Σελίδα 14 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 4910111213141516 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 196 έως 210 από 226

Θέμα: Πιστεύετε;

Φίλτατε conkark, οι DK είναι punk συγκρότημα (με πολιτικό-κοινωνικό και έντονα αντιτεχνοκρατικό, αντικονφορμιστικό -καί όπου χρειάστηκε καί αντι-θρησκόληπτο- στίχο και που κατά καιρούς διάφοροι στόκοι -πχ κάτι ντόπιοι σκινάδες κάτι δεκαετίες πριν μή ξέρωντας τη τύφλα τους τραγούδαγαν το California Uber Alles (ενώ αγνοούσαν το Nazi Punks Fuck Off πχ), ενώ στο έξωτερικό πάλι κάτι πλουσιόπαιδα που την είχανε δει κάπως τραγούδαγαν το Kill The Poor (μην πιάνωντας την ελαφρά -δηλαδή θεόβαρια- ειρωνία των στίχων), όλα αυτά βέβαια καμμία σχέση δεν έχουν με τους στίχους τους:
    http://www.deadkennedys.com/discography.htm

Κάτι χρόνια έχω να ακούσω DK, σίγουρα θα μου αρέσουν και κάμποσα από τα καινούρια τους.

Εγώ τότε είχα φάει κόλλημα με το Holiday In Cambodia πάντως (και ακόμα τ' ακούω, παρόλο που παίζω και ακούω ένα κάρο πράματα), thanx sober που μου τους θύμισες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sober
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    Φίλτατε conkark, οι DK είναι punk συγκρότημα (με πολιτικό-κοινωνικό και έντονα αντιτεχνοκρατικό, αντικονφορμιστικό -καί όπου χρειάστηκε καί αντι-θρησκόληπτο- στίχο και που κατά καιρούς διάφοροι στόκοι -πχ κάτι ντόπιοι σκινάδες κάτι δεκαετίες πριν μή ξέρωντας τη τύφλα τους τραγούδαγαν το California Uber Alles (ενώ αγνοούσαν το Nazi Punks Fuck Off πχ), ενώ στο έξωτερικό πάλι κάτι πλουσιόπαιδα που την είχανε δει κάπως τραγούδαγαν το Kill The Poor (μην πιάνωντας την ελαφρά -δηλαδή θεόβαρια- ειρωνία των στίχων), όλα αυτά βέβαια καμμία σχέση δεν έχουν με τους στίχους τους:
    http://www.deadkennedys.com/discography.htm

Κάτι χρόνια έχω να ακούσω DK, σίγουρα θα μου αρέσουν και κάμποσα από τα καινούρια τους.

Εγώ τότε είχα φάει κόλλημα με το Holiday In Cambodia πάντως (και ακόμα τ' ακούω, παρόλο που παίζω και ακούω ένα κάρο πράματα), thanx sober που μου τους θύμισες.

Αγαπημενα :

Lets lynch the landlord
    Mtv get off the air
    Police track

εμενα με εχει εντυπωσιασει το ποσο ευστοχα σου παρουσιαζουν τα κακως κειμενα της σημερινης κοινωνιας κι ας ειναι συγκροτημα ....20 ετιας αν δεν κανω λα8ος???

Συν οτι τα ''σπανε'' γενικοτερα ...

Let's ride, ride how we ride ...

I never did mind about the little things...

Ρόκερ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ. Το avatar του/της conkark
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
    Δεν περιμενω απο τους Κενεντις να μα8ω καποια πραγματα...απλα συμφωνω με ολα οσα μιλανε στα τραγουδια τους...τοσο απλα...

Το 8εμα ειναι να ΜΗΝ ερ8ει κανεις να με βιασει η να με κλεψει...να εχει δηλ τη στοιχειωδη ''γνωση'' οτι αυτο που παει να κανει ειναι αισχρο..και να μην το κανει...

Ειμαι κατα οποιασδηποτε μορφης καταπιεσης και υπερ του σεβασμου στα δικαιωματα και τις ελευ8εριες του αλλου ..

Ελπιζω να καταλαβες τη λογικη μου..

Ποιο ειναι κατα την αποψη σου το σωστο ροκ???Καλα τους Λορντι που τους θυμη8ηκες???Μη μου πεις οτι τους 8εωρεις ροκ!!!! Κωλοφλωροι εμπορικοτατοι μ@λακες ειναι...

ξανα μανα

Δηλαδή φίλη μας αγαπημένη,έχεις ευσεβείς πόθους ότι γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι αγγελικά πλασμένοι, που θα σε σεβαστούν, όπως οι τούρκοι σεβάστηκαν τους έλληνες.Συσχετισμό κάνω. Ετσι όμως αυτοχαρακτηρίζεσαι ως εκτός πραγματικότητας. Αυτή η κοινωνία που ονειρεύεσαι είναι στη σφαίρα της φαντασίας μόνο. Δεν βλέπεις ειδήσεις, να διαπιστώσεις ότι κυρίως Αλβανοί παραβιάζουν σπίτια σε χωριά ή αλλού και χτυπάνε γριούλες για να τους κλέψουν τη σύνταξη;Αν ήταν η γιαγιά σου πώς θα αντιδρούσες; Στωικά, ή θα άρπαζες το τραπεζομάχαιρο και θάτρεχες σαν τρελλή στους δρόμους να τους σφάξεις; Αυτό λοιπόν έκανε κι ο Κολοκοτρώνης σ'αυτούς που βίαζαν ελληνίδες κι έσφαζαν ανελέητα. Για τις επόμενες γενιές, να μην είναι κοινωνοί της ίδιας δυστυχίας της σκλαβιάς σε ημιβάρβαρους. Κι έρχεσαι εσύ να τον κατηγορήσεις; Αυτή την παιδεία σε διδάσκει η μουσική που ακούς; Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου σε μερικά θέματα που είναι πάρα πολύ σοβαρά;Τον κόσμο που ζητάς θα τον έβρισκες μόνο αν υπήρχε χριστιανική παιδεία,ή άλλο σύστημα ηθικών αξιών και αρχών. Σ'αυτή τη κοινωνία της έκπτωσης των αρχών τί περιμένεις; Δεν τους έμαθε κανείς ότι άλλο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ, και ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΧΟΣ. Τέλος πάντων, μεγάλο το θέμα. Αααα!..τους dk τους είχα ακούσει το 79 , εν τη γεννέσει τους. Δεν είναι το πανκ που με εκφράζει μουσικά,όμως. Αναγνωρίζω το κίνητρο του επαναστατισμού της στιχουργικής τους άποψης βέβαια, χωρίς να συνταυτιζόμαστε κι όλας σε όλα...οΙ Lordi δεν παίζουν ροκ; Τί παίζουν τότε; Γονίδη;

Στο ερώτημά σου τώρα, για το σωστό ροκ,θα σου απαντήσω μέσω αποσπασμάτων γραπτών συνεντεύξεων σε περιοδικό,του Παύλου Σιδηρόπουλου,ως διαμαρτυρία στον τότε υφυπουργό Νέας Γενιάς, για το ότι δεν επέτρεπε τη διάδοση του ροκ στην Ελλάδα:

"...Υπάρχει στο ελληνικό ροκ και η πολιτική. Για να μην αναφερθούμε παγκόσμια στα τραγούδια διαμαρτυρίας του Bob Dylan και τόσων άλλων, σε στίχους όπως του Mick Jacker:
    ``Λένε πως είναι η κατάλληλη εποχή για το παλάτι της επανάστασης. Αλλά εκεί που μένω εγώ αυτό το παιχνίδι δεν είναι παρά μια ενοχλητική λύση, έτσι τί άλλο μπορεί ένα αδύναμο αγόρι να κάνει απ' το να τραγουδάει σε μια rock and roll μπάντα, μιας και στο κοιμισμένο Λονδίνο απλά δεν υπάρχει θέση για κάποιον που θέλει να διαδηλώνει τα πιστεύω του στο δρόμο''.
    (Street fighting man).
    Παγκόσμια σου αναφέρω το όνομα και μόνο του συγκροτήματος ``Gang of four'' Συμμορία των τεσσάρων (βλέπε χήρα του Μάο). Τη γνωστή πολιτική θέση και δράση των Class, τις φωτογραφίες του Bob Marley και την συμπαράστασή του στον αντιπρόσωπο της αριστεράς στην Τζαμάικα. Τώρα, όσο για το ελληνικό ροκ, αν έκανες τον κόπο να διάβαζες το άρθρο μου στο τεύχος Μαϊου στο ίδιο περιοδικό, θα έβλεπες κατά πόσο υπάρχει και στο ελληνικό ροκ πολιτική ή όχι.
    Υπάρχει στο ροκ και κοινωνιολογία. Οι Rolling Stones έπαιξαν βασικό ρόλο στην νομιμοποίηση της ομοφιλοφιλίας, που ήταν μεγάλο πρόβλημα στην Αγγλία. Εχουν γίνει συναυλίες ροκ ενάντια στο ρατσισμό. Συναυλίες σε ποινικές φυλακές σε άσυλα, σε ψυχιατρεία.
    Είναι γνωστό ότι το ελληνικό ροκ πιστεύει πολύ στο ανθρώπινο πάθος και στην ανθρώπινη αδυναμία, στο υποσυνείδητο, όχι σαν πηγή κακού αλλά και σαν πηγή δημιουργίας. Επειδή δεν μου άρεσαν ποτέ τα κούφια λόγια, εν ολίγοις τα γράμματα τα κενά όπως θα 'λεγες εσύ, πάρε όλη την ελληνική ροκ δισκογραφία, αν βέβαια ξέρεις ποια είναι, και ασχολήσου με το στίχο της. Ολη τη δισκογραφία όμως.
    Υπάρχει στο ροκ και χρήμα. Εδώ το ελληνικό ροκ βέβαια χάνει. Αλλά στην Αγγλία κάποτε οι Beatles υπήρξαν οικονομικό κονδύλι, τους έκαναν Sir, γι' αυτό τώρα στην Αγγλία το ροκ είναι μόνιμο οικονομικό κονδύλι, όπως επίσης στην Ολλανδία, στην Γερμανία και αν θέλουμε να μιλάμε για εκτός Ευρώπης, φυσικά στις ΗΠΑ.
    Στο λέω καθαρά το ροκ πιστεύει στην αναγκαιότητα της τέχνης, πιστεύει στην υπερβατική στιγμή που έχει ανάγκη ο κάτοικος της οποιασδήποτε μεγαλούπολης και ιδιαίτερα της Αθήνας, που θεωρείται από τις χειρότερες. Πιστεύει στο συναίσθημα με σίγμα κεφαλαίο, πιστεύει στο υποσυνείδητο, όπως σου είπα είναι εκτός από πηγή κακού και πηγή δημιουργίας. Πιστεύει στην κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας. Πιστεύει στην Αγάπη με άλφα κεφαλαίο, στην Ειρήνη με έψιλον κεφαλαίο, στην πίπα της Ειρήνης με έψιλον κεφαλαίο. Τί άλλο θέλεις να σου πω για να ξυπνήσεις επιτέλους;" ..."Οχι λοιπόν, άγνωστε νεαρέ του υφυπουργίου Νέας Γενιάς, το ροκ ασφαλώς, δεν περίμενε από κάποια πολιτική αλλαγή δικαίωση (προτιμά τη λέξη κοινωνική). Αλλά περίμενε μια πιο εμπεριστατωμένη πληροφόρηση. Περίμενε από σένα πληροφόρηση για τη γενιά των Beat και την λογοτεχνία τους, περίμενε από σένα πληροφόρηση για τον underground κινηματογράφο, έστω και στο κλασσικό επίπεδο Andy Warhol, κι όχι στις ατομικές πρωτοβουλίες των διαφόρων σαν τον Μιχάλη Δημόπουλο, ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν κι αυτοί. Περίμενε από σένα ν' ακούσεις τον πραγματικό συμπαντικού ήχου San Ra κι όχι τον κουνιστό κώλο του, σε ρυθμό Boogie, όπου γελώντας πια κι ίδιος μας λέει: ``They try to fool you and I have to school you about jazz''. Δηλαδή προσπαθούν να σας κοροϊδέψουν κι εγώ πρέπει να σας μάθω τι είναι το φαινόμενο που λέγεται τζαζ. Περίμενε από σας να μην ακούσει το βαρετό, τριτοκοσμικό πρόγραμμα του Mahoy Diner αλλά τον εκπληκτικό ερευνητή πιανίστα της σχολής Coltrane, που μπορεί κι αυτόν να μην τον ξέρεις. Περίμενε από σένα μια πληροφόρηση για την ύπαρξη του χιπισμού, του σιτουασιονίστα, του Μάη του '68 στο Παρίσι, τη σωστή πληροφόρηση για το μεγάλο αντιμιλιταριστικό κίνημα της Αμερικής στη δεκαετία '60 - '70 με το Βιετνάμ. Περίμενε... Περίμενε". "...Υπάρχουν διαφόρων ειδών ήρωες, άγνωστε νεαρέ. Ο Χριστός ήταν ένας απ' αυτούς, ο Μαρξ ήταν ένας απ' αυτούς, ο Φρόυντ ήταν ένας απ' αυτούς, ο Καρλ Γιούνγκ ήταν ένας απ' αυτούς, ο Ντελέζ είναι ένας απ' αυτούς, ο Γκεταρί είναι ένας απ' αυτούς. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν βιογραφίες. Οι άνθρωποι αυτοί μεγαλώνουν γενιές. Οι άνθρωποι αυτοί είναι υπεύθυνοι για γενιές.
    Στο βιβλίο λοιπόν αυτών των ηρώων, που όταν έχεις μια τέτοια υπευθυνότητα, μπορεί να είναι και βιβλίο και τρόμου, εγώ νεαρέ άγνωστε, έκατσα κι έψαξα αυτές τις φάτσες, που εσύ ζητούσες στα νιάτα σου. Και σ' έχω δει πάρα πολλές φορές ζαρωμένο, σε κάποια γωνιά του δρόμου να προσεύχεσαι σ' αυτούς τους ήρωες, να αισθάνεσαι ενοχές απέναντί τους, κι όταν ψάχνεις να βρεις την αιτία για τις ενοχές αυτές να μην τη βρίσκεις. Σε ρωτάω, μπορείς να μου απαντήσεις αν θα σε ρωτήσω ποιος απ' όλους αυτούς τους ήρωες ή και θεούς, γιατί πολλοί τους θεοποιούν, ποιός απ' όλους λοιπόν απ' αυτούς τους ήρωες ή θεούς ορίζουν εσένα; Ποιοι είναι αυτοί που σε γεμίζουν μ' αυτές τις ενοχές; Γιατί το βλέπω πάρα πολύ καλά ότι πονάει το στομάχι σου, χτυπάει βλέπεις το άγχος στο στομάχι, η νεύρωση που λένε αν έχεις ακούσει. Κι αυτή τη νεύρωση εγώ τη θεωρώ εγκληματική, για έναν ανθρώπινο χαρακτήρα και οργανισμό, αν την προσωποποιήσω θα της δώσω το πρόσωπο του Μαρξ, αν τη ντύσω θα την ντύσω με το χιτώνιο του Χριστού και αν δω τα χρόνια αυτού του προσώπου, οι πολλές ρητίδες που θα έχει, θα είναι φροϋδικές. Τώρα τα χίλια πρόσωπα που όλα αυτά έχουν δώσει σε σένα, μόνο με φαντάσματα της Μέδουσας, αν ξέρεις ελληνική μυθολογία, εγώ μπορώ να τα παραλληλίσω"...

Αγαπητή sober, σου παραθέτω και απόσπασμα δημοσιογράφου, που έκανε αφιέρωμα στον Σιδηρόπουλο και το ροκ γενικότερα:
    "...Μήπως έχει να κάνει με τις ανησυχίες των νέων που ψάχνουν να βρουν τρόπο να εκφραστούν μέσα από τραγούδια αληθινά και αυθόρμητα και όχι φτιαγμένα κατόπιν παραγγελίας; Γιατί αυτό μόνο οι νέοι μπορούν να το πετύχουν. Θέλουμε τραγούδια να μιλάνε για την αγάπη και όχι για την καψούρα. Να μιλάνε για τις ανθρώπινες αξίες και όχι για το πώς θα εξαπατήσουμε τους άλλους για να τα οικονομήσουμε. Να μιλάνε για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και όχι για το πώς θα τσακίσουμε τον κάθε ανυπεράσπιστο. Να μιλάνε για ελεύθερους ανθρώπους χωρίς προκαταλήψεις , και χωρίς άσκοπους πολέμους που απλά εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων.. Αυτό είναι το ροκ, γι' αυτό και το διαλέξαμε σαν την ιδιαίτερη μουσική μας. Γιατί μας αρέσει να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο"...

Γιαυτό στο αβαταρ μου έχω τον τίτλο του ρόκερ. Γιατί όλα τα παραπάνω είναι τα "θέλω" μου. Και είμαι ασυμβίβαστος με οτιδήποτε το φαύλο, επειδή το ροκ που θέλω, εκφράζει το "καλό".
    Εχω πολλά ακόμα να σου γράψω περί ροκ, αλλά θα βαρεθείς. Ισως κάποια άλλη στιγμή.
    Να είσαι καλά,να προσέχεις, και να μη ξεχνάς πως σε δύο λάστιχα στηρίζεις τη ζωή σου...
    Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.

Φιλε conkark...

Καλα και αγια ολα αυτα που μου γραφεις για το ροκ αλλα δεν καταλαβαινω πως ενω μου μιλας για μια μουσικη που...(οπως αναφερεις και το αναφερω και εγω ενδεικτικα..) μιλαει ''για ελευ8ερους αν8ρωπους χωρις προκαταληψεις και χωρις ασκοπους πολεμους που απλα εξυπηρετουν τα συμφεροντα καποιων''..............................................

και απο την αλλη μου λες για Αλβανους και χασαπομαχαιρα...
    Ναι ωραια αν ερ8ει ο αλλος να με σφαξει 8α αντιδρασω αλλα σκεψου οτι αν κα8ομαστε να αναμασαμε τι μας κανανε οι Τουρκοι και τι γαματα που αντιδρασαμε (ναι οκ καλα καναμε) και ποσο ωραια 8α γ@μησουμε τους Αλβανους αν μας πειραξουν μπαινεις αμεσως σε ενα ματαιο φαυλο κυκλο ... ''δε 8α αλλαξει η κονωνια μεσα σε μια μερα ΑΝ δεν αλλαξουμε πρωτα ΕΜΕΙΣ μεσα μας'' ελευ8ερη μεταφραση απο στιχο DK..
    1.Αμα εσυ ακομα λες ''τους αλλους'' ημιβαρβαρους αυτοματα στεκεσαι με ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ απεναντι τους..(πολυ ροκ αυτο τι να σου πω...)
    2.Ξερω Αλβανους που ειναι πολυ πιο ΚΥΡΙΟΙ απο κατι ''ωραιες '' Ελληναρες...κι αν περιμενεις ενημερωση απο τα καναλια.....
    3.Οι Λορντοι ΔΕΝ ειναι ροκ ...το οτι χαζοτζαμαρανε σε εναν καραεμπορικο διαγωνισμο της π@υτσας τους αποκλειει αυτοματα απο το να ειναι ροκ...
    4. Ειπαμε ...ειμαι ρεαλιστρια και ζητω το αδυνατο ...αν δεν το καταλαβαινεις αυτο δεν εχει νοημα να προσπα8ω να σε πεισω...(μια μικρη επεξηγηση : βλεπω τι συμβαινει γυρω μου πολυ κα8αρα γι'αυτο και 8ελω αυτο που τωρα 8εωρειται αδυνατο)

Παντα φιλικα..

Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
    Φιλε conkark...

Καλα και αγια ολα αυτα που μου γραφεις για το ροκ αλλα δεν καταλαβαινω πως ενω μου μιλας για μια μουσικη που...(οπως αναφερεις και το αναφερω και εγω ενδεικτικα..) μιλαει ''για ελευ8ερους αν8ρωπους χωρις προκαταληψεις και χωρις ασκοπους πολεμους που απλα εξυπηρετουν τα συμφεροντα καποιων''..............................................

και απο την αλλη μου λες για Αλβανους και χασαπομαχαιρα...
    Ναι ωραια αν ερ8ει ο αλλος να με σφαξει 8α αντιδρασω αλλα σκεψου οτι αν κα8ομαστε να αναμασαμε τι μας κανανε οι Τουρκοι και τι γαματα που αντιδρασαμε (ναι οκ καλα καναμε) και ποσο ωραια 8α γ@μησουμε τους Αλβανους αν μας πειραξουν μπαινεις αμεσως σε ενα ματαιο φαυλο κυκλο ... ''δε 8α αλλαξει η κονωνια μεσα σε μια μερα ΑΝ δεν αλλαξουμε πρωτα ΕΜΕΙΣ μεσα μας'' ελευ8ερη μεταφραση απο στιχο DK..
    1.Αμα εσυ ακομα λες ''τους αλλους'' ημιβαρβαρους αυτοματα στεκεσαι με ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ απεναντι τους..(πολυ ροκ αυτο τι να σου πω...)
    2.Ξερω Αλβανους που ειναι πολυ πιο ΚΥΡΙΟΙ απο κατι ''ωραιες '' Ελληναρες...κι αν περιμενεις ενημερωση απο τα καναλια.....
    3.Οι Λορντοι ΔΕΝ ειναι ροκ ...το οτι χαζοτζαμαρανε σε εναν καραεμπορικο διαγωνισμο της π@υτσας τους αποκλειει αυτοματα απο το να ειναι ροκ...
    4. Ειπαμε ...ειμαι ρεαλιστρια και ζητω το αδυνατο ...αν δεν το καταλαβαινεις αυτο δεν εχει νοημα να προσπα8ω να σε πεισω...(μια μικρη επεξηγηση : βλεπω τι συμβαινει γυρω μου πολυ κα8αρα γι'αυτο και 8ελω αυτο που τωρα 8εωρειται αδυνατο)

Παντα φιλικα..

Εγώ όμως, δεν μίλησα για άσκοπους πολέμους, αλλά για το δικαίωμα στην άμυνα και την επανάσταση! Ετερον εκάτερον my friend. Κι εσύ παραδέχεσαι ότι θα αμυνόσουν σε παρόμοια περίπτωση. Αρα και δεν έχουμε λόγους να διαφωνούμε. Γιαυτό και ανέφερα υπέρ του Κολοκοτρώνη, ο οποίος από δούλους μας κατέστησε ελεύθερους. Δεν μπορώ να εκθειάσω όμως το ίδιο και τον Μεγάλο Αλέξανδρο! Επειδή έκανε ΚΑΙ επεκτατικούς πολέμους. Επειτα μίλησα ΜΌΝΟ για Αλβανούς (και να προσθέσω και τους Ρουμάνους). Δεν αναρωτιέσαι γιατί; Αν ήμουν ρατσιστής θα μιλούσα για όλους τους ξένους. Ψάξ'το καλύτερα, και θα με δικαιώσεις. Γνωρίζεις οι Αλβανοί τί αισθήματα τρέφουν για μας; Ξέρεις ότι στη Σερβία κατέστρεψαν και βεβήλωσαν 150 ορθόδοξες εκκλησίες και λεηλάτησαν χριστιανικά νεκροταφεία, ασελγόντας σε κόκκαλα που ξέθαψαν; Αν όλα αυτά τα επικροτείς, τότε έχεις πρόβλημα. Και δεν σου μιλάω με κακία, αλλά σε προτρέπω να μη ζεις σε φαντασιακό περιβάλλον. Γιατί όταν θα μπουν στο δικό σου το σπίτι και θα σφάξουν αγαπημένα σου πρόσωπα, τότε θα είναι αργά. Το καθεστώς του δικομματισμού τους έφερε κατόπιν σχεδίου. Και από τότε η εγκληματικότητα κορυφώθηκε. Πριν δεν είχαμε τεθωρακισμένες πόρτες! Γιαυτό δεν το συμφέρει να πει εναντίον τους. Και δεν αναφέρομαι σε "κυρίους" Αλβανούς, αλλά σε όλους τους υπόλοιπους. Αλλά κι αυτοί οι "κύριοι" αλβανοί, σε ενδεχόμενη σύρραξη με την Ελλάδα, με ποιούς θα πολεμούσαν;...Είπαμε να έχουμε μετανάστες ως δημοκρατική και φιλόξενη χώρα. Αλλά σε λογικό αριθμό. Εχουμε τουλάχιστον 700.000 Αλβανούς. Σου φαίνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τόσο ψηλό οικονομικό επίπεδο, που μπορεί να φευγατίζει το χρήμα της στην Αλβανία;Εσύ ας πούμε, είσαι πλούσια;...Οι γειτονιές και τα σχολεία γέμισαν από Αλβανούς. Μένω Κυψέλη, και στο δρόμο ακούω περισσότερο αλβανικά παρά ελληνικά. Εχουμε το γκέτο των μαύρων, με δικά τους μαγαζιά, και πραμάτεια στους δρόμους και κλείνουν καθημερινά εγχώρια καταστήματα. Εχουμε Πολωνούς κάργα. Εχουμε Πακιστανούς, Ινδούς, Ρώσσους, Κινέζους... Επειτα γιατί μόνο στην Ελλάδα να γίνεται αυτή η τριτοκοσμική λαθρομετανάστευση, και όχι και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες; Εγώ δεν είδα μετανάστες Γάλλους, Αγγλους, Γερμανούς, Δανούς,Σουηδούς...Εσένα σου αρέσει να υποβαθμίζεται η χώρα σου;

Εγώ αποκαλώ τους Τούρκους της Οθωμανικής αυτοκρατορίας "ημιβάρβαρους", γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά και σήμερα αν πας στα βάθη της Τουρκίας το ίδιο θα βρεις. Το στρατιωτικό καθεστώς της Τουρκίας σου φαίνεται φιλικά προσκείμενο; Αθετούν και καταστρατηγούν διεθνείς κανονισμούς και απειλούν με πόλεμο αν χρησιμοποιήσουμε το διεθνές και νόμιμο δικαίωμά μας στα δώδεκα μίλια. Κάθε μέρα μας παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας προκλητικά. Ούτε αυτά σε πειράζουν;Δεν αναγνωρίζουν τις γενοκτονίες που έκαναν στους Πόντιους, στους έλληνες, στους Κούρδους, έχουν καθεστώς χούντας και βασανιστηρίων.Το 22 έκαναν το ολοκαύτωμα της Σμύρνης. Το 55 λεηλάτησαν έλληνες της Πόλης, και συγγενείς μου,κλπ,κλπ... Και θέλεις να τους χαϊδεύουμε; Επειτα, τί δουλειά έχουν οι Τούρκοι στην Ενωμένη Ευρώπη; Η μικρασιατική Τουρκία ανήκει στην Ευρώπη γεωγραφικά; Να αλλάξουμε τη Γεωγραφία που διδαχτήκαμε, ή τον χάρτη;Δεν νομίζω ότι εμείς αξιώσαμε τίποτα απ'τους Τούρκους. Κι επαναλαμβάνω ότι δεν συμπλέω με καμία πολεμική επεκτατική ιδεολογία. Να φανταστείς ότι στο στρατό πυροβολούσα στα αναχώματα και όχι στο στόχο, γιατί σκεφτόμουν ότι έχω απέναντί μου άνθρωπο, και διαφωνώ απόλυτα με την αφαίρεση ζωής-ως χριστιανός, αλλά και ως άνθρωπος- επειδή το θέλουν οι κυβερνήσεις. Συντάσσομαι όμως με το δίκαιο και με το δικαίωμα του να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, τους συμπατριώτες μου, τα δικαιώματά μου, και τον χώρο που με γέννησε. Δηλαδή το σωστό ροκ δεν πρέπει να εμπεριέχει δικαιοσύνη; Λάθος κάνεις νεαρά μου φίλη. Οι σωστοί ροκάδες έχουν αρχές και είναι επαναστάτες. Δεν είναι ανόητοι, να τους εκμεταλλεύονται.

Οι "φίλοι" μας οι Lordi τώρα παίζουν ροκ αδιαμφισβήτητα. Αν γνωρίζεις απ'τη μουσική τέχνη, διαπιστώνεις ότι τα στοιχεία της μουσικής τους ανήκουν στο φάσμα της ροκ.Και τα τύμπανα, και οι κιθάρες, και η φωνή. Απλά δεν είναι το ροκ που εγώ πρεσβεύω.Είπαμε άλλο το γενικά ροκ, και άλλο το σωστό με τα προηγούμενα μηνύματα, που θα έπρεπε να κομίζει και να εκπέμπει. Ανήκει στο σημερινό ροκ που οι εταιρείες με τα καθεστώτα θεωρούν ότι δεν τους βλάπτει. Αντίθετα, δημιουργεί ανόητους ανθρώπους και πολίτες που δεν πιστεύουν σε χρηστά ήθη. Υπάρχει σήμερα δισκογραφική που να επιτρέπει αντιεξουσιαστικό ροκ; Μόνο ανεξάρτητες παραγωγές και σε μικρή κλίμακα, ούτως ώστε να μη γίνουν ευρέως γνωστά και τύχει να αφυπνήσουν ανθρώπους απ'τον κακό εαυτό τους.

Παραίνεση: Να είσαι ρεαλίστρια, και να παλεύεις για το καλό, που είναι εν δυνάμει εφικτό. Το να θες το αδύνατο είναι σαν να μη θες τίποτα, εφόσον είναι αδύνατο να υλοποιηθεί. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις; Η συνειδητοποίηση είναι το ήμισυ του παντός.

Γνώμη μου: Θεωρώ ότι κάποια φρασεολογία σου δεν αποτελεί ό,τι το καλύτερο και το πλέον δεοντολογικό για συζήτηση σε δημόσιο βήμα.

Με αγάπη και κατανόηση.
    Κωνσταντίνος.

Τώρα όταν πέρυσι σου λέγαμε διάφοροι για Σιδηρόπουλο, Άσιμο και τζάζ εσύ παπαρολογούσες φίλτατε Conkark... Τώρα μπορεί να ξεστραβώθηκες (ίσως) αλλά τότε άλλα έλεγες.

Tί να λέμε τώρα.

Καλή τύχη, και σιγά μη σε ψηφίσω...

Ο πρώτος μου κολλητός φίλος στο μάταιο τούτο κόσμο ήτανε νεγράκι (έξω), ο δεύτερος (εδώ, Αιγάλεω) ήταν γυφτάκι, και ακόμα και τώρα πρώτα γνωρίζω κάποιον και μετά τον κρίνω γιατί άμα έχεις κριτήριο επιλογής την εθνικότητα, το χρώμα, ή τη ράτσα κάποιου (και δε βλέπεις ότι κάποιοι πχ ανοίξανε τα σύνορα -για συγκεκριμένους λόγους- και κάποιοι άλλοι άλλοι μπήκαν μέσα για να ικανοποιήσουν τη πείνα τους απλά) δεν είσαι τίποτα άλλο από ρατσιστής.

Τώρα άμα οι πολιτικοί που έχουμε φρόντισαν για κάτι τέτοιο, μή τους ψηφίσεις ξανά, και άμα θες να ανήκεις στη κοινή γνώμη δικαίωμά σου, όπως και δικαίωμά μου να σου λέω ότι η δικιά μου κοινή δεν είναι, και αυτά που λές τη προσβάλλουν.

Μακριά από μένα όσοι θέλουν συνειδητά να υπερασπιστούν έστω και τόσο πρόχειρα τέτοιες ποταπές ιδέες που κουβαλάς, φίλε Conkark... Άμα δεν αντέχεις κρύψου στη σπηλιά σου πίσω από τη θωρακισμένη πόρτα σου και άσε μερικούς από μας να υπομένουμε να βγαίνουμε βόλτα παρά το πανικό που όλοι μας σερβίρουνε -και συ μέσα σ' αυτούς- στο μπάχαλο που είναι η Ελλάδα.

Μήπως τα βλέπεις όλα τόσο μαύρα επειδή δεν τα έχεις πραγματικά δει σκούρα ποτέ;
    (γιατί παλιά που μπουκάριζε Έλληνας και μου έκλεβε το σπίτι, άλλαζε τίποτα, ή έβρισκα δουλειά πιο εύκολα; )

Παλαιό μέλος Το avatar του/της LIBYKOS
    Ελπίζω η αντιπαράθεση να τελειώσει εδώ γιατί είστε

Εχουμε μπλέξει τα μπούτια μας μου φαίνεται......
    LIBYKOS

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    sober αστο μη προσπαθεις............

καμενο χαρτι ειναι.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Σήμερα δε σου τη λέω ρε conkark, χρόνια πολλά.

(αύριο πάλι, γιατί άμα δεν τρωγόμαστε κάθε χρόνο δέ μαθαίνεις κάτι καινούριο)

Σόρι για το οφτόπικ σε ένα θέμα που μου φαίνεται παντελώς οφπλάνετ από μερικά που γράφετε -πιστέφτε και γράφτε ότι θέλετε, δέ ξανασχολούμαι με το συγκεκριμένο τόπικ.

Ρίχνω μπαν σε μένα και πάω για μπάν(ιο).

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    sober αστο μη προσπαθεις............

καμενο χαρτι ειναι.

Χαιρε και σε σενα Τρουπερ!!

Εχω μάθει ότι οι συζητήσεις γίνονται προβάλλοντας ή αντιπαραθέτοντας επιχειρήματα επάνω σε τοποθετήσεις συζητούντων. Αν αγαπητοί συνάδελφοι θέλετε τα ποστάκια να έχουν αυτό το επίπεδο, εγώ απλά είμαι out, και συνεχίστε χωρίς την αντίθετη άποψη, εφόσον τόσο σας ενοχλεί. Το παράδοξο είναι ότι αυτή είναι η δημοκρατία που πρεσβεύετε! Χαλάλι σας!...
    Ζήριους, σ'ευχαριστώ πολύ για τα "χρόνια πολλά". Να είσαι πάντα καλά. Αλλά ρε συ, όποιος κάνει παρέα με μαύρους και γύφτους σημαίνει ότι είναι σωστός; Εγώ επιλέγω τους φίλους μου ανάλογα με το πνευματικό και ψυχικό τους επίπεδο. Και ως γνωστόν όσοι Αλβανοί που διαπράττουν εγκλήματα ή οι μαύροι που έρχονται απ'τα χωριά τους και μιλάνε φωνάζοντας τα βράδυα κάτω απ΄το μπαλκόνι μου, δεν έχουν επίπεδο και παιδεία ανεπτυγμένη. Το ίδιο αφορά και στους αντίστοιχους έλληνες, ρε μεγάλε. Οι μαύροι, τί ιστορικό υπόβαθρο έχουν; Τον καννιβαλισμό και τη μαύρη μαγεία, τη Βουντού που έχουν γεμίσει τον κόσμο με αυτή; Ημαρτον πια. Κι εγώ έχω φιλαράκια απ'όλες τις φυλές του Ισραήλ. Αλλά όσους έχουν στοιχεία παιδείας. Με τους άλλους δεν ταιριάζω. Πρέπει να διευκρινίζουμε και τα αυτονόητα, δηλ; Για να σ'αρπάξουν οι Ταλιμπάν να σου κόψουν το κεφάλι, να δούμε θα σου αρέσουν; Περίμενε να φτιάξουν τη μεγάλη Αλβανία υπό την αιγίδα της Αμερικής και θα σου πω εγώ τί θέλουν να διεκδικήσουν! Κι ο Χριστός είπε ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέλφια, κι ότι πρέπει να σέβετε ο ένας τον άλλον. Αλλά αν οι άλλοι δεν σε σέβονται τί κάνεις;
    Λοιπόν, εγώ αποχωρώ για να είσαστε πέντε έξι ευχαριστημένοι, μια και δεν θα συνεχίσω να σας χαλάω τη μανέστρα...Αφού θέλετε να βρίζετε τον Κολοκοτρώνη και τον Χριστό και να δοξάζετε τους Αλβανούς, δικαίωμά σας. Αλλά σε όλη την Ελλάδα πόσοι είσαστε; Τρεις κι ο κούκος;
    Αααα, ξέχασα! Εγώ έχασα τη δουλειά μου από μια Τσετσένα αρχιτεκτόνισσα συνάδελφο, που ζήτησε μισθό κομουνιστικό! Και είν'αλήθεια αυτό...

Χαίρετε! Ο πρώην συνομιλητής σας.

Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark
    Εχω μάθει ότι οι συζητήσεις γίνονται προβάλλοντας ή αντιπαραθέτοντας επιχειρήματα επάνω σε τοποθετήσεις συζητούντων. Αν αγαπητοί συνάδελφοι θέλετε τα ποστάκια να έχουν αυτό το επίπεδο, εγώ απλά είμαι out, και συνεχίστε χωρίς την αντίθετη άποψη, εφόσον τόσο σας ενοχλεί. Το παράδοξο είναι ότι αυτή είναι η δημοκρατία που πρεσβεύετε! Χαλάλι σας!...
    Ζήριους, σ'ευχαριστώ πολύ για τα "χρόνια πολλά". Να είσαι πάντα καλά. Αλλά ρε συ, όποιος κάνει παρέα με μαύρους και γύφτους σημαίνει ότι είναι σωστός; Εγώ επιλέγω τους φίλους μου ανάλογα με το πνευματικό και ψυχικό τους επίπεδο. Και ως γνωστόν όσοι Αλβανοί που διαπράττουν εγκλήματα ή οι μαύροι που έρχονται απ'τα χωριά τους και μιλάνε φωνάζοντας τα βράδυα κάτω απ΄το μπαλκόνι μου, δεν έχουν επίπεδο και παιδεία ανεπτυγμένη. Το ίδιο αφορά και στους αντίστοιχους έλληνες, ρε μεγάλε. Οι μαύροι, τί ιστορικό υπόβαθρο έχουν; Τον καννιβαλισμό και τη μαύρη μαγεία, τη Βουντού που έχουν γεμίσει τον κόσμο με αυτή; Ημαρτον πια. Κι εγώ έχω φιλαράκια απ'όλες τις φυλές του Ισραήλ. Αλλά όσους έχουν στοιχεία παιδείας. Με τους άλλους δεν ταιριάζω. Πρέπει να διευκρινίζουμε και τα αυτονόητα, δηλ; Για να σ'αρπάξουν οι Ταλιμπάν να σου κόψουν το κεφάλι, να δούμε θα σου αρέσουν; Περίμενε να φτιάξουν τη μεγάλη Αλβανία υπό την αιγίδα της Αμερικής και θα σου πω εγώ τί θέλουν να διεκδικήσουν! Κι ο Χριστός είπε ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέλφια, κι ότι πρέπει να σέβετε ο ένας τον άλλον. Αλλά αν οι άλλοι δεν σε σέβονται τί κάνεις;
    Λοιπόν, εγώ αποχωρώ για να είσαστε πέντε έξι ευχαριστημένοι, μια και δεν θα συνεχίσω να σας χαλάω τη μανέστρα...Αφού θέλετε να βρίζετε τον Κολοκοτρώνη και τον Χριστό και να δοξάζετε τους Αλβανούς, δικαίωμά σας. Αλλά σε όλη την Ελλάδα πόσοι είσαστε; Τρεις κι ο κούκος;
    Αααα, ξέχασα! Εγώ έχασα τη δουλειά μου από μια Τσετσένα αρχιτεκτόνισσα συνάδελφο, που ζήτησε μισθό κομουνιστικό! Και είν'αλήθεια αυτό...

Χαίρετε! Ο πρώην συνομιλητής σας.

Oι μαυροι φωνακλαδες εχουν παραδοση ή μαλλον ειχαν μεχρι που τους πηδηξαν οι καλοι πολιτισμενοι λευκοι χωρις σαλιο.Ναι ειναι αυτο το Βουντου ,τα ταμ ταμ ,η επαφη με τα πνευματα,οι 2000 γλωσσες .Απιστευτη ιατρικη που πλεον με σοβαρο ματι την κοιτανε και οι δυτικοι επιστημονες.Οταν μιλαμε για αφρικη μιλαμε για 2000 φυλες και αντιστοιχα θα χαμε σχηματισμενη αποψη αν ειχαμε και δυο χιλιαδες αποψεις.Ουτε οι ιδιοι ξερουν πλεον τι ηταν.Το να ρωτας Νιγηριανη την θρησκεια της και να σου λεει οτι ειναι χριστιανη ειναι τουλαχιστον λυπηρο γιατι οτι εχουμε να κερδισουμε σα γνωσεις απο αυτους τους ανθρωπους ανοικει στο "ταμ ταμ" παρελθον τους.Διαβασε καμια ιστορια,δε κανει κακο, Μπαζιλ Νταβιντσον"η ιστορια της αφρικης" απελπιστικα περιληπτικη αλλα 600 σελιδουλες.

Τωρα, εσυ γουσταρεις τον Κολοκοτρωνη,σε καταλαβαινω, εγω ειμαι καραισκακικος.Εχε υπ'οψιν σου οτι ο Κολοκοτρωνης οπως κι οι περισσοτεροι αρχηγοι του 21,ειχε μεγαλη εκτιμηση στους αξιους ανθρωπους ανεξαρτητως γλωσσας ή θρησκειας.Παρε παραδειγμα τον ηρωα σου αν θες να αξιζεις το ονομα του που αναφερεις συνεχεια.

Τωρα οσο αφορα το οτι εχασες τη δουλεια σου απο τσετσενα αυτο δε βαραινει την τσετσενα οσο τον εργοδοτη σου.Η αρχιτεκτονικη ειναι τεχνη απιστευτα περιπλοκη. Αν ο εργοδοτης δεν μπορει να εκτιμησει το εργο που παραγεις ειναι ακαταλληλος για εργοδοτης σου.Τωρα αμα η τσετσενα ειναι καλητερη ,τοτε πασο. Επισης αυτο αντικατοπτριζει και την γενικη καταπτωση και υποτιμηση της αρχιτεκτονικης στην ελλαδα.Οπως και να χει ,φταιει η ελλαδα ,το συστημα ,ο καπιταλισμος,ο εργοδοτης ,οχι η Τσετσενα.
    Ειναι καιρος να γινεις ρατσιστης με τους ελληνες,θα μου φαινοταν πιο λογικο.

that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Conkark είσαι εντός της δικιάς σου πραγματικότητας και μόνο, και δεν έχεις επιχειρήματα καν (παρά μόνο κάποια παιδικά κολλήματα που σε ωθούν σε γενικεύσεις όπως αυτά που γράφεις παραπάνω, οπότε άστον τον διάλογο μαζί μου, σου θυμίζω ότι όταν σου έβαζα κάτι λινκς της wikipedia εσύ έβγαζες το συμπέρασμα οτί τα παίρνω από κει).

Η επιστημονική κοινότητα έχει αποδεχτεί (με καλά ποσοστά, ψάξτο) ότι η προέλευση του ανθρώπινου είδους είναι η Αφρική -ναί οι πρόγονοί σου όπως και οι δικοί μου πιθανότατα ήταν μαύροι -κάποτε είχα βάλει και λινκ με βιβλιογραφία από διάφορους πανεπιστημιακούς κλπ, βρέστο.

Βάλε πρώτα αυτό στο κεφάλι σου, και μετά άμα αντέχεις τη σκέψη έλα να συζητήσουμε και τα άλλα προβληματάκια σου (διότι περί αυτού πρόκειται) -κάτι ψιλοκολλήματάκια με Εβραίους, Αλβανούς, Τσετσένους κλπ.

Το δημοκρατικότατο και χριστιανικότατο επιχείρημά σου ότι σε ενοχλούν κάποιοι που κάνουν φασαρία κάτω από το μπαλκόνι σου, να το σχολιάσω;

Μετακόμισε, αλλά μπορεί να σου κάτσουν και χειρότερα, πχ να γίνεις γείτονάς μου και να τύχει να έρχονται τα παιδιά για να κάνουμε πρόβες (και κάποιες προσωπικές μου ελευθερίες είναι αποτέλεσμα άπειρων καβγάδων με διάφορους στόκους σα και σένα, οπότε μάλλον θα μετακόμιζες γρήγορα καθότι είναι πολλά τα db σε ώρες μή κοινής ησυχίας).

Με βάση αυτά που λές, λογικά θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα όντως με την ελληνική νομοθεσία (και όχι απαραίτητα με κάποιον που είχε τα @@ να προκόψει έξω από τη χώρα του), και μή νομίζεις ότι είσαι κάτι επειδή είσαι αρχιτέκτονας.

Πρωτίστως με βάση αυτά που γράφεις είσαι παρτάκιας και ρατσιστής.

Τα 'φιλικά' και οι παπαριές που λές συνήθως, στους δήθεν φίλους σου, όχι σε μένα.

Είπα να μη παρέμβω, αλλά περί εμού γίνεται λόγος. Εξάλλου δεν πιστεύω ότι είμαι λιγότερο άνθρωπος από όλους μας ή ότι θα πρέπει να παραλληλίζομαι με τις απόψεις άλλων που θέλουν να μου τις επιβάλλουν. Χατιράκια ΓΙΟΚ(για να είμαι αρεστός και σε ορισμένους που γενιτσαρο-φέρνουν).
    MY FRIEND Stavrogin, ποιός σου είπε ότι είμαι ρατσιστής; Διάβασε με μεγαλύτερη προσοχή τα όσα προείπα και μη προτρέχεις. Είμαι χριστιανός. Και αυτό προϋποθέτει σεβασμό προς όλους τους ανθρώπους, ασχέτως χρώματος και φυλής. Δεν θα δοξάσω όμως και τους σταυρωτές μου! Αυτό μόνο ο Χριστός το μπόρεσε. Σαν άνθρωπος διακρίνομαι απ'τα λάθη και τα πάθη μου. Και μη μου πει κάποιος ότι είναι καλύτερος από μένα, ή αλάνθαστος-εκτός κι αν είναι ο πάππας της Ρώμης!

Δέν είναι μόνο η αρχιτεκτονική ως τομέας της παραγωγικής διαδικασίας που έχει δεχτεί λαθρομετανάστες, αλλά όλα τα επαγγέλματα πανεπιστημιακού επιπέδου, έχουν κάποιον αριθμό αλλοδαπών, με μοναδικό κριτήριο τη χαμηλή αμοιβή. Την Τσετσένα-η οποία ήταν 60 χρονών- δεν τη δοκίμασαν καν. Απλά τη δήλωσαν ως σχεδιάστρια, λόγω του ότι δεν είναι μέλος του τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδας, επειδή χρειάζεται αναγνώριση με εξετάσεις του πτυχίου της. Οπως εγώ με το πτυχίο του αρχιτέκτονα μηχανικού που κατέχω, αν πάω στην Αγγλία για να ασκήσω το επάγγελμα, θα πρέπει να περάσω τις δικές τους εξετάσεις πρώτα-πράγμα που θέλει πολύ χρόνο και διάθεση. Κι ενώ ο μισθός μου το 2001 ήταν ό,τι όριζε η συλλογική σύμβαση εργασίας, εκείνης της έδωσαν 180.000 δρχ! δηλ,το μισθό σχεδιάστριας, κι έκανε και κολοτούμπες! Με ρώτησε γιατί με απέλυσαν,επειδή μου την είχαν αναθέσει για να την κατατοπίσω σχετικά, αλλά εγώ από αξιοπρέπεια δεν της είπα. Απλά, αποχώρησα...

Τώρα, το θέμα των μαύρων στην Ελλάδα. Δεν ακούστηκε τίποτα για εγκληματικότητα, κι αυτό τους τιμά. Ομως, απλώνουν την πραμάτεια τους στα πεζοδρόμια, πουλάνε παράνομα, στην εφορία δεν πληρώνουν, δεν πληρώνουν ενοίκιο καταστήματος, και εξ αυτού, τα μικρομάγαζα των αυτών περιοχών απειλούνται με κλείσιμο, όπως της μάννας μου το υπόγειο μαγαζάκι που πουλάει τα είδη τους, αλλά πληρώνει εφορία, ενοίκιο,ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ,ΟΤΕ, έχει ταμειακή μηχανή κλπ. Αυτό θεωρείται δίκαιο; Τα μαγαζάκια τριγύρω κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
    Επειτα, η παράνομη πώληση των cds. Η παράνομη γενικά εργασία κλπ. Σε εποχές που ήδη χτυπιόμαστε απ'τα μεγάλα τραστ των μονοπωλίων και της γενικότερης ανεργίας, υπό την είσοδο της παγκοσμιοποίησης, που βρίσκεται ante portas.

Οι οικοδομές έχουν κατακλυσθεί από αλβανούς,πολωνούς, ρουμάνους κλπ αλλοδαπούς. Γνωρίζω αλλοδαπούς που δουλεύουν σε συνεργεία, σε πλυντήρια, σε σιδηρικά-χρώματα, σερβιτόρους, υδραυλικούς, σουβλατζήδες, σε delivery, σε βιομηχανίες, στο τραγούδι(σκυλάδικο), φίλος μου αλβανός κιθαρίστας σε σκυλάδικα κοκ. Μέχρι κι ο καντηλαναύτης στην ενορία μου στον Αγ.Γεώργιο Κυψέλης, είναι αλβανός! Δηλαδή, δεν υπάρχουν έλληνες επαγγελματίες που να θέλουν τέτοιες εργασίες; Και δεν αναφέρομαι στον τρύγο της ελιάς και των πορτοκαλιών, που όντως μπορεί να είναι ελάχιστοι οι έλληνες ενδιαφερόμενοι. Για να μη μιλήσω για τους κινέζους!..Η για τις διάφορες αλλοδαπές μαφίες-εκτός των εγχωρίων! Μέχρι τώρα. Φαντάσου σε λίγο χρόνια τί θα γίνεται εδώ.

Νομίζω ότι όλο αυτό αποτελεί επικουρικό μέτρο για τη σύγχρονη ανεργία. Αν δεις τις καταγγελίες των επαγγελματικών συνδικάτων, αλλά και πολιτών, θα καταλάβεις καλύτερα.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τον ρατσισμό, αλλά με την περιγραφή της πραγματικότητας.
    Ρατσιστής είναι όποιος δεν θέλει να υπάρχουν άλλα έθνη και οργανώνει πολέμους κατακτητικούς κι επιθετικούς προς αλλοεθνείς. Ρατσιστής δεν είναι όποιος δέχεται την ύπαρξη όλων των εθνών. Αντίθετα, καλείται διεθνιστής. Αλλά οι λαοί να ζουν στη χώρα τους. Η να μεταναστεύουν νόμιμα, προς χώρες όπου δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα ανεργίας και εγκληματικότητας στους εκεί κατοίκους, και σε λογικό αριθμό. Νομίζω ότι το σκεπτικό μου δεν είναι αποκρουστικό και μέμψιμο, αλλά λογικό. Και αν έχω για να βοηθήσω τον οποιονδήποτε φουκαρά θα το κάνω. "Ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον ένα..." . Αλλά έτερον εκάτερον.

Οσο για τον Κολοκοτρώνη, δεν είναι ήρωάς μου μόνο, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας που υπάρχει σήμερα...Σκέψου το χωρίς παρωπίδες προκατάληψης και πες μου. Είναι πολύ απλό: Χωρίς τον Κολοκοτρώνη θα είμασταν γιουσουφάκια, γενίτσαροι, θα είχαμε μαντήλες, μουστάκια, θα στερούσαμε με το βούρδουλα τα δικαιώματα των γυναικών, λευκά κελιά, χούντα...Ξηγημένα πράματα. Παρακάτω παραθέτω ανδραγαθήματα τούρκικα εκείνης της εποχής, σε συνδιασμό με την πίστη των ελλήνων-για να μην είμαι off topic...

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    Conkark είσαι εντός της δικιάς σου πραγματικότητας και μόνο, και δεν έχεις επιχειρήματα καν (παρά μόνο κάποια παιδικά κολλήματα που σε ωθούν σε γενικεύσεις όπως αυτά που γράφεις παραπάνω, οπότε άστον τον διάλογο μαζί μου, σου θυμίζω ότι όταν σου έβαζα κάτι λινκς της wikipedia εσύ έβγαζες το συμπέρασμα οτί τα παίρνω από κει).

Η επιστημονική κοινότητα έχει αποδεχτεί (με καλά ποσοστά, ψάξτο) ότι η προέλευση του ανθρώπινου είδους είναι η Αφρική -ναί οι πρόγονοί σου όπως και οι δικοί μου πιθανότατα ήταν μαύροι -κάποτε είχα βάλει και λινκ με βιβλιογραφία από διάφορους πανεπιστημιακούς κλπ, βρέστο.

Βάλε πρώτα αυτό στο κεφάλι σου, και μετά άμα αντέχεις τη σκέψη έλα να συζητήσουμε και τα άλλα προβληματάκια σου (διότι περί αυτού πρόκειται) -κάτι ψιλοκολλήματάκια με Εβραίους, Αλβανούς, Τσετσένους κλπ.

Το δημοκρατικότατο και χριστιανικότατο επιχείρημά σου ότι σε ενοχλούν κάποιοι που κάνουν φασαρία κάτω από το μπαλκόνι σου, να το σχολιάσω;

Μετακόμισε, αλλά μπορεί να σου κάτσουν και χειρότερα, πχ να γίνεις γείτονάς μου και να τύχει να έρχονται τα παιδιά για να κάνουμε πρόβες (και κάποιες προσωπικές μου ελευθερίες είναι αποτέλεσμα άπειρων καβγάδων με διάφορους στόκους σα και σένα, οπότε μάλλον θα μετακόμιζες γρήγορα καθότι είναι πολλά τα db σε ώρες μή κοινής ησυχίας).

Με βάση αυτά που λές, λογικά θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα όντως με την ελληνική νομοθεσία (και όχι απαραίτητα με κάποιον που είχε τα @@ να προκόψει έξω από τη χώρα του), και μή νομίζεις ότι είσαι κάτι επειδή είσαι αρχιτέκτονας.

Πρωτίστως με βάση αυτά που γράφεις είσαι παρτάκιας και ρατσιστής.

Τα 'φιλικά' και οι παπαριές που λές συνήθως, στους δήθεν φίλους σου, όχι σε μένα.

Ζήριους, επειδή μου ταχεις παραζαλήσει με τις μαλακίες που χρησιμοποιείς για δημόσιο διάλογο, μη νομίζεις ότι μόνο εσύ μπορείς να βρίζεις. Καιρό σε αποφεύγω γιατί το ποιόν σου είναι εμφανέστατο, αλλά η υπομονή μου εξαντλήθηκε, κι απλά σε γράφω στ'αρχίδια μου, και δεν σε γουστάρω για συνομιλητή. Να συζητάς με τους ομοίους σου τους απαίδευτους που για να κλάσετε πρέπει να ανοίξετε τη Βικιπαίδεια,και να συμβουλεύεστε τους εγκάθετους ανθέλληνες "επιστημονικούς κύκλους". Αντε ξερόλα χατζηπαπάρα, θα μου τη πεις κιόλας επειδή σπούδασα άφραγκος στην Ιταλία που δούλευα μετακομίσεις σπιτιών για να τη βγάλω.Ομολόγησε τον σατανισμό σου ρε! Φοβάσαι; Ποιός είσαι εσύ ρε μαλακοκάβλι που θα με κρίνεις; Θα βρίσεις τον Χριστό μου για να με κάνεις βουδιστή ρε βούδα; Καραγκιόζη επιστή-μουνα! Τσιφλίκι σου είναι το φόρουμ ρε παραμορφωμένε; Εμείς που είμαστε αμόρφωτοι δεν έχουμε δικαίωμα άποψης και λόγου; Θα μας φιμώσεις και θα μας προπηλακίσεις ρε χουντάλα; Και ποιός σου ανάθεσε το ρόλο του δικτάτορα και του δικαστή ρε βλάχο; Να πας στα σώματα ασφαλείας ρε, σου ταιριάζουν. Να κάνεις τον Χατζηχρήστο μπάτσο!:rotflmao: Μπες στις διαμάχες ρε, να σε βρίσω όπως σου χρειάζεται, γιατί εδώ σέβομαι το θρεντ του συναδέλφου. Αντε τσάμπα μάγκα! Δεν επιτρέπεις απόψεις αλλονών ρε Σαρλώ δικτάτορα! Θα με πεις και στόκο. Στόκο να βάλεις στον κώλο σου να μη κλάνει εδώ μέσα! Πες τη δική σου άποψη ρε και τουμπέκα ψιλοκομμένη! Αντε γιατί πολύ αέρα σου δώσαμε! Αφού δεν παίρνεις από λόγια, μόνο τα μπινελίκια χρειάζεσαι. Σαν τους φίλους σου τους τούρκους. Τους χαϊδεύουμε,τους χαϊδεύουμε κι αυτοί να μας πηδήξουν! Διάβασε τα δικαιώματά σου και τις υποχρεώσεις σου στη βίκη ρε αγροίκε!

Σελίδα 14 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 4910111213141516 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ;
    από conkark στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 186
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2007, 00:35
  2. Πιστεύετε στο ''Μάτι''...;;;
    από dimmeneidis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 68
    Τελευταίο μήνυμα: 07/06/2006, 10:57
  3. Πιστεύετε στο "μάτιασμα" ??????
    από nikou στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί