Υπάρχουν Κύπριοι που όταν καταλάβαιναν ότι είμαστε Έλληνες μας κέρναγαν, μας καλούσαν σπίτια τους και γενικά είχαμε μια πολύ θερμή αντιμετώπιση, όπως επίσης υπήρχαν και Κύπριοι οι οποίοι δεν μας γούσταραν καθόλου. Αν υπάρχει πάντως ένας λαός που τους έχει κάνει τα πάνδεινα, αυτοί είναι, κλασσικά, οι Εγγλέζοι....όλοι όμως οι Κύπριοι στο όνομα των Εγγλέζων πίνουν νερό....εμένα αυτό μου κάνει κάτι σαν σύνδρομο της Στοκχόλμης περισσότερο.
Κοίτα το τι τους έχουν κάνει οι εγγλέζοι και τι εμείς είναι μεγάλη κουβέντα. Ας πούμε ότι οι εγγλέζοι έβαλαν τις βάσεις και εμείς εκτελέσαμε. Οπότε εμάς μας έμεινε η ρετσινιά και πάλι καλά να λέμε που τουλάχιστον οι μισοί μας συμπαθούνε.
Μιλάμε βέβαια για ένα κράτος που αν δουλεύει κάτι, είναι γιατί είναι οργανωμένο από τους εγγλέζους, δρόμοι, εφορίες, δημόσιο γενικά. (Οι όποιες δυσλειτουργίες οφείλονται στο ότι το εγγλέζικο σύστημα το εφαρμόζουν έλληνες σαν κι εμάς). Όταν πάω σε κτηματολόγιο, εφορία, δικαστήρια κλπ, κάνω το σταυρό μου που οι εγγλέζοι άφησαν αυτό το σύστημα.
Το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι καθαρά ελληνικό χαρακτηριστικό. Εμάς οι Αμερικανοεγγλεζογερμανοί μας έχουν κάνει χειρότερα σε εμφυλίους, κατοχή και χούντα αλλά παρόλα αυτά θέλουμε να γίνουμε αμερικάνοι, να σπουδάσουμε Αγγλία και να αγοράσουμε μπεμβέ όταν θα τα κονομήσουμε. Ένα νησί είναι, με καθαρά επαρχιώτικη νοοτροπία όπως κι εμείς, που όταν ακούν για ευρωπαίους και αμερικάνους στήνονται στα τέσσερα.
Μη θεωρείς ότι τους εκθειάζω. Ένα ημικατεχόμενο κράτος είναι, που λειτουργεί πειρατικά υπό την ανοχή των άλλων, αρκετά χρόνια τώρα και με αυτές τις μεθόδους καταφέρνει να φέρει χρήμα από όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα από τη Ρωσία, για νόμιμες και "νόμιμες" δραστηριότητες. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να ζει πλουσιοπάροχα, γιατί από το 74 και μετά, θα ήταν πολύ φτωχό μέρος αν δεν γινόταν ο φορολογικός παράδεισος που είναι. (τα περί επιχειρηματικότητας, εργατικότητας και μαγκιάς των κυπρίων τα ακούω βερεσέ).
Να δω πότε θα μας σουτάρουν από το thread![]()
Όντως η οργάνωση τους σαν κράτος είναι σε 'άλλο επίπεδο συγκρινόμενη με εδώ, λόγω Αγγλίας φυσικά.
Για το εγχώριο σύνδρομο που λες εγώ διαφωνώ, άλλο πράγμα είναι να θέλεις να πας Αμερική για να ζήσεις σε αυτό το κράτος, άλλο πράγμα είναι να πηγαίνεις Αγγλία για σπουδές (Τα έχουν καταφέρει τόσο καλά ώστε η εκπαίδευση να αποτελεί εξαγώγιμο προιόν για αυτούς και μπράβο τους) και άλλο να θέλεις γερμανικό αμάξι για να μπεις στο μάτι του γείτονα.....![]()
Φυσικά και είναι άλλο, όμως εγώ εννοούσα τη μεγάλη πλειοψηφία που βλέπει τσεροκι και εντυπωσιάζεται ονειρευόμενος τη ζωή στα σαμπέρμπια, στέλνει το βλαστάρι της Αγγλία σε δευτερότριτα κολλέγια γιατί εδώ ούτε ζαμπονοκοπτική δεν πέρασαν και αγοράζει bmw γιατί "να γιατί μπόξερ".
https://youtu.be/sRC9trNGGl4
TPEXAAAAAAA PPPEEEEEEEEEEEEEEEE........
:rotflmao:
ανανήψαντας
Θέλω Γεωργιάδη για αρχηγό ΝΔ, σε σημείο τέτοιο, που αν κάνουν τίποτα εσωκομματικές εκλογές είμαι ικανός να πάω να γίνω μέλος και να ψηφίσω!
Και τί άργησε ρε μάστορα για να του φτιάξει το μαλλί η Ευγενία?
Για να βάλει κράνος να το χαλάσει?
Κώστα...
Είναι καιρός πλέον να τα σφαλίσει τα μάτια του ο γέρος....
Άσε να γίνει ο Κυριάκος αρχηγός, γιατί το βλέπω να βγαίνει αληθινό το "αυτά που ζούμε τώρα, θα τα λένε τα εγγόνια μας κι ο Μητσοτάκης και θα γελάνε"...
Τελευταία τροποποίηση από gior-gos; 02/10/2015 στις 19:52.
oχιιιιιιιιιιιιι
Χάσαμε το γέλιο της επόμενης δεκαετίας ρε πουστη μ...