+1Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
![]()
![]()
Έλεος γκάνταλφ. Διάβασε λίγο τι λες!
Ρε μαγε, δεν κανουμε δικες προθεσεων![]()
+1Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
![]()
![]()
Έλεος γκάνταλφ. Διάβασε λίγο τι λες!
Ρε μαγε, δεν κανουμε δικες προθεσεων![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Διαβάζω ενα κάρο "θεωρήματα" και ενα σωρό άλλες αναλύσεις του κώλου εδώ μέσα... Ο ένας λέει οτι είναι έγκλημα κοινωνικών συνθηκών... ο άλλος οτι η κοινωνία πρέπει να είναι πολιτισμένη.
Θα γίνω σαν τον "ego_o_idios" (γεία σου ρε Λεωνίδα) και θα απαντήσω ωμά και κοφτά.
Είστε ερευνητής/αστυνομικός/απλός ευρισκόμενος στο σημέιο. Διαπιστώνεται έγκλημα επι παιδοφιλίας , είτε στην πράξη, είτε ως διακίνηση, είτε ώς εκμετάλλευση... Θεωρείται πραγματικά οτι έχει διαφορά;... γιατί έχω αρχίσει και τα χάνω με τις μαλακίες που διαβάζω εδώ μέσα.
Ποιά είναι η διαφορά ακριβώς απο αυτόν που θέλει να κάνει κάτι με αυτόν που το έχει κάνει; Γιατί να διαφέρει η ποινή του; (η όποια ποινή του! )
Ο ένας κατάφερε και το έκανε και ο άλλος είναι μελλοντικός πράττων. Και ναι... στην περίπτωση αυτή η προληπτική τιμωρία είναι οτι καλύτερο. Γιατί δηλαδή πρέπει να καταστραφεί η ζωή ενός ή πολλών παιδιών επειδή κάποιος που θέλει ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ, αλλά έχει απλά υλικό σχετικό;
Για σοβαρευτείτε λίγο, γιατί ιδέα δεν έχετε πόσο άσχημες είναι αυτές οι εικόνες. Και σας μιλάω εκ πείρας απο σχετική υπόθεση που είχα πέσει... ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!
Όσον αφορά το θέμα της ποινής... είπα και πριν. Σε μια σοβαρή χώρα , ισόβια άνευ αναστολής, άνευ αδείας (Ελληνικό φαινόμενο αυτό! ), άνευ έφεσης... μετά την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης (Εφετείο , αίντε και Άρειος Πάγος) που θα τον ορίσει ώς ένοχο.
Όσον αφορά την οικογένεια του και τον στιγματισμό της. Σας πληροφορώ οτι στην σχετική υπόθεση που αναφέρομαι , συγγενείς έδωσαν πληροφορίες... δεν τους ενδιέφερε ο στιγματισμός.. τους ενδιέφερε όμως ενας διεστραμμένος να σταματήσει το έργο του.
το ξαναλέω... βγάλτε τον αντίχειρα απο τον.... και σταματήστε να κάνετε αναλύσεις χωρίς καν να έχετε πέσει σε τέτοιες περιπτώσεις (υπ- )ανθρώπων.
Gandalf
Εχεις δυστυχως χασει καθε μετρο συμπεριforaς και σεβασμου στην ανεξιγνωμια. Κατα τ'αλλα 'πηγαδι της σκεψης' μη χ...ω![]()
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Δεν είπα ποτέ το αντίθετο... τα δεδομένα έθεσα και αυτά ισχύουν δυστυχώς παντού στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ενώ στο Αφγανιστάν-Ιράκ διαμελίζονται και σκοτώνονται παιδιά ακόμα και απο "λάθη" ποτέ δεν γίνεται ο ίδιος ντόρος αντίστοιχα ας πούμε με ομαδικές δολοφονίες που συμβαίνουν εντός σχολείων στις ΗΠΑ (π.χ. Columbia). Το αναφέρω ώς δείγμα αναφοράς σε αυτό που σου λέω ---"συμβαίνει μακριά".αυτό όμως δεν είναι ηθική αλλά επιλεκτικός κανιβαλισμός με πρόσχημα την "ηθική"
Αντικειμενικά είναι μακριά απο την ΤΟΠΙΚΗ κοινωνία. Μην γενικεύεις και χάνεσαι. Πρόσθεσε επίσης οτι ήταν εν καιρώ πολέμου όπου ο όρος "ηθική" είναι γενικά ανύπαρκτος.οι ομαδικοί βιασμοί έγιναν σε απόσταση 5-6 ωρών από τα βόρεια σύνορα της χώρας. Εσύ το λες μακριά, εγώ το λέω "σπίτι" μου
Επαναλαμβάνω οτι δεν ψάχνω για δικαιολογίες.. αναφέρω απλά τα δεδομένα. Το πως θα το εκλαβει κάποιος είναι κάτι άλλο που δεν μπορώ ούτε να κρίνω , ούτε να σχολιάσω.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Ρε παλουκάρια... σκεφτείτε λίγο ...
Δεν είναι μόνο πρόθεση.. ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΛΙΚΟ... είναι ήδη υποψήφιοι προς την πράξη... πόσο απλά να το κάνω δηλαδή;
απλά στημένο μπας και το καταλάβετε...
Μπαίνεις σε μια τράπεζα... έχεις όπλο ... έχει μαντίλι στο κεφάλι και κρύβεις χαρακτηριστικά. Σε συλλαμβάνουν προ συμβάντος. Ποιά πρέπει να είναι η ποινή σου;
Απόπειρα ληστείας δεν είναι;
DrBig.... θα ακούσω , θα διαβάσω... αλλά δεν υποχρεούμαι να συμφωνήσω , πόσο μάλλον τα όσα λέγονται για μένα πάντα , δεν έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ βάση , παρά μόνο θεωρητική. Και για να το γυρίσω boomerang... ενοχλέι που διαφωνώ και δεν συμπλέω με τα όσα ΑΒΑΣΙΜΑ θεωρητικά ακούω;
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Kαλή η θεωρία (δεν είναι ποτέ κακό να αναμοχλεύεις ιδέες και να επεξεργάζεσαι τη σκέψη πριν ξεφύγει είτε από το χέρι είτε από το στόμα) αλλά αν αντικρύσεις το κοπέλι σου διαλυμμένο από κάνα ανώμαλο το μόνο που θα θες θα είναι η παλούκωσή του και τα άντερά του χυμένα στο δρόμο. Ούτε αν και πως έφταιξε η κακούργα η κενωνία θα σε νοιάξει, ούτε αν επίσης ανώμαλοι στρατιωτικοί υπό τον ήχο των δολλαρίων βομβαρδίζουν παιδάκια στο πακιστάν. Θα γύρισει το μάτι σου ανάποδα και εγώ προσωπικά (που είμαι άξεστος, αγροίκος και βάρβαρος τη σκέψη)θεωρώ ότι ανώμαλο θα ήταν να μη γυρίσει!Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
Δίχως να θέλω να επεκταθώ, επί χρόνια "απασχολούσα" παιδιά (όχι απλά φύλαγα) και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και το καλοκαίρι στις διακοπές, έχοντας παράλληλα αναλάβει και περιπτώσεις με σοβαρά προβλήματα ας πούμε ψυχικής υγείας. Πολλά από αυτά τα είδα να μεγαλώνουν δίπλα μου. Εύκολο δεν το λες, αλλά θαύμα είναι.
Αισθήματα έχουν όλοι. Και αυτός που επιθυμεί τη χειρότερη τιμωρία για το δράστη τέτοιων πράξεων δεν κουβαλάει ντε και καλά μεγαλύτερη ευαισθησία ή αγάπη για το παιδί του ή το γειτονάκι του.
Δηλαδή όσοι προσπαθούμε να είμαστε ψύχραιμοι, λογικοί και σε διαρκή αναρώτηση για το θέμα, είμαστε "πολιτισμένοι" με αυτή την αισχρή κ ανήθικη χροιά που έδωσαν αρκετοί από δω; Σοβαρά ρε μάγκες; Δηλαδή εσείς έχετε καρδιά και μεις όχι ε;
Έχω τη διεστραμμένη υποψία ότι όσο πιο κάφρικη αντίδραση θέλει να έχει κάποιος, τόσο δεν κινείται από διάθεση να είναι μέρος της "λύσης" αλλά για να πάρει αυτό το ατομικό κομματάκι εκδίκησης, που το "επιβάλλει" η κοινωνία. Γιατί αν δεν "εκδικηθείς" για ένα τέτοιο πράγμα, το σόι άντρας είσαι συ, έτσι;
Επίσης έχω άλλη μια διεστραμμένη υποψία ότι τα αγαπητά όργανα της εξουσίας δεν κινούνται από αγάπη ή διάθεση προστασίας για τα παιδιά, αλλά από μακροχρόνιο σχεδιασμό, που ένας των σκοπών του είναι η επέκταση (γενικά) της εξουσίας τους με πρόσχημα την καταπολέμηση της παιδοφιλίας. Δεν είμαι απλά καχύποπτος, έχω τη βεβαιότητα. Τα λαμπρά κατασκοπικά μυαλά πίσω από τις υπηρεσίες πληροφοριών υποψιάζομαι πόσο διεστραμμένοι είναι μόνο και μόνο με το φτωχό μυαλό μου και την τσαπατσούλικη γνώση του 20ου αιώνα.
Τέτοιες ποινές γιατί δεν εύχεστε για τους κατασκευαστές πυρηνικών όπλων, τους πιλότους που φέρουν τέτοιες βόμβες, τους σχεδιαστές και τους στρατιωτικους; Γιατί δεν τις εύχεστε για τα ντόπια παληκαράκια που βίασαν εδώ στη γειτονιά των Βαλκανίων χιλιάδες μουσουλμάνες και μουσουλμάνους; Γι αυτούς που κάνουν κατά συρροή και εξ επαγγέλματος τέτοιες πράξεις; Αυτοί δεν είναι ανώμαλοι; Δεν είναι διεστραμμένοι; Ή μήπως είναι, με μια ένοια, "δικοί μας", ε μάγκες;
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Αυτο που σου ειπα παραπανω δε στο ειπα γιατι διαφωνεις, αλλα γιατι χαρακτηριζεις τις αποψεις των αλλων βγαλμενες απο τον κωλο, επειδη δεν συμφωνουν με τις δικες σου.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Ρε παλουκάρια... σκεφτείτε λίγο ...
Δεν είναι μόνο πρόθεση.. ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΛΙΚΟ... είναι ήδη υποψήφιοι προς την πράξη... πόσο απλά να το κάνω δηλαδή;
απλά στημένο μπας και το καταλάβετε...
Μπαίνεις σε μια τράπεζα... έχεις όπλο ... έχει μαντίλι στο κεφάλι και κρύβεις χαρακτηριστικά. Σε συλλαμβάνουν προ συμβάντος. Ποιά πρέπει να είναι η ποινή σου;
Απόπειρα ληστείας δεν είναι;
DrBig.... θα ακούσω , θα διαβάσω... αλλά δεν υποχρεούμαι να συμφωνήσω , πόσο μάλλον τα όσα λέγονται για μένα πάντα , δεν έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ βάση , παρά μόνο θεωρητική. Και για να το γυρίσω boomerang... ενοχλέι που διαφωνώ και δεν συμπλέω με τα όσα ΑΒΑΣΙΜΑ θεωρητικά ακούω;
Gandalf
Ακομα θεωρεις αυτον που εχει υλικο στον υπολογιστη του υποψηφιο παιδεραστη και τον καταδικαζεις κιολας ως εναν. Δηλαδη αν εγω εχω παρανομο οπλο σπιτι μου, ειμαι υποψηφιος δολοφονος και πρεπει να καταδικαστω ως δολοφονος!!!
Τελος, αν οι νομοθεσιες γινονταν απο αυτους που ειχαν προσωπικη εμπειρια (ηταν θυματα) εγκληματικων ενεργειων, τοτε να εισαι σιγουρος οτι θα υπηρχε θανατικη ποινη ακομα και για κλοπες ζαρζαβατικων.
Χαλαρωσε λιγο.
Εσύ πως θα χαρακτήριζες ένα τέτοιο άνθρωπο; Απλά άρρωστο;Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Ακομα θεωρεις αυτον που εχει υλικο στον υπολογιστη του υποψηφιο παιδεραστη και τον καταδικαζεις κιολας ως εναν.
Πόσο σίγουρος θα ήσουν ότι απλά την κάνει σφενδόνη και ξελαμπικάρει και δεν το παει παραπέρα;
Kαι με το να αποκτά και ίσως και να διανέμει τέτοιο υλικό δε δίδει έναυσμα για περεταίρω αύξηση της ζήτησης και της προσφοράς;
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
O χαρακτηρισμός μπορεί να ήταν ατυχής και ζητώ συγνώμη για αυτό αν προσέβαλα... όσο και αν είναι γραπτός ο λόγος κάποια πράγματα απλά σε βγάζουν εκτός εαυτού. Ίσως επειδή όπως είπα τα έχω δεί απο κοντά και με έχουν επηρρεάσει (ίσως) περισσότερο απο όσο πρέπει.
Αν το όπλο που έχεις έχει ιστορικό, πιθανώς και να είσαι. Τουλάχιστον έτσι θα χαρακτηριστείς αρχικά... αλλά δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Δεν είναι το ίδιο να έχεις όπλο που αν τύχει θα το χρησιμοποιήσεις (και αυτό παίζεται) με το να έχεις υλικό που δείχνει οτι θες/έχεις ανάγκη, να κάνεις κάτι και απλά δεν το έχεις κάνει ακόμα. Δεν μιλάμε δηλαδή για σκεπτόμενη πράξη που είναι η χρήση όπλου... αλλά για διεστραμμένη ΑΝΑΓΚΗ τους.Ακομα θεωρεις αυτον που εχει υλικο στον υπολογιστη του υποψηφιο παιδεραστη και τον καταδικαζεις κιολας ως εναν. Δηλαδη αν εγω εχω παρανομο οπλο σπιτι μου, ειμαι υποψηφιος δολοφονος και πρεπει να καταδικαστω ως δολοφονος!!!
Όπως είπα και πριν εκείνος που έχει ιστορικό αποθηκευμένων στοιχείων το έχει εκεί γιατί είτε δεν μπορεί , είτε δεν έχει κάνει ακόμα πράξη. Οχι γιατί δεν θέλει να το κάνει... αλλά γιατί δεν έχει γίνει ακόμα.
Όσον αφορά τις ποινές , νομίζω οτι ήμουν ξεκάθαρος εξ αρχής... μην επαναλαμβάνομαι. Η νομοθεσία προβλέπει τιμωρία. Θέλω λοιπόν να είναι η αυστηρότερη που μπορεί να υπάρξει αλλά χωρίς την θανάτωση του.
Gandalf
Όχι, εντάξει.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
αλλά χωρίς την θανάτωση του.
Αυτό το αναλαμβάνω εγώ, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Όπα ρε Αγη....Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Ακομα θεωρεις αυτον που εχει υλικο στον υπολογιστη του υποψηφιο παιδεραστη και τον καταδικαζεις κιολας ως εναν. Δηλαδη αν εγω εχω παρανομο οπλο σπιτι μου, ειμαι υποψηφιος δολοφονος και πρεπει να καταδικαστω ως δολοφονος!!!
![]()
Προφανώς δεν γίνεται δολοφόνος κάποιος που έχει σπίτι του όπλα, όπως δεν γίνεται και πόρνη και κάθε γυναίκα που διαθέτει τα απαραίτητα του επαγγέλματος απ΄τη φύση.
Δεν νομιζω με νομικά και ανθρωπιστικά κριτήρια να μπορεί κάποιος να ποινικοποιήσει την πρόθεση, απ΄την άλλη όμως πόσο εύκολο είναι να στείλεις το παιδί σου κατηχητικό-στην εκκλησία που είναι ο περί ου παπάς- απο τη στιγμή που ξέρεις ότι καβλώνει μέ πάνες ?
Στέλιο... η θανάτωση του πίστεψε είναι ο εύκολος δρόμος...
ΣΚέψου μόνο ενα ισοβίτη αιώνια, σε 2Χ2,5 , μέσα σε μια τσιμεντένια αυλή , σε φυλακή άνευ τηλεόρασης, βιβλίου κοκ.... υποχρεωμένο σε καταγκαστικά έργα (δεν υπάρχουν εδώ... κακώς) που θα αποφέρουν κοινωνική υπηρεσία, εντός σοφρωνιστικού καταστήματος... δηλαδή πολλά χρόνια σαπίσματος μέσα σε ενα κλειστό χώρο. Είναι οτι χειρότερο μπορεί να ζήσει κάποιος.
Και εκτός αυτού... εκεί μέσα , δεν θα έχει πρόσβαση στο αντικείμενο του πόθου του. Βασανιστήριο για ενα διεστραμμένο μυαλό.
Πίστεψε με.. .πολύ χειρότερη τιμωρία για τον οποιοδήποτε.. πόσο μάλλον για τέτοια άτομα.
Gandalf
Αν το παει παραπερα και υπαρχουν στοιχεια οτι το εχει κανει να δικαστει βαση του σχετικου νομου.Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Εσύ πως θα χαρακτήριζες ένα τέτοιο άνθρωπο; Απλά άρρωστο;
Πόσο σίγουρος θα ήσουν ότι απλά την κάνει σφενδόνη και ξελαμπικάρει και δεν το παει παραπέρα;
Kαι με το να αποκτά και ίσως και να διανέμει τέτοιο υλικό δε δίδει έναυσμα για περεταίρω αύξηση της ζήτησης και της προσφοράς;
![]()
Αν δεν υπαρχουν στοιχεια σε καμια περιπτωση δε θεωρω σωφρον να τον καταδικασω ηθικα στη βαση του οτι μπορει να το κανει. Μια τετοια πρακτικη ανοιγει τους ασκους του αιολου για επιστροφη στο μεσαιωνα.
Αν απλα την βρισκει, ειλικρινα τον θεωρω ως ενα ακομα μπλιμπλικακια που το ιντερνετ του εδωσε τη δυνατοτητα να ζει μια φαντασιωση.
Στο δευτερο σκελος συμφωνω. Εμμεσως διαιωνιζει μια κατασταση. Διαφωνω ομως στο οτι φερει ευθυνη στο βαθμο του να τον χαρακτηρισω υπανθρωπο. Αν εκανα κατι τετοιο θα επρεπε να χαρακτηρισω ως υπανθρωπους ολλους οσους αγοραζουνε καταναλωτικα προιοντα απο χωρες στις οποιες δεν υφιστανται εργατικα δικαιωματα. Η απο εταιρειες που δεν σεβονται το περιβαλλον.
Δηλαδη εσυ, οποτε βλεπεις καποιον να βαζει βενζινη απο πρατηριο BP τον θεωρεις κτηνος, επειδη διαιωνιζει την οικονομικη ευρωστια μας εταιριας που γαμησε τον μισο πλανητη και δολοφονησε χχχχ ψαρακια? Η μηπως η 'υγεια' του πλανητη και τα χιλιαδες ζωακια αξιζουν λιγοτερο απο τα μωρακια?
Mage ok sta diadikastika me kalipses .den exo logo n amfivalo
Ρε συ Βυρωνα, αν θες να στειλεις το παιδι σου κατηχητικο, εχεις εξ'ισου μεγαλο θεμα με το παιδεραστη, (αλλα σε αλλο τομεα!)Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Όπα ρε Αγη....![]()
Προφανώς δεν γίνεται δολοφόνος κάποιος που έχει σπίτι του όπλα, όπως δεν γίνεται και πόρνη και κάθε γυναίκα που διαθέτει τα απαραίτητα του επαγγέλματος απ΄τη φύση.
Δεν νομιζω με νομικά και ανθρωπιστικά κριτήρια να μπορεί κάποιος να ποινικοποιήσει την πρόθεση, απ΄την άλλη όμως πόσο εύκολο είναι να στείλεις το παιδί σου κατηχητικό-στην εκκλησία που είναι ο περί ου παπάς- απο τη στιγμή που ξέρεις ότι καβλώνει μέ πάνες ?
![]()
Ο πρωην συμμαθητής μου είναι έξω καθότι δικάστηκε βάση του σχετικού νόμου (και αφέθηκε ελεύθερος 2 φορές). Ξέρεις, από το ψιλικατζιδικό του μπορεί να πάει μια μέρα να ψωνίσει μοναχό του το εδικό σου κοπέλι ή το εδικό μου. Τρέμω και στην ιδέα!Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Αν το παει παραπερα και υπαρχουν στοιχεια οτι το εχει κανει να δικαστει βαση του σχετικου νομου.
Ανενημέρωτο τουλάχιστον, και χωρίς πολλές επιλογές στο καύσιμο. Αλλά εδώ δε μιλάμε για καύσιμα αλλά για κάτι πολύ σοβαρότερο. Παιδικά σωματάκια και παιδικές ψυχούλες.Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Δηλαδη εσυ, οποτε βλεπεις καποιον να βαζει βενζινη απο πρατηριο BP τον θεωρεις κτηνος, επειδη διαιωνιζει την οικονομικη ευρωστια μας εταιριας που γαμησε τον μισο πλανητη και δολοφονησε χχχχ ψαρακια? Η μηπως η 'υγεια' του πλανητη και τα χιλιαδες ζωακια αξιζουν λιγοτερο απο τα μωρακια?
Δεν ξέρω πια, Άγη, δεν ξέρω...
Ξέρω μονάχα ότι παρακάτω δεν πάει πια με την ανεκτικότητα...
![]()