Σελίδα 135 από 200 ΠρώτοΠρώτο ... 3585125130131132133134135136137138139140145185 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 2.011 έως 2.025 από 2993

Θέμα: Καλως ορισε το ΔΝΤ τα νεα μας Αφεντικα

Ενώ τώρα θα έκαναν φοβερές επιλογές....Πόσα χρόνια ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από aris_n
    Να σε ρωτήσω κάτι; Τέλος του μήνα θα πάω στο Berkeley στην California. Αν τους πω οτι στην Ελλάδα αυτός που κόβει εισιτήρια στο Μετρό (Όταν δεν έχεις ψιλά για να βγάλεις απο τα άπειρα αυτόματα μηχανήματα) παίρνει 1950 ευρώ μισθό, ήτοι με σημερινή ισοτιμία 2413$, και είναι και ο χαμηλότερα αμειβόμενος, ενώ αυτοί που έχουν πτυχία ΑΕΙ/ ΤΕΙ /Διδακτορικά/σκατά/φατά κτλ κτλ παίρνουν στην καλύτερη 700 με 1000 ευρώ τι νομίζεις οτι θα μου απαντήσουνε;;; Οτι το θέμα είναι να κάνουν καλά την δουλειά τους;;;;;Και τι ΣΚΑΤΑ συνεισφέρει η δουλειά του κοψοεισητηριά στο γ@μημένο το ΑΕΠ της χώρας για να δικαιολογεί αυτό το μισθό;;;;
    Άντε γιατί έχουμε χάσει τη μπάλα να πούμε........

Το θέμα είναι ότι σε αυτή τη χώρα διδακτορικά έχουν πολλοί αλλά έτσι και ζητήσεις έναν άνθρωπο μεροκάματο οικοδομή δεν υπάρχει ούτε ένας.
    Είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό στην ελεύθερη αγορά.
    Προσωπικά ΔΕΝ θα δούλευα σε κουτάκι 8ωρο να κόβω εισητήρια με κανένα μισθό.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
    ΔΕΚΟ ειναι οποιαδηποτε εταιρια , οποιου νομικου καθεστωτος , στην οποια κουμαντο κανει το κρατος...ητοι οριζει το ΔΣ....απλα....και κατανοητα.....
    Κάνεις λάθος.
    Οι ΔΕΚΟ υπάγονται σε ειδικό νομικό καθεστώς και σε αυτές δεν είναι η αττικό μετρό.

Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    Ενώ τώρα θα έκαναν φοβερές επιλογές....Πόσα χρόνια ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ
    Δεν είναι τόσο απλό, πρέπει να είσαι και στέλεχος.

Δικύλινδρο μέλος Το avatar του/της aris_n
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Το θέμα είναι ότι σε αυτή τη χώρα διδακτορικά έχουν πολλοί αλλά έτσι και ζητήσεις έναν άνθρωπο μεροκάματο οικοδομή δεν υπάρχει ούτε ένας.
    Είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό στην ελεύθερη αγορά.
    Προσωπικά ΔΕΝ θα δούλευα σε κουτάκι 8ωρο να κόβω εισητήρια με κανένα μισθό.
    Μάλιστα φίλε Στέφανε. Διδακτορικά έχουν πολλοί αλλά οικοδομή δεν πάει κανένας. Ωραία λοιπόν να βάλουμε αυτούς με τα διδακτορικα "Για να μάθουν πως βγαίνουν τα λεφτά" να κουβαλάνε μυστρί στην οικοδομή. Άλλη μια παγκόσμια Ελληνική πρωτοτυπία. Και η ανάπτυξη της χώρας? Απο που θα έρθει; Απο αυτόν που θα αφήσει την οικοδομή και θα κάνει την δουλειά αυτού με το διδακτορικό; Γιατί αυτό συμβαίνει μέχρι τώρα.
    Τα παιδιά που σπουδάσαν τόσα χρόνια για ένα καλύτερο μέλλον και τώρα είναι με τα διαβατήρια στο χέρι τα άκουσε κανείς;
    Θέλω να δώ αυτή την χώρα σε 10 χρόνια που δεν θα έχει μείνει κανένας γιατρός/μηχανικός/καθηγητής πως θα τα βγάλει πέρα. Διότι όλοι οι προηγούμενοι θα στηρίζουν με τις γνώσεις τους το ΑΕΠ μιας άλλης χώρας που δεν τους αντιμετωπίζει σαν μιάσματα και μαλάκες. Θα κάνουν καλά τα παιδιά μιας άλλης κοινωνίας και εδώ θα ψάχνεις γιατρό με το κιάλι, θα μορφώνουν τα παιδιά μιας άλλης χώρας και εδώ θα έχουμε διαλύσει κάθε έννοια μόρφωσης και παιδείας.....
    Κρίμα ρε παιδιά κρίμα αλλά εδώ μας φέρανε με τους μπαρμπάδες στην Κορώνη.....

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    Κάνεις λάθος.
    Οι ΔΕΚΟ υπάγονται σε ειδικό νομικό καθεστώς και σε αυτές δεν είναι η αττικό μετρό.
    Οταν εισαι μετοχος και οριζεις το ΔΣ κανεις οτι γουσταρεις.....τι κι αν λεγεσαι ΔΕΚΟ τι κι αν δεν λεγεσαι...ολα απο το γραφειο του υπουργου περνανε.....
    Keep on rocking in a free world !!!

Μάλιστα φίλε Στέφανε. Διδακτορικά έχουν πολλοί αλλά οικοδομή δεν πάει κανένας. Ωραία λοιπόν να βάλουμε αυτούς με τα διδακτορικα "Για να μάθουν πως βγαίνουν τα λεφτά" να κουβαλάνε μυστρί στην οικοδομή. Άλλη μια παγκόσμια Ελληνική πρωτοτυπία. Και η ανάπτυξη της χώρας? Απο που θα έρθει; Απο αυτόν που θα αφήσει την οικοδομή και θα κάνει την δουλειά αυτού με το διδακτορικό; Γιατί αυτό συμβαίνει μέχρι τώρα.
    Τα παιδιά που σπουδάσαν τόσα χρόνια για ένα καλύτερο μέλλον και τώρα είναι με τα διαβατήρια στο χέρι τα άκουσε κανείς;
    Θέλω να δώ αυτή την χώρα σε 10 χρόνια που δεν θα έχει μείνει κανένας γιατρός/μηχανικός/καθηγητής πως θα τα βγάλει πέρα. Διότι όλοι οι προηγούμενοι θα στηρίζουν με τις γνώσεις τους το ΑΕΠ μιας άλλης χώρας που δεν τους αντιμετωπίζει σαν μιάσματα και μαλάκες. Θα κάνουν καλά τα παιδιά μιας άλλης κοινωνίας και εδώ θα ψάχνεις γιατρό με το κιάλι, θα μορφώνουν τα παιδιά μιας άλλης χώρας και εδώ θα έχουμε διαλύσει κάθε έννοια μόρφωσης και παιδείας.....
    Κρίμα ρε παιδιά κρίμα αλλά εδώ μας φέρανε με τους μπαρμπάδες στην Κορώνη.....
    Κρίμα ξεκρίμα και εγώ πτυχίο έχω και το παίζω αδικημένος, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα παντού στον κόσμο.
    Κανένας δεν σε πληρώνει από σεβασμό στην προσπάθειά που έκανες.
    Σε πληρώνει επειδή σε έχει ανάγκη.
    Πράγματι είμαστε παγκόσμια πρωτοτυπία.
    Εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες σε χώρα χωρίς καμία παραγωγή.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
    Οταν εισαι μετοχος και οριζεις το ΔΣ κανεις οτι γουσταρεις.....τι κι αν λεγεσαι ΔΕΚΟ τι κι αν δεν λεγεσαι...ολα απο το γραφειο του υπουργου περνανε.....
    Αν λέγεσαι ΔΕΚΟ οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ υπάρχει μισθολόγιο σοβαροί μισθοί και μισθολόγια, προμήθειες και έργα με καθεστώς Δημοσίου.
    Όταν είσαι ιδιώτης?
    Μάλλον τίποτα από τα παραπάνω, όλα από το γραφείο του υπουργού και μόνο.

Αν λέγεσαι ΔΕΚΟ οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ υπάρχει μισθολόγιο σοβαροί μισθοί και μισθολόγια, προμήθειες και έργα με καθεστώς Δημοσίου.
    Όταν είσαι ιδιώτης?
    Μάλλον τίποτα από τα παραπάνω, όλα από το γραφείο του υπουργού και μόνο.

Δακρυσα λεμε.....:rotflmao: :rotflmao:

Το διαβασα και αυτο.... Αξιοκρατια τοσα χρονια στο δημοσιο και στις ΔΕΚΟ, γραφειο υπουργου για τον ιδιωτικο τομεα...

Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
    Marie Curie

Ωραία λοιπόν να βάλουμε αυτούς με τα διδακτορικα "Για να μάθουν πως βγαίνουν τα λεφτά" να κουβαλάνε μυστρί στην οικοδομή. Άλλη μια παγκόσμια Ελληνική πρωτοτυπία. Και η ανάπτυξη της χώρας? Απο που θα έρθει; Απο αυτόν που θα αφήσει την οικοδομή και θα κάνει την δουλειά αυτού με το διδακτορικό; Γιατί αυτό συμβαίνει μέχρι τώρα.
    Οντως είναι άσχημο να συζητάμε για κόσμο που έχει φτάσει σε επίπεδο διδακτορικού και δεν βρίσκει εργασία.

Απο την άλλη όμως ο καθένας κάνει τις επιλογές του και δυστυχώς το πτυχίο η διδακτορικό σε κορεσμένο κλάδο δεν σου εξασφαλίζει την εργασία (ειδικά εντος Ελλάδας).

Τα παιδιά που σπούδασαν ας συμβιβαστούν οπως όλοι μας με αυτό που έχουμε... και όποιος δε μπορεί μπορεί να φύγει εκτός Ελλάδας... (that s life...) δεν θα είναι ουτε οι 1οι ουτε οι τελευταίοι...

Τώρα το οτι δεν έχουμε σωστές και αξιοκρατικές διαδικασίες ώστε κάποιος νέος να μπεί με το σπαθί του στο δημόσιο η οπουδήποτε αλλού είναι αλλουνου παπά ευαγγέλιο....

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
    Δακρυσα λεμε.....:rotflmao: :rotflmao:

Το διαβασα και αυτο.... Αξιοκρατια τοσα χρονια στο δημοσιο και στις ΔΕΚΟ, γραφειο υπουργου για τον ιδιωτικο τομεα...
    Και ομως για κάποια χρόνια υπήρξε αξιοκρατία... και γενικά δούλεψε το ΑΣΕΠ ... μετά ομως...

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

Κρίμα ξεκρίμα και εγώ πτυχίο έχω και το παίζω αδικημένος, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα παντού στον κόσμο.
    Κανένας δεν σε πληρώνει από σεβασμό στην προσπάθειά που έκανες.
    Σε πληρώνει επειδή σε έχει ανάγκη.
    Πράγματι είμαστε παγκόσμια πρωτοτυπία.
    Εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες σε χώρα χωρίς καμία παραγωγή.
    Στέφανε όσοι φωνάζουμε νομίζεις οτι απλά το "παίζουμε" αδικημένοι; Δεν είμαστε πραγματικά αδικημένοι;
    Όχι δεν είναι αυτή η πραγματικότητα παντού στον κόσμο. Αυτή είναι η πραγματικότητα σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.
    Δεν είπαμε να πληρώνεται κανείς απο σεβασμό στην προσπάθεια που κατέβαλε ο καθένας. Ούτε ελεημοσύνη θα πάρει κανείς. Συμφωνώ οτι σε πληρώνει επειδή σε έχει ανάγκη. Αλλά δυστυχώς το Ελληνικό πρώην κράτος νυν Βαλκανική αποικία του ΔΝΤ δεν γνωρίζει ποιους στην πραγματικότητα έχει ανάγκη. Ή δεν θέλει να γνωρίζει. Γιατί απλά θέλει να έχει την ευημερούσα κομματική του πελατεία βολεμένη απο 1000 μεριές και οι υπόλοιποι....κατά το "Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πα να γ@μηθούνε"

Μάλιστα φίλε Στέφανε. Διδακτορικά έχουν πολλοί αλλά οικοδομή δεν πάει κανένας. Ωραία λοιπόν να βάλουμε αυτούς με τα διδακτορικα "Για να μάθουν πως βγαίνουν τα λεφτά" να κουβαλάνε μυστρί στην οικοδομή.
    Ίσως άσχετο με το συλλογισμό σου αλλά...ξέρεις πολλούς με διδακτορικό να αμείβονται με 70€ μεροκάματο και 10€ υπερωρία;
    Ερωτώ διότι στην εταιρεία που εργάζομαι οι μάστορες μπετατζήδες/σοβατζήδες/μπογιατζήδες τόσα παίρνουν.
    Σε διαβεβαιώ, αν στα 17 μου είχα κάποιον να μου πει ότι με το πτυχίο μου θα εργάζομαι ανασφάλιστος και με 35€ μεροκάματο ενώ σαν μπετατζής θα έβγαζα και 500€ την εβδομάζα θα το σκεφτόμουνα καλύτερα τι θα επέλεγα. Να μην πω για τεχνίτες σιδεράδες ή πετράδες πόσο κοστολογούν την εργατοώρα τους. Μα θα πας μια ζωή να σπας και να χτίζεις πέτρες, θα με ρωτήσεις...εκεί φανουν οι φιλοδοξίες σου; Ξέρεις, οι άνθρωποι αυτοί (τουλάχιστον εδώ που εργάζομαι) είναι πολλάκις πιο ευτυχισμένοι, οικονομικά άνετοι και λιγότερο αγχώδεις από εμένα το γραφιά με τα πτυχία και τα 35€ ανασφάλιστο μεροκάματο και το γκάζι με την εφορία και την πολεοδομία όλη ημέρα.
    Ξανά ζητώ συγνώμη για το άσχετο (ίσως) του συλλογισμού μου, αλλά...μου ήλθε στο μυαλό και το ξεφούρνισα.
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
    Οντως είναι άσχημο να συζητάμε για κόσμο που έχει φτάσει σε επίπεδο διδακτορικού και δεν βρίσκει εργασία.

Απο την άλλη όμως ο καθένας κάνει τις επιλογές του και δυστυχώς το πτυχίο η διδακτορικό σε κορεσμένο κλάδο δεν σου εξασφαλίζει την εργασία (ειδικά εντος Ελλάδας).

Τα παιδιά που σπούδασαν ας συμβιβαστούν οπως όλοι μας με αυτό που έχουμε... και όποιος δε μπορεί μπορεί να φύγει εκτός Ελλάδας... (that s life...) δεν θα είναι ουτε οι 1οι ουτε οι τελευταίοι...

Τώρα το οτι δεν έχουμε σωστές και αξιοκρατικές διαδικασίες ώστε κάποιος νέος να μπεί με το σπαθί του στο δημόσιο η οπουδήποτε αλλού είναι αλλουνου παπά ευαγγέλιο....
    Μ'αρέσει φίλε Zid που έκανες quote μέχρι εκεί που γράφω τι θα συμβεί στην χώρα αν όλοι αυτοί που έγραφα φύγουν. Γι' αυτό δεν έχεις να πείς κάτι; Θα πεις πάλι "Έφυγαν όλοι εκτός Ελλάδος, η χώρα συνεχίζει να μην παράγει, μας γ@μησε το ΔΝΤ και πάλι χρεοκοπήσαμε. Thats life?????"

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Ίσως άσχετο με το συλλογισμό σου αλλά...ξέρεις πολλούς με διδακτορικό να αμείβονται με 70€ μεροκάματο και 10€ υπερωρία;
    Ερωτώ διότι στην εταιρεία που εργάζομαι οι μάστορες μπετατζήδες/σοβατζήδες/μπογιατζήδες τόσα παίρνουν.
    Σε διαβεβαιώ, αν στα 17 μου είχα κάποιον να μου πει ότι με το πτυχίο μου θα εργάζομαι ανασφάλιστος και με 35€ μεροκάματο ενώ σαν μπετατζής θα έβγαζα και 500€ την εβδομάζα θα το σκεφτόμουνα καλύτερα τι θα επέλεγα. Να μην πω για τεχνίτες σιδεράδες ή πετράδες πόσο κοστολογούν την εργατοώρα τους. Μα θα πας μια ζωή να σπας και να χτίζεις πέτρες, θα με ρωτήσεις...εκεί φανουν οι φιλοδοξίες σου; Ξέρεις, οι άνθρωποι αυτοί (τουλάχιστον εδώ που εργάζομαι) είναι πολλάκις πιο ευτυχισμένοι, οικονομικά άνετοι και λιγότερο αγχώδεις από εμένα το γραφιά με τα πτυχία και τα 35€ ανασφάλιστοπ μεροκάματο και το γκάζι με την εφορία και την πολεοδομία όλη ημέρα.
    Ξανά ζητώ συγνώμη για το άσχετο (ίσως) του συλλογισμού μου, αλλά...μου ήλθε στο μυαλό και το ξεφούρνισα.
    Καθόλου άσχετο ίσα ίσα που δεν έχεις καθόλου άδικο.
    Ξέρεις τι μου θυμίζει όλη η κουβέντα που κάνουμε, για να ευθυμήσουμε και λίγο. Τους λεγεωνάριους στον Asterix οι οποίοι μόλις έχουν φάει της χρονιάς τους και μονολογούν "Καταταχθείτε μας λέγανε....Θα γνωρίσετε νέα μέρη μας λέγανε...."
    Έτσι και εμείς
    "Σπουδάστε μας λέγανε....Θα έχετε ένα καλύτερο μέλλον μας λέγανε...."
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 18/08/2018, 20:10
  2. Απαντήσεις: 45
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2010, 21:41
  3. Έλυσα το ασφαλιστικό πριν κι από τα νέα μέτρα...
    από maeonapii-1100 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2010, 10:21
  4. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2003, 19:15

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ