4000 CE???Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
:hypnotize![]()
![]()
Πολύ αισιόδοξο το βρίσκω :rotflmao: :rotflmao:
4000 CE???Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
![]()
Πολύ αισιόδοξο το βρίσκω :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
4000 CE???
Πολύ αισιόδοξο το βρίσκω :rotflmao: :rotflmao:ποτέ δεν θα μάθουμε -->:ZZZ:
joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.
Αρχικά δημιουργήθηκε από TarasOne
Ρε... Πάτε καλά ρε? Εμένα ειρωνεύεστε και κοροϊδεύετε ? Ξέρετε ποιος είμαι εγώ ρε? Δεν διαβάσατε τα post πιο πάνω που σας εξηγούν ότι εφόσον είμαι παιδί διαλυμένης οικογένειας είμαι ψυχάκιας?
Είμαι σάπια βίδα σε ένα σύστημα σωστό εγώ ρε, είμαι χαλασμένο γρανάζι της κοινωνίας ρε... άμα ήμουνα μηχανάκι θα ήμουνα ΚΤΜ ρε... Δε με φωνάζουν για το τίποτα Μπάμπης ο δισκόφρενος...
Άκου εκεί αηδία το μηχανάκι μου... Άμα έβγαλα τα αυτοκόλλητα δεν είναι για να μην αναγνωρίζουν την μάρκα και μου πετάνε πέτρες στα φανάρια... είναι επειδή... χμ... δηλαδή... α ναι νάτο...είναι για λόγους κέρδος βάρους... Άντε μπράβο... Δεν ξέρετε εσείς...
:rotflmao:![]()
:rotflmao:
![]()
:rotflmao:
Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
Marie Curie
Δε νομίζω ότι οι μουσουλμάνοι θα έχουν την ευκαιρία για ένα νέο μεσαίωνα. Υπάρχουν πλέον αντισώματα στην ανθρωπότητα από την εποχή του αντίστοιχου Χριστιανικού. Και υπάρχει μια τεράστια Ασία που μόλις τώρα μπαίνει στο γεωπολικό παιχνίδι και δεν έχει καμιά όρεξη να της αποσπούν την προσοχή με τα ψυχολογικά τους διάφοροι φανατικοί. Όχι ότι αποτελούν πρότυπο συμπεριφοράς και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι Ινδοί με τους Κινέζους....Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
![]()
There Ain't No Such Thing As A Free Launch
Το γράφημα το έβαλα τελείως για πλάκα γιατί μου προκαλεί το ίδιο γέλιο με το άλλο που δείχνει ότι λόγω χριστιανισμού υπήρχε μεσαίωνας και επιστημονική στασιμότητα...είναι πολύ απλοική η σκέψη για να την αποδεχθώ χωρίς να ψάξω πρώτα.Αρχικά δημιουργήθηκε από jasper
Δε νομίζω ότι οι μουσουλμάνοι θα έχουν την ευκαιρία για ένα νέο μεσαίωνα. Υπάρχουν πλέον αντισώματα στην ανθρωπότητα από την εποχή του αντίστοιχου Χριστιανικού. Και υπάρχει μια τεράστια Ασία που μόλις τώρα μπαίνει στο γεωπολικό παιχνίδι και δεν έχει καμιά όρεξη να της αποσπούν την προσοχή με τα ψυχολογικά τους διάφοροι φανατικοί. Όχι ότι αποτελούν πρότυπο συμπεριφοράς και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι Ινδοί με τους Κινέζους....
Τι εννοείς δεν θα έχουν την ευκαιρία για νέο μεσαίωνα? Οτι οι χριστιανοί περίμεναν την ευκαιρία ώστε αφού Ούνοι, Οστρογότθοι, Βησιγότθοι, Άβαροι ρίξανε την ρωμαική αυτοκρατορία να γίνουν ισχυροί? Εγώ σου λέω η βάρβαροι φέρανε την στασιμότητα στην Ευρώπη. Επίσης ενώ εμείς είχαμε μεσαίωνα υπήρχε άνοδος και κυριαρχία του ισλαμ στην ανατολή.Το γράφημα είναι πολύ απλοικό.
Παρότι είχαμε μεσαίωνα αναπτύχθηκε η αρχιτεκτονική στο βυζάντιο αλλά και η χημεία και ιατρική με τα τρελά πειράματα των αλχημιστών μάγων και λοιπών και άλλοι τομείς αν ψάξουμε..
Σίγουρα όμως υπήρχε σημαντική επιρροή της καθολικής εκκλησίας και φρένο σε οτιδήποτε μπορούσε να την ανατρέψει.Δεν ήθελε σκεπτόμενους ανθρώπους αλλά θεοφοβούμενους για να τους ελέγχει.Αυτό είναι σίγουρο.
joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.
Αν θέλεις γάμο σε εκκλησία ,πρέπει να ακολουθείς το δόγμα τους !
Αν θέλεις να βαφτίσεις παιδί , πρέπει να ακολουθείς το δόγμα τους !
Αν θες να λέγεσαι Χριστιανός Ορθόδοξος ,πρέπει να ακολουθείς το δόγμα τους !
Αν θες να σε διαβάσουν πριν σε θάψουν, πρέπει να έχεις ακολουθήσει το δόγμα τους !
Το να θεωρείς ότι μπορείς να πας στο σπίτι κάποιου και να αλλάζεις τους κανόνες του όπως εσύ γουστάρεις , είναι απλά λάθος !!!
![]()
+1000000Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
Αν θες να σε διαβάσουν πριν σε θάψουν, πρέπει να έχεις ακολουθήσει το δόγμα τους !
Το να θεωρείς ότι μπορείς να πας στο σπίτι κάποιου και να αλλάζεις τους κανόνες του όπως εσύ γουστάρεις , είναι απλά λάθος !!!
![]()
Σε μένα αναφέρεσαι? Δεν έφερα αντίρρηση σε αυτό που λες,, συμφωνώ απολύτως. Για τα περί μεσαίωνα έλεγα μόνο.Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
![]()
όχι γενικό ήταν ,δεν αναφερόμουν σε σένα !!Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
Σε μένα αναφέρεσαι? Δεν έφερα αντίρρηση σε αυτό που λες,, συμφωνώ απολύτως. Για τα περί μεσαίωνα έλεγα μόνο.![]()
Ο Χριστιανικός Μεσαίωνας - επί της ουσίας - ήταν ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ φαινόμενο !!!Αρχικά δημιουργήθηκε από jasper
Δε νομίζω ότι οι μουσουλμάνοι θα έχουν την ευκαιρία για ένα νέο μεσαίωνα. Υπάρχουν πλέον αντισώματα στην ανθρωπότητα από την εποχή του αντίστοιχου Χριστιανικού. Και υπάρχει μια τεράστια Ασία που μόλις τώρα μπαίνει στο γεωπολικό παιχνίδι και δεν έχει καμιά όρεξη να της αποσπούν την προσοχή με τα ψυχολογικά τους διάφοροι φανατικοί. Όχι ότι αποτελούν πρότυπο συμπεριφοράς και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι Ινδοί με τους Κινέζους....
Αντίστοιχα ο Μουσουλμανικός Μεσαίωνας ΕΙΝΑΙ Αραβικό φαινόμενο ........ ο χρόνος που χρησιμοποιώ είναι ΕΝΕΣΤΩΤΑΣ !!!
Θες μήπως να συζητήσουμε τις πρακτικές εφαρμογής των νόμων στο αραβικό κόσμο ;;;
Τη θέση της γυναίκας ;;; Την μπούργκα και τη μαντήλα ;;;
Τον δημόσιο λιθοβολισμό μέχρι θανάτου των μοιχών ;;;
Τον ακρωτηριασμό των γυναικίων οργάνων με την αφαίρεση της κλειτορίδας ;;;
Την κατανομή του πλούτου στις αραβικές χώρες ;;;
Σείχηδες - βεζύριδες - Ιμάμηδες κ.λ.π. εξαθλιώνουν τον λαό για να ζουνε αυτοί στη χλιδή ;;;
Την ανατίναξη αρχαίων αγαλμάτων από τους Ταλιμπάν ;;;
Μπορώ να συνεχίσω για ώρες !!!
Αν αυτά δεν είναι αντίστοιχα του Χριστιανικού - Ευρωπαϊκού Μεσαίωνα ....... τότε τι είναι !!!
Για ποιά αντισώματα μιλάς ;;;
Εχεις δει πως ζούνε Ινδοί, Πακιστανοί, Αφγανοί κλπ ;;;
Και αντί να κοιτάνε τα χάλια τους ......... αρκεί η κραυγή ΤΖΙΧΑΝΤ του Ιμάμη ....... για να αρχίσουν να σκοτώνονται αναμεταξύ τους στο όνομα του Αλλάχ !!!
Φίλε μου θες να πάμε σε λεπτομέρειες που δεν έχουν καμιά σημασία σε ενα φόρουμ για μηχανές.Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
Παρότι είχαμε μεσαίωνα αναπτύχθηκε η αρχιτεκτονική στο βυζάντιο αλλά και η χημεία και ιατρική με τα τρελά πειράματα των αλχημιστών μάγων και λοιπών και άλλοι τομείς αν ψάξουμε..
ΟΚ, και η αγιογραφία αναπτύχθηκε. Οι τοιχογραφίες στο Μυστρά μπορούν να θεωρηθούν ως πρώτα ψήγματα μιας ζωγραφικής που αρχίζει δειλά να κοιτάζει προς τον άνθρωπο και τη φύση. Είναι εξαιρετικές και δεν έχουν καμιά σχέση με τις αντίστοιχες πρωτοχριστιανικές. (που μεταξύ μας καλλιτεχνικά ήταν για τα μπάζα, αν τις συγκρίνεις με το τί έφτιαχναν οι Αιγύπτιοι κανά 2000-3000 χρόνια νωρίτερα)
Επίσης στη ναοδομία άλλαξαν τρεις τύποι εκκλησιών, και μπόρεσαν να σηκώσουν την Αγία Σοφία. Δεν είναι μικρό επίτευγμα αλλά σκέψου ότι μιλάμε για μια περίοδο 1000+ χρόνων στο μεγαλύτερο σταυροδρόμι πολιτισμών. Σύγκρινε με πόσα έκαναν 120.000 άνθρωποι σε μια περίδο 60-70 χρόνων στην κλασσική Αθήνα. Ή για να πάμε λίγο πιο μακριά πόσα έκανε μέσα σε περίπου 600 χρόνια μια μόνο πόλη (Καρχηδόνα).
Όσο για τις επιδρομές των βαρβάρων είναι αλήθεια ότι τσάκισαν τη ρωμαϊκή ειρήνη που ήταν ένα ασφαλές καταφύγιο για τον πολιτισμό, τέχνες, τεχνική, οικονομία κλπ.
Αλλά το θέμα μας είναι πόσο ο πολιτισμός μπορεί να προοδεύσει και να συντηρηθεί σε ένα περιβάλλον μοναδικής αλήθειας όπου όλα πρέπει να ανάγονται στο αν συμφωνούν με ένα βιβλίο 1500 χρόνων. (Δε θυμάμαι και σε ποια σύνοδο συμφώνησαν στο ποια είναι τα ιερά και αλάθητα βιβλία...)
Το ότι δεν έχει σχέση με μηχανές σωστό αλλά από τα "βαφτίσια" (με πιάνεις?Αρχικά δημιουργήθηκε από jasper
Φίλε μου θες να πάμε σε λεπτομέρειες που δεν έχουν καμιά σημασία σε ενα φόρουμ για μηχανές.
ΟΚ, και η αγιογραφία αναπτύχθηκε. Οι τοιχογραφίες στο Μυστρά μπορούν να θεωρηθούν ως πρώτα ψήγματα μιας ζωγραφικής που αρχίζει δειλά να κοιτάζει προς τον άνθρωπο και τη φύση. Είναι εξαιρετικές και δεν έχουν καμιά σχέση με τις αντίστοιχες πρωτοχριστιανικές. (που μεταξύ μας καλλιτεχνικά ήταν για τα μπάζα, αν τις συγκρίνεις με το τί έφτιαχναν οι Αιγύπτιοι κανά 2000-3000 χρόνια νωρίτερα)
Επίσης στη ναοδομία άλλαξαν τρεις τύποι εκκλησιών, και μπόρεσαν να σηκώσουν την Αγία Σοφία. Δεν είναι μικρό επίτευγμα αλλά σκέψου ότι μιλάμε για μια περίοδο 1000+ χρόνων στο μεγαλύτερο σταυροδρόμι πολιτισμών. Σύγκρινε με πόσα έκαναν 120.000 άνθρωποι σε μια περίδο 60-70 χρόνων στην κλασσική Αθήνα. Ή για να πάμε λίγο πιο μακριά πόσα έκανε μέσα σε περίπου 600 χρόνια μια μόνο πόλη (Καρχηδόνα).
Όσο για τις επιδρομές των βαρβάρων είναι αλήθεια ότι τσάκισαν τη ρωμαϊκή ειρήνη που ήταν ένα ασφαλές καταφύγιο για τον πολιτισμό, τέχνες, τεχνική, οικονομία κλπ.
Αλλά το θέμα μας είναι πόσο ο πολιτισμός μπορεί να προοδεύσει και να συντηρηθεί σε ένα περιβάλλον μοναδικής αλήθειας όπου όλα πρέπει να ανάγονται στο αν συμφωνούν με ένα βιβλίο 1500 χρόνων. (Δε θυμάμαι και σε ποια σύνοδο συμφώνησαν στο ποια είναι τα ιερά και αλάθητα βιβλία...)) του θρεντ αυτού δεν είχε, οπότε μέσα είμαι.
Ωραία αυτά που λες. Εγώ ήθελα να δείξω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απόλυτα όσο τα παρουσιάζουμε. Μπορεί όπως λες να έπεσε ο ρυθμός μας αλλά δεν εκμηδενίστηκε κιόλας. Μια φάση περάσαμε. Αλλά και να υπήρχε μεσαίωνας όπως τον εννοούμε και πάλι δεν είναι σωστό να μιλάμε απόλυτα ότι φταίει αυτό και τίποτα άλλο. Υπήρξε τρομερή μετακίνηση πληθυσμών και λαών ολόκληρων εκείνη την περίοδο που από μόνος του ο νεοσυσταθείς μόλις 400 χρόνων χριστιανισμός δεν νομίζω να ήταν ο μοναδικός παράγοντας.
Αντισώματα έχουν όσοι πέρασαν μια ασθένεια. Η Δύση (με πολιτισμικά και όχι οικονομικά-γεωγραφικά κριτήρια για το τί είναι δύση) την πέρασε και της στοίχισε χοντρικά 1200 χρόνια. Η Άπω Ανατολή δεν την πέρασε αλλά δε δείχνει και καμιά διάθεση να την περάσει.Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Ο Χριστιανικός Μεσαίωνας - επί της ουσίας - ήταν ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ φαινόμενο !!!
Αν αυτά δεν είναι αντίστοιχα του Χριστιανικού - Ευρωπαϊκού Μεσαίωνα ....... τότε τι είναι !!!
Για ποιά αντισώματα μιλάς ;;;
Αλλά όπως λέει και ο φίλος ο Joyrider συζητώντας το σε ένα φόρουμ αναγκαζόμαστε σε υπεραπλουστεύσεις. Ας πούμε μουσουλμάνοι είναι και οι Μαλαίσιοι ή οι Τούρκοι ή οι Βόσνιοι και δεν τα πάνε τόσο άσχημα όσο περιγράφεις. Πολλές φορές φταίει η φτώχεια, η ανισότητα, η εκμετάλλευση, τα αποικιοκρατικά κατάλοιπα κλπ κλπ για την περιθωριοποίηση και ριζοσπαστικοποίηση ενός πληθυσμού.
Mάλλον κάνεις πλάκα ............. ειδικά για τους 2 πρώτους !!!Αρχικά δημιουργήθηκε από jasper
Ας πούμε μουσουλμάνοι είναι και οι Μαλαίσιοι ή οι Τούρκοι ή οι Βόσνιοι και δεν τα πάνε τόσο άσχημα όσο περιγράφεις.![]()
Και για να μην παρεξηγηθώ ........ δεν έχω κάτι με τους μουσουλμάνους ειδικά .......... με τον θρησκευτικό φανατισμό τα έχω !!!
Αυτόν που καλλιεργούν οι "ιεράρχες" κάθε θρησκείας για να γίνονται πλουσιότεροι και ισχυρότεροι δημιουργόντας προσωπικούς στρατούς φανατικών στο όνομα της οποιασδήποτε θρησκείας !!!