Επί του θέματος λοιπόν και επειδή χτες επισκέφτηκα μοτομάγαζο.
Μπουφάν προηγούμενης σεζόν, έχει αλλάξει το μοντέλο με νέο λουκ και με το πρόσθετο "pro" στο όνομα, αλλά παραμένει το ίδιο εσωτερικά (προστασίες/μεμβράνη). Το νέο έχει 430 αν θυμάμαι καλά, το παλιό το πουλάει ο εδώ αντιπρόσωπος και οι έμποροι στα 199 (από 439) και αν είχα πιο νωρίς λεφτά για κάψιμο ίσως προλάβαινα ένα goretex με λίγα παραπάνω αλλά δεν έχει πιά νούμερα, δεν πειράζει.
Μπαίνω στο μαγαζί, γειά σας, το τάδε σε XL. Με κοιτάει. Σηκώνει φρύδι. "Μάλλον δεν χωράς". Με πιάνουν τα γέλια. Τελικά το δοκιμάζω, χωράω. Για μεγαλύτερο δεν είμαι, θα πέσουν λάθος τα μανίκια. Συζητάμε το πόσο πιο ελαφρύ είναι από το Dainese Gator που έχω, πόσο λεπτή είναι η θερμική/αδιάβροχη μεμβράνη, μου λέει μην βάλεις χοντρό ρούχο από κάτω θα σκάσεις είναι πολύ ζεστό, βλέπω ότι το εσωτερικό φτάνει χαμηλά και δεν σταματάει ψηλά στην πλάτη όπως της Dainese, έχει πολλούς αεραγωγούς αν το βάλεις πιο ζεστό καιρό... Δεν είναι μονόχρωμο μαύρο όπως όλα που είχα ως τώρα, αλλά λέω δεν μαμιέται είναι ωραία τιμή, ωραίο ρούχο και σχετικά όμορφο, σε σχέση με οτιδήποτε άλλο που έχω δει στα λεφτά (και που ας μην ξεχνάμε, είναι θεωρητικά μιά κατηγορία πιο πάνω).
Συζητάμε λίγο το θέμα τιμών, ότι θέλω και κράνος και του λέω, ξέρεις, για να μπορέσω να πάρω και τα δύο κομμάτια εξοπλισμού, αποφάσισα το κράνος απ' έξω, το μπουφάν απ' εδώ. Λογικό μου λέει. Ούτε μα μου, ούτε "πόσο βρήκες τι βρήκες να σου πω τι έχω". Φαντάζομαι πως ξέρει...
Τελικά δεν το πήρα χτες γιατί είχα ξεχάσει την κάρτα μου, θα πάω σήμερα.
Στο μεταξύ, με πιάνει κάτι και κοιτάω τιμές έξω. Το ίδιο μπουφάν 219,90 (συν μεταφορικά) o fc-moto, 300 σε πιο βόρειο μαγαζί...
Και αναρωτιέμαι τώρα.
Αυτό που κάνει ο τυπάκος αυτός, δεν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που κάνει ο χελμετ-σίτις; Δεν είναι έξυπνο γιατί έχει διώξει το στοκ από ένα μπουφάν και διώχνει το στοκ από το άλλο; Δεν παίρνει ωραία ζεστά λεφτάκια, εγώ χαίρομαι που παίρνω ένα καλής ποιότητας μπουφάν και που αν μείνω τόσο ευχαριστημένος όσο διαβάζω από άλλους χρήστες διεθνώς, θα ξαναψωνίσω τη μάρκα; Το κάνει για να κλείσει το μαγαζάκι του διπλανού; Δεν νομίζω. Απλά φέρεται σωστά σαν έμπορος και του βγάζω το καπέλο, μιά που κατάφερε να έχει την καλύτερη τιμή που βρήκα στο google. (καλά, δεν σκοτώθηκα κιόλας να το βρω φτηνότερα, ένα πρόχειρο ψάξιμο).
Και σε άλλους με υγεία. Φίλτατε Πάνο, δεν έχεις δίκιο. Η εξαίρεση στην εργαλειοθήκη, δεν είναι ο πανευρωπαϊκός κανόνας με το υπό αντικατάσταση μοντέλο...
Ας πούμε κάτι άλλο που βλέπαμε χτες με τον Θεόφιλο. Ξεστοκάρεται στας Ευρώπας το Xspirit2 στα 520-550 ΠΡΙΝ βγει το 3 για να γίνει χώρος στα "ράφια"... Εδώ...;
Α, μπήκα και στο χελμετ-σίτι να κάνω παραγγελία και την άφησα στη μέση γιατί δεν είχα την σωστή κάρτα πρόχειρη. Αυτοματοποιημένο email "γειά σας, έχετε αφήσει αυτό το αντικείμενο σε εκκρεμότητα, αν θέλετε ακόμα να το αγοράσετε πατήστε εδώ για να ολοκληρώσετε την αγορά". Μιλάμε μπαίνω στον πειρασμό να στείλω ένα mail και να πω ότι ξέρετε, το όριο της κάρτας μου είναι 300 ευρώ, μπήκα να ψωνίσω κάτω από το όριο και μετά είδα και ένα άλλο κρανάκι πιο ψηλά, μήπως αυτό που έχετε 320 να μου το σκοντάρετε λίιιιγο ακόμα παρακαλώ να το ψωνίσω; Έτσι για το χαβαλέ και το παζάρι. Είμαι 80% σίγουρος ότι θα πουν ναι.