ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Όσον αφορά στο ΑΝΤΙΨΥΚΤΙΚΟ η παρατήρηση του φίλου είναι σωστότατη.
Απλά κάποιος, κάπου, κάποτε (στην αρχή της ιστορίας και του χρόνου) πήγε να μεταφράσει το (ANTI-)FREEZE και μπερδεύτηκε στην ερμηνεία του FREEZE.
Οι επόμενοι το βρήκαν έτοιμο και το συνέχισαν.
-Εφημερίδεεεες, μεγάλη απάτη 39 θύματααααα! -Δώσε μια εφημερίδα πιτσιρίκο.-Ορίστε κύριε. -Εφημερίδεεεες, μεγάλη απάτη 40 θύματααααα!
άουτς![]()
it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing
είδες αμόρφωτο τραγί ;
it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing
Να δώσω ένα παράδειγμα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ατυχούς μετάφρασης.
Όσοι διάβαζαν τον κατάλογο και το site της ΙΚΕΑ,
ίσως θυμούνται σε πολλά αντικείμενα να αναφέρεται ως υλικό κατασκευής το ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΤΣΑΛΙ.
Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση διότι ήξερα ότι η διαδικασία πυροσυσσωμάτωσης μετάλλου σε σκόνη είναι πανάκριβη και χρησιμοποιείται κυρίως σε τιτάνιο και άλλα "ακριβά" μέταλλα που δεν είναι εύκολο να υποστούν μηχανικές κατεργασίες.
Ανατρέχοντας στην αγγλική έκδοση του καταλόγου είδα ότι το υλικό ήταν POWDERED STEEL.
Δηλαδή "πουδραρισμένο" ατσάλι (βαμμένο ηλεκτροστατικά).
Συνεπώς ο μεταφραστής ή ο διορθωτής (ή και οι δύο) δεν γνώριζε το αντικείμενο, πήρε αυτολεξεί το Αγγλικό κείμενο και με μια απλή αφαιρετική διαδικασία έγραψαν κονιορτοποιημένο ατσάλι.
-Εφημερίδεεεες, μεγάλη απάτη 39 θύματααααα! -Δώσε μια εφημερίδα πιτσιρίκο.-Ορίστε κύριε. -Εφημερίδεεεες, μεγάλη απάτη 40 θύματααααα!
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Πότε θα καταλήξετε στο ότι το μηχανάκι απλά ΓΑΜΕΙ, ότι και να είναι, με χ με κ με κοκακόλα με μπλε και πράσινους κόκκους, πως είναι ένα απίθανο all-round εργαλείο, πως πάει ωραία ΚΑΙ στο κέντρο αν ξέρεις να το πας, ότι όπως και κάθε τι ακριβό αποδέχεσαι ότι θα χρησιμοποιείται και πως πεομεγεθυντής κομπλεξικών και να τελειώσει η κουβέντα;![]()
ψαναψόφα φούστη γλάρε