Σελίδα 133 από 135 ΠρώτοΠρώτο ... 3383123128129130131132133134135 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.981 έως 1.995 από 2021

Θέμα: HABEMUS PAPA(RIA)M 666

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Καταλήξαμε τελικά; Μαύρη νύχτα στην σύγχρονη ιστορία μας είναι το σχίσμα του 1054;
    Εγώ είπα ποια είναι....

Και η σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού (κράτους και όχι Ελληνισμού, είναι 2 διαφορετικά πράγματα) ξεκινάει το 1824.....

Ποιος σοβαρός άνθρωπος ασχολείται με την διαίρεση της θρησκείας; μόνο κάτι περίεργοι φανατισμένοι ένθεν και ένθεν, σε ΟΛΕΣ τις θρησκείες έχει παρατηρηθεί αυτό, π.χ. Σουνίτες εναντίον Σηιτών (Ισλαμ) και γιατί; γιατί απλά κάποιοι αποφάσισαν να διεκδικήσουν μερίδιο μεγαλύτερο στην μάσα, οι αρχηγοί δεν τους άφηναν, έβρισκαν μια γελοία (κατ΄εμε) διιαφορά και voila η αίρεση, σχίσμα (εδώ βάλτε όποια ονομασία θέλετε, το ίδιο κάνει) ένα κοινό έχουν όλες: έχουν αιματοκυλήσει τον κόσμο στο όνομα του "θεού".....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Ενω πριν ρε Θεοφιλε?
    Πιο πριν ιστορια δεν εχουμε κανει. Ηταν η "κακια" τουρκοκρατια και δεν μας λεγανε για αυτα. Κατι απ εξω απ εξω που ακουσαμε, μας ειπαν, πως ο εφιαλτης δεν εφυγε ποτε. Και πως η ελλαδα εχει τη μεγαλυτερη πληγη για χωρα. Τους ελληνες. Τοτε δεν ηξερα τι σημαινει. Τωρα βλεπω. Δυστυχως σε καιριες θεσεις ειναι παλι ενας "εφιαλτης".

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από theofilos888 Προβολή μηνύματος
    Δυστυχως σε καιριες θεσεις ειναι παλι ενας "εφιαλτης".
    Η μεγαλύτερη πληγή από καταβολής Ελληνισμού, Ελληνικού κράτους......και οτιδήποτε άλλου Ελληνικού.....

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Εγώ είπα ποια είναι....
    Είπες ότι μαύρη ημέρα για την Ελλάδα και γενικότερα τον Ελληνισμό θεωρείς την 29/5. Για την Ελλάδα ως γεωγραφικό χώρο; Για την Ελλάδα με την σημερινή γεωγραφική θέση; Ρωτάω, γιατί πολύ απλά το 1453 εάν ρώταγες κάποιον που κατοικούσε σε κάποια περιοχή εντός των σημερινών γεωγραφικών ορίων της Ελλάδας τι θεωρεί τον εαυτό του, η πιθανότητα να σου απαντούσε Έλληνας, είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Ρωμαίος μπορεί, Έλληνας πάλι όχι... Έχουν χυθεί τόνοι μελάνι περί έθνους, εθνικότητας, εθνικής ταυτότητας, πάντως όλη αυτή η ιστορία είναι τέκνο του διαφωτισμού. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για μαύρη σελίδα για τον ελληνισμό, όταν ο όρος αυτός ήταν ανύπαρκτος ή στα μυαλά μιας χούφτας λογίων της εποχής εκείνης.

Για να μην αφήσω αναπάντητο το ερώτημά σου, δεν θεωρώ μόνο μια ημέρα μαύρη ημέρα για την Ελλάδα. Αν πρέπει να το πιάσω χρονολογικά, προσωπικά θεωρώ ότι η 9η Οκτωβρίου 1831 είναι μια μαύρη ημέρα, η 25η Ιανουαρίου 1833 είναι μια μαύρη ημέρα, η 29η Μαίου 1921 είναι, η 13η Σεπτεμβρίου 1922, η 18η Ιουνίου 1946, η 21η Απριλίου 1967 είναι. Τελευταία μαύρη ημέρα χρονολογικά είναι η 23η Απριλίου 2010.

Moderator
    Είπες ότι μαύρη ημέρα για την Ελλάδα και γενικότερα τον Ελληνισμό θεωρείς την 29/5. Για την Ελλάδα ως γεωγραφικό χώρο; Για την Ελλάδα με την σημερινή γεωγραφική θέση; Ρωτάω, γιατί πολύ απλά το 1453 εάν ρώταγες κάποιον που κατοικούσε σε κάποια περιοχή εντός των σημερινών γεωγραφικών ορίων της Ελλάδας τι θεωρεί τον εαυτό του, η πιθανότητα να σου απαντούσε Έλληνας, είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Ρωμαίος μπορεί, Έλληνας πάλι όχι... Έχουν χυθεί τόνοι μελάνι περί έθνους, εθνικότητας, εθνικής ταυτότητας, πάντως όλη αυτή η ιστορία είναι τέκνο του διαφωτισμού. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για μαύρη σελίδα για τον ελληνισμό, όταν ο όρος αυτός ήταν ανύπαρκτος ή στα μυαλά μιας χούφτας λογίων της εποχής εκείνης.

Για να μην αφήσω αναπάντητο το ερώτημά σου, δεν θεωρώ μόνο μια ημέρα μαύρη ημέρα για την Ελλάδα. Αν πρέπει να το πιάσω χρονολογικά, προσωπικά θεωρώ ότι η 9η Οκτωβρίου 1831 είναι μια μαύρη ημέρα, η 25η Ιανουαρίου 1833 είναι μια μαύρη ημέρα, η 29η Μαίου 1921 είναι, η 13η Σεπτεμβρίου 1922, η 18η Ιουνίου 1946, η 21η Απριλίου 1967 είναι. Τελευταία μαύρη ημέρα χρονολογικά είναι η 23η Απριλίου 2010.

Ασφαλώς το Βυζάντιο δεν ήταν Ελληνισμός με την σημερινή έννοια, ούτε με την όποια γεωγραφική θέση η οποία τότε εκτεινόταν σε πολύ μεγαλύτερα όρια από τα σημερινά της Ελλάδας.
    Την θεωρώ ως την πιο μαύρη διότι με αυτό χάθηκαν αιώνες εξέλιξης, πολιτισμικής, οικονομικής, κ.λ.π.
    Την στιγμή που ολόκληρη η ευρώπ(ε)η έκανε βήματα στα εμπρός σε όλα τα επίπεδα εμείς είχαμε μείνει στον μεσαίωνα...... (και ας μην γελιόμαστε, ακόμα εκεί είμαστε, αναλογικά)
    Εξ ου, καιι τα χάλια μας σε όλα τα επίπεδα, στην "δημοκρατία", στην Βουλή (εδώ γελάμε), και στην κοινωνία γενικότερα.
    Αμφιβάλλει άραγε κανείς ότι αν δεν υπήρχαν αυτά τα 400 χρόνια θα είχαμε μια πολύ διαφορετική εξέλιξη;
    Μαύρες μέρες υπήρξαν πολλές, πάρα πολλές καιι θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες (Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο)
    Απλώς πιστεύω ότι η συγκεκριμένη επηρέασε στον ύψιστο βαθμό την εξέλιξη (προς το χειρότερο) ενός ολόκληρου Λαού (Έθνους, κράτους, μου είναι αδιάφορο) στην αυτήν γεωγραφική θέση, είτε Έλληνες λεγόντουσαν είτε Βυζαντινοί είτε Ρωμαίοι.....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    ε όχι και Μαύρη Νύχτα για την Ελλάδα ρε Τέρενς...

μαύρη νύχτα μπορείς να πεις την 27η Απριλίου (ένα μήνα πριν δηλαδή, ξέχασες να ανοίξεις θέμα), που μπήκαν οι Γερμανοί στην πρωτεύουσα της Ελλάδος...
    ή μαύρη νύχτα μπορείς να πεις την 20ή Ιουλίου που μπούκαραν οι κωλότουρκοι στην Κύπρο...

εντάξει, οκ κρίμα για τον Λαμπράκη, και ας αναπαύεται καλά εκεί που είναι η ψυχή του, αλλά είναι απλά μία πολιτική δολοφονία....

ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941 ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ

Δεν ήταν μαύρη νύχτα έτσι..??
    Κατ'αρχήν κανείς δεν είπε ότι δεν υπήρξαν ΠΟΛΛΕΣ μαύρες νύχτες στην ιστορία
    αυτού του λαού και της χώρας,αλλά εσένα μπορεί να μη σε βολεύει να είναι και
    η μέρα που ανέφερα μία από αυτές..!!
    Δεύτερο όμως και πολύ πιο σημαντικό είναι που θεωρείς την 27η Απριλίου του 1941 και όχι
    την 6η την πιο σημαντική μέρα για τα βάσανα που τράβηξε ο Ελληνικός λαός
    στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο από τους Γερμαναράδες του Χίτλερ...!!
    Ε βέβαια το Ρούπελ και η Μακεδονία Ελλάδα είναι..??
    Εντάξει δε με πήγες και πολύ πίσω ,καμμιά 2500 χρόνια,τότε που οι πρόγονοι μας
    προσπαθούσαν να χτίσουν την Εθνική συνείδηση.
    Το έργο από τότε παίζεται,εμείς και οι αποικίες.
    Αλλά βλέπεις τότε υπήρξε ένας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,τώρα..??
    Απλά η φύση εκδικείται και το τέρας της αστυφιλίας που έστησε η χούντα.........
    ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ έχοντας μαζέψει 6,5 μύρρια και δεν ξέρω
    πόσους αλλοδαπούς.
    Δεν σας στέλνουμε λέω εγώ και το υπουργείο Βορείου Ελλάδας να το στήσετε
    στο Κολωνάκι,μαζί με το υπουργείο Γεωργίας και Αιγαίου...???
    Έτσι κι αλλιώς βλαχάκια μας ανεβάζετε, Μακεδονομάχους μας κατεβάζετε.
    Αλλά μ'αρέσειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ιιιιιιιιι....!!!!!!!!!!!!!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΟΤΟ ΠΙΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

Μας λες λοιπόν ότι το 1450 όποιον ρωτούσες που κατοικούσε μέσα στα σημερινά Ελληνικά σύνορα
    πιθανότατα θα σου απαντούσε ότι είναι Ρωμαίος..??
    ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΕΔΩ...??
    Μόνο σκοπιμότητες ή αρρωστημένη σκέψη υπάρχει....!!!!
    Φιλοσοφία Κίσσινγκερ,τους Έλληνες ένας τρόπος υπάρχει να τους ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ.
    Να τους αλλοιώσουμε την Εθνική συνείδηση χτυπώντας στα ήθη,τις παραδόσεις και τη θρησκεία...!!!
    3000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...........ΕΛΛΑΝΕΣ όπως το έγραφε στο άγαλμα
    του Μεγάλου Ανδρός στούς Δελφούς προς τον Απόλλωνα....!!!
    Ρε μπας και ο Όμηρος ήταν Τούρκος..??

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Ναι, αλλά παίζετε το παιχνίδι στο easy όλοι εσείς με τις μαύρες μέρες.
    Τρεις άσπρες μπορεί να βρει κανένας;
    Άντε να σας δω στο hard λίγο
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Ναι, αλλά παίζετε το παιχνίδι στο easy όλοι εσείς με τις μαύρες μέρες.
    Τρεις άσπρες μπορεί να βρει κανένας;
    Άντε να σας δω στο hard λίγο

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ

Από ημερομηνίες με ΑΣΠΡΕΣ μέρες ,
    άσπρες όχι μόνο για τον λαό μας
    αλλά και για όλον τον κόσμο.
    Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας,
    πολλοί θα ήθελαν να είναι ΕΛΛΗΝΕΣ.

Απ’ τους άπιστους Φράγκους
    λευτεριά μη ζητάτε!
    Με δικό σας τουφέκι
    και σπαθί πολεμάτε!»

Μια ζωή,λαός ανάδελφος στις χαρές και τις λύπες
    ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ....!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Η μέρα που δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης προφανώς και ήταν μαύρη. Ο Λαμπράκης ήταν μια προσωπικότητα πολύ ιδιαίτερη. Ήταν αριστερός αλλά δεν ήταν ελεγχόμενος από το ΚΚΕ όπως ήταν οι περισσότεροι αριστεροί εκείνης της εποχής δυστυχώς. Οι συναντήσεις του επίσημου σχεδόν παρακράτους με τη CIA είχαν κιόλας ξεκινήσει. Το πραξικόπημα της χούντας ήταν στα σκαριά και αυτό αποδεικνύεται ουσιαστικά και από τις μαρτυρίες του Παπαγεωργόπουλου ( Πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή πράκτορα της ΕΥΠ) αλλά και συνδέσμων της CIA και των συνταματαρχών που λένε για τις άριστες σχέσεις που είχαν με τους Αμερικανούς. Ένας ανεξάρτητος αριστερός που ήταν πολύ αγαπητός από τον κόσμο . (Μπορεί ο Καραμανλής ο γέρος να λέει πως ο Λαμπράκης ήταν ασήμαντος πολιτικά αλλά μάλλον ξέχναγε πως ακόμα και πεθαμένος του έριξε την κυβέρνηση και τον έστειλε στα καφέ του Σικουάνα). Η σχέση Καραμανλή και Παλατιού ήταν στα τάρταρα και φαινόταν πως νέες δυνάμεις θα έπρεπε να έρθουν και να πάρουν τα ηνία της χώρας. Η Κύπρος είχε πολύ πρόσφατα γίνει ανεξάρτητη ( κάτι που δεν άρεσε) ο Κένεντι δολοφονείται μετά από λίγους μήνες και γενικά μοιάζει πως η ροή της ιστορίας μοιάζει να αναστατώνεται. η προσωπικότητα Λαμπράκη θα μπορούσε να γίνει ανάχωμα στα όποια επικείμενα σχέδια για Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και μετά για τη χούντα. Το σχέδιο άλλωστε της δολοφονίας του ήταν οργανωμένο και συμμετείχαν σε αυτό και ανώτατα στελέχη της χωροφυλακής της ΕΥΠ και προφανώς και του πολιτικού συστήματος. Μαύρη μέρα λοιπόν γιατί αν δεν είχε γίνει η δολοφονία ενός όπως φαίνεται ιδεαλιστή αγωνιστή ΜΠΟΡΕΙ η νεότερη Ελληνική ιστορία να ήταν αρκετά διαφορετική.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    ωχχχχ.... τι άλλο θα δουν τα μάτια μας???
    Τελευταία τροποποίηση από MG-KTiNoS; 28/05/2016 στις 09:20.
    ανανήψαντας

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος
    Είμαι υδρόψυκτος, οπότε πίνω μόνο νερό Βίκος (αν θεωρηθεί γκρίζα διαφήμιση να διαγραφεί η φίρμα).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος

Μας λες λοιπόν ότι το 1450 όποιον ρωτούσες που κατοικούσε μέσα στα σημερινά Ελληνικά σύνορα
    πιθανότατα θα σου απαντούσε ότι είναι Ρωμαίος..??
    ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΕΔΩ...??
    Μόνο σκοπιμότητες ή αρρωστημένη σκέψη υπάρχει....!!!!
    Φιλοσοφία Κίσσινγκερ,τους Έλληνες ένας τρόπος υπάρχει να τους ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ.
    Να τους αλλοιώσουμε την Εθνική συνείδηση χτυπώντας στα ήθη,τις παραδόσεις και τη θρησκεία...!!!
    3000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...........ΕΛΛΑΝΕΣ όπως το έγραφε στο άγαλμα
    του Μεγάλου Ανδρός στούς Δελφούς προς τον Απόλλωνα....!!!
    Ρε μπας και ο Όμηρος ήταν Τούρκος..??
    Φίλτατε, να ξέρεις ότι όσο αρρωστημένη (βαριά κουβέντα αλλά το προσπερνώ) σκέψη μπορεί να είναι αυτό που είπα, άλλο τόσο αρρωστημένη σκέψη μπορεί να είναι το ότι ο Κίσσιντζερ θέλει να μας καταστρέψει, να αλλοιώσει θρησκεία, γλώσσα, εθνική συνείδηση και λοιπά urban myths. Νισάφι πια, άλλη δουλειά δεν έχει ο Κίσσιντζερ κι ο κάθε Εβραίος, κοιμάται αγκαλιά με τα Πρωτόκολλα της Σιών και απεργάζεται πως θα καταφέρει να διαλύσει τους Έλληνες και την ορθοδοξία που είναι το μοναδικό τους εμπόδιο για να πετύχουν τα μοχθηρά τους σχέδια για παγκόσμια κυριαρχία. Συνέχισε να πιστεύεις ότι η χούντα έγινε για να κάνουν οι Ισραηλινοί των πόλεμο των Έξι ημερών ανενόχλητοι και τέτοια άλλα conspiracy theories. Συνέχισε να πιστεύεις ότι το 1450 αν ρώταγες κάποιον στον ελλαδικό χώρο θα σου έλεγε ότι είναι Έλληνας, θα έκανε και τον σταυρό του με ευλάβεια, θα απήγγειλε και αποσπάσματα από τον Επιτάφιο του Περικλή και μετά θα δάκρυζε έμπλεος εθνικής ελληνικής υπερηφάνειας. Αντίστοιχα, εάν το 1450 ρώταγες έναν κάτοικο της ιταλικής χερσονήσου, επίσης δεν θα αποκαλούσε τον εαυτό του Ρωμαίο, αλλά βέρο Ιταλό.

Σε διαβάζω να μιλάς για δολοφονία Λαμπράκη και μαύρη ημέρα...κι είσαι το ίδιο άτομο που έχει γράψει εδώ μέσα που είσαι ρε Παπαδόπουλε, α ρε Παπαδόπουλε γιατί να μην είσαι εδώ, που είναι ρε παιδιά το πουλί να μας κυβερνήσει, υπομονή και το πουλί αναγεννιέται πάλι από τις στάχτες του. Εάν ρε μάστορα εμείς πίνουμε κάτι, εγώ τι πρέπει να πω για εσένα; Μιλάς για παρακράτος και πολιτικές δολοφονίες τώρα, ενώ στο παρελθόν αναπολείς συνταγματάρχες με μυστριά, συνταγματάρχες μυστακοφόρους, και φοίνικες που αναγεννούνται από την τέφρα τους; Χαλάρωσε λοιπόν σε παρακαλώ με τους χαρακτηρισμούς και τις αρρωστημένες σκέψεις...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	sadf.jpg 
Προβολές:	104 
Μέγεθος:	58,3 KB 
ID:	359872
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	sadf.jpg 
Προβολές:	104 
Μέγεθος:	58,3 KB 
ID:	359872
    Πάλι καλά που δεν έβαλες άλλα "πουλιά", να τρέχουν το φόρουμ στο ΕΣΡ σαν το φιλί του Παπακαλιάτη...

Παρόμοια θέματα

1. HABEMUS PAPA(RIA)M 5
    από sniper στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1994
    Τελευταίο μήνυμα: 18/02/2016, 13:25
  2. HABEMUS PAPA(RIA)M 4
    από pipe_smoker στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1940
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2015, 16:06
  3. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2011, 08:01
  4. 666
    από WWW στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2004, 15:11
  5. Ποιος Σατανας Εβαλε Το Ποστ Νο 6,666?????
    από Adventure-R στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 20/01/2004, 14:56

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF