Σελίδα 14 από 110 ΠρώτοΠρώτο ... 49101112131415161718192464 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 196 έως 210 από 1637

Θέμα: Yamaha MT-09 Tracer

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kemmotar Προβολή μηνύματος
    αδελφε το μηχανακι σου δεν φτιαχνεται. ολα το κανουν εκτος. οι ενεργειες που πρεπει να κανεις για απροβληματιστη χρηση ειναι οι εξης
    1. τσεκαρε λαιμο ρουλεμαν. το μανουαλ λεει 1.8, εμενα μου το πηγανε στο 2.2. ειναι στις ανοχες του κατασκευαστη.
    2. ρυθμισε αναρτηση βαση κιλων σου. (στατικο και δυναμικο sag). εγω οταν ρυθμισα στατικο σαγκ, μου το εκανε αναλογα το φορτιο και τον αερα. απο οταν ακολουθησα δικες μου ρυθμισεις για μονοκαβαλο δεν μου το κανει ποτε.
    3. αλλαγη ελαστικων (εγω εβαλα τα michelin pilot road 4, αλλα τωρα αν με ρωταγες μαλλον θα εβαζα pirelli angel ή bridgestone t30)

αν δεν ικανοποιηθεις με τα παραπανω

4. βγαλε χουφτες και προσπαθησε να εχεις χαμηλη θεση ζελατινας
    5. αναβαθμιση σε αναρτησεις μιας και το πισω αμορτισερ ειναι ΕΛΕΕΙΝΟ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ, εχει απειρες επιλογες απο το συμβατικο ohlins ya335 (σε 3 εκδοσεις), nitron (ntr1-2-3), hyperpo κλπ... μπροστα δεν χρειαζεται τρελες βελτιωσεις, ενα upgrade σε γραμμικα ελατηρια και λαδακι, φτηνη λυση). αν θες πιο ακριβες πας σε andreanni ή ohlins fgk237 (state of the art).
    6. με την αναβαθμιση σε αναρτηση εχει γινει τελειο κατα 90% και με την τοποθετηση ενος stabilizater (αυτην την στιγμη η καλυτερη επιλογη καταπως φαινεται ειναι το αμερικανικο gpr v4) το μηχανακι ειναι αλλου ντα αλλου...

ΑΛΛΑ σου εχουν φυγει μονο για αναρτησεις ενα σκασμο λεφτα. (πισω αμορτισερ απο 550 ως 1200, μπροστα απο 140 ως 1200, σταμπιλιζατερ 500, κανε τις σουμες)....

το μηχανακι σταματαει να ειναι value for money και υπαρχουν εκει απειρες επιλογες. στα 12.000-13.000 ευρα...

αν δεν θες να μπεις σε αυτο τον κυκεωνα πουλα το οπως κανανε πολλα παιδια. η γιαμαχα δεν θα στο κανει να πηγαινει καλυτερα. καλως ή κακως, το μηχανακι εχει κοντο ψαλιδι, φορτιζεται εντονα, ψηλο φερινγκ και πολυ ελαφρυ μπροστινο. αυτα ειναι γεγονοτα. το προβλημα δεν ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ. απλα κρυβεται. επισης δεν υπαρχει κινδυνος για tank slapping. αν επιμεινεις και περασεις αυτο το σημειο δεν το κανει. εξομαλυνεται.

εγω εχω ελαφρες ρυθμισεις μπρος πισω και δεν μου κουναει πουθενα. ψηλη ζελατινα ερμαξ 50αρα, χουφτες πανω, και βαλιτσα πισω. 1.80 77 κιλα. δεν εχω χωσει χρημα σε αναρτησεις.
    Aντι να τα κανει ολα αυτα γιατι να μην βαλει απλα ενα σταμπιλιζατερ?
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Οδηγησα φιλου μου tracer. Αλαξαμε μηχανακια ξεκινωντας απο την Ελευσινα (διοδια) με σκοπο την Κορινθο.Στα Μεγαρα το παρατησα και πηρα το δικο μου .To μηχανακι ,μετα τα 170 ειναι επικινδυνο.Ο φιλος εχει απογοητευτει ,γιατι κλαιει << 10000 πεταμενα απο το παραθυρο >> ,οπως λεει ,γιατι λογω της βρωμας για το κουνημα που την εχει μαθει και η κουτση Μαρια,φοβαται οτι το tracer σε λιγο δεν θα πουλιεται.Και ισως εχει δικιο.
    κουκουρουκουκου

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    εγώ λέω να ξεκινήσουν μαζικές αγωγές από τα απανταχού yamaha tracer clubs όλων των χωρών απέναντι στην εταιρία.
    το να βγαίνει τόσος κόσμος και να χαρακτηρίζει το κοσκίνισμα στο τιμόνι επικίνδυνο είναι κάτι που σηκώνει βαριές κινήσεις από τη πλευρά των καταναλωτών. μιλάμε για κατάσταση όμοιας με τα A-class που έρχονταν τούμπα σε γρήγορο ελιγμό "φιδάκι¨και κόψανε τον κώλο της Mercedes.

Νέο μέλος
    Αδελφέ σ"ευχαριστήσω για της πληροφορίες αλλά δεν έχω σκοπό να αλαλάξω το μισό μηχανάκι και να πληρώσω ένα σκασμό λεφτά.
    Λες ότι έχεις ελαφριές ρυθμίσεις, τι σημαίνει ελαφριά ρύθμιση? και ψηλή ζελατίνα και μαμά χούφτες? αν είναι έτσι δεν έχει θέμα το ψαλίδι, το πρόβλημα είναι αεροδυναμικό και μόνον και έχει να κάνει με την ζελατίνα και της χούφτες, κατά την γνώμη μου βεβαία και χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω. Με τα λάστιχα τι θέμα έχεις γιατί θέλω να βάλω κι εγώ τα pilot 4, και η γνώμη από όπιον τα φοράει και σε ίδιο μηχανάκι σίγουρα μετράει, σ"ευχαριστώ και πάλη.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Johny the Fox Προβολή μηνύματος
    Οδηγησα φιλου μου tracer. Αλαξαμε μηχανακια ξεκινωντας απο την Ελευσινα (διοδια) με σκοπο την Κορινθο.Στα Μεγαρα το παρατησα και πηρα το δικο μου .To μηχανακι ,μετα τα 170 ειναι επικινδυνο.Ο φιλος εχει απογοητευτει ,γιατι κλαιει << 10000 πεταμενα απο το παραθυρο >> ,οπως λεει ,γιατι λογω της βρωμας για το κουνημα που την εχει μαθει και η κουτση Μαρια,φοβαται οτι το tracer σε λιγο δεν θα πουλιεται.Και ισως εχει δικιο.
    Φιλε ο,τικαι να κανεις, τις 70 σελιδες του ντουκου δεν τις φτανουμε εδω

Περα απο την πλακα....

Στη γιαμαπα πηγε; τι του ειπαν;
    πουτσ@@@@@@@@@

Νομιζω οτι κανετε την τριχα τριχια. Εχουν περασει απο τα χερια μου τουλαχιστον δυο μηχανακια που δεν οδηγουνταν σε 'σπορ σεττινγκ' χωρις σταμπιλιζατερ, το 950se και το 954rr. Και στις δυο περιπτωσεις ο λογος ηταν ενας και μοναδικος, για να σκοτωνουν στις στροφες. Το λαθος πιστευω της γιαμαχα δεν ειναι οτι σχεδιασε οπως σχεδιασε το tracer αλλα το οτι δεν εβαλε σταμπ και ειμαι σιγουρος πως θα το κανει στην επομενη γενια.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Νομιζω οτι κανετε την τριχα τριχια. Εχουν περασει απο τα χερια μου τουλαχιστον δυο μηχανακια που δεν οδηγουνταν σε 'σπορ σεττινγκ' χωρις σταμπιλιζατερ, το 950se και το 954rr. Και στις δυο περιπτωσεις ο λογος ηταν ενας και μοναδικος, για να σκοτωνουν στις στροφες. Το λαθος πιστευω της γιαμαχα δεν ειναι οτι σχεδιασε οπως σχεδιασε το tracer αλλα το οτι δεν εβαλε σταμπ και ειμαι σιγουρος πως θα το κανει στην επομενη γενια.
    δε θα πρέπει να καλύψει τους άμοιρους που το έχουν ήδη πάρει???

ειπα γω τώρα
    πουτσ@@@@@@@@@

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    δε θα πρέπει να καλύψει τους άμοιρους που το έχουν ήδη πάρει???

ειπα γω τώρα
    Δεν ειμαι σιγουρος Σπυρο, κανενα απο τα δυο μηχανακια που προανεφερα δεν βγηκε με σταμπιλιζατερ. Απλα αν ειχα δωσει 10Κ για το tracer αντι να τα κλαιω θα εδινα αλλα 5 κατοσταρικα για ενα σταμπ και θα εκλαιγα μονο αυτα.

Ασε που πιστευω οτι το θεμα λυνεται με ρυθμιση στις αναρτησεις γιατι εχω δει πολλα βιντεο με tracer στα 220+ χωρις να κουνανε. Κατα την γνωμη μου δεν ειναι καν θεμα.

https://youtu.be/_U4yka6bcvM
    Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 29/10/2015 στις 08:12.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    οσο καλυψε και τους φουκαράδες με τους μαγνήτες......

Δεν ειμαι σιγουρος Σπυρο, κανενα απο τα δυο μηχανακια που προανεφερα δεν βγηκε με σταμπιλιζατερ. Απλα αν ειχα δωσει 10Κ για το tracer αντι να τα κλαιω θα εδινα αλλα 5 κατοσταρικα για ενα σταμπ και θα εκλαιγα μονο αυτα.
    Εννοείς θα τα εκλαιγες αν δεν ήταν αυτό η λύση, καλά κατάλαβα?
    πουτσ@@@@@@@@@

Εννοείς θα τα εκλαιγες αν δεν ήταν αυτό η λύση, καλά κατάλαβα?
    Η λυση μπορει να ειναι απλα και μονο σωστη ρυθμιση αναρτησεων. Ακομα κι αν αυτο δεν ισχυει, που πολυ αμφιβαλλω, σε συνδυασμο με σταμπ σιγουρα δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα.

Αν υπαρχει αθηναιος με κουνιστο tracer ας μου ριξει ενα πμ να κανονισουμε μια ρυθμισουλα στους σωμιεδες. Ειμαι πολυ περιεργος....
    Θα βοηθησει πολυ μαλιστα αν ειναι περιπου στα κιλα μου (90).

Αν υπαρχει αθηναιος με κουνιστο tracer ας μου ριξει ενα πμ να κανονισουμε μια ρυθμισουλα στους σωμιεδες. Ειμαι πολυ περιεργος....
    Θα βοηθησει πολυ μαλιστα αν ειναι περιπου στα κιλα μου (90).
    α και μάγκες προσοχή

ψάχνουμε για κουνιστο tracer ΟΧΙ για κουνιστο αθηναίο

νταξ?

πουτσ@@@@@@@@@

Φιλε ο,τικαι να κανεις, τις 70 σελιδες του ντουκου δεν τις φτανουμε εδω

Περα απο την πλακα....

Στη γιαμαπα πηγε; τι του ειπαν;
    εχει γινει τροφιμος στο συνεργειο και στα φορα εσωτερικου /εξωτερικου ,δοκιμαζοντας και ρυθμιζοντας.Για να μην αραδιαζω τις ηδη γνωστες σε ολους παρεμβασεις που κανουν οι περισσοτεροι χρηστες του tracer σε αναρτησεις-χουφτες-ζελατινες-λαιμους-τιμονοπλακες-ελαστικα -θεσεις οδηγησης και της τρελης τα μαγια,το μηχανακι ενω μπορει να εμφανιζει βελτιωση συμπεριφορας,ξαφνικα και στο ακυρο η βελτιωση αυτη καταργειται και αρχιζει ο καρσιλαμας σε ταχυτητα γυρω στα 180.Αυτο που εμενα μου δινει εντυπωση ειναι οτι το προβλημα της μηχανης ειναι ισως αεροδυναμικης φυσης και εχει να κανει με την δημιουργια αεροδυναμικων στροβιλισμων που σχηματιζονται απο τον εισερχομενο αερα κατω απο τα πλαστικα του φερινγκ με συνεπεια να ελαφρυνεται υπερβολικα το μπροστινο και να αποφορτιζεται απο βαρος ο μπροστινος τροχος δημιουργωντας αυτη την συμπεριφορα.Ισως η μελετη σε ανεμοσυραγγα του σχεδιαστη να μην εξομοιωσε τα αποτελεσματα της real life χρησης της μοτοσυκλετας.Εχει συμβει και σε αλλες περιπτωσεις και διορθωθηκε με την προσθηκη αεροδυναμικων βοηθηματων πανω στα πλαστικα.
    κουκουρουκουκου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Johny the Fox Προβολή μηνύματος
    εχει γινει τροφιμος στο συνεργειο και στα φορα εσωτερικου /εξωτερικου ,δοκιμαζοντας και ρυθμιζοντας.Για να μην αραδιαζω τις ηδη γνωστες σε ολους παρεμβασεις που κανουν οι περισσοτεροι χρηστες του tracer σε αναρτησεις-χουφτες-ζελατινες-λαιμους-τιμονοπλακες-ελαστικα -θεσεις οδηγησης και της τρελης τα μαγια,το μηχανακι ενω μπορει να εμφανιζει βελτιωση συμπεριφορας,ξαφνικα και στο ακυρο η βελτιωση αυτη καταργειται και αρχιζει ο καρσιλαμας σε ταχυτητα γυρω στα 180.Αυτο που εμενα μου δινει εντυπωση ειναι οτι το προβλημα της μηχανης ειναι ισως αεροδυναμικης φυσης και εχει να κανει με την δημιουργια αεροδυναμικων στροβιλισμων που σχηματιζονται απο τον εισερχομενο αερα κατω απο τα πλαστικα του φερινγκ με συνεπεια να ελαφρυνεται υπερβολικα το μπροστινο και να αποφορτιζεται απο βαρος ο μπροστινος τροχος δημιουργωντας αυτη την συμπεριφορα.Ισως η μελετη σε ανεμοσυραγγα του σχεδιαστη να μην εξομοιωσε τα αποτελεσματα της real life χρησης της μοτοσυκλετας.Εχει συμβει και σε αλλες περιπτωσεις και διορθωθηκε με την προσθηκη αεροδυναμικων βοηθηματων πανω στα πλαστικα.
    τη λύση του σταμπιλιζατέρ που προτείνει ο δόκτωρ μπίγκουλας, τη δοκίμασε?
    πουτσ@@@@@@@@@

Παρόμοια θέματα

1. Ανάκληση μοτοσικλετών Yamaha MT-09
    από McGyver στο forum Ανακλήσεις
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 31/12/2014, 13:22
  2. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2014, 07:46
  3. Yamaha MT-09 Adventure...?
    από Juohmaru! στο forum Yamaha
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 05/03/2014, 20:28
  4. Yamaha mt-03
    από Projector στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 25/08/2006, 22:07
  5. Yamaha Mt - 02
    από el_hymador στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 04/04/2006, 00:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •