Σελίδα 132 από 139 ΠρώτοΠρώτο ... 3282122127128129130131132133134135136137 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.966 έως 1.980 από 2077

Θέμα: ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΣΑΣ

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Aχχ! είσαι κοντά σε άρτιο σχεδιασμό! Βλέπεις δεν κοιτάς μόνο, μπράβο!
    Θα σε περάσω φέτος σαν πρωτοετή γιατί έχεις ταλέντο και παθιάζεσαι

Όπου συναντήσεις τον συνδυασμό του πράσινου - γαλάζιου που έχεις σαν συρίτια, να τον παρατηρείς.
    Τίποτα άλλο, μόνο παρατήρηση. Αν γεννηθούν απορίες, σε pm κ.λπ.

καλά χρονόμετρα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από D3300 Προβολή μηνύματος
    Οι φλογέρες και οι αλενόβιδες και στα δυο καλάμια είχαν γίνει ταραμοσαλάτα, έφτιαξα καινούρια σπειρώματα με κολαούζο και βιδολόγο.
    Αυτό, δεν το έχω συναντήσει ΠΟΤΕ μου. Να έχουν χαλάσει το κεφάλι του Αλεν, ναι. Αλλά να έχουν λιώσει σπειρώματα, ε όχι. Μάλιστα, μερακλής δλδ ο σφίχτης.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Aχχ! είσαι κοντά σε άρτιο σχεδιασμό! Βλέπεις δεν κοιτάς μόνο, μπράβο!
    Θα σε περάσω φέτος σαν πρωτοετή γιατί έχεις ταλέντο και παθιάζεσαι

Όπου συναντήσεις τον συνδυασμό του πράσινου - γαλάζιου που έχεις σαν συρίτια, να τον παρατηρείς.
    Τίποτα άλλο, μόνο παρατήρηση. Αν γεννηθούν απορίες, σε pm κ.λπ.

καλά χρονόμετρα!
    Ευχαριστώ πολυ sensei!!! Τα πράσινα σιρίτια θα γίνουν τιρκουάζ μόλις έρθει το starlane!!

Υγ κανονικά τα σιρίτια ήταν ροζ αλλά μου τελειωσε και παράγγειλα τιρκουάζ και μαύρο χρώμιο ώστε να κρυφτούν οι "τσόντες"

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	2690304.jpg 
Προβολές:	223 
Μέγεθος:	44,5 KB 
ID:	462925

Boomer's corner Το avatar του/της D3300
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Αυτό, δεν το έχω συναντήσει ΠΟΤΕ μου. Να έχουν χαλάσει το κεφάλι του Αλεν, ναι. Αλλά να έχουν λιώσει σπειρώματα, ε όχι. Μάλιστα, μερακλής δλδ ο σφίχτης.
    Ούτε εγώ το είχα συναντήσει σε όσα καλάμια έχω λύσει από trial παλιότερα και από ΧΤ αργότερα.
    Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση βέβαια από τις πρώτες μέρες της αγοράς του vstrom (τρίτο-τέταρτο χέρι κάτι, άγνωστο και με χωματερά λάστιχα φαντάσου) ήταν πως η τάπα αλλαγής του λαδιού και το φίλτρο λαδιού είχαν τόσο πολύ σφιχτεί που απόρησα κι εγώ με τον μηχανικό που το πήγαινε ο προηγούμενος.
    Δεν υπάρχουν τελικά τόσα πολλά ζημιάρικα μηχανάκια, κατά ένα 80% φταίει ο άσχετος που το παίζει μηχανικός. Δεν μπορώ να διανοηθώ καν τι παίζει σε ΚΤΜ...

Ακατάλληλο μέλος Το avatar του/της asxetost
    Σήμερα που επέστρεψα από τη δουλειά, ακούω κάτι να βράζει να κοχλάζει
    Στάθμες όλα κομπλέ από πριν τσεκαρισμένα, υποτίθεται το αντιψυκτικό που είχα βάλει έχει και ψηλότερο σημείο βρασμού..
    Βόλτα στα καπάκια για καινούρια τάπα ψυγείου (είχα στο νου μου οτι είναι πολυκαιρισμένη από πριν)λοιπόν και γέμισμα πάλι υγρό και βλέπουμε.

Όνομα:	20250610_192333.jpg 
Προβολές:	129 
Μέγεθος:	89,8 KB 
ID:	462980
    Ώπ, δεν έχει 7η;;;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από asxetost Προβολή μηνύματος
    Σήμερα που επέστρεψα από τη δουλειά, ακούω κάτι να βράζει να κοχλάζει
    Στάθμες όλα κομπλέ από πριν τσεκαρισμένα, υποτίθεται το αντιψυκτικό που είχα βάλει έχει και ψηλότερο σημείο βρασμού..
    Βόλτα στα καπάκια για καινούρια τάπα ψυγείου (είχα στο νου μου οτι είναι πολυκαιρισμένη από πριν)λοιπόν και γέμισμα πάλι υγρό και βλέπουμε.

Όνομα:	20250610_192333.jpg 
Προβολές:	129 
Μέγεθος:	89,8 KB 
ID:	462980
    Καλησπέρα φίλε μου, πότε άλλαξες το υγρό;

Με την άνοδο της θερμοκρασίας το ψυγείο συνήθως "φτύνει" το επιπλέον υγρό του κυκλώματος από την υπερχείλιση και μετά σταθεροποιείται πλήρως μέχρι την επόμενη αλλαγή οπότε μπορεί να μη χρειάζεσαι νέα τάπα αν και δε χάνεις τίποτα να την αλλάξεις.

Πρόσθεσα κι εγώ λίγο υγρό που είχε περισσέψει στο μπουκάλι και "έφτυσε" μία ελάχιστη ποσότητα μέχρι που σταθεροποιήθηκε η στάθμη λίγο κάτω από το Max.

Θα τα βάλω αύριο τα μαστορέματα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tsber Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα φίλε μου, πότε άλλαξες το υγρό;

Με την άνοδο της θερμοκρασίας το ψυγείο συνήθως "φτύνει" το επιπλέον υγρό του κυκλώματος από την υπερχείλιση και μετά σταθεροποιείται πλήρως μέχρι την επόμενη αλλαγή οπότε μπορεί να μη χρειάζεσαι νέα τάπα αν και δε χάνεις τίποτα να την αλλάξεις.

Πρόσθεσα κι εγώ λίγο υγρό που είχε περισσέψει στο μπουκάλι και "έφτυσε" μία ελάχιστη ποσότητα μέχρι που σταθεροποιήθηκε η στάθμη λίγο κάτω από το Max.

Θα τα βάλω αύριο τα μαστορέματα
    Είχα αλλάξει τέλη Απριλίου.
    Θα συμπληρώσω για την ώρα στο δοχείο διαστολής και ελπίζω να είναι η τάπα το πρόβλημα.

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Αν το δοχείο διαστολής ειναι άδειο, τότε έχει πάρει αέρα μέσα και πρέπει να τον βγάλεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Είχα αλλάξει τέλη Απριλίου.
    Θα συμπληρώσω για την ώρα στο δοχείο διαστολής και ελπίζω να είναι η τάπα το πρόβλημα.
    Γέμισέ το λίγο κάτω από το Max, κάνε μια βόλτα με πολλή ζέστη για μερικά λεπτά μέχρι να ανάψει βεντιλατέρ, σβήσε και βάλτο αμέσως στον πλαγιοστάτη.

Ό, τι αέρα και έξτρα υγρό έχει το κύκλωμα θα αποβληθεί και ίσως χρειαστεί να καθαρίσεις λίγο εκεί που θα στάξει αλλά μετά θα είσαι κομπλέ για κάνα δυο χρόνια.

Κάνε αυτό τον κύκλο πριν ανησυχήσεις για κάτι άλλο

Είναι περίεργα τα δείγματα, σχεδόν full το δοχείο διαστολής.
    Αν έχανε πίεση από την τάπα δεν θα έπρεπε να υπάρχει και διαρροή;..
    Με βλέπω να πηγαίνω για ψυγείο αν δεν υπάρξει διαφορά..
    Ευχαριστώ ακόμα μια φορά που ασχοληθήκατε!
    Τελευταία τροποποίηση από asxetost; 10/06/2025 στις 22:11.
    Ώπ, δεν έχει 7η;;;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Είναι περίεργα τα δείγματα, σχεδόν full το δοχείο διαστολής.
    Αν έχανε πίεση από την τάπα δεν θα έπρεπε να υπάρχει και διαρροή;..
    Με βλέπω να πηγαίνω για ψυγείο αν δεν υπάρξει διαφορά..
    Ευχαριστώ ακόμα μια φορά που ασχοληθήκατε!
    Οι τάπες έχουν ΔΥΟ στάδια....ταπώματος. Στο πρώτο στάδιο, επιτρέπουν στο υγρό που πιέζεται λόγω διαστολής να διαφύγει προς το δοχείο, και αργότερα οταν κρυώσει το υγρό και συσταλει, να ρουφηχτεί πίσω στο ψυγείο. Αυτό το ορίζει η πρώτη λαστιχένια τσιμούχα, που σφραγίζει με ελατήριο στον πάτο της υποδοχής της τάπας στο ψυγείο.

Το δεύτερο στάδιο είναι να πεταχτεί το υγρό έξω από ψυγείο, εκεί θα έβλεπες διαρροή. Αυτό το ορίζει η δεύτερη τσιμούχα , που σφραγίζει στο στομιο της υποδοχής της τάπας στο ψυγείο.

Αν όλα δουλεύουν σωστά, δεν θα δεις ποτέ διαρροή, και ας πηγαίνει μπρος πίσω μια μικροποσότητα υγρού, σε κάθε κύκλο ζεστάματος-κρυώματος.

Όνομα:	ταπα.jpg 
Προβολές:	97 
Μέγεθος:	27,9 KB 
ID:	462981

Η σχεδίαση στις περισσότερες μηχανές, είναι τέτοια, που το σύστημα αυτοεξαερώνεται: Αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρχει αέρας στο ψυγείο, αυτός πηγαίνει στο ψηλότερο σημείο, δλδ κάτω από την τάπα. Με το που θα ζεσταθεί λίγο το ψυκτικό, θα κάνει διαστολή και το πρώτο που θα διώξει προς το δοχείο διαστολής, θα είναι ο αέρας αυτός. Ο οποίος αέρας, θα γίνει φυλαδίδες στο δοχείο που έχει την σύνδεση στο πιο χαμηλό σημείο του για αυτόν τον λόγο, και θα ανέβει στο πάνω μέρος. Οταν μετά το ψυκτικό θα κρυώσει και θα κάνει συστολή, θα τραβήξει πίσω υγρό από τον πάτο του δοχείου, κι έτσι σε κάθε κύκλο ο αέρας απομακρύνεται και γεμίζει με υγρό.

Αν έχεις συνεχή μείωση του υγρού στο δοχείο, τότε αυτό σημαίνει ότι το κύκλωμά σου έχει διαρροή, και χάνει σιγά-σιγά το ψυκτικό, οπότε κάθε φορά τραβάει την απώλεια από το δοχείο διαστολής. Συνήθης ύποπτος σε αυτήν την περίπτωση είναι οι τσιμούχες της αντλίας ψυκτικού.

Τα σοβαρά προβλήματα αρχίζουν, όταν χαλάσει έστω και λίγο η φλάντζα κεφαλής, και τότε καυσαέριο από τον θάλαμο καύσης, διαφεύγει προς τον χώρο του ψυκτικού. Σταδιακά το ψυκτικό ''φουσκώνει'' και αρχίζει να πλημυρίζει το υγρό διαστολής, το οποίο πετάει διαρκώς υγρό.
    Τελευταία τροποποίηση από telegonos; 10/06/2025 στις 23:37.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    @ασχετοστ,
    μαζοχισται.γρ, χωσου με τα τσαρούχια! θα βρεις τη χαμένη σου ηρεμία,θα ξανανιωσεις,το χαμόγελο δε θα φεύγει από το πρόσωπο σου! εγώ τι σου λέω.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    @ασχετοστ,
    μαζοχισται.γρ, χωσου με τα τσαρούχια! θα βρεις τη χαμένη σου ηρεμία,θα ξανανιωσεις,το χαμόγελο δε θα φεύγει από το πρόσωπο σου! εγώ τι σου λέω.
    Αν μου κάνεις δώρο το Ζ θα σταματήσω να ασχολούμαι με το χρεπι
    Ώπ, δεν έχει 7η;;;

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος

Τα σοβαρά προβλήματα αρχίζουν, όταν χαλάσει έστω και λίγο η φλάντζα κεφαλής, και τότε καυσαέριο από τον θάλαμο καύσης, διαφεύγει προς τον χώρο του ψυκτικού. Σταδιακά το ψυκτικό ''φουσκώνει'' και αρχίζει να πλημυρίζει το υγρό διαστολής, το οποίο πετάει διαρκώς υγρό.

Όταν (πράγμα απευκταίο) φτάσει το μοτέρ σε αυτό το σημείο, το λάδι στα κάρτερ γίνεται γαλακτώδες εξαιτίας της διαφυγής ψυκτικού προς τα υπόλοιπα ενδότερα του μοτέρ, χάνει τις όποιες αντιτριβικές του ιδιότητες με εν τέλει, (αν δεν επιδιορθωθεί άμεσα) άσχημες συνέπειες για το μοτέρ.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 308
    Τελευταίο μήνυμα: 10/04/2023, 13:54
  2. Τι κάνατε για τη μοτοσικλέτα σας στο #lockdown2;
    από McGyver στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 63
    Τελευταίο μήνυμα: 17/11/2020, 18:13
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 30/09/2016, 08:20
  4. Eσεις τι κανατε σημερα με το TM σας??????
    από 7gibernau στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2012, 23:11
  5. Απαντήσεις: 41
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2008, 08:58

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ