Σελίδα 14 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 491011121314151617181924 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 196 έως 210 από 367

Θέμα: Η Φυγοκεντρος (δυναμη) πεθανε ...

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Πως έκανες superscript το 2 (ελπίζω να μη φταίει η φυγόκεντρος )

[Alt] + [2],[5],[3] !!!

Γενικα με το [Alt] πατημενο, μπορεις απο το Num Pad να πληκτρολογησεις ΟΠΟΙΟΝ χαρακτηρα θελεις, ας ειναι καλα η Κεντρομολος που μας στριβει ...

:rotflmao:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    [Alt] + [2],[5],[3] !!!

Γενικα με το [Alt] πατημενο, μπορεις απο το Num Pad να πληκτρολογησεις ΟΠΟΙΟΝ χαρακτηρα θελεις, ας ειναι καλα η Κεντρομολος που μας στριβει ...

2☻2

²

Ωπ, το πέτυχα

You BETA believe...

ΟΛΑ αυτα (που ρωτας) μπορω να σου τα εξηγησω, αλλα εσυ ΔΕΝ φαινεσαι να εισαι διατεθημενος να καταλαβεις ...

Αν δεν εχεις καποιον φιλο-γνωστο Φυσικο, περνα απο κανα φροντιστηριο ΜΕΣΗΣ Εκπαιδευσης και κανε μια ερωτηση ...

Ααααα ....

ΜΗΝ του πεις κι αυτουνου για αδρανειακα συστηματα και δυναμεις Coriollis που εφαρμοζονται στην μηχανη που στριβει, γιατι μπορει να πεσεις σε κανεναν ΟΞΥΘΥΜΟ κι οχι ηρεμο σαν κι εμενα ...

Ααααα² ....

ΜΗΝ του δειξεις το σχημα που εβαλες με ενα κινητο που στριβει (πλαγιασμενη μηχανη) και εχει ΟΛΕΣ τις δυναμεις που του ασκουνται σε ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ !!!
    Τοτε θα σε βαρεσει ΣΙΓΟΥΡΑ οσο και ηρεμος να ειναι ...

Ευχαριστώ για την προσφορά. Δυστυχώς είμαι φυσικός και από ότι καταλαβαίνω καθόλου καλός, θα έρθω σε σένα να μου εξηγήσεις.

Κανείς δεν μίλησε για δυνάμεις coriolis στη μηχανή που στρίβει, είπα ότι έτσι προκύπτει η φυγόκεντρος και ταυτόχρονα και η coriolis, στο συγκεκριμένο σύστημα αυτή δεν υπάρχει (εξαρτάται από το που είναι το κέντρο του συστήματός σου).

Στο σύστημα αναφοράς της μηχανής η συνισταμένη των δυνάμεων είναι μηδέν διότι σε αυτό το σύστημα η μηχανή είναι ακίνητη.

PS: Πάντως ο φυσικός που θα ρωτήσω θα με βαρέσει και αν του δέιξω το σχήμα σου και του πω ότι η B1 είναι με διαφορετικό μέτρο από την Fa1.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Γιατί ρε κ@ριόλη κουτσέ θέλεις σώνει και καλά να την πεθάνεις την Φυγόκεντρο ???

Υ.Γ.
    Ζει...ζει...ζει...ζει...ζει...ζει...!!!
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από psaxioti
    Ευχαριστώ για την προσφορά. Δυστυχώς είμαι φυσικός και από ότι καταλαβαίνω καθόλου καλός, θα έρθω σε σένα να μου εξηγήσεις.

ΔΕΝ το πιστευω αυτο που ακουω ...

Ελπιζω να ασχολεισαι με κατι αλλο κι ΟΧΙ με το να διδασκεις ...

Οσο για μενα...

ΔΕΝ ασχοληθηκα ΠΟΤΕ με το να διδαξω μιας και μαλλον εχω προβλημα (το διαπιστωνω και τωρα) μεταδοτικοτητας ...

Στο σύστημα αναφοράς της μηχανής η συνισταμένη των δυνάμεων είναι μηδέν διότι σε αυτό το σύστημα η μηχανή είναι ακίνητη.
    Μπα σε καλο σου ...

Ακους τι λες?

Ακινητη μια πλαγιασμενη μηχανη?

Ελεος !!!

Κι αν τελος παντων επιμενεις να μιλας για ΑΚΙΝΗΤΕΣ μηχανες, εχεις μπει σε ΛΑΘΟΣ thread!

Εδω μιλαμε για μηχανες ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ που εκτελουν ΚΥΚΛΙΚΗ πορεια, αρα εχουν ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ το διανυσμα (κατα κατευθυνση) της κινησης, πραγμα το οποιο απλα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ οταν ΟΛΕΣ οι δυναμεις ειναι σε ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ !!!

PS: Πάντως ο φυσικός που θα ρωτήσω θα με βαρέσει και αν του δέιξω το σχήμα σου και του πω ότι η B1 είναι με διαφορετικό μέτρο από την Fa1.
    ΔΕΝ ειπα πουθενα οτι εχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ μετρο ...

Εγραψα αυτο ...

Παρτε και το σωστο Σχημα.

Οπου ...

Β = Βαρος

Fα = Αντιδραση

Fτ = Δυναμη που ασκειται απο την στριμενη ροδα

Β2 = Fa2
    .............................

Για οποιον (οπως ξαναπα) εχει παρει ποτε πανω απο 3 (με αριστα το 20) στην Φυσικη, ειναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ το οτι η Αντιδραση (Fα) ειναι ΙΣΗ με το Βαρος (Β) επομενως και οι συνιστωσες τους (λογω παραλληλογραμμου) ειναι ΙΣΕΣ (κατα μετρο)!

Το οτι εχω γραψει "Β2 = Fa2" ειναι ΠΛΕΟΝΑΣΜΟΣ (για τους ασχετους) αλλα και απο αυτο προκυπτει το συμπερασμα ...

Παρακατω ειπα οτι το σχημα που εκανα απλως ΔΕΝ ειναι καλα σχεδιασμενο (γιατι θα μου εβγαινα απ' εξω οι δυναμεις), χωρις αυτο να αλλαζει την ουσια!

Κουραστηκα ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Γιατί ρε κ@ριόλη κουτσέ θέλεις σώνει και καλά να την πεθάνεις την Φυγόκεντρο ???

Υ.Γ.
    Ζει...ζει...ζει...ζει...ζει...ζει...!!!

Εεεεετσι μπραβο εσυ ...

Σιγα να μιλας γιατι μπορει ν' ακουσει απο πουθενα κι ο Κωστας ...

Υπαρχουν ρουφιανοι ενα γυροοο ...

ΔΕΝ το πιστευω αυτο που ακουω ...

Ελπιζω να ασχολεισαι με κατι αλλο κι ΟΧΙ με το να διδασκεις ...

Οσο για μενα...

ΔΕΝ ασχοληθηκα ΠΟΤΕ με το να διδαξω μιας και μαλλον εχω προβλημα (το διαπιστωνω και τωρα) μεταδοτικοτητας ...

Μπα σε καλο σου ...

Ακους τι λες?

Ακινητη μια πλαγιασμενη μηχανη?

Ελεος !!!

Κι αν τελος παντων επιμενεις να μιλας για ΑΚΙΝΗΤΕΣ μηχανες, εχεις μπει σε ΛΑΘΟΣ thread!

Εδω μιλαμε για μηχανες ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ που εκτελουν ΚΥΚΛΙΚΗ πορεια, αρα εχουν ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ το διανυσμα (κατα κατευθυνση) της κινησης, πραγμα το οποιο απλα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ οταν ΟΛΕΣ οι δυναμεις ειναι σε ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ !!!

ΔΕΝ ειπα πουθενα οτι εχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ μετρο ...

Εγραψα αυτο ...

Για οποιον (οπως ξαναπα) εχει παρει ποτε πανω απο 3 (με αριστα το 20) στην Φυσικη, ειναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ το οτι η Αντιδραση (Fα) ειναι ΙΣΗ με το Βαρος (Β) επομενως και οι συνιστωσες τους (λογω παραλληλογραμμου) ειναι ΙΣΕΣ (κατα μετρο)!

Το οτι εχω γραψει "Β2 = Fa2" ειναι ΠΛΕΟΝΑΣΜΟΣ (για τους ασχετους) αλλα και απο αυτο προκυπτει το συμπερασμα ...

Παρακατω ειπα οτι το σχημα που εκανα απλως ΔΕΝ ειναι καλα σχεδιασμενο (γιατι θα μου εβγαινα απ' εξω οι δυναμεις), χωρις αυτο να αλλαζει την ουσια!

Κουραστηκα ...
    Λοιπόν επειδή προφανώς είμαι βλακας και είμαι σε λάθος thread δεν θα ξανα ασχοληθώ, όχι τίποτα άλλο αλλά δεν θέλω να σε κουράζω (βασικά κουράζομαι και εγώ και σαν φυγόπονος (όχι φυγόκεντρος) που είμαι...).

Μια πλαγιασμένη μηχανη στο σύστημά της μπορεί να είναι ακίνητη, ενώ σε κάποιο άλλο σύστημα να κινείται.
    Παρ.: Ο αστροναύτης είναι ακίνητος στο διαστημόπλοιό του, παρ' όλ' αυτά το διαστημόπλοιο (μαζί με αυτόν) κινείται, όταν βρήσκεται σε τροχιά γύρο από τη γη.
    Προφανώς έχω πρόβλημα να κατανοήσω την διαφορά μεταξύ διαφορετικών συστημάτων αναφοράς και του μετασχηματισμού μεταξύ αυτών (η βλακεία μου είναι απεριόριστη, σε αντίθεση με το έλεος που δίχνω το οποίο είναι μηδαμινό).

Εφόσων όπως λες (και συμφωνώ) ότι Fa=B (σε μέτρα εννοούμε) και Β2 = Fa2 τότε πρέπει και Β1 = Fa1 με αποτέλεσμα Fk=Fτ και όχι Fk=Β1 + Fτ - Fα1
    Το σχήμα είναι απόλυτα σωστό για μια χρονική στιγμή σε εξωτερικό αδρανειακό σύστημα, στο οποίο δεν υπάρχει η φυγόκεντρος. Τώρα τί γίνεται στο μη αδρανειακό σύστημα της μηχανής προφανώς διαφωνούμε.

Αυτές είναι οι λανθασμένες γνώσεις μου.
    Χαιρετώ και καλά να περνάτε

Με ότι έχω τρέχω Το avatar του/της karamoto
    Μια που διάβασα 14 σελίδες από δαύτο ας την πω την μαλακία μου. :a1:

Παρότι μΕ αρέσουν τα κόλιβα τείνω προς το ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει.
    Ή όπως λέει και ο Καζαντζίδης "Υπάρχω".

Βέβαια πάντα υπάρχει ένα παραθυράκι για την ερμηνεία του "πραγματική" δύναμη. Άμα θέτε ντε και καλά μία δύναμη να την ασκεί κάποιος (όπως π.χ. το βάρος μας το ασκεί η γη) τότε σίγουρα η φυγόκεντρη είναι λίγο μούφα.

Από την άλλη αν βρείτε ένα πείραμα στο οποίο θα μπορέσετε να ξεχωρίσετε τις αδρανιακές δυνάμεις (π.χ. φυγόκεντρος) από τις "παραδοσιακές" (π.χ. βάρος) μόλις καταρίψατε μια βασική αρχή της φυσικής και παίρνετε Mv Agusta. (διότι Νομπελ Φυσικής συνοδεύεται από κάμποσα ευρώπουλα).

Γενικά οι διαφωνίες ξεκινάνε από το τι εννοεί ο καθένας "πραγματική" δύναμη και ποιό σύστημα αναφοράς "καβαλάει".
    Δρομερός και τριάθλιος....

Αρχικά δημιουργήθηκε από psaxioti
    ......................
    βλακας
    .....................
    η βλακεία μου είναι απεριόριστη
    .....................

Με ΕΝΟΧΛΟΥΝ οι χαρακτηρισμοι και ΔΕΝ τους εχω χρησιμοποιησει ΠΟΤΕ στα τοσα χρονια ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ !!!

ΜΗ μου τους βαζεις λοιπον στο "στομα" μου σε παρακαλω ...

Επισης ΔΕΝ επιθυμω μια συζητηση να μετατρεπεται σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αντιπαραθεση !!!

Οσο για συστηματα αναφορας ξερω και ειναι το πρωτο πραγμα που ανεφερα για την βαμημενη την Φυγοκεντρο!

Οτι την ΕΠΙΝΟΟΥΜΕ και ειναι μια "Φανταστικη" (ανυπαρκτη) δυναμη και επισης χρησιμοποιησα τον ορο "ως προς παρατηρητη"!

Χαλαστηκα και ΔΕΝ επιθυμω κι εγω να συνεχισω σε στυλ αντιπαραθεσης "προσωπων"!

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από karamoto
    Γενικά οι διαφωνίες ξεκινάνε από το τι εννοεί ο καθένας "πραγματική" δύναμη και ποιό σύστημα αναφοράς "καβαλάει".
    Χέσε μας ρε karamoto τώρα ...!!!

Δεν θέλουμε "ειρηνοποιούς" εδώ !!!
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από karamoto
    Μια που διάβασα 14 σελίδες από δαύτο

.......................................

Απλως, αφορμης δοθεισης και για να ΜΗΝ μπλεκουμε με πολυπλοκα συστηματα και σχεδιακια ... :wacko:

Οποιος μου πει στο ΠΑΝΑΠΛΟ Σχημα του 1ου ποστ που εβαλα, που στο διαλο ειναι η "Φυγοκεντρη" εχει κερασμα !!!

Η ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ ΖΕΙ - ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ

(ουφ, εκφράστηκα κι εγώ)

You BETA believe...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Η ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ ΖΕΙ - ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ

(ουφ, εκφράστηκα κι εγώ)

Να μεταφερω μια κουβεντα με καποιον Κωστα (ξερει ο ΠαλιανθρωπΑς), επαγγελματια Φυσικο (Φροντιστηριάς) που ειχα σημερα το πρωι τηλεφωνικα ...

Χρηστος: Ξερεις ρε φιλε, εβαλα ενα ποστ στο Μοτο με θεμα την "ανυπαρξια" της Φυγοκεντρου ...
    Κωστας: Τι πηγες κι εκανες ρε μ@λακα? ΕΜΠΛΕΞΕΣ ΑΣΧΗΜΑ! Εγω σε οποιον το λεω με κοιταει σαν να 'μαι ΟΥΦΟ! Ωρες τρωω για να τους το εξηγησω ...

Με ΕΝΟΧΛΟΥΝ οι χαρακτηρισμοι και ΔΕΝ τους εχω χρησιμοποιησει ΠΟΤΕ στα τοσα χρονια ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ !!!

ΜΗ μου τους βαζεις λοιπον στο "στομα" μου σε παρακαλω ...

Επισης ΔΕΝ επιθυμω μια συζητηση να μετατρεπεται σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αντιπαραθεση !!!

Οσο για συστηματα αναφορας ξερω και ειναι το πρωτο πραγμα που ανεφερα για την βαμημενη την Φυγοκεντρο!

Οτι την ΕΠΙΝΟΟΥΜΕ και ειναι μια "Φανταστικη" (ανυπαρκτη) δυναμη και επισης χρησιμοποιησα τον ορο "ως προς παρατηρητη"!

Χαλαστηκα και ΔΕΝ επιθυμω κι εγω να συνεχισω σε στυλ αντιπαραθεσης "προσωπων"!

Sorry, δεν εννοούσα ότι έδωσες κανέναν χαρακτηρισμό. Έχει να κάνει με την αυτοεκτίμησή μου, η οποία είναι που είναι ..., με έκανες να αμφιβάλω γι' αυτά που έχω μάθει τόσα χρόνια.

Πάντως ως προς παρατηρητή δεν υπάρχει φυγόκεντρος (ούτε πραγματική ούτε φανταστική). Η μόνη δύναμη που χρειάζεται το σώμα για να κινηθεί κυκλικά είναι η κεντρομόλος.
    Η φυγόκεντρος μπαίνει στο παιχνίδι στο σύστημα της μηχανής. Δεν ξέρω τί εννοούμε πραγματική ή φανταστική, πάντως την δουλειά της την κάνει.

Πάντα φιλικά χωρίς να χαλάμε τις καρδιές μας. Στο κάτω κάτω υπάρχει δεν υπάρχει (ανεξαρτήτου συστήματος αναφοράς) η μηχανή μας προχωράει, στρίβει και μας διασκεδάζει, αυτό αρκεί.

Με ότι έχω τρέχω Το avatar του/της karamoto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Χέσε μας ρε karamoto τώρα ...!!!

Δεν θέλουμε "ειρηνοποιούς" εδώ !!!
    Καλά σε λένε παλιάνθρωπο. Τέτοιος είσαι.

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα να υπονομεύσω το ταχύτερα αναπτυσόμενο θέμα του forum.

Άμα λάχει και ζει την σκοτώνω με τα ίδια μου τα χέρια και άμα την δείτε γράφτε μου.

Αλλά ο μόνος τρόπος για να πεθάνει είναι να την σκοτώσουμε τώρα. Και μάλλον τα καταφέρνουμε.
    Δρομερός και τριάθλιος....

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 43
    Τελευταίο μήνυμα: 16/01/2010, 16:34
  2. μηχανη "πεθανε" κρητη Sos
    από stavrogin στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 25/10/2005, 18:09
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 05/04/2005, 23:42
  4. η δύναμη του κώλου
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ