Σελίδα 14 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 491011121314151617 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 196 έως 210 από 245

Θέμα: Πολυεργαλειο - Σουγιας (LEATHERMAN vs VICTORINOX)

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Όταν λες για τα καινούρια κοπτικά εννοείς τις ανταλλάξιμες κοπτικές ακμές?
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Όταν λες για τα καινούρια κοπτικά εννοείς τις ανταλλάξιμες κοπτικές ακμές?
    Ακριβώς.

Παλαιό μέλος
    Εμένα πάλι πάντα μου άρεσαν περισσότερο τα leatherman με ψαλίδι αντί πένσας...I am weird like that

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kons
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    Ο victorinox είναι το μοντέλο camping ;

Είναι ο Swiss Champ

https://www.swissarmy.com/us/en/Prod...Champ/p/1.6795
    Mil. Spec.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kons Προβολή μηνύματος
    Τα έχει όλα και συμφαιρει, που λέει και η διαφήμιση.
    Την ίδια εποχή είχα πάρει τον Camping με λιγότερα εργαλειακια.

Τα έχει όλα και συμφαιρει, που λέει και η διαφήμιση.
    Την ίδια εποχή είχα πάρει τον Camping με λιγότερα εργαλειακια.
    Παλαιότερα του 1990, είχα άλλον ένα πιο μικρής σειράς με λιγότερα εργαλεία. Ατύχησε όμως καθώς τον έδωσα σε ένα φίλο ο οποίος του έκανε θαλάσσια χρήση, δεν τον έπλυνε ποτέ και στο τέλος του καλοκαιριού μου έδειξε τα κατορθώματα του. Σπασμένη μία λάμα, γεμάτος άλατα και κάποια σημεία εσωτερικά οξειδωμένα και πολύ δύσχρηστος πλέον πολλά εργαλεία δεν άνοιγαν. Του τον χάρισα μαζί με μπόλικα μπινελίκια και από τότε δεν ξαναδάνεισα εργαλείο.
    Mil. Spec.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kons Προβολή μηνύματος
    Παλαιότερα του 1990, είχα άλλον ένα πιο μικρής σειράς με λιγότερα εργαλεία. Ατύχησε όμως καθώς τον έδωσα σε ένα φίλο ο οποίος του έκανε θαλάσσια χρήση, δεν τον έπλυνε ποτέ και στο τέλος του καλοκαιριού μου έδειξε τα κατορθώματα του. Σπασμένη μία λάμα, γεμάτος άλατα και κάποια σημεία εσωτερικά οξειδωμένα και πολύ δύσχρηστος πλέον πολλά εργαλεία δεν άνοιγαν. Του τον χάρισα μαζί με μπόλικα μπινελίκια και από τότε δεν ξαναδάνεισα εργαλείο.
    Ο πίρος είναι χάλκινος ή υπάρχουν χαλκοροδέλες οι οποίες κάνουν πατίνα απ' το θαλασσινό νερό και μετά τα εργαλεία δεν ανοίγουν. Αυτά τα εργαλεία μπορεί να είναι ανοξείδωτα αλλά μετά από χρήση με αλατισμένο νερό, θέλουν συντήρηση.

Ο πίρος είναι χάλκινος ή υπάρχουν χαλκοροδέλες οι οποίες κάνουν πατίνα απ' το θαλασσινό νερό και μετά τα εργαλεία δεν ανοίγουν. Αυτά τα εργαλεία μπορεί να είναι ανοξείδωτα αλλά μετά από χρήση με αλατισμένο νερό, θέλουν συντήρηση.
    Πολύ σωστά τα λες αλλά μερικοί παίρνοντας ένα εργαλείο και στην συγκεκριμένη περίπτωση ένα μικρό πολύεργαλείο νομίζουν ότι θα κάνουν τα πάντα και κάτω από όλες τις συνθήκες. Δεν είναι όμως έτσι. Όλα έχουν συγκεκριμένη χρήση και τρόπο και μετά τους φταίει το εργαλείο, όχι το κεφάλι τους... και η άγνοια τους.
    Δυστυχώς για το victoryinox δεν αποσυναρμολογηται αλλά δίνουν την δυνατότητα επισκευής από αυτούς.
    Mil. Spec.

Moderator
    Η αίσθηση που εχω από τα καινούργια κοπτικα είναι ότι κόβουν άριστα και κάποια καινούργια νηματα ψαρεματος πράγμα που δεν το κάνει ο παλιός wave, αλλά μετά από χρήση σε σύρματα η ακρίβεια κοπής μειώνεται και γιαυτό πρέπει να αλλάζουν.
    Αν μειώνεται η ακρίβεια κοπής τότε πες οτι έρχονται στα μέτρα του παλιού wave. Στην απόδοση του κόφτη σε σύρματα έχεις παρατηρήσει μειονεκτήματα?

Στον rebar έχω παρατηρήσει οτι χρειάζεται μεγαλύτερη δύναμη για να κόψει κάτι που ο victorinox και ο wave το κόβουν σχετικά εύκολα. Δεν ξέρω καθόλου αν αυτό είναι κάτι που οφείλεται στον δικό μου λόγο φθοράς ή αν οι καινούριοι wave έχουν διαφορετική σχεδίαση στις κοπτικές ακμές. Νομίζω οτι ο surge πχ δεν πάσχει από τέτοιο θέμα.

Την ακρίβειά του δεν την έχει χάσει στο παραμικρό. Μπορεί να κόψει ακομα ένα φύλλο χαρτί.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	0-02-05-e99df30efc2b56631b9d308b0d3aa82b2106ef56508f82d7b6d9df1ba112eebc_full.jpg 
Προβολές:	246 
Μέγεθος:	108,9 KB 
ID:	393411

Όνομα:	0-02-05-479f5585360ab05583e9d7141f69d911b8fd608e3c3a9738125d39252d6f65f2_full.jpg 
Προβολές:	247 
Μέγεθος:	105,0 KB 
ID:	393412

Παλαιό μέλος
    Αν μειώνεται η ακρίβεια κοπής τότε πες οτι έρχονται στα μέτρα του παλιού wave. Στην απόδοση του κόφτη σε σύρματα έχεις παρατηρήσει μειονεκτήματα?

Στον rebar έχω παρατηρήσει οτι χρειάζεται μεγαλύτερη δύναμη για να κόψει κάτι που ο victorinox και ο wave το κόβουν σχετικά εύκολα. Δεν ξέρω καθόλου αν αυτό είναι κάτι που οφείλεται στον δικό μου λόγο φθοράς ή αν οι καινούριοι wave έχουν διαφορετική σχεδίαση στις κοπτικές ακμές. Νομίζω οτι ο surge πχ δεν πάσχει από τέτοιο θέμα.

Την ακρίβειά του δεν την έχει χάσει στο παραμικρό. Μπορεί να κόψει ακομα ένα φύλλο χαρτί.

Όνομα:	0-02-05-e99df30efc2b56631b9d308b0d3aa82b2106ef56508f82d7b6d9df1ba112eebc_full.jpg 
Προβολές:	246 
Μέγεθος:	108,9 KB 
ID:	393411

Όνομα:	0-02-05-479f5585360ab05583e9d7141f69d911b8fd608e3c3a9738125d39252d6f65f2_full.jpg 
Προβολές:	247 
Μέγεθος:	105,0 KB 
ID:	393412
    Το ότι ο δικός σου ίσως θέλει παραπάνω δύναμη μπορεί να οφείλεται στην γωνία ακονίσματος των κοπτικων ακμων .
    Σε απλά σύρματα με τη χρήση ίσως δεν δεις διαφορά αλλά το πιο δύσκολο υλικό είναι τα νηματα dynema για το ψαρεμα.Τα δικά μου πολυεργαλεια το μασανε το νήμα, το δικό σου με καινούργια κοπτικα ίσως τα καταφέρνουν καλύτερα.
    Ο rebar έχει ίδια σχεδίαση στις λαβές με τον Fuse ακόμα και στην ασφάλιση των λαμων , αλλά ο Fuse έχει εγκοπες για τα δάκτυλα και εσωτερικα πλαστικό που προεξεχει για να μην γλιστράει όταν σφιγγεις.

Παλαιό μέλος
    Αν δουλεύει κανείς νήμα, μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό πρέπει να κουβαλάει και ψαλιδάκι για το νήμα αφού δεν αυξάνει τόσο πολύ τον όγκο ή το βάρος αυτών που κουβαλάει!

Οπότε το θεωρώ λίγο άτοπο να συζητάμε για πολυεργαλεία με πένσα και να αναφέρουμε την κοπή του νήματος ως χρήση αυτών. Φιλικά και χωρίς επιθετική διάθεση το λέω!

Moderator
    Εντάξει γιατί να κόβει κάποιος dyneme με την πένσα?

O fuse είναι ωραίος αλλά είναι πολύ πιο χοντρός απ' τον rebar με τον ίδιο αριθμό εργαλείων (αν και λίγο διαφορετικά).

Το πλαστικό είναι για να μη πονάει το χέρι όταν σφίγγεις την πένσα. Και στους δύο πάντως πονάει περισσότερο απ' ότι στον wave ή τον victorinox.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SciTeF Προβολή μηνύματος
    Αν δουλεύει κανείς νήμα, μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό πρέπει να κουβαλάει και ψαλιδάκι για το νήμα αφού δεν αυξάνει τόσο πολύ τον όγκο ή το βάρος αυτών που κουβαλάει!

Οπότε το θεωρώ λίγο άτοπο να συζητάμε για πολυεργαλεία με πένσα και να αναφέρουμε την κοπή του νήματος ως χρήση αυτών. Φιλικά και χωρίς επιθετική διάθεση το λέω!
    Το πολυεργαλειο χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από ψαράδες σε βάρκες μικρές ή μεγάλες και σε ορισμένα ψαρέματα όπως συρτη ή jigging.Εκει πολλοί με ενα εργαλείο προσπαθούν να κάνουν τα πάντα, από το να δένουν κομπους με ναυλον ή dynema έως και να ξαγκιστρωνουν ψάρια. Δεν έχουν όλοι όλα τα ειδικά εργαλεια.

Παλαιό μέλος
    Εντάξει γιατί να κόβει κάποιος dyneme με την πένσα?

O fuse είναι ωραίος αλλά είναι πολύ πιο χοντρός απ' τον rebar με τον ίδιο αριθμό εργαλείων (αν και λίγο διαφορετικά).

Το πλαστικό είναι για να μη πονάει το χέρι όταν σφίγγεις την πένσα. Και στους δύο πάντως πονάει περισσότερο απ' ότι στον wave ή τον victorinox.
    Συμφωνω αλλά με λαδωμενα ή πετρελαιομενα χέρια δεν μπορείς να σφιξεις τον Wave. Ενός φίλου έπεσε στη θαλασσα, ευτυχως στο λιμάνι, και χρειάστηκε βουτιά για να τον μαζέψει. Θα μπορούσαν να έχουν χαραξει την έξω πλευρά ώστε να μην γλιστράει τόσο. Εγώ στο σκάφος τον δένω στο χέρι για σιγουριά όταν τον χρησιμοποιω.
    Τελευταία τροποποίηση από JNP; 26/02/2018 στις 08:13.

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Να δειξω και εγω το καινουριο μου αποκτημα. Μου εκλεψαν τον Victorinox Champ που ειχα και χρειαζομουν αμεση αντικατασταση. Η πενσα μου ειχε χειαστει πολλες φορες οποτε αποφασισα να αλλαξω τυπο εργαλειου. Ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απο την αγορα που εκανα και τα χρηματα που δαπανησα για το συκκεκριμενο Leatherman.

To μονο πραγμα που με εχει ενοχλησει ειναι οτι υπαρχει ενας μικρος τζογος στη πενσα, οπως φαινεται και στις φωτογραφιες, ο οποιος οφειλεται στο ελασμα που βρισκεται μεσα στο κεντρικο πριτσινι που συγκρατει τα 2 κομματια της πενσας. ο τζογος ειναι της ταξης του 1-1.5mm αλλα αρκετα σπαστικος οταν προερχεσαι απο ελβετικο σουγια, που ακομα και η οδοντογλυφιδα εμπαινε στη θεση της τελεια.

Νομιζω αν χτυπησω προσεκτικα το πριτσινι η με μια μεγκενη το πιεσω μπορω και να το επισκευασω (Διαβασα οτι γινεται σε καμποσα φορα απο παρομοιες περιπτωσεις). H leatherman δεν το αλλαζει γιατι δε θεωρει οτι επηρεαζει τη χρηστικοτητα του εργαλειου, και οντως ετσι ειναι. Νομιζω παντως οτι με το που βρω την ευκαιρια θα χτυπησω εναν μαυρο Wave-plus.

Όνομα:	1.jpg 
Προβολές:	127 
Μέγεθος:	75,7 KB 
ID:	393985

Όνομα:	2.jpg 
Μέγεθος:	83,6 KB 
ID:	393986

Όνομα:	3.jpg 
Προβολές:	126 
Μέγεθος:	41,1 KB 
ID:	393987

Όνομα:	4.jpg 
Μέγεθος:	94,1 KB 
ID:	393988

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13