Σελίδα 14 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 49101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 196 έως 210 από 218

Θέμα: Δάσκαλοι Δικαιώματα και Υποχρεώσεις

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Δεν σΕ είπα το άλλο...

Αύριο που θα λείπεις, ξέρεις ποιος θα είναι local moderator στα BMW ???
    Cave canem...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Μολις ακουσα κατι και πραγματικα τα πηρα.
    Αυριο λεει οι Δασκαλοι κλεινουν το κεντρο ( οκ),συλλαλητιριο,(οκ),μποτιλιαρισμα (οκ) συναυλια συμπαραστασης (οκ) με τον Β.Παπακωνσταντινου :a011:

Μα πως περιμενετε βρε αχρηστοι να πανε μπροστα οι αγωνες σας αμα βαζετε τον παπακωνσταντινου να τραγουδαει;;;;;;;;;;;;;;;;
    Αρκει να ξερεις μονο αυτο για να ξερεις οτι κι αυτος ο αγωνας θα παει απατα.
    :a37: Και μη πει κανεις για τη Φαραντουρη:a37:
    Πεθαμενοι Ε! πεθαμενοι
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Νομιζω οτι ειναι η καταλληλη στιγμη για να γινει ο απολογισμος αυτης της ιστοριας.Τι κερδισαν;
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    Νομιζω οτι ειναι η καταλληλη στιγμη για να γινει ο απολογισμος αυτης της ιστοριας.Τι κερδισαν;

Καλη ερώτηση! Γιατί αν ρωτούσες τι έχασαν, θα έπερεπε να γράφουμε δυο μέρες!

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Lord of the Strings Το avatar του/της SPORAKIAS
    ειναι δεν ειναι απο αληθινο δασκαλο....ειναι η αληθεια....

Ποσες μερες πραγματικα δουλευει ενας "μεσος" δασκαλος οπως εγω ;

Λοιπον ας το υπολογισουμε...

το ετος εχει 365 μερες

απο αυτες αφαιρουμε το χρονικο διαστημα απο 15/6 εως 11/9, τις διακοπες του
    Πασχα και Χριστουγεννων που τα σχολεια ειναι κλειστα, ήτοι 87 μερες περιπου,
    δηλ 365-87=

278 μερες.Συνεχιζουμε

οι 278 μερες ειναι 40 περιπου βδομαδες. 40 επι 2 μερες (ΣΚ) μη εργασιμες =
    80 μερες. 278-80=

198 μερες. Συνεχιζουμε...

Φετος δεν εργαστηκα 32 μερες λογω χιονιου, Γενικων Συνελευσεων, 28η, 25η,
    αδειες κτλ. Αρα 198-32=

166 μερες. Συνεχιζουμε...

Οι 166 αυτες μερες σε αντιστοιχια με εναν υπαλληλο του ιδιωτικου τομεα
    (8ωρο!!) ειναι για μενα (3ωρο, απο 12:45 εως 3:45, ολοημερο) 166 Χ 3/8=

62 μερες!!

Τοσες μερες εργαστηκα το σωτηριον σχολικο ετος 2005-2006....

Παμε στα οικονομικα τωρα....

15000 ευρω που παιρνω ετησιως / 62 μερες =

242 ευρω την ημερα!

242ευρω / 3 ωρες εργασιας=

81 ευρω την ωρα!!

Καλο καλοκαιρι......σε όλα τα στελέχη των ιδιωτικών εταιριών που νομίζουν
    οτι κάνουν καριέρα....

...μου θελουν και αυξηση...

αλλοι παιρνουν 30 τη μερα....
    Don't and drive just :a44: and fly

ο καγκουρας...

Σκεφτεσαι και υπολογιζεις μαλλον απλοικα...

Δεν υπολογιζεις ωρες προσωπικης εργασιας στο σπιτι, γιορτες, αναζητηση πληροφοριων και ενημερωση, οπως και το αν τα παιδια αντεχουν την ημερα πανω απο 8 ωρες..
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS

Ποσες μερες πραγματικα δουλευει ενας "μεσος" δασκαλος οπως εγω ;

Λοιπον ας το υπολογισουμε...

το ετος εχει 365 μερες

απο αυτες αφαιρουμε το χρονικο διαστημα απο 15/6 εως 11/9, τις διακοπες του
    Πασχα και Χριστουγεννων που τα σχολεια ειναι κλειστα, ήτοι 87 μερες περιπου,
    δηλ 365-87=

278 μερες.Συνεχιζουμε

οι 278 μερες ειναι 40 περιπου βδομαδες. 40 επι 2 μερες (ΣΚ) μη εργασιμες =
    80 μερες. 278-80=

198 μερες. Συνεχιζουμε...

Φετος δεν εργαστηκα 32 μερες λογω χιονιου, Γενικων Συνελευσεων, 28η, 25η,
    αδειες κτλ. Αρα 198-32=

166 μερες. Συνεχιζουμε...

Οι 166 αυτες μερες σε αντιστοιχια με εναν υπαλληλο του ιδιωτικου τομεα
    (8ωρο!!) ειναι για μενα (3ωρο, απο 12:45 εως 3:45, ολοημερο) 166 Χ 3/8=

62 μερες!!

Τοσες μερες εργαστηκα το σωτηριον σχολικο ετος 2005-2006....

Παμε στα οικονομικα τωρα....

15000 ευρω που παιρνω ετησιως / 62 μερες =

242 ευρω την ημερα!

242ευρω / 3 ωρες εργασιας=

81 ευρω την ωρα!!

Καλο καλοκαιρι......σε όλα τα στελέχη των ιδιωτικών εταιριών που νομίζουν
    οτι κάνουν καριέρα....

...μου θελουν και αυξηση...

αλλοι παιρνουν 30 τη μερα....

ΛΥΠΑΜAΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΩ...........

ΑΛΛΑ........δέν άντέχω.....!!!!!!!!

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ Edit by Nostra........!!!!!!!!!!!

Αύτά που έγραψες........καί όχι άπλοικός συλλογισμός.......!!!!!!!!!
    Έκτός άν κάνεις πλάκα,τότε πάω πάσσο....!!!!!!!!
    Ούτε μπαίνω στή διαδικασία νά άντικρούσω ,ούτε τίποτε...
    Άπλά όταν έχουμε τό βήμα πρέπει νά είμαστε προσεκτικοί στό .....
    ΤΙ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ....!!!!!!!
    Ό ύπολογισμός σου ..
    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ...!!!!!!
    Άν καί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τού στύλ μου .........
    ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ........νά έκφραστώ μέ αύτό τόν τρόπο......
    ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ.............άπό αύτούς πού μέ διαβάζουν.............ΑΛΛΑ
    όσο άνεκτικός καί νά είναι κανείς ......
    ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ..........
    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΙ........!!!!!!!!!!!

ΥΓ. Ίσως φταίει ό δάσκαλος σου γιά τά γράμματα πού έμαθες....!!!!!!!!!!!!

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Ρε παιδια ...

Συζητηση ειναι!

Αντικρουστε με επιχειρηματα και διαλογο αν θελετε, αλλα ΟΧΙ με χαρακτηρισμους και βρισιες!

Και ΜΗΝ το γυριζετε σε προσωπικες αντιπαραθεσεις αν ειναι δυνατον ...
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αφήνοντας ασχολίαστη την απλοϊκότητα των επιχειρημάτων σου, κάνω μια απλή ερώτηση.

Δεν ξέρω αν έχεις παιδί δημοτικού, αλλά πόση ώρα πιστεύεις ότι αντέχεις να καθήσεις δίπλα του για να το βοηθήσεις στο διάβασμα πριν σαλτάρεις και το αρχίσεις στις φάπες ;;; 1/2 ώρα; 1 ώρα 2 ώρες ;

Σκέψου το αυτό επι 20-25 παιδιά επί 5-6 ωρες την ημέρα και έλα ξαναπές μου, αν το 1000αρικο που παίρνουν είναι γαμώ τα λεφτά.

(Προφανώς δεν υπολογίζεις ως ώρα εργασίας την προετοιμασία και το δίόρθωμα των γραπτών στο σπίτι.... )

Άνθρωπος Το avatar του/της gavos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
    Αφήνοντας ασχολίαστη την απλοϊκότητα των επιχειρημάτων σου, κάνω μια απλή ερώτηση.

Δεν ξέρω αν έχεις παιδί δημοτικού, αλλά πόση ώρα πιστεύεις ότι αντέχεις να καθήσεις δίπλα του για να το βοηθήσεις στο διάβασμα πριν σαλτάρεις και το αρχίσεις στις φάπες ;;; 1/2 ώρα; 1 ώρα 2 ώρες ;

Σκέψου το αυτό επι 20-25 παιδιά επί 5-6 ωρες την ημέρα και έλα ξαναπές μου, αν το 1000αρικο που παίρνουν είναι γαμώ τα λεφτά.

(Προφανώς δεν υπολογίζεις ως ώρα εργασίας την προετοιμασία και το δίόρθωμα των γραπτών στο σπίτι.... )

Χωρίς να συμφωνώ με την άποψη που χαρακτηρίζεις σωστά απλοική θέλω να πω το εξής.. 12 χρόνια σχολείο και 3 χρόνια μέχρι στιγμής πανεπιστήμιο έχω συναντήσει ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ δασκαλοκαθηγητάδες που αυτό που κάνουν αποσκοπεί στο να διδάξουν τα παιδιά και εν τέλει να αποκομίσουν ΚΑΤΙ από το μάθημα.. Ο τρόπος διδασκαλίας τους και η γενικότερη συμπεριφορά τους απέναντι στους μαθητές-παιδιά είναι ταυτόσημη με συμπεριφορά δημόσιου υπάλληλου.. Λίγοι από αυτούς έχουν όρεξη γιαυτό που κάνουν και λίγοι από αυτούς έχουν καταλάβει τη σημαντικότητα και την ευθύνη που έχουν απέναντι στην κοινωνία.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που μόλις ''βγήκε βρώμα'' ότι για μία 5ετία όλοι οι δάσκαλοι διορίζονται άμεσα, οι πιο πολλοί συμμαθητές-άβουλα_όντα πήγαν και δήλωσαν Παιδαγωγικό και έφτασε η βάση της σχολής στα ύψη.. Καθόλου δε με νοιάζει που οι φοιτητές του παιδαγωγικού πλέον είναι καλύτεροι από άποψη επιδόσεων στα μαθήματα.. το σημαντικότερο για μένα είναι το κίνητρο..
    Όσα είπα μέχρι εδώ σχεδόν ισχύουν για όλους τους επαγγελματίες αφου σε αυτον τον σάπιο κόσμο κανένας δε κάνει αυτό που γουστάρει (βασική προυπόθεση για να κάνεις κάτι ΚΑΛΑ) και όλα πάνε κατα διαόλου γιατί είναι τρελή αλυσίδα.. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της γενικής άποψης και όσο και αν αδικώ αυτές τις εξαιρέσεις δασκάλων και καθηγητών που τους βγάζω το καπέλο και θα τους έχω για πάντα στην καρδιά μου γιατί ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ να μου δείξουν τη ζωή πέρα από πρότυπα και υπουργεία και ιδιοτέλειες θα καταλήξω στο εξής : Δεν ΑΞΙΖΟΥΝ αυξηση..

Εάν το ερώτημα όμως ήταν εάν θα ΕΠΡΕΠΕ να πάρουν αύξηση ασχετως αν την αξίζουν ή όχι, τότε θα έλεγα ΝΑΙ μπας και δουμε τα μαθητούδια κανένα χαμόγελο παραπάνω και μας μιλήσει στην καρδιά για να γίνει επιτέλους ή γ@μημένη διαφορά..

Συγγνώμη ειλικρινά αν εξέθεσα κάποιους..

πρωτον δεν ειπα οτι το 1000 ειναι καλος μισθος..

αλλα οταν ολοι παιρνουν πανω-κατω τοσα...και λιγοτερα...αυτοι δεν μπορουν να ζητουν σχεδον 2000 το μηνα...

οσο για τη δυσκολια αμα δεν τους αρεσε να κανανε αλλη δουλεια....οκ...

με το σκεπτικο σου τοτε και οι μπατσοι επρεπε να παιρνουν 15,000 ευρω το μηνα με τις μολοτοφ και τα καδρονια που τρωνε στο κεφαλι...

αλλα τωρα που ζητανε τα επιδοματα δεν ειδα να αγχωνεσαι αν θα τα παρουν ή οχι...

ασχετα οτι το πηραν...μακαρι να το παιρναν ολοι...

στην τελικη και εγω εχω βγαλει μια ανωτερα σχολη....και κουβαλησα και το 50κιλο τσιμεντο στη πλατη μεχρι τον 5ο (που αν το εκανε ενας δασκαλος θα εκλανε πανω του)...δεν κανω ομως ετσι...

ολες οι δουλειες εχουν τις δυσκολιες τους...δεν μπορεις να λες οτι η μια δουλεια ειναι πιο δυσκολη απο την αλλη...

και για το τελευταιο θα μας πεις οτι καθονται και διορθωνουν γραπτα ολο το καλοκαιρι και δεν κανουν διακοπες....:rotflmao: ...να σου πω και εγω ενα με τον τοτο....

οσο για σενα iriniaa δεν καταλαβαινω αυτο με το edit by nostra...

το ειχε γραψει πιο πριν..??δεν διαβασα ολο το θεμα...

και τους υπολογισμους δεν τους εκανα εγω αλλα ειναι μαλλον πολυ ρεαλιστικοι..

για π.χ σημερα βλεπω κατι φιλους του ξαδερφου μου (16χρονων) και λεω στη θεια μου..καλα ακομα καταληψη εχουν...οχι μου λεει...τοτε....εχουν συνελευση οι καθηγητες :a31:

ο καγκουρας...

Ποιά είναι η γνώμη μίας δασκάλας ?. (έχει το δικαίωμα να απαντήσει μετά από όσα έχει διαβάσει, δεν έχει ?)

" Επειδή διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια μέρα μου στο σχολείο.

Ας πάρω την σημερινή ημέρα που έτυχε να είναι και ημέρα εφημερίας. (υποχρεωτική για κάθε δάσκαλο 1 φορά την εβδομάδα)

Φθάνω 7,45 και προσέχω περίπου 120 παιδιά που βρίσκονται στην αυλή, μην τυχόν και χτυπήσουν.

8,10 Χτυπά το κουδούνι και μετά την προσευχή μπαίνουμε στην τάξη για το 1ο διδακτικό δίωρο.

9,40-10,00 Διάλειμμα και πάλι στην αυλή για τους προαναφερόμενους λόγους (θα ηθελα ένα φλυτζάνι καφέ, αλλά χλωμό..)

10-11,30 2ο διδακτικό διώρο

11,30-11,45 Διάλειμμα (Τα γνωστά. Καμμία όρεξη πλέον για καφέ, γιατί προέχει η ανάγκη τουαλλέττας..)

11,45-12,25 Μια διδακτική ώρα

12,25-12,35 Διάλειμμα (η ανάγκη μεγάλη αλλά λόγω της ευθύνης της εφημερίας δεν μπορώ να πάω πουθενά, καθώς ο εφημερεύων δάσκαλος έχει την αποκλειστική ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος)

12,35-13,15 Μία διδακτική ώρα και σχόλασμα

Στην τάξη με περιμένουν 2 γονείς για ενημέρωση, καθως δεν είχαν έρθει στην συγκέντρωση.

14,00 Φευγω απ΄το σχολείο, κουβαλώντας τις διορθώσεις των μαθητών.

Επιστροφή στο σπίτι. Έχω να διορθώσω 25 τετράδια εργασιών μαθηματικών, (δύο σελίδες έκαστο) 25 τετράδια εκθέσεων και 25 τετραδια ορθογραφίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη : να ετοιμάσω το διαγώνισμα ιστορίας για αύριο.
    και να ετοιμάσω το πρόγραμμα γιορτής για το Πολυτεχνείο καθώς τυγχάνει να είμαι η υπεύθυνη δασκάλα.

Επίσης να διαβάσω τα επόμενα κεφάλαια προς παράδοση (όλα τα βιβλία είναι νέα ). Πολύ καλύτερα μεν, αλλά και με πολλά προβλήματα.
    π.χ υπάρχουν πολλές ασκήσεις μαθηματικών που η επίλυση τους προυποθέτει γνώσεις που διδάσκονται στα επόμενα κεφάλαια. Σε ερώτηση μας προς τον σχολικό σύμβουλο για τα λάθη και την ανακολουθία της ύλης, η απάντηση του ήταν να αυτοσχεδιάσουμε..
    Μετά φταίει ο κακός δάσκαλος?

Αναφέρω ένα προβλημα Μάθηματικών της 1ης ενότητας ( Ε΄δημοτικού )

Το άθροισμα δύο 2ψήφιων αριθμών είναι 63
    Η διαφορά τους είναι 5
    Ποιοί είναι οι αριθμοί?

Αν θεωρείτε την απάντηση εύκολη, να σας θυμίσω ότι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 11 ετών...

Κάπως έτσι είναι το καθημερινό πρόγραμμα που σας φαίνεται τόσο απλό και ελαστικό....
    Φυσικά και κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες τις, αλλά από τα γραφόμενα σας, κάποιος αναγνώστης θεωρεί ότι η δουλειά του δασκάλου είναι η πιο τεμπέλα δουλειά του κόσμου και ίσως θα έπρεπε να αμοίβονται με ακόμη λιγότερα χρήματα.

Να συμπληρώσω ότι αυτή τη δουλειά δεν θα την άλλαζα με καμμία άλλη. Όχι λόγω του ωραρίου, ούτε φυσικά λόγω των αργιών που εξασφαλίζει.
    Αλλά γιατί το όνειρο μου από μικρό παιδί ήταν να γίνω δασκάλα. Σαν αυτή την χαρισματική και τρυφερή δασκάλα που είχα στα πρώτα μαθητικά μου χρόνια. Ασφαλώς και έχω γνωρίσει και ¨κακούς εκπαιδευτικούς¨. Όμως αυτοί σας διαβεβαιώνω δεν αποτελούν την πλειοψηφία. Οι περισσότεροι καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες χωρίς να περιμένουν καμμία επιβράβευση, αλλά με μοναδικό αντίκρισμα την αγάπη των παιδιών και την αναγνώριση των γονιών τους.

Είμαι 33 ετών, και βρίσκομαι στον χώρο της εκπαιδευσης (προσχολικής και πρωτοβάθμιας) περίπου 10 χρόνια. Αμοιβή μηνιαία 1.088? το μήνα. Ο μισθός μου είναι αυξημένος κατα 100? περίπου καθώς είμαι αναπληρώτρια και θα απολυθώ τον Ιούνιο. Επιπλέον λαμβάνω επίδομα γάμου και παιδιού. Σύμφωνα με τον σημερινό πίνακα μισθοδοσίας, οταν συμπληρώσω 25 χρόνια ο μισθός μου θα φθάσει τα 1230 ?. "

Ποιά είναι η γνώμη μίας δασκάλας ?. (έχει το δικαίωμα να απαντήσει μετά από όσα έχει διαβάσει, δεν έχει ?)

" Επειδή διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια μέρα μου στο σχολείο.

Ας πάρω την σημερινή ημέρα που έτυχε να είναι και ημέρα εφημερίας. (υποχρεωτική για κάθε δάσκαλο 1 φορά την εβδομάδα)

Φθάνω 7,45 και προσέχω περίπου 120 παιδιά που βρίσκονται στην αυλή, μην τυχόν και χτυπήσουν.

8,10 Χτυπά το κουδούνι και μετά την προσευχή μπαίνουμε στην τάξη για το 1ο διδακτικό δίωρο.

9,40-10,00 Διάλειμμα και πάλι στην αυλή για τους προαναφερόμενους λόγους (θα ηθελα ένα φλυτζάνι καφέ, αλλά χλωμό..)

10-11,30 2ο διδακτικό διώρο

11,30-11,45 Διάλειμμα (Τα γνωστά. Καμμία όρεξη πλέον για καφέ, γιατί προέχει η ανάγκη τουαλλέττας..)

11,45-12,25 Μια διδακτική ώρα

12,25-12,35 Διάλειμμα (η ανάγκη μεγάλη αλλά λόγω της ευθύνης της εφημερίας δεν μπορώ να πάω πουθενά, καθώς ο εφημερεύων δάσκαλος έχει την αποκλειστική ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος)

12,35-13,15 Μία διδακτική ώρα και σχόλασμα

Στην τάξη με περιμένουν 2 γονείς για ενημέρωση, καθως δεν είχαν έρθει στην συγκέντρωση.

14,00 Φευγω απ΄το σχολείο, κουβαλώντας τις διορθώσεις των μαθητών.

Επιστροφή στο σπίτι. Έχω να διορθώσω 25 τετράδια εργασιών μαθηματικών, (δύο σελίδες έκαστο) 25 τετράδια εκθέσεων και 25 τετραδια ορθογραφίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη : να ετοιμάσω το διαγώνισμα ιστορίας για αύριο.
    και να ετοιμάσω το πρόγραμμα γιορτής για το Πολυτεχνείο καθώς τυγχάνει να είμαι η υπεύθυνη δασκάλα.

Επίσης να διαβάσω τα επόμενα κεφάλαια προς παράδοση (όλα τα βιβλία είναι νέα ). Πολύ καλύτερα μεν, αλλά και με πολλά προβλήματα.
    π.χ υπάρχουν πολλές ασκήσεις μαθηματικών που η επίλυση τους προυποθέτει γνώσεις που διδάσκονται στα επόμενα κεφάλαια. Σε ερώτηση μας προς τον σχολικό σύμβουλο για τα λάθη και την ανακολουθία της ύλης, η απάντηση του ήταν να αυτοσχεδιάσουμε..
    Μετά φταίει ο κακός δάσκαλος?

Αναφέρω ένα προβλημα Μάθηματικών της 1ης ενότητας ( Ε΄δημοτικού )

Το άθροισμα δύο 2ψήφιων αριθμών είναι 63
    Η διαφορά τους είναι 5
    Ποιοί είναι οι αριθμοί?

Αν θεωρείτε την απάντηση εύκολη, να σας θυμίσω ότι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 11 ετών...

Κάπως έτσι είναι το καθημερινό πρόγραμμα που σας φαίνεται τόσο απλό και ελαστικό....
    Φυσικά και κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες τις, αλλά από τα γραφόμενα σας, κάποιος αναγνώστης θεωρεί ότι η δουλειά του δασκάλου είναι η πιο τεμπέλα δουλειά του κόσμου και ίσως θα έπρεπε να αμοίβονται με ακόμη λιγότερα χρήματα.

Να συμπληρώσω ότι αυτή τη δουλειά δεν θα την άλλαζα με καμμία άλλη. Όχι λόγω του ωραρίου, ούτε φυσικά λόγω των αργιών που εξασφαλίζει.
    Αλλά γιατί το όνειρο μου από μικρό παιδί ήταν να γίνω δασκάλα. Σαν αυτή την χαρισματική και τρυφερή δασκάλα που είχα στα πρώτα μαθητικά μου χρόνια. Ασφαλώς και έχω γνωρίσει και ¨κακούς εκπαιδευτικούς¨. Όμως αυτοί σας διαβεβαιώνω δεν αποτελούν την πλειοψηφία. Οι περισσότεροι καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες χωρίς να περιμένουν καμμία επιβράβευση, αλλά με μοναδικό αντίκρισμα την αγάπη των παιδιών και την αναγνώριση των γονιών τους.

Είμαι 33 ετών, και βρίσκομαι στον χώρο της εκπαιδευσης (προσχολικής και πρωτοβάθμιας) περίπου 10 χρόνια. Αμοιβή μηνιαία 1.088? το μήνα. Ο μισθός μου είναι αυξημένος κατα 100? περίπου καθώς είμαι αναπληρώτρια και θα απολυθώ τον Ιούνιο. Επιπλέον λαμβάνω επίδομα γάμου και παιδιού. Σύμφωνα με τον σημερινό πίνακα μισθοδοσίας, οταν συμπληρώσω 25 χρόνια ο μισθός μου θα φθάσει τα 1230 ?. "

εχει μεγαλο δικιο.....αλλα πιστευω(ελπιζω να ειμαι λαθος--αν και εχω περασει απο ολες τις βαθμιδες και εχω δει πολλους δασκαλους) πως ειναι απο τις εξερεσεις (εχω γνωρισει και απο αυτες)..και οχι ο κανονας....(οχι στα λεφτα - τα ιδια παιρνουν ολοι...αλλα...στην αφοσιωση της)

ο καγκουρας...

εχει μεγαλο δικιο.....αλλα πιστευω(ελπιζω να ειμαι λαθος--αν και εχω περασει απο ολες τις βαθμιδες και εχω δει πολλους δασκαλους) πως ειναι απο τις εξερεσεις (εχω γνωρισει και απο αυτες)..και οχι ο κανονας....(οχι στα λεφτα - τα ιδια παιρνουν ολοι...αλλα...στην αφοσιωση της)
    srx6΄s wife έγραψε

¨σ΄ευχαριστώ.
    Δεν μ΄αρέσει να γκρινιάζω ούτε να κάνω την δουλειά μου με μιζέρια. Επειδή έχω περάσει από διάφορες δουλειές, γνωρίζω ποιές συνθήκες επικρατούν στην αγορά εργασίας.
    Ωστόσο δεν μπορώ να παραδεχτώ ότι στο χώρο της εκπαίδευσης είναι οι καλύτερες, όπως το παρουσιάζουν. Και για εμας αλλά κυρίως για τα παιδιά. Ζητήσαμε από την υπουργό να δωθούν άμεσα τα χρήματα που εξοικονόμησαν από την απεργία στα σχολεία. (Αρνήθηκαν)
    Φανταστείτε ότι η διευθύντρια μου έχει ζητήσει μια βιβλιοθήκη (το έπιπλο) εδώ και δύο (!) χρόνια προκειμένου να βάλουμε μέσα τα βιβλία που έχουν φέρει οι ΙΔΙΟΙ οι γονείς για τα παιδιά τους, με σκοπό να δημιουργήσουμε μια στοιχειώδη δανειστική βιβλιοθήκη.....Ακόμα περιμένουμε. Έμαθα ότι ο σύλλογος γονέων θα αναλάβει τα έξοδα για την βιβλιοθήκη αυτή. Πως σας φαίνεται ????

Εμένα με λυπεί πολύ. Άραγε επικρατούν αυτές οι συνθήκες και στα σχολεία της Ευρώπης που όλοι επικαλούνται? Ας μας ξεκαθαρίσουν επομένως σε ποιά θέματα θα είμαστε Ευρωπαίοι και σε ποιά όχι... "

Αρχικά δημιουργήθηκε από gavos
    έχω συναντήσει ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ δασκαλοκαθηγητάδες που αυτό που κάνουν αποσκοπεί στο να διδάξουν τα παιδιά και εν τέλει να αποκομίσουν ΚΑΤΙ από το μάθημα....θα καταλήξω στο εξής : Δεν ΑΞΙΖΟΥΝ αυξηση..

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που μόλις ''βγήκε βρώμα'' ότι για μία 5ετία όλοι οι δάσκαλοι διορίζονται άμεσα, οι πιο πολλοί συμμαθητές-άβουλα_όντα πήγαν και δήλωσαν Παιδαγωγικό και έφτασε η βάση της σχολής στα ύψη..
    το σημαντικότερο για μένα είναι το κίνητρο..

Εάν το ερώτημα όμως ήταν εάν θα ΕΠΡΕΠΕ να πάρουν αύξηση ασχετως αν την αξίζουν ή όχι, τότε θα έλεγα ΝΑΙ μπας και δουμε τα μαθητούδια κανένα χαμόγελο παραπάνω και μας μιλήσει στην καρδιά για να γίνει επιτέλους ή γ@μημένη διαφορά..
    Τελικά την αξίζουν ή όχι? (την αξίζουν κάποιοι προφανώς...) Αν δεν την αξίζουν γιατί θα έπρεπε να την πάρουν?
    Δυστυχώς η σοβαρότητα και η υπεθυνότητα δεν είναι υποχρεωτικές. (Θα είχαμε λύσει και τα προβλήματα μας) Μακάρι όλοι μας να κάναμε την δουλειά μας με συνείδηση.
    Και για μένα είναι το κίνητρο πολύ σημαντικό. Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι οι περισσότεροι συνάνθρωποι μας κάνουν μια δουλειά για να ζήσουν. Μακάρι να κάναμε μια δουλειά από χόμπι, και ακόμα καλύτερα να κάναμε αυτό που αγαπούσαμε δουλειά.

Γιατί σου κάνει εντύπωση ότι τα 18χρονα τρέχουν στην Παιδαγωγική? Τα ίδια παιδιά τρέχουν στην αστυνομία, στις στρατιωτικές σχολές και στην νοσηλευτική. Τρέχουν εκεί που μπορούν να αποκτήσουν κάποιο εισόδημα, και να μην μπουν στις λίστες των ανέργων. Είναι μεμπτό αυτό?

¨Πρώτα έρχεται το φαγητό και μετά η ηθική¨ έλεγε ο Μπρεχτ στην Όπερα της Πεντάρας.
    Αν αντικαταστήσουμε την λέξη ηθική με " αυτό που αγαπάμε" θα κατανοήσουμε γιατί τα παιδιά τρέχουν εκεί που δεν υπάρχει ανεργία.

srx6

Σελίδα 14 από 15 ΠρώτοΠρώτο ... 49101112131415 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 76
    Τελευταίο μήνυμα: 27/08/2007, 06:11
  2. Και κάτι ακόμα
    από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 15:41
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2003, 22:42
  4. Γεια και χαρα
    από sonus στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 11:47
  5. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF