Το sas, ανοίγει βαλβίδες reed (η ηλεκτροβαλβιδα μιας κατεύθυνσης) στην κεφαλη-εξαγωγη
Σε συγκεκριμένες rpm και η εξάτμιση ρουφάει αέρα από το φίλτροκουτί..
Αυτό κάνει το καυσαέριο ποιο καθαρό, ο καταλύτης ανεβάζει θερμοκρασία κτλ..
Σε πολλά μηχανάκια, και κύριος στα gsxr (που κερδίζουν 2-3-4 αλογα) από αυτή την μοντα.
Συνδέουν το αρχικό σύστημα sas, δλδ reed σωληνάκι,, με το σωληνάκι αναθυμιάσεων του Κάρτερ..
Έτσι όταν ανοίγει το sas ρουφάει αέρα από το Κάρτερ,, δημιουργεί υποπίεση, μειωμένη αντίσταση, και κερδίζεις άλογα..
(Στα dragster έχουν ειδικές μεγαλες τρομπες να ρουφάνε αέρα από το Κάρτερ)
Από την άλλη γλυτώνεις τα ζεστά λάδια και αέρα μέσα στο φίλτροκουτί που μπορεί να στείλει από τις αναθυμιάσεις καρτερ το σωληνάκι.. και δεν χάνεις ποσότητα αέρα που θα ρουφιξει η εξάτμιση
Το όλο σύστημα πρέπει να γίνει με προσοχή,, αν φράξει το σωληνάκι αναθυμιάσεων Κάρτερ όλο το μοτέρ μπορεί να χάσει λάδια σαν σουροτιρι από όλες τις τσιμουχες- φλάντζες
E, ναι, χρησιμοποιείς το σωστό πρόσωπο και χαλαρώνω..![]()
Φίλε Κώστα έχεις δικιο σε αυτά που περιγράφεις, σε εμένα νομίζω δεν λειτουργεί θετικά να συνδέσω τις αναθυμιάσεις με το SAS
γιατι έχει το "συστημα" να μην τα γυρίζει ιδιαίτερα, σε μπάνιο ο στρόφαλος και ότι κάνει αυτός με το λάδι, τα υπόλοιπα το σύστημα ψύξης.
Νομίζω καιρδίζουν λιγότερη ποσότητα λαδιού.
Μην ανησυχείτε για ρύπους, έχω φροντίσει για οξυγόνο στους σωλήνες, έχει ανοίξει ο χώρος.![]()
Νέο αντβεντσουρ από τη TVS :https://youtu.be/87wd0G6t7uo?si=HqPnZO-byQxFFVCC