:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
ενα μηλο την ημερα το Θεο τον κανει περα δηλαδη...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
ενα μηλο την ημερα το Θεο τον κανει περα δηλαδη...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
moto perpetuo
Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
hasta luego.
-------------------------------------------------------------------
[FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]
menos... με όλο το θάρρος...
αν μπορώ να προτείνω κάτι... διαβάζοντας την Βίβλο (Γέννεσης) θα έλεγα οτι προσωπικά με προβληματίζει το
Και με δεδομένο οτι η Βίβλος περιέχει αρκετές παραβολές και μεταφορές... το έλαβε γνώσιν ... σημαίνει εγνώρισε ποιός είναι , τι κάνει κτλ... κάτι σαν αυτό που έχουν τα μωρά μας πριν μεγαλώσουν... πριν αντιληφθούν την δική τους υπόσταση.αι η γυναίκα είδε ότι το δέντρο ήταν καλό για τροφή, και ότι ήταν αρεστό στα μάτια, και το δέντρο ήταν επιθυμητό στο να δίνει γνώση
Η γνώση του καλού και του κακού.. οδηγεί και σε χαρακτηρισμούς πράξεων και σκέψεων. Μήπως λοιπόν τελικά η "αμαρτία" ήταν η "απόκτηση γνώσης";... δεν ξέρω.. είπα.. απλά με προβληματίζει προσωπικά..
Υ.Γ. το κόβω για καμιά 35 σελίδες πάλι το threadακι..![]()
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Μην τα θελουμε ολα στο πιατο!Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
ευτυχώς που ήλθε ο χριστιανισμός και μίλησε στην οικουμένη για την αξία της αλήθειας...
και με ενδιαφέρει να δω πως ΕΣΥ συμβιβάζεις τα δύο που σε ρώτησα, όχι η Γένεσις...
Ιωαννης 11:22
"όμως, και τώρα ξέρω ότι, όσα ζητήσεις από τον Θεό, ο Θεός θα σου τα δώσει."
Το Βιβλιο υπαρχει, αν αναζητας την αληθεια ο Θεος θα σου την δωσει, ριξε μια ματια, στην χειροτερη θα μαθεις μερικα πραγματα παραπανω,
Η γνωση ηδη υπηρχε, αλλα ηταν η γνωση του Θεου και οχι της αμαρτιαςΑρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
menos... με όλο το θάρρος...
αν μπορώ να προτείνω κάτι... διαβάζοντας την Βίβλο (Γέννεσης) θα έλεγα οτι προσωπικά με προβληματίζει το
"αι η γυναίκα είδε ότι το δέντρο ήταν καλό για τροφή, και ότι ήταν αρεστό στα μάτια, και το δέντρο ήταν επιθυμητό στο να δίνει γνώση"
Και με δεδομένο οτι η Βίβλος περιέχει αρκετές παραβολές και μεταφορές... το έλαβε γνώσιν ... σημαίνει εγνώρισε ποιός είναι , τι κάνει κτλ... κάτι σαν αυτό που έχουν τα μωρά μας πριν μεγαλώσουν... πριν αντιληφθούν την δική τους υπόσταση.
Η γνώση του καλού και του κακού.. οδηγεί και σε χαρακτηρισμούς πράξεων και σκέψεων. Μήπως λοιπόν τελικά η "αμαρτία" ήταν η "απόκτηση γνώσης";... δεν ξέρω.. είπα.. απλά με προβληματίζει προσωπικά..
Υ.Γ. το κόβω για καμιά 35 σελίδες πάλι το threadακι..![]()
Gandalf
Μην ξεχναμε πως ο Αδαμ ειχε ολη την γνωση να επονομασει ολα τα ζωα της Γης, που εμεις κανουμε μια βδομαδα να βγαλουμε ενα ονομα τον σκυλο μας.
Δεν υπηρχε η πονηρια, (που θεωρειται γνωση), ουτε η κακια, το μισος και η ντροπη
Αυτα ηταν τα στοιχεια γνωσης που προσφερε το δεντρο.
Ο Θεος τα ονομασε "θανατο" και αν το καλοσκεφτεις, αυτα μας σκοτωνουν σαν ανθρωπους καθημερινα
Αυτα κουβαλαει η σαρκα μας, επειδη δωσαμε δικαιωμα στον διαβολο αψηφωντας τον νομο του Θεου.
Οπως λεει παρακατω,
Γενεσις 3:14
Και ο Κύριος ο Θεός είπε στο φίδι: Επειδή έκανες τούτο, επικατάρατο να είσαι ανάμεσα σε όλα τα κτήνη, και όλα τα ζώα τού χωραφιού· επάνω στην κοιλιά σου θα περπατάς, και θα τρως χώμα, όλες τις ημέρες τής ζωής σου·
Μεταφορικη εννοια:
Επειδη κανενας μας δεν εχει δει φιδι να τρωει χωμα....
Στην αρχη του βιβλιου, ο Ανθρωπος δημιουργηθηκε απο χωμα και νερο!
Το χωμα αντιπροσωπευει τον Ανθρωπο
Ο Διαβολος (συμβολικα το φιδι), ειναι καταδικασμενο να ζει απο την σαρκα μας, αφου εμεις τον δεχτηκαμε (τρωγοντας το μηλο)
Εχουμε λοιπον εναν αγωνα μεταξυ σαρκας και πνευματος, η σαρκα θελει τα παντα που της προσφερει η Γη (σαρκικες απολαυσεις) , και το πνευμα τα παντα του Κυριου.
Και εμεις ειμαστε οι ανθρωποι με την ελευθερια βουλησης να επιλεξουμε τον δρομο που επιθυμουμε.
o κόσμος είναι γεμάτος από εντελώς ενάρετους ανθρώπους, θρήσκους, που ζούν μέσα στην ανέχεια, τρέχουν στα νοσοκομεία λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, και επικαλούνται (μάταια) τα θεία...Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
Μην τα θελουμε ολα στο πιατο!
Ιωαννης 11:22
"όμως, και τώρα ξέρω ότι, όσα ζητήσεις από τον Θεό, ο Θεός θα σου τα δώσει."
αντίστροφα βλέπουμε φαύλους ανθρώπους, κοινωνικά παράσιτα δίχως ίχνος ηθικής, να ευημερούν και να εξουσιάζουν...
άστα τη βλέπουμε κάθε μέρα τη θεία δικαιοσύνη...
Η κλασσικη αντιδρασηΑρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
o κόσμος είναι γεμάτος από εντελώς ενάρετους ανθρώπους, θρήσκους, που ζούν μέσα στην ανέχεια, τρέχουν στα νοσοκομεία λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, και επικαλούνται (μάταια) τα θεία...
αντίστροφα βλέπουμε φαύλους ανθρώπους, κοινωνικά παράσιτα δίχως ίχνος ηθικής, να ευημερούν και να εξουσιάζουν...
άστα τη βλέπουμε κάθε μέρα τη θεία δικαιοσύνη...
Για οτι κακο, ο Θεος φταιει!!
Ολα αυτα που περιγραφεις τα καναμε μονοι μας, οπως στρωσαμε ας κοιμηθουμε λοιπον, δεν γινεται καθε φορα να φταιει ο Θεος για τις δικες μας μαλακιες!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Απο που προκύπτει ότι τον μεγαλύτερο πόλεμο τον δέχεται ο ορθόδοξος χριστιανισμός? Μήπως εσύ το αντιλαμβανεσαι έτσι ώς ορθόδοξος ?
Που το στηρίζεις?
εχεις δει το αστερι του Δαυιδ να γελοιοποιειται ? θα εισαι αντισημιτιστης και θα σε φαει η μαρμαγκα.... εχεις δει τιποτα Σατανιστες ή ΜεταL μπαντες να πατανε αγαλματακια του βουδα με τις Wermacht?
εχεις δει την θεα Κάλι να την κρεμαν αναποδα ως διακοσμιτικο?
πως το αντιλαμβανεσαι ως "παγκοσμιο" ον ? ΔΙΚΑΙΟ ε ?
και σκεψου οτι τα πιστευω του αλλου δεν μπορεις να τα εξευτελιζεις ΟΠΟΙΑ και αν ειναι αυτα.... αν παρεις την φωτογραφια της μητερας ενος αθεου και την σκισεις με επιδεικτικα χυδαιο τροπο ....δεν νομιζω να σου πει "-ελα μωρε ...δεν ειμαι προσκολλημενος εγω σε τετοια ....εγω δεν πιστευω σε στερεοτυπα....." ΟΛΟΙ εχουν τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ Ιερα και Οσια![]()
Accipere quam facere praestat injuriam
μη θυμώνειςΑρχικά δημιουργήθηκε από menos
Η κλασσικη αντιδραση
Για οτι κακο, ο Θεος φταιει!!
Ολα αυτα που περιγραφεις τα καναμε μονοι μας, οπως στρωσαμε ας κοιμηθουμε λοιπον, δεν γινεται καθε φορα να φταιει ο Θεος για τις δικες μας μαλακιες!!
δεν ρίχνω κανένα φταίξιμο στο "θεό", αφού πολύ απλά για μένα δεν υπάρχει καν, αποτελεί επινόηση του ανθρώπου και τίποτε περισσότερο
αυτά που περιγράφω παραπάνω απλα έρχονται σε αντίφαση με όσα λές (ή μάλλον ο Ιωάννης) ότι "αν ζητήσεις, θα λάβεις"
λες λοιπόν "εμείς τα κάνουμε με τις μαλακίες μας"
πώς γίνεται μια κυρά που μύγα δεν έχει πειράξει όλη της τη ζωή, και θρησκεύει πιστά, να έχει προκαλέσει π.χ. τον καρκίνο που τη χτύπησε, δεν ξέρω
Please, μη μου πεις πως "ο θεός το κάνει για να τη δοκιμάσει", δεν θα τ' αντέξω...
Σωστό και με την επιστημονική έννοια.. ο άνθρωπος είναι έμβιο ον , βασισμένο στην οργανική ένωση του άνθρακα και του Η2Ο. Όπως άλλωστε και όλα τα έμβια όντα της Γηςο Ανθρωπος δημιουργηθηκε απο χωμα και νερο!
Συμφωνώ αλλά με την έννοια οτι αυτό δείχνει και την ανθρώπινη φύση και την δυνατότητα του να εξελιχθούμε. Επίσης αυτή η ελευθερία επιλογής είναι κάτι που συμφωνούμε..Ο Διαβολος (συμβολικα το φιδι), ειναι καταδικασμενο να ζει απο την σαρκα μας, αφου εμεις τον δεχτηκαμε (τρωγοντας το μηλο)
Εχουμε λοιπον εναν αγωνα μεταξυ σαρκας και πνευματος, η σαρκα θελει τα παντα που της προσφερει η Γη (σαρκικες απολαυσεις) , και το πνευμα τα παντα του Κυριου.
Και εμεις ειμαστε οι ανθρωποι με την ελευθερια βουλησης να επιλεξουμε τον δρομο που επιθυμουμε.
Εκεί ίσως που εγώ το βλέπω διαφορετικά είναι στο πως ανακαλύφθηκε η γνώση ... όπου σίγουρα δεν έγινε με την βρώση ενός μήλου. Είπα και πριν... τόσο η Βίβλος όσο και η Αποκάλυψη περιέχουν αρκετές παραβολές ... Big Bang- Εγένετω Φώς... Δημιούργησε Γη και Θάλασσα - Ηφαιστειακή εποχή της Γης ... κοκ.. Έτσι και το μήλο κατά την δική μου πάντα γνώμη και κρίση , θεωρώ πως είναι μια παραβολή για κάτι άλλο. Ίσως το οτι αποκτήσαμε γνώση σαν είδος σε κάποιο σημείο που μας "φανέρωσε" τι κάναμε λάθος μέχρι εκείνη την στιγμή. Θεωρίες όπως καταλαβαίνεις ... πολλές.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Επειδη δεν μπορουμε να εχουμε απαντηση σε ολα τα ερωτηματα, δεν σημαινει πως ο Θεος δεν υπαρχει η πως ειναι ανικανος να αναλαβει.
Και εγω εχω πολλα ερωτηματα, ομως ποτε δεν θα αμφισβητησω τις υποσχεσεις που μου εδωσε και την καθημερινη σωτηρια που μου προσφερει.
Και σιγουρα δεν προκειται να απολογηθω για τον Δημιουργο μου!
Δεν γεννηθηκα να απολογηθω σε ανθρωπους, αλλα στον Ιδιο!
menos,
κανείς δεν σου ζητάει να απολογηθείς φίλε μου... τι λες τώρα;... δεν είμαστε ικανοί για να είμαστε κριτές πεποιθήσεων κανενός... συζητάμε απλά και λέμε τι πιστεύει ο καθένας.
Gandalf
Σιγουρα φιλε μου η γνωση δεν ανακαλυφθηκε απο την βρωση ενος μηλου, ειναι συμβολικη εννοια οπως το βαπτισμα στο νερο.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
. Εκεί ίσως που εγώ το βλέπω διαφορετικά είναι στο πως ανακαλύφθηκε η γνώση ... όπου σίγουρα δεν έγινε με την βρώση ενός μήλου..
Gandalf
Το νερο δεν εχει την δυνατοτητα αφαιρεσης αμαρτιας, η κινηση ομως της βαπτισης συμβολιζει τον θανατο της αμαρτιας και την καθαροτητα της ψυχης.
Ετσι και το απαγορευμενο δεντρο, η απαγορευμενος καρπος, δεν εχει σχεση με το μηλο, αλλα με τον συμβολισμο της παρακοης προς την εντολη του Θεου.
φυσικά και δεν σε καλεί κανείς να απολογηθείς, κουβέντα κάνουμε...
αν σε πίεσα υπερβολικά ζητώ συγνώμη
Ας τα πάρουμε ένα ένα.Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
εχεις δει το αστερι του Δαυιδ να γελοιοποιειται ? θα εισαι αντισημιτιστης και θα σε φαει η μαρμαγκα.... εχεις δει τιποτα Σατανιστες ή ΜεταL μπαντες να πατανε αγαλματακια του βουδα με τις Wermacht?
εχεις δει την θεα Κάλι να την κρεμαν αναποδα ως διακοσμιτικο?
πως το αντιλαμβανεσαι ως "παγκοσμιο" ον ? ΔΙΚΑΙΟ ε ?
και σκεψου οτι τα πιστευω του αλλου δεν μπορεις να τα εξευτελιζεις ΟΠΟΙΑ και αν ειναι αυτα.... αν παρεις την φωτογραφια της μητερας ενος αθεου και την σκισεις με επιδεικτικα χυδαιο τροπο ....δεν νομιζω να σου πει "-ελα μωρε ...δεν ειμαι προσκολλημενος εγω σε τετοια ....εγω δεν πιστευω σε στερεοτυπα....." ΟΛΟΙ εχουν τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ Ιερα και Οσια![]()
Προφανώς κάνεις πλάκα για το αστέρι του Δαβιδ. Πέρα από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων σε όλη την Ιστορία τους το μόνο που υφίσταντο ήταν διωγμοί και ακραίο ρατσισμό μόνο και μόνο για το αστέρι του Δαβιδ. Ασχετα αν τώρα τα έκανα πλακάκια με τους Αμερικάνους και έχουν γίνει χειρότεροι από τους προήγουμενους διώκτες τους.
Όσο για τους σατανιστές, δηλαδή θες να πείς ότι στρέφονται αποκλειστικά απένατι στην ορθοδοξία και κάνουν τα στραβά μάτια στον καθολικισμό πχ. ??? Ε δεν είναι έτσι. Που το είδες αυτό?
Τώρα για Κάλι και Βούδα μην περινεις να δείς στην Ελλάδα ή τέλος πάντως στον Δυτικό κόσμο αντιδράσεις για αυτές τις θρησκείες. Θα ήταν εντελώς παράλογο να εναντιωθεί ο οποιοσδήποτε σε κάτι που δεν υπάρχει στην χώρα του ή αν θέλεις στον πολιτισμό του.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως κρίνεις ότι η ορθοδοξία κυνηγιέται από παντού περισσότερο από άλλες θρησκείες.
....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.