Σελίδα 14 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 4910111213141516 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 196 έως 210 από 237

Θέμα: Καταγγελίες εργαζομενου στη Marfin Bank

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    Να σου πώ: Αν αποδειχθεί ότι το πιτσιρίκι θα πήγαινε σε τόπο χλωερό ακόμα και αν καθόταν σε καθισματάκι και γενικά ήταν "προβλεπόμενο" τότε ΝΑΙ μοναδικός υπαίτιος θα ήταν ο μαλάκας που πέρασε με κόκκινο.

Εισαι πραγματογνωμονας ?

1. Που ξερεις οτι ηταν "προβλεπομενο", δεν πιστευω οτι οι μολοτοφ εχουν σκοπο να "πληξουν" ανθρωπινες ζωες, θα ειχαμε νεκρους πολλα χρονια πριν.

2. Που ξερεις οτι θα καιγονταν αυτοι οι ανθρωποι ζωντανοι αν το κτιριο ειχε καποια στοιχειωδη μετρα "ασφαλειας".

Εγω πιστευω, οτι καποιος ηξερε οτι υπαρχει μεγαλος κινδυνος να καει το ωραιο νεοκλασικο καταστημα του, εξυπνη λυση ειναι να αφησει προσωπικο μεσα.

Υγ. Δεχομαι την αγωνια σας να βγαλετε ενοχο οποιον γουσταρετε εσεις, μην παρασυρεστε ομως και λετε οτι σας κατευει.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παντως τη μηνημη των τεσσαρων αυτων νεκρων, την σερνουν, την ποδοποτανε την ευτελιζουν και τη χρησιμοποιουν συνεχως, δυο αντιμαχομενα "ακραια" στρατοπεδα, εκτοξευοντας κορωνες και στριγγλιες.

απο τη μια οι "να τι συμβαινει αμα γινονται πορειες - να απαγορευτουν οι διαδηλωσεις, να μην ξαναγινουν"

και απο την αλλοι οι " καλα να παθουν αφου ηταν υπαλληλοι του κεφαλαιου, να καειτε κτλ-κτλ"

πεθαναν με φρικτο τροπο τεσσερις ανθρωποι και δεν αντιλεγει κανεις οτι τους δολοφονησαν με προθεση και χωρις καμια συστολη καποιοι ανανδροι με κουκουλες. Τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο.

αν ειναι να εκμεταλευομαστε τον θανατο αυτων των τεσσαρων ανθρωπων ως μεσο για τον ευαγγελισμο της ιδεολογικης μπουρδολογιας που εχουμε στο κεφαλι μας, ως προσχημα για δικαιολογησουμε πραγματα και καταστασεις που δεν δικαιολογουνται και ως επιχειρημα για να νομιμοποιησουμε τη δραση του καθε αληταρα ενθε και ενθεν, ειμαστε αξιοι της τυχης μας και ταυτιζομαστε σε μεγαλο βαθμο, με τους ηθικους και φυσικους αυτουργους αυτης της στυγνης δολοφονιας.

λιγος σεβασμος!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
    Εισαι πραγματογνωμονας ?

χαλκιδικη δεν θα πηγαινες??

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Παντως τη μηνημη των τεσσαρων αυτων νεκρων, την σερνουν, την ποδοποτανε την ευτελιζουν και τη χρησιμοποιουν συνεχως, δυο αντιμαχομενα "ακραια" στρατοπεδα, εκτοξευοντας κορωνες και στριγγλιες.

απο τη μια οι "να τι συμβαινει αμα γινονται πορειες - να απαγορευτουν οι διαδηλωσεις, να μην ξαναγινουν"

και απο την αλλοι οι " καλα να παθουν αφου ηταν υπαλληλοι του κεφαλαιου, να καειτε κτλ-κτλ"

πεθαναν με φρικτο τροπο τεσσερις ανθρωποι και δεν αντιλεγει κανεις οτι τους δολοφονησαν με προθεση και χωρις καμια συστολη καποιοι ανανδροι με κουκουλες. Τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο.

αν ειναι να εκμεταλευομαστε τον θανατο αυτων των τεσσαρων ανθρωπων ως μεσο για τον ευαγγελισμο της ιδεολογικης μπουρδολογιας που εχουμε στο κεφαλι μας, ως προσχημα για δικαιολογησουμε πραγματα και καταστασεις που δεν δικαιολογουνται και ως επιχειρημα για να νομιμοποιησουμε τη δραση του καθε αληταρα ενθε και ενθεν, ειμαστε αξιοι της τυχης μας και ταυτιζομαστε σε μεγαλο βαθμο, με τους ηθικους και φυσικους αυτουργους αυτης της στυγνης δολοφονιας.

λιγος σεβασμος!
    ++++++ οσα θέλεις
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
    Εισαι πραγματογνωμονας ?

1. Που ξερεις οτι ηταν "προβλεπομενο", δεν πιστευω οτι οι μολοτοφ εχουν σκοπο να "πληξουν" ανθρωπινες ζωες, θα ειχαμε νεκρους πολλα χρονια πριν.

2. Που ξερεις οτι θα καιγονταν αυτοι οι ανθρωποι ζωντανοι αν το κτιριο ειχε καποια στοιχειωδη μετρα "ασφαλειας".

Εγω πιστευω, οτι καποιος ηξερε οτι υπαρχει μεγαλος κινδυνος να καει το ωραιο νεοκλασικο καταστημα του, εξυπνη λυση ειναι να αφησει προσωπικο μεσα.

Υγ. Δεχομαι την αγωνια σας να βγαλετε ενοχο οποιον γουσταρετε εσεις, μην παρασυρεστε ομως και λετε οτι σας κατευει.
    είσαι ΕΚΤΟΣ θέματος.
    Μιλάμε για άλλο "πιτσιρίκι", αυτό του παραδείγματο του Βύρωνα.

Δεν θυμάμαι αν έχει ξαναμπεί, αλλά είναι συγκλονιστικό

http://actimon.blogspot.com/2010/05/13.html
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    είσαι ΕΚΤΟΣ θέματος.
    Μιλάμε για άλλο "πιτσιρίκι", αυτό του παραδείγματο του Βύρωνα.
    sergiosm δεν θα αθωώσω στη συνείδηση μου κανέναν αληταρά.
    Μιλάω από δική μου πείρα, μιας και δούλευα στο κέντρο 17 χρόνια, εκ των οποίων τα 8 στη Σταδίου.Πάντα μα πάντα μας έδιωχναν πριν ξεκινήσουν οι πορείες.

Προφανώς και δεν μπορούμε να μπούμε στην λογική, αν δεν ήταν εκεί, δεν θα συνέβαινε τίποτα γιατί και ο Κορκονέας αν δεν ήταν εκεί ο Αλέξης θα ζούσε.
    Απλά μου έκανε απ΄την αρχή μεγάλη εντύπωση, πως είχε επιτραπεί η παραμονή των εργαζομένων στην τράπεζα, αφού τα καταστήματα της Σταδίου είναι σε πολύ επικίνδυνη περιοχή.

Οι ζημιές, οι τζαμαρίες και τα νεοκλασσικά θα φτιαχτούν. Οι άνθρωποι έφυγαν...
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    sergiosm δεν θα αθωώσω στη συνείδηση μου κανέναν αληταρά.
    Μιλάω από δική μου πείρα, μιας και δούλευα στο κέντρο 17 χρόνια, εκ των οποίων τα 8 στη Σταδίου.Πάντα μα πάντα μας έδιωχναν πριν ξεκινήσουν οι πορείες.

Προφανώς και δεν μπορούμε να μπούμε στην λογική, αν δεν ήταν εκεί, δεν θα συνέβαινε τίποτα γιατί και ο Κορκονέας αν δεν ήταν εκεί ο Αλέξης θα ζούσε.
    Απλά μου έκανε απ΄την αρχή μεγάλη εντύπωση, πως είχε επιτραπεί η παραμονή των εργαζομένων στην τράπεζα, αφού τα καταστήματα της Σταδίου είναι σε πολύ επικίνδυνη περιοχή.

Οι ζημιές, οι τζαμαρίες και τα νεοκλασσικά θα φτιαχτούν. Οι άνθρωποι έφυγαν...

byr0n συμφωνώ απολύτως ότι η τράπεζα θα έπρεπε να διώξει τον κόσμο. Και κακώς δεν το έκανε.

Το να λέμε όμως (δεν λέω ότι το λες εσύ) ότι φταίει η τράπεζα επειδή δεν έδιωξε τον κόσμο είναι (εκτός από λάθος νομικά) τουλάχιστον ανεύθυνο....

Το κλείσιμο στις 12.00 έγινε ως ένδειξη σεβασμού προς τους 3 νεκρούς συναδέλφους την ημέρα της κηδείας τους.

Αν εσύ, το μόνο πού καταλαβαίνεις απ΄όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε είναι ότι δεν μπόρεσες να πληρώσεις τη δόση του δανείου σου, τι να σου πώ?

Όσο μπορεί ο καθένας....
    πολυ αμφιβαλλω αν το ειδαν ετσι ολοι οι συνδερφοι σου......

οσο κ να θελετε, ντεν εχω δανειο καρντια μου!

Dorsoduro 750 & Norton 16H

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Πρωτα απ ολα η ευθυνη (νομικα) αλλα και η ευθυνη (συνειδησιακα) δεν βαραινει και δεν θα επρεπε να βαραινει τους χιλιαδες διαδηλωτες που βγηκαν στο δρομο τη Τεταρτη...αυτο σε σχεση με τους τεσσερις αθωους νεκρους.

Μεριδιο ευθυνης εχουν τα ΜΑΤ που προκαλεσαν τα επεισοδια χωρις λογο, μεριδιο ευθυνης εχουν αυτοι που συμμετειχαν στα επεισοδια και φυσικα το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης το εχουν οι αναδροι λακεδες που ριξαν τις μολοτωφ...

το να συγχαιουμε ολο τον υπολοιπο κοσμο με τις κατηγοριες αυτων που αναφερθηκαν πιο πανω ειναι αδικο και παραλογο, ενω το πιο επικινδυνο ειναι οι αφορισμοι του τυπου να μην ξαναγινει πορεια γιατι υπηρξαν νεκροι...

περιφρουρησ απο ποιον και γιατι; εγω κατεβηκα ως πολιτης εκπροσωποντας τον εαυτο μου και μονο και περιφρουρηθηκα μια χαρα!.... με την εννοια του οτι ουτε εσπασα, ουτε εβρισα, ουτε ζημιωσα με οποιονδηποτε τροπο κανεναν αλλο, αστυνομικο η συμπολιτη μου.

αν η παρουσια μου στη πορεια σημαινει για σενα αυτοματα οτι νομιμοποιω το καθε κολοπαιδο - τραμπουκοειδες να κανει οτι θελει και να δολοφονει, εισαι παρα πολυ λαθος....

μια συγκεκριμενη ομαδα ατομων ειναι, γνωστη. Η ειναι σε απολυτη συννενοηση με τους υποτιθμενους "εχθρους" τους, η ειναι τοσο κρετινοι, που δεν καταλαβαινουν οτι εξυπηρετουν τα συμφεροντα τους στο επακρο

Η ιδεολογικη πλευρα της σκεψης σου, ασχετα του αν συμφωνω η διαφωνω, ειναι σωστη. Περιφρουρηση πορειας για ποιο λογο?

Επι του πραγματικου ομως?
    Γιατι δε ζεις στην Ελβετια. Στην Ελλαδα ζεις και ξερεις οτι τον τελευταιο εναμισυ χρονο στο κεντρο, επεισοδια εχουν γινει σε σχεδον καθε πορεια. Η περιφρουρηση λοιπον της πορειας (Το μπλοκ του ΚΚΕ το κανει με απολυτη επιτυχια εδω και χρονια) ειναι απαραιτητη.

Μπροστα στη ματια μου (δεν το ειδα στη τηλεοραση το ειδα με τα ματια μου) πιτσιρικαδες σπανε το πεζοδρομιο της Ερμου για να δημιουργησουν πολεμοφοδια και να τα πεταξουν στα Ματ. Χωρις κουκουλες, απλα πιτσιρικια ητανε.
    Οταν τα Ματ εκαναν 'ντου' οι διπλανες κυριουλες τους φωναζαν' Μα δε τους βλεπετε? Παιδια ειναι!'
    Αυτο ακριβως προσπαθω να πω απο το πρωτο μου ποστ. Η λογικη δεν υπαρχει ?

Ο νομος, ο σεβασμος, οι αξιες απο πλαστελινη ειναι φτιαγμενες?

Εμπειροι συνδικαλιστες χρονια στο κουρμπετι που εχουν φαει τις 'μαχες' με το κουταλι ,αποφασιζουν να διοργανωσουν 'ειρηνικη πορεια' διαμαρτυριας για τους τρεις νεκρους την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ του γεγονοτος (γιατι ο κοσμος δε κατεβηκε αυθορμητα μπροστα απο την Βουλη, καποιος τους καλεσε*). Αυτο, κατα την ταπεινωτατη μου αποψη, οχι μονο ΣΕΒΑΣΜΟ στους νεκρους δε δειχνει αλλα και προσπαθεια εκμεταλευσης.Να 'παιξουν' δηλ και ασχημο παιχνιδι στη πλατη τους.

Ενα πραγμα ειναι σιγουρο. Οι τρεις αυτοι ανθρωποι δε γυριζουν πισω, και καποιοι ειδαν μια ευκαιρια προς εκμεταλευση!

Αλλο ενα πραγμα επισης ειναι σιγουρο οτι και στην επομενη πορεια παλι εδω θα ειμαστε να ξανασυζηταμε για επεισοδια ( ευχομαι χωρις θυματα).

Προσωπικα νομιζω οτι το εξαντλησα το θεμα και δεν εχω κατι παραπνω να πω. Οποιος καταλαβε καταλαβε οποιος δε θελει να καταλαβει δε θα καταλαβει ποτε.

* Οι αυθορμητοι ανθρωποι, και σε διαβεβαιω ηταν πολλοι, ηταν εξω απο το καταστημα της Μαρφιν την επομενη το πρωι και αφηναν ενα λουλουδι μπροστα απο τη σπαζμενη τζαμαρια.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vrider
    Η ιδεολογικη πλευρα της σκεψης σου, ασχετα του αν συμφωνω η διαφωνω, ειναι σωστη. Περιφρουρηση πορειας για ποιο λογο?

Επι του πραγματικου ομως?
    Γιατι δε ζεις στην Ελβετια. Στην Ελλαδα ζεις και ξερεις οτι τον τελευταιο εναμισυ χρονο στο κεντρο, επεισοδια εχουν γινει σε σχεδον καθε πορεια. Η περιφρουρηση λοιπον της πορειας (Το μπλοκ του ΚΚΕ το κανει με απολυτη επιτυχια εδω και χρονια) ειναι απαραιτητη.

Μπροστα στη ματια μου (δεν το ειδα στη τηλεοραση το ειδα με τα ματια μου) πιτσιρικαδες σπανε το πεζοδρομιο της Ερμου για να δημιουργησουν πολεμοφοδια και να τα πεταξουν στα Ματ. Χωρις κουκουλες, απλα πιτσιρικια ητανε.
    Οταν τα Ματ εκαναν 'ντου' οι διπλανες κυριουλες τους φωναζαν' Μα δε τους βλεπετε? Παιδια ειναι!'
    Αυτο ακριβως προσπαθω να πω απο το πρωτο μου ποστ. Η λογικη δεν υπαρχει ?

Ο νομος, ο σεβασμος, οι αξιες απο πλαστελινη ειναι φτιαγμενες?

Εμπειροι συνδικαλιστες χρονια στο κουρμπετι που εχουν φαει τις 'μαχες' με το κουταλι ,αποφασιζουν να διοργανωσουν 'ειρηνικη πορεια' διαμαρτυριας για τους τρεις νεκρους την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ του γεγονοτος (γιατι ο κοσμος δε κατεβηκε αυθορμητα μπροστα απο την Βουλη, καποιος τους καλεσε*). Αυτο, κατα την ταπεινωτατη μου αποψη, οχι μονο ΣΕΒΑΣΜΟ στους νεκρους δε δειχνει αλλα και προσπαθεια εκμεταλευσης.Να 'παιξουν' δηλ και ασχημο παιχνιδι στη πλατη τους.

Ενα πραγμα ειναι σιγουρο. Οι τρεις αυτοι ανθρωποι δε γυριζουν πισω, και καποιοι ειδαν μια ευκαιρια προς εκμεταλευση!

Αλλο ενα πραγμα επισης ειναι σιγουρο οτι και στην επομενη πορεια παλι εδω θα ειμαστε να ξανασυζηταμε για επεισοδια ( ευχομαι χωρις θυματα).

Προσωπικα νομιζω οτι το εξαντλησα το θεμα και δεν εχω κατι παραπνω να πω. Οποιος καταλαβε καταλαβε οποιος δε θελει να καταλαβει δε θα καταλαβει ποτε.

* Οι αυθορμητοι ανθρωποι, και σε διαβεβαιω ηταν πολλοι, ηταν εξω απο το καταστημα της Μαρφιν την επομενη το πρωι και αφηναν ενα λουλουδι μπροστα απο τη σπαζμενη τζαμαρια.
    Ανθρωπε, οταν βρισκονται 200.000 κοσμου σε μια πορεια κανεις δεν μπορει να περιφρουρησει κανεναν...καταλαβαινεις πιστευω οτι ειναι σχεδον αδυνατο και για να συμβει εστω σε ενα ποσοστο με τον τροπο που το κανουν οι ΚΚΕδες, απαιτει τρομερη οργανωση.

Σε ρωταω τωρα εγω...πως θα οργανωθουν τοσες χιλαδες κοσμου οταν η παρουσια τους στη πορεια ειναι μια αυτοβουλη και αυθορμητη αντιδραση - διαμαρτυρια απεναντι σε αυτους που καταδυναστευουν τη χωρας επι δεκαετιες;

Ναι, εγιναν επειδοδια και ο τραγικος απολογισμος ειναι τεσσερος ανθρωποι νεκροι...ναι, γινονται επεισοδια σε καθε πορεια με τραυματισμους -στη καλυτερη περιπτωση- και μεγαλες υλικες ζημιες...

αυτα ομως δεν ειναι αποτελεσμα της πορειας, ειναι μια θλιβερη πραγματικοτητα της συγχρονης Ελλαδας, με γνωστους υπαιτιους και υποκινητες...το γιατι συνδεονται παντα με τις πορειες και τις διαδηλωσεις, το αφηνω να το σκεφτεις μονος σου...

απο εκει και επειτα δεν εχω καταλάβει τι ακριβως προτεινεις (αν προτεινεις κατι τελος παντων)....να απογορευτουν οι πορειες;

με την ιδια λογικη θα μπορουσε καποιος να ζητησει να καταργηθει η αστυνομια μετα απο τη θανατο του Α. Γρηγοροπουλου...το βρισκεις λογικο;

εγω οχι και δεν το θελω κιολας.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Βάλτε τα κι αναποδα, δε θα το χαλάσουμε εκεί.

Απλά να μην πέσουμε στην εύκολη παγίδα κυνηγώντας τους ηθικους αυτουργους (οι οποίοι εύκολα στοχοποιούνται ή και καταδεικνύονται απο το πληθος) και χάσουμε τους φυσικους αυτουργους επειδή τους προστατεύει η ανωνυμία και η κουκούλα

ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ...........ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ

Οί ήθικοί αύτουργοί άπό τόν καιρό τού Καποδίστρια....
    Κράτος καί,ντεμέκ άγνωστο ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ...!!

Φυσάει κόντρα!!! Το avatar του/της emiliano
    ένα ποστ από το radicaldesire, που θεωρώ ότι βάζει τα πράγμτα στη σωστή τους διάσταση:
    "Οι ημέρες που έρχονται θα κυριαρχηθούν χωρίς αμφιβολία από το νοσηρό παιχνίδι της διαχείρισης της ενοχής για τον άδικο θάνατο από ασφυξία τριών ανθρώπων, υπαλλήλων, κατά τα φαινόμενα, στην Marfin Bank που έγινε στόχος επίθεσης με μολότωφ. Μία σειρά πολιτικών ή ιδεολογικών σχηματισμών θα μπουν στο παιχνίδι αυτό με στόχο να μειώσουν τις δικές τους απώλειες στο κοινωνικό "ίματζ" και να αυξήσουν, ταυτόχρονα, αυτές των άλλων. Θα αναζητηθούν "ηθικοί αυτουργοί" αναλόγως των ιδεολογικών προδιαθέσεων των κατηγόρων, θα απαιτηθεί η παραδειγματική τους τιμωρία, και κατόπιν, το θέμα θα κυλήσει στην αφάνεια, καθώς οι αμείλικτες συνθήκες της καθημερινής πραγματικότητας υπό το καθεστώς των νέων μέτρων θα πάρουν τη θέση του.

Στην πορεία όμως δεν κατέβηκε αυτός ή εκείνος ο κομματικός ή εξωκοινοβουλευτικός σχηματισμός: κατέβηκε ένα σημαντικό πληθυσμιακά κομμάτι της κοινωνίας της πρωτεύουσας. Τα όσα έγιναν --η ρίψη χημικών, ο πετροπόλεμος, οι καταστροφές, και οι θάνατοι-- το αφορούν εν συνόλω, είτε ως θύμα, είτε ως παρατηρητή, είτε ως συνένοχο κατά την περίσταση.

Τι επιτάσσει η πολιτικά εμμενής ηθική αντί της γνωστής, αισχρής αναγωγής της πολιτικής σε κατά το δοκούν ηθικολογία;

Πρώτον, ανάληψη ενός κομματιού ευθύνης από όλους όσους τάσσουν τη μοίρα τους με την ριζοσπαστική αριστερά. Στο μέτρο που μας αναλογεί, δηλαδή στο μέτρο που η βίαια οργή που εκφράστηκε σήμερα με ανθρωποκτονικές συνέπειες είναι και δική μας οργή. Δεν ωφελεί κανέναν και σε τίποτα να υποκρινόμαστε ότι η λαϊκή επιθυμία αφορούσε μια ήσυχη διαδήλωση ή ότι το στοιχείο της βίας αποτελεί κάποιου είδους παρέκκλιση από τον ορθό δρόμο της πολιτικής δραστηριοποίησης. Η εκατέρωθεν βία είναι συστατικό στοιχείο του τι διαμείβεται σε καταστάσεις μαζικής πολιτικής αναταραχής. Κάθε πολιτική πράξη προϋποθέτει την καταφυγή, σε τελική ανάλυση, στην άσκηση βίας. Και θα είναι ευχής έργον την τυφλότητα και την υποκρισία απέναντι σε αυτό το ουσιώδες δεδομένο να την αντικαθιστούσε η τραγική συναίσθηση του πόσο γρήγορα και πόσο εύκολα μπορεί να χαθούν ανθρώπινες ζωές όταν λειτουργούμε χωρίς συναίσθηση των συνεπειών των σκέψεων και των πράξεών μας. Χωρίς --σιωπηλή ή ρητή, δεν έχει σημασία-- ανάληψη ευθύνης τώρα και από όλους όσους θεωρούν τις μαζικές κινητοποιήσεις αναγκαίες, θα ξαναχαθούν ζωές εξίσου αστόχαστα, εξίσου μάταια. Κατά συνέπεια, και σε ό,τι μας αφορά, το μπαλάκι της ενοχής σταματάει εδώ: δεν το περνάμε στον επόμενο χωρίς να τακτοποιήσουμε τους δικούς μας λογαριασμούς μαζί του.

Δεύτερον, και κατά συνέπεια, ενταντικοποίηση της ενσυνείδητης περιφρούρησης δράσεων και πράξεων από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο υπό συνθήκες μάχης στους δρόμους, με τα δακρυγόνα παντού, με την μαζική ορμή να παρασέρνει την ατομική σκέψη. Αλλά είναι ανάγκη να διαφυλαχθεί η νομιμότητα της εξεγερσιακής πολιτικής δράσης στα δικά της μάτια. Για να γίνει αυτό, το υποκείμενο που εξεγείρεται θα πρέπει να μπορεί να κοιτάξει τις πράξεις του χωρίς ντροπή, να μπορεί να πει στον εαυτό του "αυτό ήταν ανάγκη να γίνει, δεν μπορούσε να αποφευχθεί." Και η ανακλαστική τροπή στην αναζήτηση ενόχων σε τρίτους, στον "άλλο", όσο και αν τους αναλογούν εξίσου ευθύνες, προδίδει ανετοιμότητα σε αυτό το επίπεδο.

Τρίτον, διαρκής και έμπρακτος διαχωρισμός του προσωπικού από τον πολιτικό εχθρό. Οι τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν δεν ήταν προσωπικοί εχθροί, ούτε όμως μπορούν να λογιστούν και πολιτικοί εχθροί. Ήταν αναγκασμένοι να βρίσκονται στον χώρο εργασίας τους υπακούοντας εντολές. Αν η εργοδοσία τους τούς εξέθεσε σε κίνδυνο ζωής, στον ίδιο κίνδυνο, με μοιραίες συνέπειες, τούς εξέθεσε η απόφαση ρίψης μολότωφ από κάποιους --δεν έχει σημασία ποιους, σημασία έχει ότι έδρασαν ανενόχλητοι. Αν η εργοδοσία αποτελεί συστατικό κομμάτι του πολιτικού εχθρού, ένας λόγος παραπάνω να επιδεικνύεται ανθρωπιά απέναντι σε αυτούς που αφήνονται ανυπεράσπιστοι και έκθετοι στην λαϊκή οργή.

Οι σημαντικοί λαϊκοί αγώνες δεν είναι κοκτέϊλ πάρτι. Και δεν θα γίνουν ποτέ τέτοιοι. Δεν μπορούν όμως επίσης να αφήνουν τον εαυτό τους στην τύχη, δεν έχουν το δικαίωμα να μην αναλαμβάνουν γενναίες προσπάθειες ενσυνειδητότητας. Για να εμπνεύσουν, για να αρθούν στο ύψος τους στα μάτια της κοινωνίας που τους γεννάει, οφείλουν να επιδεικνύουν όχι μόνο τυφλή αποφασιστικότητα αλλά και αίσθημα ευθύνης, αυτοπειθαρχία, συμπόνοια και ηρωϊσμό. "

Παραθέτω επίσης και ένα σχόλιο του συντάκτη της ανάρτησης αυτής, που επίσης θεωρώ εύστοχο και σημαντικό:

Ο εξεγερμένος λαός είναι ένα υποκείμενο που μπορεί και πρέπει να αναλαμβάνει ευθύνη. Γιατί; Γιατί είναι στην πραγματικότητα, όταν ξεσηκώνεται, η πηγή κάθε κυριαρχίας.
    "Μην ντρέπεσαι να ρωτήσεις Σύντροφε/ Μην αφεθείς να πείθεσαι/ Μάθε να βλέπεις συ ο ίδιος!/
    Ο,τι δεν ξέρεις ο ίδιος/ καθόλου δεν το ξέρεις/ Έλεγξε το λογαριασμό/ Εσύ θα τον πληρώσεις/
    Ψάξε με τα δάχτυλα κάθε σημάδι/Ρώτα: πώς βρέθηκε αυτό εδώ/Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία."

"Εγκώμιο για τη μάθηση" Μπέρτολτ Μπρεχτ

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Δεν θυμάμαι αν έχει ξαναμπεί, αλλά είναι συγκλονιστικό

http://actimon.blogspot.com/2010/05/13.html
    Tο ποιο συγκλονιστικο ( εαν δεν εχουν κανει λαθος ) μπηκε σημερα....

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=132712&cid=4

Οτι κινειται βαφεται Το avatar του/της airpanos
    Για αλλη μια φορα το 'τεχνασμα του Cansas City' επιασε,και τα λαμογια
    πετυχαν το σκοπο τους...
    Τωρα ολοι θα ασχοληθουν με την παραδειγματικη τιμωρια των δραστων...
    και σιγα σιγα οι φιλοι μας πολιτικοι θα την κανουν με ελαφρα...
    when all look left,you look right...να δουμε ποτε θα ξυπνησουμε :ZZZ: :ZZZ:
    ready to race....
    The right to go insane
    http://www.youtube.com/watch?v=m20sJNgZ17U&ob=av3e

http://www.sevenstring.org/forum/index.php

Σελίδα 14 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 4910111213141516 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Εκδρομή στη Γέφυρα Τατάρνας
    από parji στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 17/04/2004, 16:38
  2. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 23/03/2004, 17:01
  3. Βόλτα στη Λευκάδα, τη Κυριακή 21/3
    από parji στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 18/03/2004, 17:29
  4. Arai RX7-RR4 στη μισή τιμή!!!
    από Wizard13 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 28/12/2003, 14:50
  5. Πάμε μια βόλτα στη........στη........
    από Capo_Di_Capi στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 07/11/2003, 00:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF