Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν αλλάζουν ποτέΣ.
π.χ. ο Τεός (o teos) πάντα θα ξεκινήσει από το σπίτι με σκοπό να είναι στην ώρα του αλλά όχι για τη συνάντηση, για την αναχώρηση.
Το καταφέρνει;
Όχι!
Βέβαια το σώζει κάπως γιατί πάει σαν παλαβός οπότε συνήθως δεν αργεί πολύ (0902 ήταν εκεί).
Μετά έχουμε το πτώμα (CorpseAlive), θα έρθει πάντα με 10 λεπτά καθυστέρηση, από την αναχώρηση κι αυτός, πάντα!
Δε πειράζει όμως, τους αγαπάμε κι αυτούς το ίδιο με τους συνεπείς.
Αφού λοιπόν μαζευτήκαμε, ξεκινήσαμε για να συναντήσουμε τον Κώστα (ΤΑΖ) και τον Τάσο (airmav).
Αφου έφαγαν κι αυτοί στο στήσιμο του πτώματος, ξεκίνησαν μαζί μας για την Ιτέα.
Η διαδρομή μέχρι πριν τη Θήβα περιγράφεται απο την λέξη
σκορποχώρι...
Ο καθένας με το δικό του ρυθμό κι εγώ να προσπαθώ να τους έχω εμπρός μου για να μη χάσω κανέναν.
Δε το κατάφερα, ο parkaris πίσω μου, ο motojojo εμπρός μου, κάπου πιο μπροστά οι υπόλοιποι...
Πριν την Οινόη το πήρα απόφαση!
Θα χαθούμε με όλους.
Ας πάω να προλάβω τους μπροστινούς, για να κάνουμε ανασυγκρότηση στην Οινόη.
Τους προλαβαίνω, όχι βέβαια όλους!
Ο Γιάννης (o_gavros) και ο Θοδωρής (o teos) είχαν φύγει μπροστά από πολύ πριν και δεν υπήρχε ελπίδα να τους μαζέψω.
Πίστεψα ότι θα μας περίμεναν στην Οινόη, αλλά παπάρια
Τέλος πάντων σταματάμε στην Οινόη και στο καπάκι φτάνει ο parkaris! "Τι διάολο" λέω, τον motojojo περίμενα πρώτο ο οποίος φάνηκε μετά από λίγο.
Αφού λοιπόν είμασταν όλοι εκεί, ξεκινάμε ξανά.
Αφού περάσαμε τις Ερυθρές, και ενώ τους είχα όλους εμπρός μου νομίζοντας ότι δε χρειάζεται να ανησυχώ, να η έκπληξη!
Ο Τάσος με περίσσια αυτοπεποίθηση, τέτοια που ούτε ο διοργανωτής της βόλτας δεν είχε, στρίβει προς Πλαταιές!
Και όχι απλά στριβεί, δεν κοιτάζει και πίσω! Τόσο σίγουρος!
Εντωμεταξύ όπως φάνηκε, δεν ήταν ο μόνος αδιάβαστος, αδιάβαστος ήταν και ο Χάρης (ναι ο Νο. 1… τρομάρα του, θέλει και πρωτεία!) ο οποίος τον ακολούθησε χωρίς δισταγμό.
Οι υπόλοιποι που πήγαιναν σωστά, άρχισαν να αμφιβάλλουν ότι πάνε σωστά, οπότε έκοψαν ταχύτητα μέχρι που, μετά από δύο ξερόγκαζα και κάτι κόρνες που πάτησα μπας και ακούσουν τα απολωλότα πρόβατα με την αυτοπεποίθηση, τους έκανα νόημα να συνεχίσουμε προς Θήβα.
Στη Θήβα μας περίμεναν ο Θοδωρής και ο Γιάννης.
Λίγο πριν τους συναντήσουμε, βλέπω και τον Χάρη (ναι τον Νο. 1

) ο οποίος γύρισε και μας ακολούθησε.
Μιας και μαζί μου ήταν όλοι εκτός του Τάσου που σκέφτηκα ότι θα μας συναντούσε κάπου πιο κάτω, δε χρειαζόταν να κάνουμε άλλη στάση, οπότε προσπέρασα Θοδωρή και Γιάννη και σιγά – σιγά του έστελνα όλους εμπρός μου για να τους μετρήσω. Μαζί με τους αναμενόμενους, βλέπω και τον Τάσο (είπαμε, τον airmav)!
Ωραία λέω, είμαστε όλοι!
Δε προλαβαίνω να ολοκληρώσω τη σκέψη μου και βλέπω ΞΑΝΑ τα παραπάνω αναφερθέντα απολωλότα πρόβατα, αντί να στρίψουν για Σαράντη, να πηγαίνουν ΤΕΡΜΑ ΓΚΑΖΙ για Λιβαδειά
Σταματάμε ξανά και ενώ ρίχνω καντήλια, αγίους και εξαπτέρυγα,

έρχεται ο Τσώνη (o γαυρος ντε!) και μου λέει ότι πάει να τους μαζέψει.
Παίρνω ανάσες, ηρεμώ, σβήνω τα καντήλια, ξανανεβάζω τους αγίους στη θέση τους, αφήνω στην άκρη τα εξαπτέρυγα, και πάω να μιλήσω με τον Parkaris για να καταλάβω τι ακριβώς θέλει να κάνει, μια μαζί μας, μια πίσω, τελικά μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό μας ή όχι και θα ήθελε να πάμε ακόμα πιο χαλαρά;
Μου λέει λοιπόν ο άνθρωπος ότι δεν ήθελε να πιέσει, ότι έχει κάνει τα χιλιομετράκια του, να μη πιεστούμε να τον περιμένουμε, έχει μελετήσει τη διαδρομή και θα μας συναντήσει στην Ιτέα!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Κάποιος έχει μελετήσει τη διαδρομή! Πού ήσουν λεβέντη μου κρυμμένος;;;;

Συμφωνούμε να ξεκινήσει πριν από εμάς, να πάει με το ρυθμό που επιθυμεί και είτε θα συναντηθούμε στην Ιτέα, είτε στη διαδρομή.
Τελικά συναντηθήκαμε στη διαδρομή και βγάλαμε την παρακάτω γαμάτη φωτογραφία!
Όλοι μαζί, μιας και ο Γιάννης aka Τσώνης aka o_gavros ως άλλος τσοπάνης είχε καταφέρει να επαναφέρει τα απολωλότα πρόβατα στου κοπάδ’.
Συνεχίζεται...