σε ορισμένες περιπτώσεις μπαίνει... κόμμα εννοώ ... πριν το και...Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Κόμα πριν απο το "και" στα ελληνικά δεν μπαίνει![]()
![]()
![]()
σε ορισμένες περιπτώσεις μπαίνει... κόμμα εννοώ ... πριν το και...Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Κόμα πριν απο το "και" στα ελληνικά δεν μπαίνει![]()
![]()
![]()
Για την ακρίβεια οι ιερείς τα έλεγαν (βασικά ό,τι ήθελαν έλεγαν)Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Το κόμα είναι ηχιτικό! Η πειθία τα έλεγε δεν τα έγραφε!!!![]()
![]()
υ.γ. εγραψες σωστά το "συν Αθηνά" κλπ και έσφαξες το "ηχιτικό"![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Η "ποιά" ..???Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Η πειθία![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
κι αυτό λάθος το έχω????Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Η "ποιά" ..???![]()
![]()
![]()
![]()
....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......
Ίσως να έπρεπε να γράφεται όπως το έγραψες (μια και στην πράξη "έπειθε" τους λαλάκες να κάνουν αυτά που θέλαν τα αφεντικά της...)Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
κι αυτό λάθος το έχω????
Ναι, είναι λάθος η συλλογιστική αυτή, δε στέκει.Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Ναι αλλά το ότι τόσοι άνθρωποι αποκλείεται να κάνουν λάθος πήγεναι στο ότι για να πιστεύουν κάπου όλοι αυτοί τόσα χρόνια, (και όχι να πολεμούν γι ' αυτό), κάνουν λάθος??
Circular reasoning στα αγγλικά - σα να υποθέτεις το συμπέρασμά σου.
Το οτι πιστεύουν ΔΕΝ αποτελεί αποδειξη σωστής ή λάθος πρακτικής. Κι ο πόλεμος είναι λάθος πρακτική παρ' όλα αυτά συνεχίζουμε και σφαζόμαστε. Καλά κάνουμε;
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
λεγοντας πιστη,καταλαβα οτι εννοεις τη θρησκεια...Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Η πίστη πάει στο πιστεύω σε καλύτερες μέρες και η λογική στο ότι αν δεν κάνω κάτι πώς θα τις δω????
πιστεύω πως θα με βοηθήσει κάποιος αλλά η λογική μου λέει πως αν δεν βάλω κι εγώ το χεράκι μου.....
Συν Αθηνά και χείρα κίνει! (αν το γράφω σωστά ορθογραφικά!)
Το "πίστευε και μη ερεύνα" Είναι από τους γρίφους της πειθίας αν ξέρεις. Έχει δύο σημασίες αν άλογα που θα βάλεις το κόμα. Τώρα οι περισσότεροι το παίρνουν έτσι: "πίστευε, και μη ερεύνα", ενώ άνετα μπορεί να λεχθεί και έτσι: "πίστευε και μη, ερεύνα!"
Αρα.......!
κι εκει για μενα δεν χωρα λογικη οπως εχω ξαναπει,παρα μονο καλη θεληση.
ο θεος δηλαδη ξερουμε οτι υπαρχει αλλα θελει και βοηθεια?![]()
τι τεμπεληδες που ειμαστε,μια ερευνα να καναμε και ολα θα ηταν καλυτερα![]()
![]()
capt. ανιατη...![]()
Όχι δεν θέλει βοήθεια! Αλλά δεν θα βοηθήσει και κάποιον που κάθεται1!Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
λεγοντας πιστη,καταλαβα οτι εννοεις τη θρησκεια...
κι εκει για μενα δεν χωρα λογικη οπως εχω ξαναπει,παρα μονο καλη θεληση.
ο θεος δηλαδη ξερουμε οτι υπαρχει αλλα θελει και βοηθεια?![]()
τι τεμπεληδες που ειμαστε,μια ερευνα να καναμε και ολα θα ηταν καλυτερα![]()
![]()
capt. ανιατη...![]()
αυτο εχει αποδειχθει με το περασμα τον χρονων και εχεις συμπερανει βασει λογικης?Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Όχι δεν θέλει βοήθεια! Αλλά δεν θα βοηθήσει και κάποιον που κάθεται1!
καποιος καταφερε δηλαδη κατι,οχι γιατι ενεργοποιηθηκε ο ιδιος και το παλεψε,αλλα γιατι ο θεος τον ειδε που δεν τεμπελιαζει και επελεξε να τον βοηθησει?
για μενα στερεις απο τους ανθρωπους αξια και την προσδιδεις αλλου...
Τώρα συμφωνώ εγώ....Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
αυτο εχει αποδειχθει με το περασμα τον χρονων και εχεις συμπερανει βασει λογικης?
καποιος καταφερε δηλαδη κατι,οχι γιατι ενεργοποιηθηκε ο ιδιος και το παλεψε,αλλα γιατι ο θεος τον ειδε που δεν τεμπελιαζει και επελεξε να τον βοηθησει?
για μενα στερεις απο τους ανθρωπους αξια και την προσδιδεις αλλου...:wacko:
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
αυτο εχει αποδειχθει με το περασμα τον χρονων και εχεις συμπερανει βασει λογικης?
για μενα στερεις απο τους ανθρωπους αξια και την προσδιδεις αλλου...
Υπάρχουν άνθρωποι που τους πάνε όλα στραβά. Υπάρχουν άνθρωποι που του έχρονται όλα όμορφα. Υπάρχουν άπειρες κατηγορίες και συνδιασμοι. Αλλά μήπως όλα συμβένουν στον καθένα για κάποιο λόγο????
Ρε άσταδιάλα και οι δυό σας ...!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Τώρα συμφωνώ εγώ....:wacko:
![]()
![]()
![]()
η βοήθεια δεν είναι σπρώξε να σπρόξω κι εγώ λίγο! Μη την βάζουμε στα στενά όρια της δικής μας λογικής! Η βοήθεια είναι κάτι που δεν καταλαβαίνουμε ότι γίνεται! Όπως ας πούμε το αεράκι που ενώ δεν το καταλαβαίνουμε μας δίνει λίγη επιτάχυνση!!!
και μην καταλάβετε ότι ο Θεός δίνει το αεράκι! παρομοίωση είναι!
Όχι...Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Αλλά μήπως όλα συμβένουν στον καθένα για κάποιο λόγο????
Γιατί να συμβαίνουν για κάποιο λόγο...
Ούτε ο Ιώβ δεν έδωσε απάντηση σε αυτό (απο τα λίγα φιλοσοφημένα βιβλία της π.διαθήκης).
Δεν έχεις αποδειξη για αυτά που λές Μαιρα...
Για ποιο λόγο πχ χτύπησε σήμερα ο Δημήτρης;![]()
![]()
υ.γ. συμβαινουν
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Περι Ελπιδας:Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Θα συμφωνήσω με όλα όσα είπε ο Gandalf.
Η ελπίδα είναι αυτή που κρατάει τον άνθρωπο στα δύσκολα. Πιστεύει πως θα έρθουν καλύτερες μέρες.
Δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύουμε πίστη και θρησκίες. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Αν κάτσουμε και δούμε, όλες οι θρησκίες λένε σχεδόν τα ίδια πράγματα. Και οι διαφορές τους δεν είναι σοβαρές.
Δε μπορεί τόσοι άνθρωποι να κάνουν λάθος. Ναι υπάρχει κάτι πέρα από μας. μπορεί να είναι ο Θεος, μπορεί να είναι ο Βούδας, μπορεί να ειναι ένα κάρο ονόματα. Όμως ποιός θα αμφισβητήσει την ύπαρξή του?
Δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να πιστεύει και να δηλώνει. Μα ακόμα και ένας Άθεος πιστεύει κάπου!!!
Οταν ανοιξε το κουτι της πανδωρας ολα τα κακα ξεχυθηκαν εξω στον κοσμο.Ολα εκτος απο ενα,το χειροτερο ολων,την ελπιδα.
Οποιος ελπιζει,δεν πιστευει οτι θα ερθουν καλητερες μερες,γιατι η πιστη δηλωνει βεβαιοτητα.
Αντιθετα ,ελπιζει οτι θα ερθουν καλητερες μερες κι αυτο συνοδευεται απο το αλλο μισο που ειναι ο φοβος οτι δε θα'ρθουν.
Ετσι ,η ελπιδα εχει μεγαλη δοση μοιραιου,οτι δεν ελενχεις τα πραγματα ειναι μια παθητικη κατασταση κι οχι ενεργητικη.Για μενα ειναι περιττη.
Φυσικα και δεν πρεπει να μπερδευουμε την πιστη με την θρησκεια,Σημασια ΕΧΕΙ,να πιστευεις ,το σε τι πιστευεις δεν ειχει μεγαλη σημασια.Καπταιν διαφωνουμε.Ισως μονο στις λεξεις.
Υπαρχουν πολλα πραγματα περα απο μας.Οποτε γιατι να σχολουμαστε μαζι τους;Αν θελουν νταραβερια ας ερθουν εδω κατω ,αλλιως δουλεια τους δουλεια μας.
Αλλα αυτο το,ΠΕΡΑ, μοιαζει σα να εχεις σαφες αυτο το οριο των ανθρωπων.Δεν ειναι σαφες και δεν ειναι το ιδιο για ολους.Υπαρχει ενα ΠΕΡΑ σημαντικο για μας το δικο προσωπικο μας ΠΕΡΑ,το οποιο συνηθως δε γνωριζουμε γιατι μετατωπιζεται συνεχως.Θα ελεγα οτι το ΠΕΡΑ ειναι σημαντικοτερο απο αυτο που βρισκεται πιο περα απο κει :rotflmao:
ΔΕν απαντω αμεσα σε σενα Μαιρα ,απλα αφορμη βρηκα να ξαναμπω στην συζητηση.
Να πω και στον Sonic οτι η λογικη υπηρετει αλλες ιδιοτητες,σε καμια περιπτωση δεν ειναι ο ηγετης του ανθρωπινου μυαλου ή η λυση προβλαματων,πολλες φορες οδηγαει λαθος τον ανθρωπο και αυτο γιατι η λογικη εχει αναγκη σωστων δαιδομενων,αλλα στα μεγαλα υπαρξιακα προβληματα του ανθρωπου οπως "στο γιατι με εφτυσε η ψυλη ξανθια" εξισου ή και περισσοτερο τραγικο απο το "υπαρχει θεος" σχεδον ποτε δεν υπαρχουν επαρκη δαιδομενα:rotflmao:
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not