Σελίδα 134 από 137 ΠρώτοΠρώτο ... 3484124129130131132133134135136137 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.996 έως 2.010 από 2046

Θέμα: Habemus Papam

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Εκεί οι διαφορές υπέρ του ιδιωτικού τομέα είναι τεράστιες πλέον και ποτέ το Δημόσιο δεν έφτασε ούτε να μυρίσει τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.
    Στο μόνο επίπεδο που μπορεί να υπάρχει ισότητα ή πλεονέκτημα στο Δημόσιο λόγω καλύτερων συνθηκών είναι στις κατώτατες βαθμίδες.
    Kαι στις κατωτερες ,και στις μεσες και πολλες φορες και παραπανω Μαλλον δεν θα εχεις δουλεψει ιδιωτικο τομεα και δεν θα ξερεις τις δυσκολιες.Ασε που τωρα με την κριση δεν βλεπω να θιχτηκε το δημοσιο σε σχεδον τιποτα,ολα σχεδον παραμενουν τα ιδια ,ενω ο ιδιωτικος τομεας εχει γονατισει-2000000 ανεργοι,κλεισιμο επιχειρησεων,ανασφαλιστη εργασια,απειρες ωρες απληρωτων υπερωριων,τρομοκρατια,κλπ κλπ.που θα χρειαζοταν πολυ γραψιμο για να τα αναφερω.Αμα απολυθει κανενας δημοσιος υπαλληλος - καθαριστριες υπ.οικονομικων π,χ με 1500-2000 μισθο τον μηνα -κουνιεται το συμπαν,αμα καθε μερα απολυθουν 500-600 του ιδιωτικου τομεα δεν κουνιεται φυλλο.Αστα δυστυχως το πραγμα βρωμαει απο παντου με το δημοσιο σ αυτη την μπουρδελοχωρα και δυστυχως με τους νεοκυβερνωντες δεν φαινεται να καλυτερευει ,τουναντιον μαλιστα Αλλα τι να περιμενεις απο μια κυβερνηση που τοποθετει προεδρο της ΔΕΗ εναν πρωην αρχισυνδικαλιστη και δινει και αυξησεις στα μισθολογια -ρετιρε- της ΔΕΗ οταν απ την αλλη μειωνει τα λεφτα στους μικροσυνταξιουχους.:a31:
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    Ασε που τωρα με την κριση δεν βλεπω να θιχτηκε το δημοσιο σε σχεδον τιποτα,ολα σχεδον παραμενουν τα ιδια
    αυτό μπορεί να εκληφθεί ως το συντομότερο ανέκδοτο;
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Μιας και πιάσαμε τους ΔΥ και προνόμια εδώ θα ήθελα να ξέρω τι εννοούμε όταν λέμε να σταματήσει να είναι ο Νο1 προορισμός εύρεσης εργασίας (Και εδώ εννοώ τον λαουτζίκο (Big Μasses όχι μάσες :P)

Να σταματήσει το δημόσιο να έχει προνομιακούς μισθούς, ανελιξη, δώρα και επιδόματα (sic);
    Να σταματήσει να έχει σούπερ οργάνωση και δομές και φοβερά ελκυστικό περιβάλλον εργασίας (sic);

Άντε εγώ σου λέω να καταργήσουμε τη μονιμότητα γιατί μόνο αυτό έχει μείνει και εγώ σου λέω ότι συμφωνώ να τροποποιηθεί το τρέχον καθεστώς μονιμότητας... μόνο που το Δημόσιο έχει πολύυυ καιρό να προσλάβει κόσμο.

Να εφαρμόσουμε τις γνωστές ύπουλες απολύσεις του Ι.Τ. μετά την άδεια μητρότητας πχ και να κάνουμε τους μισθούς ακόμα χειρότερους;

Με ανεργία 25 26 27 % οι ιδιώτες δεν είναι ελκυστικότερος τομέας απασχόλησης;;; Αυτοί γιατί δεν προσλαμβάνουν;
    Υπάρχουν δουλειές αξιοπρεπείς και ο κόσμος δεν πάει γιατί περιμένει το Δημόσιο (που δεν προσλαμβάνει);
    Υπάρχει ικανός με skills κόσμος που περιμένει το Δημόσιο να πάει να δουλέψει διότι η μονιμότητα παρέχει ασφάλεια (sic);;
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    εξ αρχής ήμουν σίγουρος ότι κάτι τέτοιο θέλεις να πεις.
    άρα πρόκειται αρχικά για κλείσιμο της ψαλίδας και μετά άνοιγμα.
    επειδή όμως πρόκειται για δείκτες-λόγους (κλάσματα) όπου παρονομαστής είναι το σύνολο των απασχολουμένων της κάθε κατηγορίας, δεν μπορεί να ερμηνευτεί απλά σε αύξηση των μισθών του δημοσίου όπως λέει η 1η παράγραφος του αρχικού σου ποστ.
    Μα και βέβαια αφορά αύξηση των μισθών στο δημόσιο τομέα. Υπάρχει και άλλος πίνακας που δείχνει πως ενώ στην περίοδο 1950-1986 η συμμετοχή των δαπανών για μισθούς του δημοσίου τομέα στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν διπλασιάστηκε, η συμμετοχή των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα στο συνολικό απασχολούμενο εργατικό δυναμικό αυξήθηκε κατά πολύ λιγότερο, άλλη μια ένδειξη πως οι μισθοί στο δημόσιο παρουσίαζαν αυξητική τάση. Δεν λέω κάτι διαφορετικό από το αρχικό μου ποστ...

Να το πω και από την προσωπική μου εμπειρία άνευ πανεπιστημιακών σημειώσεων, πινάκων και στοιχείων; Μετά το πανεπιστήμιο δούλεψα με σύμβαση έργου σε ΝΠΔΔ στο λογιστήριο για ένα χρόνο. Οι μόνιμοι υπάλληλοι ήταν 4, όλοι απόφοιτοι γυμνασίου, έπαιρναν τον διπλάσιο+ μισθό από εμένα, διορισμένοι όλοι επί ΠΑΣΟΚ, μάλιστα μία από τις υπαλλήλους κάποτε την ρώτησα πως είχε μπει, είπε με σοβαρότατο ύφος "μα με εξετάσεις" και όταν την ρώτησα τι είδους εξετάσεις μου απάντησε σοβαρότατα ότι έγραψαν μια έκθεση με θέμα "Βιβλίο, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου"... Ξένη γλώσσα και Η/Υ εννοείται άγνωστα, ο δε διευθυντής ήταν ο πιο μορφωμένος καθότι είχε Lower. Η παραγωγικότητα και η εξυπηρέτηση ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, είχα φρίξει τόσο με αυτά που έβλεπα να συμβαίνουν που στο τέλος ένοιωθα δυστυχισμένος και μίζερος να δουλεύω με τέτοια άτομα. Κάθε μέρα που έρχονταν ο διευθυντής έκανε chat και cybersex στο internet (δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρότατα), η μια μίλαγε όλη μέρα με το γκόμενό της στο τηλέφωνο, μα κυριολεκτικά όλη ημέρα, η τρίτη έπλεκε ολημερίς κι ο τέταρτος ερχόταν όποτε το θυμόταν αλλά πληρωνόταν κανονικά. Όταν ερχόταν πελάτης να εξυπηρετηθεί μόνο που δεν τον πέταγαν έξω με τις κλωτσιές επειδή τόλμησε να τους διακόψει, ο δε διευθυντής έκλεινε την πόρτα και έλεγε να λέμε στον κόσμο ότι είναι σε τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο. Ζήτησε να αλλάξουν όλοι οι Η/Υ στο γραφείο (που δεν ήξεραν να τους δουλεύουν) και εντελώς τυχαία τη σύμβαση ανέλαβε ο γείτονάς του στην πολυκατοικία ο οποίος είχε κατάστημα εμπορίας Η/Υ. Εννοείται πως παραγγέλθηκε ένας εξτρά Η/Υ με τελευταίες κάρτες γραφικών κτλ ο οποίος κατέληξε σπίτι του...

Εκεί που εργάζομαι τώρα -εξαγορές γαρ και συγχωνεύσεις- με έστειλαν σε κατάστημα της πρώην ΑΤΕ. Σύνολο υπαλλήλων πρώην ΑΤΕ 5, ένας με πτυχίο, οι άλλοι με απολυτήριο λυκείου, ένας με απολυτήριο γυμνασίου. Μόνοι τους τα λένε, οι 4 μπήκαν επί ΠΑΣΟΚ επειδή ο τότε υπουργός γεωργίας ήταν συντοπίτης τους, ο άλλος μπήκε επίσης επί ΠΑΣΟΚ αλλά με μέσο της ΝΔ. Ο ένας ακόμα κρατάει σαν κόρη οφθαλμού την κάρτα μέλους του ΠΑΣΟΚ, απόφοιτος γυμνασίου, μόνος του έλεγε και γέλαγε ότι όταν έπαιζε το πρώτο Big Brother έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνα για να νικήσει ο Τσάκας και ήρθε στο κατάστημα λογαριασμός χιλιάδων ευρώ!!! Εννοείται πως κανείς δεν τον άγγιξε, δεν έγινε τίποτα και πες μου εάν αυτό είχε γίνει σε ιδιωτική τράπεζα που θα ήταν... Είναι όλοι τους τραπεζικοί υπάλληλοι 25 χρόνια και δεν ξέρουν την διαφορά τόκου-επιτοκίου, αυτό και μόνο φτάνει. Τον ταμία τον είχαν πιάσει να κλέβει λεφτά κατ' εξακολούθηση και ουδέποτε τιμωρήθηκε λόγω πολιτικών διασυνδέσεων, ξεκίνησε από κλητήρας χωρίς να υπάρχει θέση κλητήρα, οπότε το μόνο που έκανε κάθε μέρα ήταν να πηγαίνει στο ταχυδρομείο για την αλληλογραφία και τις υπόλοιπες ώρες ήταν στο καφενείο ή απλά δεν έκανε τίποτα. Ξέρεις πόσα έπαιρνε επί ΑΤΕ; Ξέρεις πόσα παίρνει ακόμα και τώρα; Δεν θέλω να πω γτ θα συγχυστώ... απόφοιτος γυμνασίου, τον μάζεψαν από το καφενείο και τον διόρισαν δημόσιο υπάλληλο επειδή κράταγε το μεγάφωνο στο αγροτικό όταν μίλαγε ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στο χωριό, δικά του λόγια, ο ίδιος το παραδέχεται χωρίς να ερυθριάσει από ντροπή. Η ξαδέρφη του ήταν καθαρίστρια στο υπουργείο Γεωργίας και εκείνη. Μέσα σε μια νύχτα από καθαρίστρια προβιβάστηκε σε διοικητικό υπάλληλο με απολυτήριο δημοτικού. Όλα αυτά τα χρόνια ξέρεις τι κάνει; Γράφει το πρωτόκολλο γιατί δεν ξέρει να κάνει ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Με όλα αυτά που έγιναν βρέθηκε στην περιφέρεια Πελοποννήσου με μετάθεση όπου τι κάνει; Και πάλι πρωτοκολλεί επειδή είπαμε δεν ξέρει τι άλλο να κάνει... 25 χρόνια γράφει την εισερχόμενη αλληλογραφία, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Το διανοείσαι;

Την ξαδέρφη μου, δεξιά από τα γεννοφάσκια της, την προσέλαβαν επί ΝΔ στον αμαρτωλό ΟΤΕ, το ευαγές ίδρυμα... Έχουμε ίδια ηλικία, βγάλαμε την ίδια σχολή, ο πρώτος μου μισθός στην τράπεζα το 2003 ήταν 652 ευρώ, ο πρώτος της μισθός στον ΟΤΕ ήταν 1.500 ευρώ... "Προσλήφθηκε" κυριολεκτικά μέσα σε μια νύχτα, την πήραν τηλέφωνο 11 το βράδυ ένα Σάββατο, "κυρία τάδε που είσαστε" -"ετοιμαζόμουνα να πάω για ένα ποτό", "θέλετε να έρθετε αν και είναι αργά για μια συνέντευξη για τον ΟΤΕ μια κι έχετε κάνει αίτηση";;;; 11 το βράδυ της έκαναν ένα δεκάλεπτο interview πριν πάει για το ποτάκι της και την Δευτέρα είχε προσληφθεί στον ΟΤΕ. Έπαιρνε επίδομα βενζίνης 300 ευρώ το μήνα χωρίς να έχει αυτοκίνητο και όταν της είπα ότι είναι εξωφρενικό να παίρνει έξοδα καυσίμων ΙΧ χωρίς να έχει μου πέταξε το κορυφαίο "εάν όμως είχα αμάξι θα το δικαιόμουν".

Να πω και άλλα; Δεν μας φτάνει όχι το thread, όλοι οι server των Βαλκανίων δεν μας φτάνουν...

αυτό μπορεί να εκληφθεί ως το συντομότερο ανέκδοτο;
    Το συντομότερο ανέκδοτο είναι πως στον ιδιωτικό τομέα έχουν απολυθεί ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ άνθρωποι και δεν έχει ανοίξει ΡΟΥΘΟΥΝΙ. Το δικαίωμα της εργασίας είναι ιερό ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, μόνο αυτοί απαγορεύεται να απολυθούν. Για εμένα που αύριο θα βρεθώ στο δρόμο γιατί δεν θα ενδιαφερθεί κανένας; Η παραγωγικότητα και η εξυπηρέτηση εξακολουθεί να βρίσκεται στα τάρταρα, ενώ οι μισθολογικές απώλειες και τα κομμένα προνόμια κάνουν ακόμα χειρότερη την κατάσταση, "σιγά μην κάτσω να χαλάσω τη ζαχαρένια μου για 900 και 1.000 ευρώ".

Αρχάριος Το avatar του/της nathair
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Να το πω και από την προσωπική μου εμπειρία
    Πες τα όλα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Αυτή η μαλακία με το ποιος εργάτης ή υπάλληλος είναι ευνοημένος ποτέ δε το κατάλαβα! Οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικούν πάντα προς τα πάνω! Καλύτερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες, καλύτερα ωράρια! Αλλά στην Ελλάδα μας νοιάζει να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα! Άνεργος είμαι και ότι δουλειά έχω κάνει ήταν στον ιδιωτικό τομέα με εξαίρεση ένα δίμηνο πρόγραμμά σε δημόσιο φορέα (αυτά του ΟΑΕΔ) Όπου και να πήγα είχα καλό κόσμο είχε και τσουτσέκια στη συντριπτική πλειοψηφία ήταν τσουτσέκια, ρουφιάνοι και κοπρίτες και όχι κοπρίτες επειδή ένιωθαν πως εκμεταλλεύονταν την υπεραξία τους αλλά κοπρίτες γιατί μπορούσαν! Δεν έχω πρόβλημα με την τεμπελιά με τη μιζέρια όμως έχω! Ξύσου όσο θες και όσο μπορείς αλλά μη κλαψουρίζεις και γκρινιάζεις συνέχεια ΔΕ τον αντέχω!
    Η διαφορά στην κοπροσύνη μεταξύ και ιδιωτικού που παρατήρησα ήταν ότι στον ιδιωτικό τομέα γινόταν με πλάγιο τρόπο (γκρίνια, συνεχή διαλείμματα για κατούρημα του τετάρτου, χαζολόγημα, χώσιμο άλλου συναδέλφου κλπ ενώ στο Δημόσιο ήταν λίγη γκρίνια και απλά εξαφάνιση! Στον μεν ιδιωτικό τομέα το χώσιμο το έτρωγαν μετά όλοι, στο δημόσιο το έτρωγε ο πιο ανασφαλής (Στην υπηρεσία που ήμουν από τα 17 άτομα ήταν 4 που δούλευαν 9-9 κάθε μέρα για να καλύπτουν τη λούφα των 5-6 που ήταν σα να μην υπήρχαν και φυσικά ΔΕΝ πληρώνονταν υπερωρίες) Σε μισθοδοσίες τώρα όλα είναι σχετικά, έχω πάρει και 50 ευρό μαύρα για χαμαλοδουλειές του τρίωρου, έχω πάρει και 3 ευρό την ώρα μαύρα, έχω πάρει και 750 το οκτάωρο και πληρωμένη η όποια υπερωρία με τα ένσημά μου αλλά και 500 με τα ίδια και πάει λέγοντας.
    Σε μεγάλες εταιρίες έχω δει να παίρνουν από 700 μέχρι και 12.000 το μήνα και να υπάρχει αυτή η μισθολογική διαφορά και σε άτομα που έκαναν παραπλήσια δουλειά και ό ναι τι περίεργο @@ μέτραγε το πόσο καλός είσαι... τι βύσμα έχεις όμως ή σε μικροχάρες πόσο καλά τα έχεις με τον προϊστάμενο αυτό μέτραγε! Σε ΜΚΟ που δε στηριζόταν από το δημόσιο το 2010 υπήρχε άτομο που έπαιρνε 2.800 για 3 ώρες παρουσία τα πρωινά(φυσικά με ένσημα) όταν σε εμάς μας έδιναν 3,9 την ώρα μαύρα! Τη μεγαλύτερη τεμπελιά από όπου έχω πάει την έχω δει στο στρατό και επειδή ήταν και παραμεθόριος οι μισθοί ενός ΕΠΟΠ στρατιώτη έφταναν κοντά στο 1,5 χιλιάρικο (πάνε και χρόνια ίσως να έχει αλλάξει) Στο λόχο που ήμουν τον περισσότερο καιρό 100 άτομα σύνολο οι 95 μόνιμοι, 10 υπάξ και αξιωματικοί και από όλους τους μόνιμους δούλευε ΈΝΑΣ! Ένας ΕΠΟΠ δεκανέας (ακόμα θυμάμαι το όνομά του) στο λόχο συντηρήσεως, μερικοί έκαναν πως δούλευαν λες και ήταν παιδάκια στο σχολείο και όλοι οι άλλοι έβγαζαν και μέτραγαν τα βύσματα τους!

Όπως και να έχει αυτό που θέλω να πω είναι πως όλα είναι σχετικά! Ο κάθε τομέας πρέπει να διεκδικεί περισσότερα από κάτω προς τα πάνω. Αν υπάρχει αλληλεγγύη και γερές δομές μεταξύ των υπαλλήλων τότε τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για όλους. Εδώ όμως κοιτάει να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου και καταλήγουν και οι δύο τυφλοί!
    Τελευταία τροποποίηση από skylaros; 20/05/2015 στις 22:21.

θα μπορούσα στα πεταχτά να αναφέρω για το κόψιμο δώρων και επιδομάτων των υπαλλήλων του δημοσίου εδώ και 2-3 χρόνια από κυβερνήσεις που πριν από τις γιορτές κάθε χρόνο προειδοποιούν με αυτόφωρο τους εργοδότες που θα το τολμήσουν, αλλά σταματώ εδώ γιατί νομίζω η διαμάχη δημοσίου-ιδιωτικού είναι μια εντελώς λάθος θεώρηση που αποπροσανατολίζει παρά δίνει λύσεις.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Κατι που θα πρέπει να καταλάβουμε ειναι οτι προσπαθουμε να πεισουμε για διαφορα κεκτημενα (13ος, 14ος μισθος) και να ζητησουμε δανεικα, απο χωρες που τετοια προνομια δεν υπάρχουν.

Πώς μπορει ο γαλλος που όταν βγει στη συνταξη στα 60+ χωρις εφαπαξ και με 12 μισθους, έχοντας πληρωσει όλα τα χρονια καθε χρονο τον αντιστοιχο ΕΝΦΙΑ, να καταλάβει γιατι εμεις εχουμε προβλημα στις περικοπες σε κατι που αυτος δεν ειχε ποτέ.

Αφηστε επιτελους την ιστορια με την κατσικα του γειτονα, εχει γινει αφορητο κλισέ πια...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Μα και βέβαια αφορά αύξηση των μισθών στο δημόσιο τομέα. Υπάρχει και άλλος πίνακας που δείχνει πως ενώ στην περίοδο 1950-1986 η συμμετοχή των δαπανών για μισθούς του δημοσίου τομέα στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν διπλασιάστηκε, η συμμετοχή των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα στο συνολικό απασχολούμενο εργατικό δυναμικό αυξήθηκε κατά πολύ λιγότερο, άλλη μια ένδειξη πως οι μισθοί στο δημόσιο παρουσίαζαν αυξητική τάση. Δεν λέω κάτι διαφορετικό από το αρχικό μου ποστ...
    Ο πίνακας που παρέθεσες αναλυόμενος δεν λέει αυτό, αλλά το παραβλέπω. Δεν αντιδικώ ότι δεν έγιναν προσλήψεις, αλλά ο ιδιωτικός τομέας συρρικνώθηκε γιατί ακριβώς οι μεγάλες επιχειρήσεις διείδαν ότι παύουν οι επιχορηγήσεις προκειμένου να απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, κλείνοντας η οδηγώντας στο μαρασμό τις μεγάλες παραγωγικές μονάδες Nissan, ΠΕΙΡΑΪΚΗ-ΠΑΤΡΑΪΚΗ, Ναυπηγεία, Χαλυβουργία κ.α. η γυρνώντας το στην πώληση και την παροχή υπηρεσιών.
    Μη ξεχνάμε ότι η συζήτηση ξεκίνησε με την αφορμή ότι το διεφθαρμένο δημόσιο και μόνον είναι η απαρχή και η αιτία του κακού. Το ίδιο ήταν και ο ιδιωτικός τομέας από την 10ετία του 50 ακόμη στην Ελλάδα των μονοπωλίων και των "ευεργετών" Ωνάση, Νιάρχου, Μποδοσάκη, Αγγελόπουλων κλπ.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

θα μπορούσα στα πεταχτά να αναφέρω για το κόψιμο δώρων και επιδομάτων των υπαλλήλων του δημοσίου εδώ και 2-3 χρόνια από κυβερνήσεις που πριν από τις γιορτές κάθε χρόνο προειδοποιούν με αυτόφωρο τους εργοδότες που θα το τολμήσουν, αλλά σταματώ εδώ γιατί νομίζω η διαμάχη δημοσίου-ιδιωτικού είναι μια εντελώς λάθος θεώρηση που αποπροσανατολίζει παρά δίνει λύσεις.
    Να αναφέρω στα πεταχτά που δεν έχω πληρωθεί ούτε 1 δευτερόλεπτο υπερωρία 12 χρόνια τώρα και όταν κάποτε το ζήτησα η απάντηση ήταν "αν θες να απολυθείς ζήτα;" Να αναφέρω ότι εάν μετά από τριήμερο πάρω άδεια από τη σημαία για να το κάνω τετραήμερο θα με πάρει και θα με σηκώσει; Να αναφέρω ότι τη Μεγάλη Πέμπτη η γυναίκα μου δεν έχει ημιαργία για να πάει να φτιάξει τσουρέκια και παραμονή Χριστουγέννων δεν ημιαργία να πάει να φτιάξει κουραμπιέδες; Να αναφέρω ότι εάν έρθει ο πελάτης στο γραφείο μου να τον εξυπηρετήσω και δεν γυρίσω καν να τον κοιτάξω επειδή δεν έχω αποφασίσει ακόμα με τον δίπλα μου αν θα παραγγείλουμε τυρόπιτα ή μπουγάτσα την άλλη μέρα θα ζητιανεύω να φάω μια τυρόπιτα; Να αναφέρω ότι 2-3 χρόνια σας έκοψαν τα δώρα αλλά 5 και 6 χρόνια υπάρχουν υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα που τους απειλεί ο εργοδότης τους αν ζητήσουν δώρο και επίδομα άδειας το οποίο δεν είναι κομμένο αλλά υπάρχει τυπικά αλλά όχι ουσιαστικά; Να αναφέρω ότι όταν πήγα στη διεύθυνση μεταφορών 8 παρά 5 και ζήτησα να εξυπηρετηθώ ο υπάλληλος σε ενικό αγενείας μου είπε "να έρθεις στις 8 που ανοίγουμε" και όταν ο νεαρός συνάδελφός του (προφανώς από ΑΣΕΠ) μου απάντησε "ελάτε να σας εξυπηρετήσω κύριε, για 5 λεπτά δεν χάλασε ο κόσμος" (γιατί προφανέστατα υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι με φιλότιμο και παιδεία και παράγουν έργο αλλά χάνονται στον ωκεανό των αχρήστων) ο παλαιάς κοπής γαμάουα ΔΥ τον κατσάδιασε λέγοντάς του "όχι ρε δεν θα τον εξυπηρετήσουμε, μετά θα μας έρχονται όλοι 8 παρά, να μάθει να έρχεται στην ώρα του" και συνέχισε να πίνει το φραπέ του...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    Kαι στις κατωτερες ,και στις μεσες και πολλες φορες και παραπανω Μαλλον δεν θα εχεις δουλεψει ιδιωτικο τομεα και δεν θα ξερεις τις δυσκολιες.Ασε που τωρα με την κριση δεν βλεπω να θιχτηκε το δημοσιο σε σχεδον τιποτα,ολα σχεδον παραμενουν τα ιδια ,ενω ο ιδιωτικος τομεας εχει γονατισει-2000000 ανεργοι,κλεισιμο επιχειρησεων,ανασφαλιστη εργασια,απειρες ωρες απληρωτων υπερωριων,τρομοκρατια,κλπ κλπ.που θα χρειαζοταν πολυ γραψιμο για να τα αναφερω.Αμα απολυθει κανενας δημοσιος υπαλληλος - καθαριστριες υπ.οικονομικων π,χ με 1500-2000 μισθο τον μηνα -κουνιεται το συμπαν,αμα καθε μερα απολυθουν 500-600 του ιδιωτικου τομεα δεν κουνιεται φυλλο.Αστα δυστυχως το πραγμα βρωμαει απο παντου με το δημοσιο σ αυτη την μπουρδελοχωρα και δυστυχως με τους νεοκυβερνωντες δεν φαινεται να καλυτερευει ,τουναντιον μαλιστα Αλλα τι να περιμενεις απο μια κυβερνηση που τοποθετει προεδρο της ΔΕΗ εναν πρωην αρχισυνδικαλιστη και δινει και αυξησεις στα μισθολογια -ρετιρε- της ΔΕΗ οταν απ την αλλη μειωνει τα λεφτα στους μικροσυνταξιουχους.:a31:
    1500-2000 το μήνα καθαρίστρια μόνο αν έχει 21+ χρόνια προυπηρεσίας βαθμό διευθύντριας και είναι απόφοιτη ανωτάτης σχολής.
    Τόσα αν παίρνει φίλε μου καθηγητής στο πανεπιστήμιο και ούτε.(στο ιδιωτικό νοσοκομείο που δουλεύει το απόγευμα 4ωρο παίρνει τα 5πλάσια χαλαρά).

Μη ξεχνάμε ότι η συζήτηση ξεκίνησε με την αφορμή ότι το διεφθαρμένο δημόσιο και μόνον είναι η απαρχή και η αιτία του κακού. Το ίδιο ήταν και ο ιδιωτικός τομέας από την 10ετία του 50 ακόμη στην Ελλάδα των μονοπωλίων και των "ευεργετών" Ωνάση, Νιάρχου, Μποδοσάκη, Αγγελόπουλων κλπ.
    Η θέρμη με την οποία αντικρούεις τα γραφόμενά μου με κάνει να υποθέτω πως είσαι δημόσιος υπάλληλος. Δυστυχώς μόνο εσύ μέχρι τώρα έχει κάνει αυτό το συλλογισμό ότι το δημόσιο είναι η απαρχή και αιτία του κακού. Είναι λυπηρό να υποστηρίζεις κάτι το οποίο δεν έχει ειπωθεί. Ανέφερα τις παθογένειες του δημοσίου τομέα, τώρα εσύ που είδες να αναφέρω ότι είναι η απαρχή του κακού... ειλικρινά απορώ. Η δε συζήτηση ξεκίνησε με ένα υποπίνακα από την ανάλυση που παρέθεσε ο Καπ10, κάποιος παρατήρησε την αύξηση των ΔΥ επί ΠΑΣΟΚ κι εγώ έσπευσα να του απαντήσω πως εκείνη την περίοδο ξεκίνησε και το άνοιγμα της ψαλίδας μέσου μισθού υπέρ του δημοσίου τομέα. Scripta manent...

Αρχάριος Το avatar του/της nathair
    Επειδή διευθύνω, και έχω διευθύνει επί πολλά χρόνια, αρκετά μεγάλο αριθμό Ι.Υ., η πραγματικότητα είναι πως ο μέσος Ι.Υ. δεν διαφέρει σε ικανότητες και όρεξη από τον μέσο Δ.Υ. Δε θέλει να δουλέψει, δεν αναγνωρίζει τις αδυναμίες του και κατά συνέπεια δε προσπαθεί να βελτιωθεί. Αξιολογήσεις και κρίσεις προσωπικού, είναι σαν να βαράς στου κουφού την πόρτα... Τα ξύνει (αν τον αφήσεις) στο 8ωρο, και κάθεται παραπάνω για να δουλέψει (αν πληρώνονται οι υπερωρίες) μετά. Όλοι ανεξαιρέτως θεωρούν πως δεν παίρνουν αυτά που αξίζουνε, ακόμα και αν δε μπορούνε να προσθέσουνε το 1 με το 1 και να βγάλουνε σωστό άθροισμα. Και περιμένουνε πρώτα να ανταμειφθούν, και μετά να αποδώσουνε... ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Στο τέλος όμως κανείς σχεδόν δεν αμείβεται (αναλογικά με τη δουλειά του) καλύτερα από έναν Δ.Υ. Πλήν εξαιρέσεων φυσικά...
    Όλοι σχεδόν επίσης ζηλεύανε (τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα) τους Δ.Υ. Έχω χάσει μεσαία και ανερχόμενα και ικανά στελέχη, για θέσεις στο Δημόσιο. Αιτιολογία; Σιγουριά, και η δυνατότητα να κάνουνε 2η δουλειά...
    Η διαφορά με το δημόσιο είναι πως πάντα, υπάρχει κάποιος από πάνω που ξέρει πως κρίνεται ανάλογα με την απόδοση όχι μόνο του εαυτού του αλλά και του τμήματός του. Επομένως φροντίζει όσο μπορεί για την απόδοση των από κάτω του. Αν τους άφηνε όμως ανεξέλεγκτους, όπως γίνεται στο Δημόσιο...
    Η κρίση βέβαια έχει φροντίσει και εδώ. Το μέσο επίπεδο του Ι.Υ. έχει ανέβει τα τελευταία 6 χρόνια. Δυστυχώς, λόγω απολύσεων...

Παρόμοια θέματα

1. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2011, 08:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ