Σελίδα 142 από 200 ΠρώτοΠρώτο ... 4292132137138139140141142143144145146147152192 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 2.116 έως 2.130 από 2993

Θέμα: Καλως ορισε το ΔΝΤ τα νεα μας Αφεντικα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5
    ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ!!!

Μέχρι και 38.000 επιπλέον θανάτους μέσα στην επόμενη δεκαετία θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι περικοπές δαπανών που ανήγγειλε η βρετανική κυβέρνηση, προειδοποιεί επιδημιολογική μελέτη, η οποία προβλέπει απότομη άνοδο των καρδιακών προβλημάτων και του αλκοολισμού.

Η μείωση κατά 25% στις δαπάνες όλων των υπουργείων, οι περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων και ο γενικότερος περιορισμός της συνολικής στήριξης των ανέργων, των αναπήρων και των οικογενειών με παιδιά, μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων, στοιχίζοντας ακόμη και τη ζωή τους. Ερευνητές υπό τον επιδημιολόγο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Ντέιβιντ Στάκλερ, ανέλυσαν για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian στατιστικά στοιχεία από 15 ευρωπαϊκές χώρες για το διάστημα 1980-2005. Βρήκαν ότι κάθε μείωση των δαπανών πρόνοιας της τάξης των 80 λιρών κατ' άτομο αύξανε τους θανάτους λόγω αλκοολισμού κατά 2,8% και λόγω καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 1,2%. Ακόμη και οι πιο μικρές περικοπές, καταλήγει η μελέτη που δημοσιεύεται στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ), μπορεί να βλάψουν σοβαρά τη δημόσια υγεία. Από τα μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν προκύπτει ότι τα βρετανικά μέτρα λιτότητας θα μπορούσαν να προκαλέσουν 6.500-38.000 επιπλέον θανάτους μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Ο Ντ. Στάκλερ προειδοποιεί ότι τα νούμερα αυτά θα μπορούσαν να σημειώσουν ακόμη μεγαλύτερη άνοδο εάν η οικονομική κατάσταση επιδεινωθεί. Αντιθέτως, η κυβέρνηση θα μπορούσε να ελαχιστοποιήσει αυτές τις απώλειες εάν κάνει τις σωστές επιλογές όταν έρθει η στιγμή να καθορίσει πόσο θα κόψει από πού. Για παράδειγμα, οι περικοπές στον προϋπολογισμό του στρατού, των φυλακών και άλλων τομέων που δεν άπτονται της κοινωνικής πρόνοιας, δεν βλάπτουν τη δημόσια υγεία.

ΛΗΔΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Πηγή: The Guardian)
    Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
    ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ!!!

Μέχρι και 38.000 επιπλέον θανάτους

απότομη άνοδο των καρδιακών προβλημάτων και του αλκοολισμού.

Βρήκαν ότι κάθε μείωση των δαπανών πρόνοιας της τάξης των 80 λιρών κατ' άτομο αύξανε τους θανάτους λόγω αλκοολισμού κατά 2,8% και λόγω καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 1,2%
    Ναι αλλα στην Ελλαδα ειμαστε σε αλλο επιπεδο..... αν παει το κουτακι η μπυρα 3 ευρω και το Τζονι 35 ευρω το μπουκαλι.... Δε νομιζω να καταφερεις να γινεις αλκοολικος.... :ZZZ:
    Accipere quam facere praestat injuriam

voodoo practitioner Το avatar του/της mikros boudas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    Ναι αλλα στην Ελλαδα ειμαστε σε αλλο επιπεδο..... αν παει το κουτακι η μπυρα 3 ευρω και το Τζονι 35 ευρω το μπουκαλι.... Δε νομιζω να καταφερεις να γινεις αλκοολικος.... :ZZZ:
    στην αγγλια τα ποτα ειναι πιο ακριβα απ'οτι ειναι στην ελλαδα(απο καβα η σουπερμαρκετ).στις παμπ ειναι πιο φθηνα σε σχεση με τα δικα μας μαγαζια.η φορολογια σε αυτα ειναι αυξημενη,οπως και στα του καπνου...

Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
    στην αγγλια τα ποτα ειναι πιο ακριβα απ'οτι ειναι στην ελλαδα(απο καβα η σουπερμαρκετ).
    Όχι τα κρασιά. Με μια και μιάμιση λίρα βρίσκεις μπουκάλι κρασί Βουλγαρίας και Χιλής. Εδώ με μιάμιση λίρα (1,8€ περίπου) @@ μπουκάλι κρασί αγοράζεις πια...
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

voodoo practitioner Το avatar του/της mikros boudas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Όχι τα κρασιά. Με μια και μιάμιση λίρα βρίσκεις μπουκάλι κρασί Βουλγαρίας και Χιλής. Εδώ με μιάμιση λίρα (1,8€ περίπου) @@ μπουκάλι κρασί αγοράζεις πια...
    εχει κρασια με τοσα λεφτα αλλα δε πινονται,κι σε εμας το plus το σουπερμαρκετ εχει με τετοιες τιμες...

εχει κρασια με τοσα λεφτα αλλα δε πινονται,κι σε εμας το plus το σουπερμαρκετ εχει με τετοιες τιμες...
    Πίνονται, πίνονται. Ειδικά άμα είσαι και φοιτητής παραπίνονται!
    Syrah είχε (όπως και εδώ άλλωστε) και με 1 λίρα και με 150.
    Τα περί ποιότητος και γεύσης αφορούν σε πολυπαραγωντικό σύστημα αξιών, οικονομ. κατάστασης, βιωμάτων, κεφιού, παρέας ή και μη, ώρας και εποχής χρόνου κτλ κτλ κτλ.
    Σε άλλους αρέσει η Foster's, σε εμένα όχι λχ.

sorry gia to spam & off topic
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Μην με χρεωσετε για φασιστα,ετσι και αλλιως εγω τοτε γεννιομουνα.

Θυμαμαι ομως τα λογια του παππου μου ενα πρωι που σηκωθηκα και του ειπα οτι σημερα εχουμε γιορτη του πολυτεχνειου,μου ειπε ακριβως τα παρακατω.

http://andronianoi.ucoz.com/news/to_...010-06-22-6228

στην αγγλια τα ποτα ειναι πιο ακριβα απ'οτι ειναι στην ελλαδα
    και βασικο μισθο 450 στερλινες μικτα??? :wacko:

Πικραμένο μέλος Το avatar του/της guzzistas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1

Θυμαμαι ομως τα λογια του παππου μου ενα πρωι που σηκωθηκα και του ειπα οτι σημερα εχουμε γιορτη του πολυτεχνειου,μου ειπε ακριβως τα παρακατω.

Καθόλου φασίστα δεν θα σε πω..... Ο παππούς μου μου είπε σχεδόν τα ίδια.... ΄
    Οι μόνοι πιο ΗΛΙΘΙΟΙ από τους πολιτικούς, είναι οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.

Tι ψάχνεις και το αναμοχλεύεις, βρε Ζέφυρε...τι;

όπου γης Το avatar του/της iosif
    γιατι παντα καποιος πεταει ουσιαστικα το "μια χουντα μας χρειαζεται?"

γιατι η μνημη εχει παντα κοντα ποδαρια σε αυτη τη χωρα?

και για να το κλεισω απο μενα η μομα δεν εκανε τιποτα δωρεαν . προφανως ο διπλασιασμος των στρατιωτικων δαπανων επι χουντας ειναι "δωρεαν" και η χρησιμοποιηση ανθρωπων σαν φανταρων-σκλαβων ειναι μοντερνο μανατζμεντ

ας μην συνεχισω γιατι με κατι τετοια χανω το χιουμορ μου........
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD

Αυτό ακριβώς είναι μεγαλύτερος κίνδυνος απ' ότι η κρίση αυτή καθ' αυτή...

Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
    γιατι παντα καποιος πεταει ουσιαστικα το "μια χουντα μας χρειαζεται?"

γιατι η μνημη εχει παντα κοντα ποδαρια σε αυτη τη χωρα?
    Πράγματι, πολύ κοντά...
    Η γιαγιά μου, χήρα με μια κόρη μικρή και πάμπτωχη, έμενε σε ένα χαμόσπιτο σε φτωχογειτονιά της πόλης μας.
    3 (τρεις) φορές την ημέρα, περνούσε από εκεί το τζιπάκι του στρατού και την ρωτούσε αν όλα ήταν καλά και αν χρειαζόταν κάτι πέρα από το συσίτιο που της πήγαιναν...
    Ακριβώς ότι συμβαίνει και σήμερα δηλαδή.

Επειδή πολύ ακούγονται τελευταία τέτοιες ιστορίες σαν του σύντεκνου πιο πάνω, έχω σχηματίσει την εντύπωση οτι, βοηθούντως του χρόνου που πέρασε αλλα και της σημερινής κατάστασης, εχουν αμβλυνθεί οι μνήμες και οι εντυπώσεις.

Επίσης, κανένας δε στέκεται στο γεγονός οτι επι χουντας/επταετίας/εθνοσωτηρίου (πειτε την οπως θελετε), η διεθνής οικονομική κατάσταση ήταν απείρως καλυτερη απ' οτι σήμερα. Φτηνό πετρέλαιο, πολύ δολαριο απο ναυτιλια, πολύ δολάριο απο τουρισμο που τότε ανακάλυπτε την Ελλαδα σαν προορισμο...

Ηρθε η πετρελαϊκή κρίση του '73 και έσπασαν τα πήλινα πόδια.

Διότι το κράτος πρόνοιας δε χτίζεται με διαταγες "θα παρεις ενα τζιπ και δύο φαντάρους και καθε μερα θα γυρνάς τις γειτονιές να βλέπεις εαν ειναι καλά οι γριές"

Θα συμφωνήσω 100% με Ιωσήφ (δεύτερη φορά ) και Theod
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif

ας μην συνεχισω γιατι με κατι τετοια χανω το χιουμορ μου........
    Εγω χανω ακουγοντας τν Παπαρηγα να κανει copy paste λογους του Σταλιν και υποστηριζει μια ιδεολογια που ειναι εφαρμοσμενη και αποτυχημενη..

ΟΠΩΣ Ειπε και καποιος αλλος ....Το ΚΚΕ στην Ελλαδα ειναι σα να εχει κλεισει η NISSAN τα εργοστασια της σε ΟΛΟ τον κοσμο... κι εμεις εδω να κραταμε την αντιπροσωπεια και να προσπαθουμε να σε πεισουμε να αγορασεις..... ( να μη πω για τις περικοπες σε ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ κ ριζοσπαστη ... )

ΕΚΕΙ που το παω ειναι οτι στη Θεωρια ο βατραχος γινεται πριγκηπας... Η πραξη ομως....

Δυστυχως ΔΕΝ εχουμε εναλλακτικες... Αν ξαναρχοταν Χουντα μονο τις ιδιες προθεσεις δεν θα εχει ( ΠΩς ηταν το στρατευμα τοτε και τι ιδανικα υπηρχαν και πως ειναι σημερα)

Και καταληξαμε να μας "μανατζαρουν" σα ξεπεσμενη ηθοποιο που κανενας δεν τη θελει αλλα ο μανατζερ επιμενει να παιξουμε σε καμια τσοντα ( να τα ξεπουλησουμε ολα ) μπας και παρουμε καμια ανασσα

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 18/08/2018, 20:10
  2. Απαντήσεις: 45
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2010, 21:41
  3. Έλυσα το ασφαλιστικό πριν κι από τα νέα μέτρα...
    από maeonapii-1100 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2010, 10:21
  4. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2003, 19:15

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ