Σελίδα 14 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 491011121314151617181924 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 196 έως 210 από 368

Θέμα: Ορθογραφία

Banned
    Μην το δενεις κομπο για τα γκομενακια με τα greeklish
    Υπαρχουν ακομα οπισθοδρομικοι(και γω μαζι) που δεν εχουν face και οσο περναει απ το χερι μου ουτε τα παιδια μου θα εχουν για λογους που δεν ειναι της παρουσης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sonic22 Προβολή μηνύματος
    Και αν σας πηραζει που σας βγαζω κωλογερουν ετοιμους για "φυτεμα" μην σας κακοφανει... Ειναι το αντιστοιχο του οι ανορθογραφοι ειναι ολοι αμορφωτοι και αξιοι απαξιωσης.

Το μονο επιχειρημα που ειδα τοσα ποστ ειναι το οτι "εγω εμαθα ορθογραφια, να μαθεις και εσυ ρε σκουληκι για να γινεις ανθρωπος".
    Είναι το μόνο επιχείρημα που δεν εκφράστηκε.
    Στην πραγματικότητα το μόνο επιχείρημα είναι το «ρε παιδιά, προσπαθήστε να μη μας βγάζετε την ψυχή να διαβάσουμε τι γράφετε».

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sonic22 Προβολή μηνύματος
    Αλληθεια πειτε μας τι αλλες γνωσεις (μαθηματικα, φυσικη, χημεια) πρεπει να εχουμε για να μπορεσουμε να σας απευθυνουμε τον λογο.
    ...
    Καλη αποβιωση...
    Γνώσεις καλών τρόπων και κανόνων συζήτησης δεν θα ήταν κακό...
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gior-gos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Μην το δενεις κομπο για τα γκομενακια με τα greeklish
    Υπαρχουν ακομα οπισθοδρομικοι(και γω μαζι) που δεν εχουν face και οσο περναει απ το χερι μου ουτε τα παιδια μου θα εχουν για λογους που δεν ειναι της παρουσης
    Δε νομιζω οτι ειμαστε οπισθοδρομικοι οσοι δεν εχουμε facebook (καλα, καποιοι μπορει να ειναι), μαλλον συνειδητοποιημενους θα μας ελεγα.

Το θεμα ειναι οτι σημερα, και ακομα περισσοτερο αυριο, μας αναγκαζουν εμμεσα ή αμεσα να εχουμε fb, να γραφουμε greeklish κτλ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Στην πραγματικότητα το μόνο επιχείρημα είναι το «ρε παιδιά, προσπαθήστε να μη μας βγάζετε την ψυχή να διαβάσουμε τι γράφετε».
    θέση είναι, όχι επιχείρημα

και είναι σωστό.... ως εκεί όμως.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    ο ποιητής μπορεί να λέει ότι θέλει όπως θέλει και η δουλειά των άλλων είναι να αποκωδικοποιούν την σοφία (:a31 του ποιητή....

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ...??

Σέ μένα άναφέρεται..??

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ...??
    Σέ μένα άναφέρεται..??
    όχι ρε, στην "σοφία" του ποιητή

(πίνει ο άλλος ό,τι πίνει, γράφει μία παπαράτζα, "αααααααααααααα τι είπε ο σοφός" εμείς.... )

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Καλή αντιβίωση...

ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ.........

Άν μού βρείς καί γιατί άντιβί-ω-ση μέ ώμέγα,
    ένώ άντιβι-ο-τικό μέ όμικρον....?????

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Υπαρχουν ακομα οπισθοδρομικοι(και γω μαζι) που δεν εχουν face .......

για λογους που δεν ειναι της παρουσης

μεγαλη κουβεντα. και δεν ειναι της παρουσης. αυτα τα social media ποτε δεν τα συμπαθησα

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος
    ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ.........

Άν μού βρείς καί γιατί άντιβί-ω-ση μέ ώμέγα,
    ένώ άντιβι-ο-τικό μέ όμικρον....?????
    Πιθανώς επειδή το αντιβιοτικό είναι αντιδανεισμός από το αγγλικό antibiotic, το οποίο προέρχεται από το ελληνικό αντί και βιοτικός. Άλλωστε το βιοτικό έτσι γράφεται, π.χ. βιοτικό επίπεδο. Από την άλλη η ίωση έτσι γράφεται, αλλά αν δεν κάνω λάθος τα αντιβιοτικά δεν χορηγούνται στις ιώσεις, οπότε δεν θα είναι αντί + ίωση... Μάλλον εκτός από γλωσσολόγο χρειαζόμαστε και φαρμακοποιό ή βιολόγο στην περίπτωση αυτή...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Kι αυτό θα'πρεπε να διδάσκεται στα σχολεία, μαζί με ορθογραφία.

ΤΣακ Νόρρις.

ΤΖάκι Τσαν.
    Αντιλαμβάνεσαι ότι το έγραψα επίτηδες ή και εσύ με κάνεις πλάκα;

Υπάρχει και άλλη εξήγηση και είναι πολύ πιθανή, ..... με τις ώρες τα πολλά υλικά εντός της πίτας.
    Προσκυνώ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    «ρε παιδιά, προσπαθήστε να μη μας βγάζετε την ψυχή να διαβάσουμε τι γράφετε».
    Μα αυτό λέμε, @sonic πραγματικά χάσιμο χρόνου είνα να προσπαθείς να "απωδοικοπιήσις τη σκατά γράφοι ω άλλως" με 2 και 3 αναγνώσεις!!!!
    Γράψτε τα όλα ι και ε να τελειώνουμε, τα υπόλοιπα γράματα και δίφθογγους τι τα βάζετε;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Κοροιδεύεται αλλά είναι πολύ σπαστικό να θέλεις να γράψεις κάτι και να μην ξέρεις πώς γράφεται.
    Αναγκάζεσαι να βρίσκεις άλλες λέξεις που ΔΕΝ ανταποκρίνονται απολύτως στο νόημα που θές να εκφράσεις.
    Πολύ κακό.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Κοροιδεύεται
    Αυτό είναι ένα ορθογραφικό που από την υπόλοιπη ορθόγραφη φράση βγαίνει νόημα.
    Αν όμως ήταν τίγκα στα άσχετα, ακόμα θα ψάχναμε να βρούμε τι λέει.

Και όχι, άλλο η κοροϊδία και ο χλευασμός, άλλο η ειρωνεία. Στο κάτω κάτω και γω τίγκα στα ορθογραφικά είμαι, απλά το ψάχνω και διορθώνω,
    και όταν με διορθώνουν δεν το παίζω επαναστάτης (σε άλλα το παίζω)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Κοροιδεύεται αλλά είναι πολύ σπαστικό να θέλεις να γράψεις κάτι και να μην ξέρεις πώς γράφεται.
    Αναγκάζεσαι να βρίσκεις άλλες λέξεις που ΔΕΝ ανταποκρίνονται απολύτως στο νόημα που θές να εκφράσεις.
    Πολύ κακό.
    Κανείς δεν κοροϊδεύει.

Θα δεχτώ πως για κάποιους η ορθογραφία είναι πιο δύσκολη από ότι σε άλλους. Για παράδειγμα, εγώ δεν έκανα ορθογραφικά λάθη από πολύ μικρός, στα μέσα του δημοτικού και μετά. Χωρίς πάντα να ξέρω το γιατί μια λέξη πρέπει να γράφεται έτσι ή αλλιώς, απλά μια ανορθόγραφη λέξη μου φαινόταν «άσχημη».
    Και χωρίς να είμαι κανένας σούπερ μαθητής στο σχολείο.
    Συνάδελφος του γιαγιά αρκούδα είμαι (υδραυλικός).

Ο αδερφός μου από την άλλη (επίσης συνάδελφος), ήταν πάντα εντελώς ανορθόγραφος. Από αυτούς που γράφουν τα απαράδεκτα κείμενα με 20 λάθη σε 15 λέξεις, που γράφουν την ίδια λέξη 4-5 φορές διαφορετικά μέσα στην πρόταση γιατί «κάποια θα είναι σωστή» (παρένθεση: μην το κάνετε αυτό, καλύτερα ένα σταθερό λάθος παρά να ρίχνει ο άλλος ζάρια για να καταλάβει αν εννοείτε το ίδιο με πριν ή κάτι άλλο) και με γράμματα που μοιάζουν ιερογλυφικά.
    Όλα αυτά μέχρι τα 30 του που μπήκε σε μια εταιρεία ως εργοδηγός και καθόταν σε ένα γραφείο δίπλα σε μηχανικούς, λογιστές και άλλους που ήξεραν να γράφουν σωστά.
    Μέσα σε ενάμιση χρόνο μόνο και μόνο από εγωισμό, έμαθε και πλέον ούτε ορθογραφικά λάθη κάνει και ο γραφικός του χαρακτήρας άλλαξε και πλέον είναι από αυτούς που κάνουν αντικειμενικά ωραία γράμματα.

Μόνο κίνητρο θέλει.
    Εντάξει, αναγνωρίζω πως το να γράψεις στο φόρουμ δεν παρέχει κίνητρο για βελτίωση, γιατί στο κάτω κάτω «δε γ@@ται και ο κάθε π@π@ρ@ς στο φόρουμ που θα κάτσω να χαλάσω την ώρα μου για να μην παθαίνει λαλά το OCD του...»

Από την άλλη, πόσους ξεκράνωτους κράζετε όλοι στο φόρουμ;
    Σε αυτούς τι μας ενοχλεί; Στο κάτω κάτω, ο κάθε ξεκράνωτος στο δρόμο είναι κάτι εντελώς άσχετο με τον παρατηρητή. Δεν μας μιλάει, δεν μας ρωτάει, δεν μας ζητάει τίποτα.
    Παρόλα αυτά, τον κράζουμε απλά «γιατί αυτό που κάνει είναι λάθος». Ούτε κανείς τον ρώτησε τις συνθήκες που τον επηρέασαν ώστε να οδηγεί ξεκράνωτος. Και μη μου πει κανένας πως ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπο και γι αυτό τον κράζει, δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να πιστέψω κανέναν.

Συνηθίστε το, όταν κάποιος γράφει ανορθόγραφα, απλά «το κάνει λάθος» και αυτό θα φαίνεται άσχημο σε όποιον ξέρει να το κάνει σωστά.
    Το ίδιο ισχύει και αν δείτε τον μηχανάκια μπροστά σας να στρίβει και να γέρνει αντίθετα από το μηχανάκι, το ίδιο παθαίνουν οι μαστόροι όταν βλέπουν τον βοηθό να πιάνει την τσιμπίδα λάθος, το ίδιο παθαίνουν όλοι όσοι ξέρουν να κάνουν κάτι και βλέπουν τον άλλον να το κάνει λάθος.

Και είναι άλλο να λες σε κάποιον πως το κάνει λάθος και να σου απαντάει «το ξέρω, θα το παλέψω» και άλλο να σου απαντάει «ρε δε μας χέζεις που θα κάτσω να μάθω εγώ ΧΧΧΧΧ για την πάρτη σου».

Μην παρεξηγείστε οι ανορθόγραφοι, κι εσείς το ίδιο κάνετε με κάποιο άλλο θέμα. Όλοι το κάνουν. Χωρίς καμία εξαίρεση.
    Ίσα ίσα, στο θέμα αυτό οι «υπέρμαχοι της ορθογραφίας» εκφράζονται πολύ πιο διακριτικά και ευγενικά σε σχέση με άλλες παρόμοιου τύπου συζητήσεις.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Πιθανώς επειδή το αντιβιοτικό είναι αντιδανεισμός από το αγγλικό antibiotic, το οποίο προέρχεται από το ελληνικό αντί και βιοτικός. Άλλωστε το βιοτικό έτσι γράφεται, π.χ. βιοτικό επίπεδο. Από την άλλη η ίωση έτσι γράφεται, αλλά αν δεν κάνω λάθος τα αντιβιοτικά δεν χορηγούνται στις ιώσεις, οπότε δεν θα είναι αντί + ίωση... Μάλλον εκτός από γλωσσολόγο χρειαζόμαστε και φαρμακοποιό ή βιολόγο στην περίπτωση αυτή...

ΤΩΡΑ........???

Τό σκίσαμε......!!!!!

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Αντιλαμβάνεσαι ότι το έγραψα επίτηδες ή και εσύ με κάνεις πλάκα;
    Κατάλαβα ότι ΕΣΥ το ξέρεις. Αντίθετα με μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων, όμως.

@sonic: Χωρίς ίχνος εμπάθειας, αλλά η τοποθέτησή σου απλά αποδεικνύει αυτό για το οποίο θεωρείς ότι σε κατηγορούν.

Τέλος, τα greeklish άνω των 4 λέξεων είναι άκρως δυσανάγνωστα και, προσωπικά, σπανίως μπαίνω στον κόπο να ασχοληθώ. Αν, δε, συνδυάζονται με φτωχή σύνταξη ΚΑΙ ορθογραφικά...
    Life begins at 45°.

Παρόμοια θέματα

1. Internet - Έλληνες & Ορθογραφία... Οι αγράμματοι!
    από RapidShade στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2006, 22:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF