Σελίδα 137 από 151 ΠρώτοΠρώτο ... 3787127132133134135136137138139140141142147 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 2.041 έως 2.055 από 2260

Θέμα: ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ και λοιπές δυνάμεις ΙV

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Εχετλαίος Προβολή μηνύματος
    http://www.newsit.gr/default.php?pna...38831&catid=13

Aπο που θα τα πλερώσουμε;
    Αυτοκαταστροφικοί, μανιακοί, μπιτ βλαμμένοι;
    Ναι, το διάβασα κι εγώ αυτό κι έχω ακριβώς τις ίδιες απορίες με σένα.

LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

όπου γης Το avatar του/της iosif
    υποψιν δεν ειναι ΝΕΟΙ φοροι απλα αυτα εχουν ηδη δεσμευτει να εφαρμοσουν

εαν ειχα σταλει ηδη εκκαθαριστικα εφοριας δεν θα εβρισκαν σοκ-νδ πανω απο 20%
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

2-3 λογιστές,που ρώτησα στο πόδι πριν 1-2 μήνες,μου είπαν για διπλάσιο άμεσο φόρο φέτος...Συν φυσικά όλα τα υπόλοιπα..Λεφτά που απλά δεν υπάρχουν,ειδικά αν συνυπολογίσουμε τα μέτρα των 11 δις που υπέγραψαν και θα μας ράψουν άμεσα...

Και επειδή τα τσακάλια μας το ήξεραν έδωσαν περιθώριο στις φετινές δηλώσεις,μην πάθουμε το εγκεφαλικό πριν τις εκλογές και μπει και αυτό στην κάλπη...Τώρα όμως τα ραβασάκια,λογικά,θα μας έχουν έρθει αν οι εκλογές γίνουν 17/6..

Βλέπω ΣΥΡΙΖΑ στο 60%

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Mια χαρά τα πάνε όμως..

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε άνοδο 7,46%.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Πήρε την εντολή ο Μπένι...Λες να ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε εμείς;;

ΥΓ Μπορεί να διάβασαν και αυτό http://www.koutipandoras.gr/?p=20011 που λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον στο 25%
    Τελευταία τροποποίηση από mats8282; 10/05/2012 στις 12:47.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mats8282 Προβολή μηνύματος
    Δεν νομίζω πως πρέπει να διευκρινίζουμε τα πάντα...

Δεν θα γίνει επανάσταση,δεν θα μας στηρίξουν οι δεξιές κυβερνήσεις που υπάρχουν σε Ισπανία κλπ,ο Ολάντ δεν είναι το φάντασμα του Μαρξ ή του Λένιν...Υπάρχει όμως μια,αριστερή/κεντροαριστερή/όπως θες βάφτισέ την,δυναμική στην Ευρώπη κατά της λιτότητας..Όπως φυσικά υπάρχει και η αντίστοιχη ακροδεξιά δυναμική....Με μεγαλύτερη έκφραση,και προς τις 2 κατευθύνσεις,στην Ελλάδα λόγω απείρως μεγαλύτερης λιτότητας..
    Νομίζω οτι χρειάζεται να διευκρινίζονται τα πάντα όταν μιλάμε για άσκηση πολιτικής από κόμμα που φιλοδοξεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Δεν μιλάει σε συνέδριο προς τις υπόλοιπες συνιστώσες, ούτε σε φοιτητική νεολαία. Το ΤΙ και ΠΩΣ θα υλοποιήσει το πρόγραμμα του για να κυβερνήσει μια χώρα. Διαφορετικά θυμίζει ελληναρά φίλαθλο που μπινελικώνει τους παίχτες και τον προπονητή απ΄την εξέδρα, και όταν μπει στο γήπεδο αρχίζει το επιτόπου τροχάδην.

Και επειδή οι αντίπαλοι του δεν είναι μόνο στο εσωτερικό, αλλά τα κοράκια στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι εντελώς ξεκάθαρο τι σκοπεύει να κάνει. Με τις αρεςμαρες κουκουνάρες σαν αυτές που είπε ο Στρατούλης αφενός τρομάζει τον εδώ κόσμο, αφετέρου γυαλίζει το μάτι των κοράκων έξω.
    Καλές είναι οι επιστολές συνάντησης στον Ολαντ και στη Μέρκελ, αλλά προσωπικά ως κινήσεις εντυπωσιασμού τις βλέπω που δημιουργούν επικίνδυνες φαντασιώσεις στον κόσμο για το τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από baron Προβολή μηνύματος
    Νομίζω οτι χρειάζεται να διευκρινίζονται τα πάντα όταν μιλάμε για άσκηση πολιτικής από κόμμα που φιλοδοξεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Δεν μιλάει σε συνέδριο προς τις υπόλοιπες συνιστώσες, ούτε σε φοιτητική νεολαία. Το ΤΙ και ΠΩΣ θα υλοποιήσει το πρόγραμμα του για να κυβερνήσει μια χώρα. Διαφορετικά θυμίζει ελληναρά φίλαθλο που μπινελικώνει τους παίχτες και τον προπονητή απ΄την εξέδρα, και όταν μπει στο γήπεδο αρχίζει το επιτόπου τροχάδην.

Και επειδή οι αντίπαλοι του δεν είναι μόνο στο εσωτερικό, αλλά τα κοράκια στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι εντελώς ξεκάθαρο τι σκοπεύει να κάνει. Με τις αρεςμαρες κουκουνάρες σαν αυτές που είπε ο Στρατούλης αφενός τρομάζει τον εδώ κόσμο, αφετέρου γυαλίζει το μάτι των κοράκων έξω.
    Καλές είναι οι επιστολές συνάντησης στον Ολαντ και στη Μέρκελ, αλλά προσωπικά ως κινήσεις εντυπωσιασμού τις βλέπω που δημιουργούν επικίνδυνες φαντασιώσεις στον κόσμο για το τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε.
    Το αυτί μας το τραβήξαν ήδη με τα 4,2 αντι των 5,2δις..

Και το ΙΚΑ δανείστηκε από αλλού για να πληρώσει τις συντάξεις του μήνα..

Αλλά προχωράμε ακάθεκτοι για την ανατροπή. Μόνο που δεν μας έχει πει κανένας πως θα γίνει. Γίνεται; Κι αν ναι, πως; Αυτό περιμένει κάποιος από αυτόν που ψήφισε για να κυβερνήσει.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από baron Προβολή μηνύματος
    Νομίζω οτι χρειάζεται να διευκρινίζονται τα πάντα όταν μιλάμε για άσκηση πολιτικής από κόμμα που φιλοδοξεί να σχηματίσει κυβέρνηση.
    Σύμφωνοι,αλλά δεν μιλάς με το κόμμα μιλάς για αυτά που γράφω εγώ...Εγώ δεν είμαι το κόμμα...Ούτε καν ο Στρατούλης δεν είναι το κόμμα,ούτε υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής...Αν θες να ξέρεις λοιπόν επακριβώς τις θέσεις,μπορείς να διαβάσεις το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ...Συμφωνείς ή διαφωνείς με τις θέσεις και το πως βλέπουν τα πράγματα,είναι μια άλλη ιστορία...Αυτοί πάντως με αυτές τις θέσεις κατέβηκαν στις εκλογές..

http://www.syriza.gr/index.php?optio...853&Itemid=170

ΥΓ @sniper Το ΙΚΑ και τους προηγούμενους μήνες από αλλού τα έπερνε,όχι από τις <<δόσεις>>....Και το κράτος έβγαλε και πούλησε ομόλογα κάπου στα 3 δις τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές...

Σύμφωνοι,αλλά δεν μιλάς με το κόμμα μιλάς για αυτά που γράφω εγώ...Εγώ δεν είμαι το κόμμα...Ούτε καν ο Στρατούλης δεν είναι το κόμμα,ούτε υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής...Αν θες να ξέρεις λοιπόν επακριβώς τις θέσεις,μπορείς να διαβάσεις το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ...Συμφωνείς ή διαφωνείς με τις θέσεις και το πως βλέπουν τα πράγματα,είναι μια άλλη ιστορία...Αυτοί πάντως με αυτές τις θέσεις κατέβηκαν στις εκλογές..

http://www.syriza.gr/index.php?optio...853&Itemid=170

ΥΓ @sniper Το ΙΚΑ και τους προηγούμενους μήνες από αλλού τα έπερνε,όχι από τις <<δόσεις>>....Και το κράτος έβγαλε και πούλησε ομόλογα κάπου στα 3 δις τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές...
    Nαι το ξέρω, αλλά ήταν ένα παράδειγμα της κατάστασης που βρισκόμαστε και πόσο αντέχουμε. Μακάρι να ξεφύγουμε κάπως αλλά περιμένω ν' ακουσω το πως.

non serviam Το avatar του/της kachius
    Και εγώ συμφωνώ!

Να αφήσουμε όλοι τα κουβαδάκια και τις λοιπές μλκιες,
    να ψηφίσουμε (ξανά) πασοκ - νδ,
    να πάει το μισθό μας στα 300ε, ώστε να έχει να δίνει 200ε σύνταξη
    να κλείσει και τα νοσοκομεία γιατί μας βάζουν μέσα και να τελειώνουμε με αυτή την μακρά και επικίνδυνη περίοδο ακυβερνησίας.
    Άντε, με τα μλκισμένα όλα, που θέλουν να πιάνουν και στο στόμα τους τις τράπεζες κα τις καταθέσεις μας
    .-

υγ. γιατί αυτοί έχουν πρόγραμμα και το λένε (φταίει ο τσίπρας)
    εξάλλου, όπως μας είπαν το 2009, τώρα (το 2012) έχουμε ήδη μπει στην ανάπτυξη, σωθήκαμε και η οικονομία μας ανθεί!
    Ξέρω από βέσπα!

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Να στηρίξουμε τις τράπεζες!

Ε μα ναι, να διασωθούν οι καταθέσεις μας (οι ποιες;;;!!!) και να δώσουμε νέα πνοή σε αυτό το γαμάτο πολιτικοοικονομικό σύστημα που αν επιχειρήσω να το ονοματίσω αμιγώς πολιτικά, θα το έλεγα ακροδεξιός νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός...

Συγνώμη παίδες, αλλά μου φαίνεται το ίδιο αστείο, ελεεινό και άδικο, με το να με απομυζούν για να ταίζω του μούφα ανάπηρους και τους "βαρέστε μου την κάρτα και έρχομαι" δ.υπαλλήλους...

Το θέμα έχει ξεφύγει προ πολλού από το "φταις εσύ, όχι φταις εσύ, εντάξει φταίνε όλοι οι υπόλοιποι...", τα αίτια και οι λόγοι που μας οδήγησαν εδώ είναι εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο το οποίο δεν ορίστηκε ούτε και προκλήθηκε από το εσωτερικό της χώρας και τους κατοίκους της. Αν φταίμε πραγματικά σε κάτι, είναι ότι είμασταν όλοι τόσο μαλακωδώς αφελείς που δεν το είδαμε να έρχεται... κάποιοι τα λέγανε βέβαια, αλλα βιαζόμασταν να τους χαρακτηρίσουμε ως γραφικούς (πρώτος έγω ο μαλάκας).

Δε νομίζω ότι αν κάποιος καθόταν και ζωγράφιζε, προκειμένου να το καταλλάβουν και τα πιο ηλίθια κοπάδια γκνου των πολιτών, τι ακριβώς γίνεται και ποιοι είναι από πίσω, να υπήρχε έστω και ένας που να συμφωνούσε με την πολιτική του μνημονίου και της τροίκας. Οι υπέρ, έχουν τους λόγους τους ή απλά είναι αλλεργικοί σε οτιδήποτε ακούγεται αριστερό... δεν πειράζει, όταν θα μπει και σε αυτούς το κ@υλι στο κ*λο, θα ξυπνήσουν...

Κατ΄εμέ, δεν τίθεται καν θέμα για το αν το μνημόνιο και η τροίκα είναι σωστή επιλογή ή λάθος. Δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι μας επιβλήθηκε κατόπιν υπόγειων και σκοτεινών διαβουλεύσεων και επικυρώθηκε με αντισυνταγματικό τρόπο (που μόνο για αυτά τα δύο θα έπρεπε να τους έχει πάρει ο διάολος τον πατέρα, τη μάνα και όλο το γεννεαολογικό δένδρο) αλλά γιατί πολύ απλά και λογικά, δεν μπορείς να λειτουργείς ομοιαποαθητικά στην οικονομία! Δεν επιβάλλεις λιτότητα για να αποφύγεις... τον κίνδυνο της λιτότητας. Δεν πτωχεύεις ένα λαό και ένα κράτος, προκειμένου... να μην πτωχεύσει! Αυτά τα ξέρουν βέβαια οι "σωτήρες" μας, δεν είναι σε καμμία πε΄ριπτωση ηλίθιοι, απλά οι σκοποί τους είναι άλλοι...

Βέβαια τώρα δεν έχουν και πολύ σημασία όλα αυτά.... φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και έχουμε εγκλωβιστεί σε μια κατάσταση μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Δυστυχώς ως λαός λειτουργούμε με τρόπο που θυμίζει τις οικογένεις μας. Ότι μαλακία και αν κάνουμε, όσο σκατά και αν είναι οι επιλογές μας, πάντα υπάρχει η μάνα και ο πατέρας να μας στηρίξουν, ακόμα και αν έχουμε πατήσει... τα 50! Το ίδιο νομίζαμε και νομίζουμε ότι θα συμβει και τώρα σε πολιτικό επίπεδο. Ακόμα και η οργή του κόσμου που εκδηλώθηκε ποικιλοτρόπως το προηγούμενο διάστημα, έχω την αίσθηση ότι εκπορευόταν περισσότερο από το γεγονός του ότι μείναμε "ορφανοί", παρά για το ότι μας γ@μ@νε ασάλιωτα. Τσαντίλα και φόβος ήταν, όμοια με τη τσαντίλα και τον φόβο που ασιθάνεται ο πιστιρικάς όταν σκάει πρώτη ημέρα στο σχολείο. Τώρα δεν έχει μαμά και μπαμπά, καλλούμαστε να ωριμάσουμε μέσε σε μια νύχτα, να φυτρώσουμε @@δια εκεί που είχαμε στραγάλια και να αναλλάβουμε τις ευθύνες μας.

Το θέμα λοιπόν έχει να κάνει με δύο και μόνο επιλογές:

α) Συνεχίζουμε την πολιτική που ίσχυε μέχρι τώρα.

β) Απορρίπτουμε την πολιτική που ίσχυε μέχρι τώρα και διεκδικούμε άμεσα τις ζωές μας πίσω.

Ηθική, συμφέρον, αδιαφορια, πίστη, ελπίδα, βόλεμμα, κίνδυνος, ρίσκο, είναι μερικά από τα πρόσιμα που μπορουν να κολήσσουν τόσο στο α) όσο και στο β) και τα οποίο θα καθορίσουν εν πολλοίς την τελική επιλογή μας. Το σημαντικότερο όμως είναι η όποια επιλογή μας να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη, @@δατη και ντόμπρα... κοινώς όποιος βγει και μυξοκλαίγεται μετά είναι για λύπηση...

Κάνουμε λοιπόν τα κουμάντα μας, το σκεφτόμαστε και πράττουμε αντιστοίχως... Όλα τα άλλα demi και γιαλαντζί μοντέλα είναι για να διασκεδάζουμε τις αγωνίες και τις φοβους μας. Η τροχία της σακούλας με τα σκατά είχε τελικά ως στόχο τον ανεμιστήρα... εκλογές κάναμε, αποφασίσαμε (ή αποφασίσαμε ότι δεν έχουμε αποφασίσει...) και τώρα καλλούμαστε εμείς να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα.

Για αυτό το λόγο θέλω όσο τίποτα άλλο να ξαναπάμε σε εκλογές, για να μην έχουμε δικαιολογία μετά. Και παρ΄όλο που οι περισσότεροι καταδικάζουν την αδιάλακτη στάση των πολιτικών αρχηγών, χαίρομαι απίστευτα που υπάρχει ένα ξεκάθαρο δίπολο απόψεων, διαμτερικά αντίθετων μεταξύ τους.

Τελείωσαν τα ψέμματα, η μαμά και ο μπαπάς σαράντισαν, αναλλαμβάνουμε τις ευθύνες μας!

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    ...Αυτοί πάντως με αυτές τις θέσεις κατέβηκαν στις εκλογές..

Και το κράτος έβγαλε και πούλησε ομόλογα κάπου στα 3 δις τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές...
    καλό είναι να πουν όμως οτι αυτές οι θέσεις δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πραγματική ζωή. Με δραχμή ναι, μπορείς να καταγγείλεις ότι γουστάρεις, να βάλεις Χ σε ότι έχει υπογράψει ο προηγούμενος κλπ κλπ. Όταν όμως έχεις χέρι απλωμένο (λόγω πρωτογενούς ελλείματος), καλό είναι να είναι μετρημένοι οι τσαμπουκάδες.

Τα "ομόλογα" που αναφέρεις (και τα ανέφερε και κάποιος άλλος νομίζω προχθές) δεν είναι ομόλογα. Είναι Εντοκα γραμμάτια 3μηνα ή 6μηνα. Αυτά ναι, μπορεί να τα διαθέτει γιατί πληρώνονται απ΄τη τρόϊκα.
    Τα ομόλογα (που είναι από έτος και πάνω) δεν υπάρχουν απλά, ούτε και εκδίδονται γιατί κανείς δεν θα δώσει λεφτά σε μια χώρα που έχει χρεωκοπήσει και κινδυνεύει να χρεωκοπήσει και για τα ρέστα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Nαι το ξέρω, αλλά ήταν ένα παράδειγμα της κατάστασης που βρισκόμαστε και πόσο αντέχουμε. Μακάρι να ξεφύγουμε κάπως αλλά περιμένω ν' ακουσω το πως.
    Όπως τα καταλαβαίνω εγώ τα πράγματα....Στις επόμενες κάλπες,αν δεν έχουμε καμιά έκπληξη από τον Φώτη σήμερα,σε αυτό ακριβώς θα κληθούμε να απαντήσουμε,με ακόμα πιο σαφή τρόπο...Οπότε ή θα εμπιστευτούμε τις μνημονιακές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-κλπ να συνεχίσουν με τη λιτότητα,τις δόσεις,κλπ με την ελπίδα το 2020 να έχουμε 120% χρέος στο ΑΕΠ ή θα εμπιστευτούμε τον άλλο μεγάλο,όπως φαίνεται,πόλο που φτιάχνεται στα αριστερά με την ελπίδα πως θα πάμε καλύτερα...Μαγικές συνταγές και λύσεις,ειδικά στα πάνελ,δεν υπάρχουν...Απάντηση σε κάθε λεπτομέρεια δεν μπορεί να υπάρξει...

Και στην τελική...Γιατί όλοι οι οίκοι λένε 75%+ ποσοστό χρεοκοπίας της χώρας τον επόμενο χρόνο;;Επειδή βγήκε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ;;Μάλλον όχι....Ποιός θα έχει να πληρώσει φόρους,εφορίες,έκτακτες εισφορές,ΔΕΗ,τα πρόσθετα μέτρα των 11 δις,πετρέλαιο θέρμανσης με 1.5Ε/λ,ανεργία στο 22% με αυξητικές τάσεις,επίσημα,μισθούς από 300Ε που θα τους πάνε;;;
    Τελευταία τροποποίηση από mats8282; 10/05/2012 στις 13:37.

όπου γης Το avatar του/της iosif
    εν συντομεια: δειτε τι ακολουθησε τις χρεοκοπιες του 1847,1893,1932
    διεθνης ελεγχος ωστε να ειναι εξασφαλισμενη η αποπληρωμη των δανειων
    τι? αυτο συμβαινει και τωρα?
    μα ηγ χωρα γλυτωσε τη χρεοκοπια ετσι δεν λενε?

παιδες παρτε το χαμπαρι. η χωρα υπεγραψε και αποδεχτεικε την χρεοκοπια με την υπογραφη του μνημονιου το 10. απλα δεν μας το ειπαν και εκαναν "σταση" πληρωμων προς το εσωτερικο

στην πραγματικη ζωη αυτα που λεει ο στριζα και η δημαρ (ειναι πολυ κοντα) αλλα και η ανταρσυα (μεγαλες διαφορες) γινονται.
    απλα απαιτουν ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ. αυτα που λενε δεν γινονται με το υπαρχον πλαισιο το οποιο ετσι και αλλιως δεν αποδεχονται.
    αυτα που ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ" σοκ-νδ

ουτοπια δεν ειναι να αλλαξει το πολιτικο/κοινωνικο πλαισιο.
    ουτοπια ειναι να αποπληρωθει το χρεος και να ανακαμψει η χωρα βασιζομενη σε πολιτικες μνημονιου/λιτοτητας / πιστης σε φριντμανικες πρακτικες

υγ πετρελαιο θερμανσης:με σημερινες τιμες θα ανοιξει κοντα στα 2 ευρω τον νοεμβρη
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Μπειτε στο site της Χρυσης Αυγης τωρα...

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 1949
    Τελευταίο μήνυμα: 25/10/2011, 09:32

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF