίς να είσαι απο πάνω του.
    Είναι καθαρά θέμα προσφοράς και ζητησης.
    Στην Ελλάδα έχουμε πολλούς μηχανικούς δηκηγόρους γιατρούς οικονομολόγους και λίγους τεχνίτες μαστόρους εργάτες (ελάχιστους).
    Ετσι είναι αυτονόητο οτι σε μια οικοδομή ο μηχανικός του εργολάβου θα πάρει λιγότερα απο τον υδραυλικό και τον ηλεκτρολόγο και τον μπετατζή και τον σοβατζή.
    Και αυτό είναι αυτονόητο απο την δεκαετία του 80 δεν έγινε τώρα.
    Οποτε κανέναν δεν πρέπει να κατηγορούμε γιατί και εγώ το ήξερα όταν ήμουν στο πολυτεχνείο (και πολύ καλύτερα πήγα απ ότι νόμιζα, ήμουν τυχερός) και ολοι όσοι σπουδάζουν το ξέρουν.
    Το ίδιο λέμε.......

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vasdekiss
    Το ίδιο λέμε.......
    Μπράβο λοιπόν επί της ουσίας το πρόβλημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν είναι η ποιότητα των σπουδών ή ο αριθμός των εισακτέων αλλά ο περιορισμός των θέσεων και η δημιουργία σοβαρών σχολών τεχνικής εκπαίδευσης σε κλάδους που υπάρχει ζήτηση, η δημιουργία τμημάτων επιμόρφωσης επαγγελματιών, (να πληρώσω κιόλας ρε φίλε σαν επαγγελματίας που ψάχνω το παραπάνω σε ένα τομέα που με ενδιάφέρει).
    Οπως και μια σοβαρότερη μέση εκπαίδευση που να εξασφαλίζει μόρφωση σε όλο τον κόσμο.
    Μόρφωση όχι προετοιμασία για τις ανώτερες σχολές, αλλά ουσιαστική μόρφωση ,γιατί εδώ στην Ελλάδα την έχουμε χάσει την μπάλα σε αυτό τον τομεα.

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
    και σου μιλαει ατομο το οποιο εχει εμπειρια απο αγγλια,σκωτια,ιταλια,ισπανια,γαλλια,γερμανια,ολλανδια ,σουηδια,η.π.α,μεξικο,αργεντινη,καναδα,σερβια και φυσικα ελλαδα αμμεση και εμμεση και καθαρα ενδοπανεπιστημιακη.το ελληνικο επιπεδο σπουδων συναγωνιζεται εκεινο του μεξικου θα ελεγα,η αργεντικη ειναι μπροστα.βεβαια για τις αλλες χωρες ουτε λογος

ρε φιλε κοψε κατι...

αααα,και για τις σπουδες επιπεδου μεξικου...το αφηνω ασχολιαστο

Θα σας πω ενά παράδειγμα το οποίο φανερώνει μέρος της αλήθειας για την διαφορά ΑΕΙ/ΤΕΙ.Η ξαδέρφη μου τελείωσε το οικονομικό με τον 2ο καλύτερο βαθμό πτυχίου της σειράς της.Έπιασε δουλειά σαν υπεύθυνη λογιστηρίου σε μία αλυσίδα κέντρων αδυνατίσματος (δεν αναφέρω το όνομα για ευνόητους λόγους).Σας πληροφορώ ότι έχασε την μπάλα,δεν ήξερε που πάνε τα τέσσερα και όλη την μέρα έπαιρνε τηλέφωνο την μάνα μου που τελείωσε το "χαμηλού επιπέδου σπουδών" "χαμηλού επιπέδου σπουδαστών" ΤΕΙ Λογιστικής για να την ρωτήσει για οτιδήποτε.Βάλτε έναν απόφοιτο ΤΕΙ Λογιστικής και έναν απόφοιτο Οικονομικού να δουλέψουν στην πράξη και θα διαπιστώσετε τις τρομερές ελλείψεις που έχει ο απόφοιτος του οικονομικού σε επίπεδο καθημερινών προβλημάτων πάνω στην δουλειά.ο Μαρτζιναλισμός και οι οικονομικές θεωρίες του Σμιθ δυστυχώς δεν έχουν καμμία εφαρμογή στην καθημερινότητα.Ο κύκλος σπουδών των ΤΕΙ είναι περισσότερο συνυφασμένος με την πρακτική εκπαίδευση και σίγουρα σε προετοιμάζει καλύτερα από τον αντίστοιχο των ΑΕΙ για την εισαγωγή στην αγορά εργασίας
    Fortis Fortuna Adiuvat

Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
    Θα σας πω ενά παράδειγμα το οποίο φανερώνει μέρος της αλήθειας για την διαφορά ΑΕΙ/ΤΕΙ.Η ξαδέρφη μου τελείωσε το οικονομικό με τον 2ο καλύτερο βαθμό πτυχίου της σειράς της.Έπιασε δουλειά σαν υπεύθυνη λογιστηρίου σε μία αλυσίδα κέντρων αδυνατίσματος (δεν αναφέρω το όνομα για ευνόητους λόγους).Σας πληροφορώ ότι έχασε την μπάλα,δεν ήξερε που πάνε τα τέσσερα και όλη την μέρα έπαιρνε τηλέφωνο την μάνα μου που τελείωσε το "χαμηλού επιπέδου σπουδών" "χαμηλού επιπέδου σπουδαστών" ΤΕΙ Λογιστικής για να την ρωτήσει για οτιδήποτε.Βάλτε έναν απόφοιτο ΤΕΙ Λογιστικής και έναν απόφοιτο Οικονομικού να δουλέψουν στην πράξη και θα διαπιστώσετε τις τρομερές ελλείψεις που έχει ο απόφοιτος του οικονομικού σε επίπεδο καθημερινών προβλημάτων πάνω στην δουλειά.ο Μαρτζιναλισμός και οι οικονομικές θεωρίες του Σμιθ δυστυχώς δεν έχουν καμμία εφαρμογή στην καθημερινότητα.Ο κύκλος σπουδών των ΤΕΙ είναι περισσότερο συνυφασμένος με την πρακτική εκπαίδευση και σίγουρα σε προετοιμάζει καλύτερα από τον αντίστοιχο των ΑΕΙ για την εισαγωγή στην αγορά εργασίας
    re συ, δεν ειναι θεμα ποιοςξερει καλυτερα τι και ποιος οχι.Στο τρυπακι να κατσω να συγκρινω τει με αει δε μπαινω...

το θεμα ειναι οτι, τα τει δινουν γνωσεις που μπορεις να δουλεψεις στην ελληνικη αγορα.

οσοι πχ απο εμας ειμαστε/σπουδαζουμε μηχανικοι, ξερουμε εκ των προτερων οτι τις γνωσεις μας δε θα μπορεσουμε να τις αξιοποιησουμε στην ελλαδα, γιατι δεν υπαρχουν θεσεις που να μπορουν να αποροφισουν αυτον τον τομεα.Οπως και να το κανουμε, η ελλαδα ουτε Siemens exei, oute Bosch, ουτε Mercedes ουτε BMW...

Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    re συ, δεν ειναι θεμα ποιοςξερει καλυτερα τι και ποιος οχι.Στο τρυπακι να κατσω να συγκρινω τει με αει δε μπαινω...

το θεμα ειναι οτι, τα τει δινουν γνωσεις που μπορεις να δουλεψεις στην ελληνικη αγορα.

οσοι πχ απο εμας ειμαστε/σπουδαζουμε μηχανικοι, ξερουμε εκ των προτερων οτι τις γνωσεις μας δε θα μπορεσουμε να τις αξιοποιησουμε στην ελλαδα, γιατι δεν υπαρχουν θεσεις που να μπορουν να αποροφισουν αυτον τον τομεα.Οπως και να το κανουμε, η ελλαδα ουτε Siemens exei, oute Bosch, ουτε Mercedes ουτε BMW...

Μα δεν κάνω σύγκριση,απλά αναφέρω ένα χαρακτηριστικό περιστατικό οικείο σε μένα.Το ότι στα πανεπιστήμια γίνεται καλύτερα δουλεία σε επίπεδο έρευνας είναι το μόνο σίγουρο,δεν το συζητάω απλά το θέμα είναι είμαστε στην Ελλάδα και όχι στην Γερμανία,δυστυχώς στην Ελλάδα η έρευνα είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο και φυσικά όχι λόγω μυαλών (που σίγουρα σαν λαός διαθέτουμε) αλλά λόγω έλλειψης κονδυλίων και έλλειψη επιπέδου των κυβερνούντων.Δεν υπάρχει έρευνα και ακόμη και αν υπάρξει δεν θα φτάσει στα επίπεδα της Γερμανίας,της Αμερικής κτλ κτλ
    Fortis Fortuna Adiuvat

Αραχτό Μέλος Το avatar του/της red_monster
    Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze

Αυτό που έχει η μάνα σου λέγεται εμπειρία και δεν διδάσκεται σε καμία σχολή...
    Όπως καταλαβαίνεις η σύγκριση σου είναι άτοπη και πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω τι θες να αποδείξεις...
    Όλες οι σχολές είναι χρήσιμες στον τομέα τους, απλός άλλο ΤΕΙ άλλο ΑΕΙ, και δεν το λέω υποτιμητικά άλλά σαν αλλες νοοτροπίες-σχολές
    V - 2 p o W e r

γαζώνουν λέμε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από red_monster
    Αυτό που έχει η μάνα σου λέγεται εμπειρία και δεν διδάσκεται σε καμία σχολή...
    Όπως καταλαβαίνεις η σύγκριση σου είναι άτοπη και πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω τι θες να αποδείξεις...
    Όλες οι σχολές είναι χρήσιμες στον τομέα τους, απλός άλλο ΤΕΙ άλλο ΑΕΙ, και δεν το λέω υποτιμητικά άλλά σαν αλλες νοοτροπίες-σχολές

Πέρα από την εμπειρία σου ξαναλέω ότι το πρόγραμμα σπουδών των ΤΕΙ είναι περισσότερο συνυφασμένο με την καθημερινότητα.Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα,το μόνο που λέω είναι ότι ένας απόφοιτος ΤΕΙ είναι πιο εύκολο να προσαρμοστεί στα καθημερινά προβλήματα της εργασίας του από έναν απόφοιτο ΑΕΙ (δεν μιλάω για όλες τις σχολές).Ίσως αύριο στην δουλεία σου θα δεις ότι κάποια πράγματα που έμαθες στο αμφιθέατρο της σχολής σου δεν έχουνε εφαρμογή στην πράξη.Η πρακτική που είναι βασική στο ΤΕΙ δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε βοηθάει όταν βγεις στην αγορά εργασίας
    Fortis Fortuna Adiuvat

voodoo practitioner Το avatar του/της mikros boudas
    ρε φιλε κοψε κατι...

αααα,και για τις σπουδες επιπεδου μεξικου...το αφηνω ασχολιαστο
    φιλε μου δε κοβω τιποτα,υπαρχει αμμεση και εμμεση εμπειρια σπουδων απο τις χωρες αυτες σε μεταπτυχιακο,διδοκτορικο και ερευνητικο κυριως επιπεδο...ακομα και στο μεξικο ομως,2-3 πανεπιστιμια ειναι πολυ ψηλα στις αξιολογησεις και οχι επειδη εχουνε ωραιο campus...
    The sickness

A good rider has balance, judgment, and good timing. So does a good lover.

φιλε μου δε κοβω τιποτα,υπαρχει αμμεση και εμμεση εμπειρια σπουδων απο τις χωρες αυτες σε μεταπτυχιακο,διδοκτορικο και ερευνητικο κυριως επιπεδο...ακομα και στο μεξικο ομως,2-3 πανεπιστιμια ειναι πολυ ψηλα στις αξιολογησεις και οχι επειδη εχουνε ωραιο campus...

nai, κοψε ομως κατι γιατι @@διες μπορουμε να αρχισουμε να λεμε ολοι μας....

εισαι 19 χρονων και εχεις εμπειρια απο 20 πανεπιστημια σε ολο τον κοσμο?

μισο....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

nai, κοψε ομως κατι γιατι @@διες μπορουμε να αρχισουμε να λεμε ολοι μας....

εισαι 19 χρονων και εχεις εμπειρια απο 20 πανεπιστημια σε ολο τον κοσμο?

μισο....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    αρχικα μιλησα για αμμεση και για εμμεση εμπειρια,δλδ και απο φιλους μου που εμπιστευομαι την γνωμη τους και λενε για τα πανεπιστημια οχι συμφωνα με το ποσο καλο φαγητο εχουν αλλα με το ποσο καλα διδασκουν.και δεν καταλαβα,επειδη ειμαι 19 τι σημαινει αυτο???απαγορευται???
    The sickness

αρχικα μιλησα για αμμεση και για εμμεση εμπειρια,δλδ και απο φιλους μου που εμπιστευομαι την γνωμη τους και λενε για τα πανεπιστημια οχι συμφωνα με το ποσο καλο φαγητο εχουν αλλα με το ποσο καλα διδασκουν.και δεν καταλαβα,επειδη ειμαι 19 τι σημαινει αυτο???απαγορευται???
    οχι δεν απαγορευεται...

απλα να προσεχουμε τι λεμε...

οταν λεμε οτι εχουμε εμπειρια απο ενα πανεπιστημιο, εννοουμε κατι συγκεκριμενο, οτι εχουμε φαει χρονια εκει...

το ακουσα απο γνωστους, διαβασα σε φορουμ στο ιντερνετ, δεν ειναι εμπειρια...

οχι δεν απαγορευεται...

απλα να προσεχουμε τι λεμε...

οταν λεμε οτι εχουμε εμπειρια απο ενα πανεπιστημιο, εννοουμε κατι συγκεκριμενο, οτι εχουμε φαει χρονια εκει...

το ακουσα απο γνωστους, διαβασα σε φορουμ στο ιντερνετ, δεν ειναι εμπειρια...
    δε νομιζω πως εμπειρια ειναι το να εχει φαει χρονια καποιος...δεν ειπα πως το ακουσα απο γνωστους...μιλαμε για εμπειρια απο φιλους τουλαχιστον 2 ετων στο καθενα...και απο δικη μου βεβαια...δεν χρειαζεται να ξοδεψεις 5 χρονια για να καταλαβεις τι παιζεται...
    The sickness

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF