Σελίδα 14 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 491011121314
Προβολή αποτελεσμάτων 196 έως 208 από 208

Θέμα: Booting from dvd

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Τα Mac υπερτερούν έναντι του ανταγωνισμού σε 2-3 συγκεκριμένες δουλειές (κυρίως σε ήχο και εικόνα). Οποιοσδήποτε άλλος αγοράζει Mac, δεν έχει ιδέα τι του γίνεται ή/και το κάνει απλά για να δείχνει το μήλο στους φίλους του.
    Η ύπαρξη αυτοκόλλητου με το μισοφαγωμένο μήλο στα αυτοκίνητα κατόχων Mac, είναι προς επίρρωση των ανωτέρω γραφομένων...

Για να γυρίσουμε στα των antivirus, η μόνιμη επωδός της πλειοψηφίας των αρνητών ύπαρξης τέτοιων εφαρμογών στα pc τους είναι "τους ιούς τους κατασκευάζουν οι ίδιες οι εταιρείες antivirus για να φοβίζουν τον κόσμο". Καπάκι έρχεται κι η αποστομωτική ατάκα "ποτέ δεν έχω βάλει antivirus στη ζωή μου και δεν έχω κολλήσει ιό και κάνω κάθε χρόνο και 2-3 φορμάτ όταν ο υπολογιστής σέρνεται (γιατί άραγε;...).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    ι κάνω κάθε χρόνο και 2-3 φορμάτ όταν ο υπολογιστής σέρνεται (γιατί άραγε;...).
    Αν πραγματικα θες απαντηση γι' αυτο και η αποψη μου (οχι γνωμη, αποψη) μετραει, πες μου να την παραθεσω μετα την Μοτο2
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Λοιπον.

Μια γρηγορη περιγραφη τους πως δουλευει ο kernel λειτουργικων και γιατι τα windows με τον χρονο "σερνονται" και τα \βοηθα' το format & reinstall.

Στα unix/unix-ειδη κατα την εναρξη λειτουργειας, μονο τα βασικα του κερνελ "φορτωνονται" στην μνημη, Ολα οσα εχουν να κανουν με την λειτουγρεια της μηχανης ("drivers", I/O devs protocols, etc).
    Οτι αφορα το οποιο προγραμμα το οποιο 'καλειται' να εκκινησει, φορτωνεται στην μνημη εκεινη την στιγμη απο καποιο configuration file.

Η μεγαλη διαφορα των παραθυρων ειναι οτι χρησιμοποιουν κατι το οποιο ονομαζεται "registry".
    Με την εγκατασταση ενος προγραμματος, οτι αφορα το προγραμμα αυτο, εγγραφεται σε αυτην και φορτωνεται στην μνημη καθε φορα που εκκιναται το συστημα.
    Οταν τα σβησει/κανει απεγκατασταση ο χρηστης, αυτα μετακινουνται στο 'backup" κομματι της registry , το οποιο ναι μεν δεν φορτωνεται στην μνημη κατα την εκκινηση, αλλα! δεσμευει μερη της μνημης, για την περιπτωση που χρειαστει...
    Οποτε το συστημα, σταδιακα σερνεται.

Τα μηλα δε, χρησιμοποιουν ενα υβριδκο συστημα (δεν εχει νοημα να το περιγραψω τωρα).
    Το καλο τους ειναι οτι χρησιμοποιουν μονο συμβατο και certified hardware, το οποιο σημαινει πως καθε γραμμη κωδικα του κερνελ ειναι γραμμενο/κομμενο&ραμμενο για αυτα τα parts, οποτε και εχει πολυ καλυτερο integration με το hardware αυτο.

Αυτα πολυ συντομα και περιληπτικα.

Σε οτι αφορα συγκεκριμενα apps και s/w, καθως και antivirus, υπαρχουν αλλοι εδω με μεγαλυτερη πειρα και γνωση απο εμενα για να πουν την αποψη τους.

Ωρα για μαγειρεμα, πριν τα ΧεΠε
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Επειδή το λαπιτόπι της καλής μου, μου τα έχει κάνει choo-rekia να του περάσω τα 10άρια, που είναι σουπερντούπερουάουμαγικά, κατά την μικρομαλακή εταιρία, επειδή στις αρχές είχα διαβάσει για διάφορα ζητηματάκια...

έχουν ωριμάσει επαρκώς, να το αφήσω να τα περάσει;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Επειδή το λαπιτόπι της καλής μου, μου τα έχει κάνει choo-rekia να του περάσω τα 10άρια, που είναι σουπερντούπερουάουμαγικά, κατά την μικρομαλακή εταιρία, επειδή στις αρχές είχα διαβάσει για διάφορα ζητηματάκια...

Τα εχω στης δουλειας (γμν Ciscο που ολα σε λινουξ τα στηριζεις-αλλα οχι το λειτουργικο το ιδιο).
    Πιο τιμια απο την εκδοση '7' μου φαινονται, μα δεν εχω εμπειρια απο χρηση ιδιωτη.
    Ειναι και πιο ρουφιανοι επισης, αλλα αυτο ειναι ενα απο τα σημεια των καιρων.
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrEvil Προβολή μηνύματος
    Ειναι και πιο ρουφιανοι επισης, αλλα αυτο ειναι ενα απο τα σημεια των καιρων.
    Αυτό πάλι με το telemetry των δεκαριών και τα στοιχεία που συλλέγουν...πέφτουν όλοι από τα σύννεφα όπως όταν μαθαίνουν ότι μοντέλα κάνουν βίζιτες και καλλιτέχνες πάιρνουν πρέζα ένα πράγμα. Στην εποχή του Μεγάλου Αδερφού που τα πάντα καταγράφονται κάνουν όλοι λες και πριν τα δεκάρια ο χρήστης ήταν αόρατος και κύριος των πραγμάτων...

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska

Τα 10 θα είναι ο αντικαταστατης των 7 σε σταθεροτητα, κάνουν καλύτερη διαχείριση πόρων και πλέον με την gen 2 έκδοση είναι αρκετά καλά. Να τα βάλεις λοιπόν αλλά με καθαρή εγκατάσταση και όχι από πάνω από την έκδοση που φοράς τώρα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Τα 10 θα είναι ο αντικαταστατης των 7 σε σταθεροτητα, κάνουν καλύτερη διαχείριση πόρων και πλέον με την gen 2 έκδοση είναι αρκετά καλά. Να τα βάλεις λοιπόν αλλά με καθαρή εγκατάσταση και όχι από πάνω από την έκδοση που φοράς τώρα
    Βασκουλίνι μου, πως γκένεν ατό όταν παίρνεις λαπιτόπι με προφορτωμένο OS? Έχει το στικεράκι γνησιότητας από κάτΟΥ, αλλά βοηθάει τούτο, παλιό SN στα 10άρια???

Α ραααααααα Το avatar του/της Hayate
    Γιάννο μπορείς να κάμεις το εξής.Clean install και μετά ανοίγεις ένα ticket στο live support της μακρομαλακευτικής.Δίνεις στον παλίκαρο το Serial Νumber και κάπως κάνουν αυτοί το register οτι ειναι Genuine τα Windows σου...Απο το επόμενο φορμάτ δε χρειάζεται τπτ,έιναι καταχωρημένο στους σέρβερ τους.Τουλάχιστον εμένα έτσι δούλεψε.Μία φορά μίλησα με το παλουκάρι και μετά δεν έβαζα ουτε serial ουτε τπτ.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Βασκουλίνι μου, πως γκένεν ατό όταν παίρνεις λαπιτόπι με προφορτωμένο OS? Έχει το στικεράκι γνησιότητας από κάτΟΥ, αλλά βοηθάει τούτο, παλιό SN στα 10άρια???
    Μία γρήγορη για να ξεκινήσω να δουλεύω.
    α) από την στιγμή που έχεις γνήσια 7 και μεταγενέστερα δικαιούσαι γνήσια 10. Για τα 7 υπάρχει το στίκερ με τον κωδικό κάπου κολλημένο στην κάτω μεριά του μηχανήματος ή στην θήκη της μπαταρίας, για τα 8 ο κωδικός είναι καταχωρημένος στο BIOSκαι δεν χρειάζεται να κάνεις τπτ απολύτως.

β) Μέσα στην ημέρα θα ανεβάσω ένα ISO στο σύννεφο και θα σου δώσω το λίνκ αν θες. Με το ρουφους φκιάνεις ένα UEFI Bootable USB stick και του φορτώνεις το ISO. Από κει και μετά τα πράγματα είναι απλά, Μπουτάρεις (ή Κουρτάκης ότι εσύ πεθυμάς) από το USB κι εγκαθιστάς τα 10. Η έκδοση που σχεδόν όλοι δικαιούνται είναι η Home κι έχει να κάνει με την έκδοση του λειτουργικού που είχες αγοράσει με το μασίνι. Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων το μεγαλύτερο μέρος των Ν/Β που πωλούνται στην Ελληνική αγορά ενεργοποιεί την Home έκδοση. Η έκδοση που βάζω εγώ είναι η GEN 2 με ριλίζ 1ος του 2016.

Ότι θες πμ me
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Χρησιμοποιώ το παρόν thread (που έχει καταντήσει πασπαρτού) για να μην ανοίξω άλλο. Γίνεται ένας χαμός με το ransomware; Την τελευταία εβδομάδα έχω χάσει τον λογαριασμό πόσους έχω ακούσει να την έχουν πατήσει, οι περισσότεροι από mail, αλλά και πάρα πολλοί από επίσκεψη σε ιστοσελίδες.
    Για να επιστρέψω σε αυτό το θέμα, δεν ξέρω έχει σχέση αλλά εδώ και 2-3 εβδόμάδες έχουν πολλαπλασιαστεί τα σπαμ μηνύματα με ζιπαρισμένες επισυνάψεις που λαμβάνω σε μία διεύθυνση μέιλ.

Αυτό το προγραμματάκι πρόληψης ίσως φανεί χρήσιμο σε κάποιους: https://www.foolishit.com/cryptoprev...re-prevention/

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    Από 7 σε 10 μπορεις να κανεις σε πρωτη φαση το upgrade...

Στη συνεχεια φορμαρεις και κανεις clean install και δεν χρειαζεται να βαλεις κωδικο. Οπου σου ζηταει κανεις skip skip ariel ξερωγω και μετα το βρισκει μονο του. Στην ουσια δενει το εργαλειο σου με τον προηγουμενο κωδικο των 7 και σου καβατζαρει έναν κωδικο των 10

Σελίδα 14 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 491011121314

Παρόμοια θέματα

1. Hiren's boot DVD 10.2
    από Anritsu στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2010, 01:28
  2. from ozstralia
    από afrotwin στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 04/02/2005, 01:04
  3. Α twist of the Wrist (DVD)
    από anco στο forum Off topic