Σελίδα 15 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 51011121314151617 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 211 έως 225 από 252

Θέμα: 0300??????

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από CD
    Αν σου πω ότι θα μπορούσα να τοποθετηθώ καλύτερα από εσένα, θα έλεγα ψέμματα.

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια κύριοι. Γι' αυτούς τους χίλιους γράφουμε, ελπίζοντας ότι κάποια μέρα θα ανακαλύψουμε ότι έχουμε κάνει λάθος και είναι πολύ περισσότεροι από χίλιοι. Οι υπόλοιποι κουτόχορτο, 175 άλογα τροχό, έπος ΧΤ και τρέμε 916...

Υ.Γ. Και το αδιάβροχο πληρωμένο τσέπη, έτσι; Μη φανταστείς... :rotflmao:
    Σίγουρα ελπίζουμε να είναι περισσότεροι (με κάλυψες, ευχαριστώ).

Λες να είναι τόσο νόστιμο το κουτόχορτο τελικά;

Μα ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ φαντάζομαι...

πολύ ωραία συζήτηση εξελίσσεται

έχω διαβάσει άρθρα του Άρη και κρίνω ότι και από τον τρόπο γραφής του είναι σωστός και ειλικρινής.

θα πω και εγώ αυτό που βλέπω και εισπράττω σαν οδηγός και σαν αναγνώστης:

μου άρεσε το τέστ του ebike των 1000ss όπου: (φιλικές παρατηρήσεις χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον)

1ον βγάζουν το νο1 το τάδε μοντέλο BMW S 1000 RR αλλά δεν γράφουν ότι το κορυφαίο και ακριβό μοντέλο του τέστ έχει απαράδεκτες αναρτήσεις για τα λεφτά που το πουλάνε και πρέπει να δώσεις +άλλα 2500 χιλιάρικα από τα 18000 που έχεις ήδη σκάσει για να κάνεις αυτό που θες σωστά. Πως το βγάζεις πρώτο τότε?

2ον δεν γράφουν ότι όλα τα CBR1000RR καταπίνουν το λάδι όπως τα εξωλέμβια και είναι κατασκευαστικό σφάλμα του εργοστασίου για αυτή την υπερβολική κατανάλωση (και μην μου πείτε ότι το λέει ο κατασκευαστής γιατί και αυτό ακόμα είναι για )

*και εγώ kawasaki έχω και βαράει το σασμάν αλλά το γράφω

3ον ουσιαστικά έγραψαν αυτό που πίστευαν για το R1 που αποδείχθηκε ότι και στο εξωτερικό παίζεται και εκεί παιχνίδι κάτω από το τραπέζι...το οξύμωρο όμως:
    από την άλλη υπάρχουν οδηγοί και χρήστες που αποδεικνύουν το αντίθετο !!

δημοσιογράφος δεν είμαι ούτε θέλω να γίνω
    χρήστης είμαι μαλακών ουσιών

ας το παλέψουμε γιατί μέσα από τα γραφόμενα μπορούμε να γίνουμε όλοι μας πολύ καλύτεροι
    ο ελληνας δεν αλλαζει.....κωλο@ουστας μια ζωη ηταν
    γι αυτο γουσταρω να ποναω απαιδευτα κωλαρακια

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από slipper
    πολύ ωραία συζήτηση εξελίσσεται

....

Κι ας την αφήσουμε να εξελιχθεί (εφόσον το επιθυμούν όσοι γνωρίζουν το θέμα).
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Κι ας την αφήσουμε να εξελιχθεί (εφόσον το επιθυμούν όσοι γνωρίζουν το θέμα).
    αυτό κάνουμε όλοι
    και νομίζω ότι γράφω κάτι γι αυτό που μπήκαν να υποστηρίξουν κάποιοι για τη δουλειά τους.
    Όταν γράφεις σε φόρουμ θες διάλογο και όχι μονόλογο,
    νομίζω?

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    αυτό κάνουμε όλοι
    και νομίζω ότι γράφω κάτι γι αυτό που μπήκαν να υποστηρίξουν κάποιοι για τη δουλειά τους.
    Όταν γράφεις σε φόρουμ θες διάλογο και όχι μονόλογο,
    νομίζω?
    Σαφώς, απλά η αναφορά σου σε συγκεκριμένο τεστ δεν είναι και σχετική με το θέμα μας.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

applied... Το avatar του/της paTman_the
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Culturas

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Παρακάτω θα γράψω πράγματα που θα ενοχλήσουν ΠΟΛΛΟΥΣ. Αν είστε «εύθικτοι» ΜΗΝ συνεχίστε το διάβασμα.

Λοιπόν φίλτατοι, αφού θέλετε να τα «ακούσετε»… ακούστε τα!

Πόσοι πιστεύετε πως είναι οι ΨΑΓΜΕΝΟΙ αναγνώστες στην Ελλάδα;

ΠΟΣΟΙ;;;

ΟΥΤΕ 1.000 (ναι ναι ναι ΧΙΛΙΟΙ).

Πόσοι μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ του XCVB 1000 και του BVCX 1000;
    ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.

Πόσοι μπορούν να «τα πάνε τέζα»;
    ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.

Πόσοι μπορούν να διαβάσουν ΠΙΣΩ από τις γραμμές;
    ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ (είπαμε ούτε 1000).

Πόσοι ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ πως μπορούμε να κάνουμε ΟΛΑ τα παραπάνω;
    Περίπου 11.000.000 νοματαίοι οι οποίοι θεωρούμε πως είμαστε οι δίδυμοι αδελφοί του Vale, με τις νοητικές ικανότητες του Αϊνστάιν και τη συγγραφική δεινότητα του Ομήρου!

ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ «0 Χ00» ΒΡΕΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ (ΣΥΓΚΕΚΑΛΛΥΜΕΝΗ) ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ο φίλος μας ο «Θεοδόσης» λοιπόν, αντιλαμβάνεται πως όσο κι αν κάνει τα «στραβά μάτια» στις πονηρές γραμμές του Παπαπα, οι αναγνώστες ΔΕΝ ανταποκρίνονται…
    …ΚΑΙ στο τέλος του μήνα ο Παπαπα, ο Θεοδόσης και καμιά πενηνταριά άνθρωποι ακόμα, ΠΡΕΠΕΙ να πληρωθούν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Αυτό επαναλαμβάνεται για αρκετό καιρό, μέχρι που ο «Χρυσόστομος», κάνα δυο «Θεοδόσιδες» και λίγοι ακόμα, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να συνεχίσουν έτσι (απλήρωτοι, να πιέζονται από παντού και οι αναγνώστες να «κοιμούνται») και αποχωρούν.

Δεν χρειάζεται λοιπόν κάποιος να βάλλει κατά του Άρη που προσπαθεί να μας ανοίξει τα μάτια. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν άνθρωποι που ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να γράφουν τα αίσχη προκειμένου να σώσουν τα τομαράκια τους και κάποιοι από εμάς ακόμα… αγοράζουμε (είπαμε, οι περισσότεροι είμαστε μλκς).

Όσο για τα περιοδικά στην Αγγλία… με 50.000 πωλήσεις και στην Ελλάδα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

ΔΕΝ λέω πως ευθύνονται ΜΟΝΟ οι αναγνώστες για την κατάντια των περιοδικών.
    ΣΙΓΟΥΡΑ "το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι" και τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρουν οι εκδότες.
    Φέρουμε όμως σημαντικό μερίδιο ευθύνης και εάν ως αναγνώστες δεν το αντιληφθούμε, σοβαρά περιοδικά μοτοσυκλέτας ΔΕΝ θα «δούμε» στον αιώνα τον άπαντα!

Εν κατακλείδι, όπως έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν, έτσι έχουμε και τα περιοδικά που μας αξίζουν. Σίγουρα κάποιοι αξίζουμε κάτι καλύτερο, αλλά …
    Ελπίζω να μην παρεξηγηθείς και εσύ...

Βρίσκω την άποψή σου κοροϊδία...

Ο λόγος που σταμάτησα να αγοράζω περιοδικά ήταν ότι βαρέθηκα να προσπαθώ να καταλάβω τι λένε... Είχα φτάσει να θυμάμαι τι διαφορές από χρονιά σε χρονιά είχαν σε καμπερ και καστερ προσπαθώντας να καταλάβω τι είναι πως και τι εννοούν. Μετά καβάλησα και 10 μηχανάκια και κατάλαβα ότι απλά δε βγάζεις άκρη... Πολύ απλά τα περιοδικά με τις πραγματικές μοτοσυκλέτες και την αίσθήσή τους στο δρόμο δεν ειχαν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ισως μεταξύ τους να καταλαβαίνονταν. διάβαζα ακόμα και τα ίδια συγκριτικά σε διαφορετικά περιοδικά (μοτο-0300 συνήθως...) Ξέρω ότι είμαι ηλήθιος, αλλά μάλλον αν θέλαν πραγματικά να δώσουν διαφορές, έπρεπε να το κάνουν καλύτερα...

Δεν μπορώ εγώ αν ξέρω τι εννοεί ο άλλος αναβάτης. Αυτή είναι η δουλειά του αρθρογράφου, δοκιμάζει ένας και εξηγεί σε πολλούς...

Σίγουρα πολλοί νομίζουμε ότι είμαστε γρήγοροι και γνώστες... Αλλά έλεος, επειδή δεν ανεχόμαστε την κατάμουτρη κοροϊδία (από τα τελευτάια "κοινά" στην Ελλάδα που το κάνει...) δεν σημαίνει ότι δεν ήμασταν και αρκετά καλοί... Και σταματήστε να ισχυρίζεστε ότι 50000 τεύχη έναντι 10-15000 μπορούν να καταλήξουν σε υποδεκαπλασιασμό αντικειμενικότητας. Εδώ μιλάμε για 1/0 ... Στην τελική και έξω τα παίρνουν και δεν είπε κανείς ότι δεν κοροϊδεύουν. Απλα γράφουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ αλήθειες... Εδώ δε γράφαν τίποτα.

Οπως προαναφέρθηκε, δεν χρειαζόταν ούτε αντιεμπορικοί να γίνουν (είναι...) ούτε να στοχεύουν στους 1000 αναγνώστες... Το κάτι παραπάνω δεν χρειαζοταν (χρειάζεται...) ούτε περισσότερες μοτοσυκλέτες ούτε μεγαλύτερη εξειδίκευση. Το μόνο που ζητήσαν όλοι ήταν σεβασμός στον αναγνώστη και λίγη φαντασία. O Clarkson με την παρέα του είναι καλοί οδηγοί ή κάνουν "αγωνιστικά" συγκριτικά; και όμως έχουν γαμώ τις εκπομπές και παρουσιάσεις...

Τέλος να παρατηρήσω ότι οι 1000 αναγνώστες μπορεί να είναι λίγοι αλλά είναι αυτοί που δίνουν κύρος στο περιοδικό... Οταν ο αγωνιζόμενος/γνώστης/μηχανικός αγοράζει το ένα περιοδικό τότε θα τον μιμηθούν και άλλοι... Οπως επίσης ακόμα και αν το "καλό" κέρδος βγαίνει από τις διαφημίσεις μην τα ισοπεδώνουμε όλα... Αν δεν υπάρχουν οι 1000+10.000 δε θα θέλει κανείς να διαφημιστεί σε σένα, είτε σε χρυσοπληρώνει γιατί τα έχει, είτε όχι.

Το τι αγοράζει ο Ελληνας μοτοβλάχος είναι θέμα marketing κοροϊδίας ή ότι άλλο θέλετε. Αλλά σίγουρα δεν φταίει αυτός αν τον κοροϊδεύουν...
    Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Σαφώς, απλά η αναφορά σου σε συγκεκριμένο τεστ δεν είναι και σχετική με το θέμα μας.
    είναι σχετικότατη και έχει να κάνει με το πόσο ειλικρινής θες να είσαι με τους αναγνώστες σου που αναγράφεται πιο πάνω

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από paTman_the
    Ελπίζω να μην παρεξηγηθείς και εσύ...

Βρίσκω την άποψή σου κοροϊδία...

Φίλε μου, φυσικά και δεν παρεξηγούμαι.

Μου φαίνεται απολύτως λογικό να βρίσκεις την "άποψη" μου κοροϊδία.

Το κακό όμως είναι πως ο,τι αναφέρω ΔΕΝ είναι άποψη. Είναι γεγονότα.

applied... Το avatar του/της paTman_the
    τι σύμπτωση... το ίδιο πιστεύω και για τα δικά μου λεγόμενα...

Τεσπα. Ο κάθε ένας πιστεύει ότι νομίζει. (αν κ θα με ενδιέφερε να μου πεις μερικά παραδείγματα του τι εννοείς, καλύτερα σε προσωπικό επίπεδο μη @@ το thread)
    Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από paTman_the
    τι σύμπτωση... το ίδιο πιστεύω και για τα δικά μου λεγόμενα...

Τεσπα. Ο κάθε ένας πιστεύει ότι νομίζει. (αν κ θα με ενδιέφερε να μου πεις μερικά παραδείγματα του τι εννοείς, καλύτερα σε προσωπικό επίπεδο μη @@ το thread)
    Μα μόλις τα έγραψε ο Κώστας..."Οι υπόλοιποι κουτόχορτο, 175 άλογα τροχό, έπος ΧΤ και τρέμε 916..."

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Culturas
    Μα μόλις τα έγραψε ο Κώστας..."Οι υπόλοιποι κουτόχορτο, 175 άλογα τροχό, έπος ΧΤ και τρέμε 916..."
    Πργματικά είναι ολο το ζουμί της παραπληροφόρησης σε μια πρόταση.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Το θέμα είναι οτι θα ξενερώσουν και οι Χοντάκιδες και οι Γιαμαχάκιδες χωρίς μοτο και μηδένα τρΑκόσΑ ! :rotflmao:
    Τουτέστιν πάει να πει οτι η σημερινή νεολαία μας έχει γραμμένους στα παλιά της τα καρμπιρατέρ!

Νέο μέλος
    Δύο σύντομες απαντήσεις και επιστρέφουμε στο θέμα μας αμέσως μετά:

1ον βγάζουν το νο1 το τάδε μοντέλο BMW S 1000 RR αλλά δεν γράφουν ότι το κορυφαίο και ακριβό μοντέλο του τέστ έχει απαράδεκτες αναρτήσεις για τα λεφτά που το πουλάνε και πρέπει να δώσεις +άλλα 2500 χιλιάρικα από τα 18000 που έχεις ήδη σκάσει για να κάνεις αυτό που θες σωστά. Πως το βγάζεις πρώτο τότε?
    Αντιγράφω από το κείμενο του συγκριτικού (τεύχος 25, Μάιος 2010):

-Το μόνο που δεν στεκόταν στο ύψος της μοτοσυκλέτας ήταν οι αναρτήσεις του. Τις είχαμε τέρμα σφιγμένες και θέλανε άλλο 30% για να δουλέψουν σωστά...

-Εγώ δύο αρνητικά βρίσκω στο BMW, πέρα από τις αναρτήσεις που θεωρώ απαράδεκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αυτά τα λεφτά...

-Παραβουλιάζει στα φρένα και στην είσοδο της στροφής, νομίζεις ότι παραπιέζεις το μπροστινό του αλλά ξέρεις ότι έχεις το ABS και το traction και ανοίγεις και νωρίτερα γκάζι, το αποφορτίζεις...

-Μαλακό αλλά δουλεύει στα ψιλά όπως κανένα άλλο. Σύμφωνα με τον Μπούστα “δουλεύει τα απαλά σαμαράκια, είναι το μόνο που καταπίνει αυτά και δεν αισθάνεσαι τίποτε από κάτω. Παρόλα αυτά παραμένει λίγο μαλακό και το δείχνει το βάρος του ότι είναι μαλακό”...

-BMW δαγκωτό, αξίζει τα λεφτά του χίλιες φορές, είναι και ευρωπαϊκό που έχει ένα κύρος για όποιον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο... Το σημαντικό είναι ότι κοστίζει κάποια λεφτά, πολύ λιγότερα από το Ducati, και φοράει πράγματα που δεν πληρώνονται. Δεν μπορείς να βάλεις traction και ABS σε κανένα μηχανάκι, όσα λεφτά και να δώσεις. Πέρα από τις αναρτήσεις, που παίρνουν ένα κλικ αναβάθμισης, δεν έχει κάτι που χρήζει άμεσης βελτίωσης...

2ον δεν γράφουν ότι όλα τα CBR1000RR καταπίνουν το λάδι όπως τα εξωλέμβια και είναι κατασκευαστικό σφάλμα του εργοστασίου για αυτή την υπερβολική κατανάλωση (και μην μου πείτε ότι το λέει ο κατασκευαστής γιατί και αυτό ακόμα είναι για )
    Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να διαπιστώσουμε στη διάρκεια ενός test. Έχεις ακούσει φαντάζομαι ότι η κατανάλωση λαδιού δεν είναι ίδια σε όλα τα CBR, ούτε στο ίδιο επίπεδο με συνθετικά, ημισυνθετικά και ορυκτέλαια. Για κάτι τέτοια όμως, η στήλη αλληλογραφίας του ebike είναι ανοιχτή σε όλους και δεν θα κολλήσει στο να δημοσιεύσει επιστολές παραπόνων που αποκαλύπτουν πράγματα που φαίνονται σε εκτεταμένη χρήση.

Συνεχίστε ελεύθερα.

Νέο μέλος
    3ον ουσιαστικά έγραψαν αυτό που πίστευαν για το R1 που αποδείχθηκε ότι και στο εξωτερικό παίζεται και εκεί παιχνίδι κάτω από το τραπέζι...το οξύμωρο όμως:
    από την άλλη υπάρχουν οδηγοί και χρήστες που αποδεικνύουν το αντίθετο !!
    Εξαιρέσεις στον κανόνα πάντα θα υπάρχουν - φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στον Κώστα Κοντομάρο εδώ. Μην υποτιμάς την οδηγική ικανότητα, ο αναβάτης είναι αυτός που δίνει το 90% του αποτελέσματος. Για το επίπεδο του Κοντομάρου, η διαφορά που θα του έκανε αν του έδινες ένα καλοστημένο BMW π.χ. δεν θα φαινόταν τόσο στο χρονόμετρο, αλλά στο ότι θα γυρνούσε πιο εύκολα και με λιγότερη προσπάθεια στο χρόνο του. Στην πορεία βέβαια θα γυρνούσε και πιο γρήγορα, αλλά αυτό είναι μια άλλη, τεράστια κουβέντα που δεν θα την κάνουμε εδώ.

Ψάξε τώρα βρες που τερματίζει το R1 στο παγκόσμιο superstock, εκεί όπου παίζουν όλοι στο ίδιο επίπεδο. Και πάλι όμως, ο χρόνος σε μια πίστα λέει τη μισή αλήθεια - η άλλη μισή κρύβεται πίσω του. Η συνολική αίσθηση είναι αυτή που χτίζει εμπιστοσύνη για να γυρίσεις πιο γρήγορα - και εκεί, το R1 στη stock μορφή, υστερεί αισθητά. Το ότι θα υπάρξει άνθρωπος που θα το γυρίσει γρήγορα είναι το μόνο σίγουρο, κανείς δεν αμφιβάλλει γι' αυτό. Το ίδιο σίγουρο είναι και το ότι 9 στους 10 που θα οδηγήσουν το μηχανάκι αυτού του τύπου δεν θα μπορέσουν να γυρίσουν αξιοπρεπώς - πράγμα που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο συγκεκριμένος αναβάτης μεταφράζει διαφορετικά τα μηνύματα που του περνά η μοτοσυκλέτα. Μπορεί πάλι να τον αφήνουν εντελώς αδιάφορο, ποτέ δεν ξέρεις.

Δεν σου έχει τύχει να κατέβεις από μηχανάκι φίλου και να απορείς πως μπορεί και το πηγαίνει αυτό το πράγμα τόσο γρήγορα; Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με το R1. Μιλάει μια γλώσσα που ελάχιστοι μπορούν να καταλάβουν.

Γεια σας,

ονομάζομαι Σπύρος Τσαντήλας και μόλις γράφτηκα στο moto.gr επειδή ζήλεψα από τους δύο φίλους μου που συμμετέχουν σε αυτήν την κουβέντα.
    Θα ήθελα απλώς να προσθέσω μερικά πράγματα που εκτιμώ πως θα "ισιώσουν" λίγο την όλη υπόθεση.
    Όσοι με γνωρίζετε θα ξέρετε πως αρέσκομαι στα σεντόνια, γι' αυτό από δω και πέρα διαβάζετε με δική σας ευθύνη.

Μετά από έξι γεμάτα χρόνια στο ΜΟΤΟ, άλλον ένα+κάτι στους 2Τ και, όταν αυτοί έκλεισαν, ένα εξάμηνο στο 0300, οφείλω να ομολογήσω πως ουδέποτε κάποιος σε όλα αυτά τα περιοδικά μου είπε ΤΙ να γράψω. Ελάχιστες φορές δέχτηκα διορθώσεις σε κείμενά μου, κι αυτές ήταν για "ομαλοποίηση" σκληρών εκφράσεων -ώσπου "έμαθα".

Μάλιστα, για κάποια χρόνια στην αρχή, έχοντας απέναντί μου συντάκτες και εκδότες στο μυαλό μου "θεοποιημένους" από τη θητεία μου ως αναγνώστης, τους δικαιολογούσα το ο,τιδήποτε.
    Αυτήν την κουβέντα την έχουμε κάνει με τον Άρη (τον Χρυσόστομο ντε) επανειλημμένα με καφέδες και με μπύρες και με κρασιά μπροστά από τζάκια, διαγνώνοντας πως δεν ήταν ακριβώς ίδιες οι συνθήκες στα δύο μεγάλα περιοδικά.
    Οι διαφορές πολλές, ειδικά μετά το 2002 όπου τα βαρύτερα ονόματα του χώρου μετακινήθηκαν από τον ένα στον άλλο, χτίζοντας μια συντακτική ομάδα με αυτοπεποίθηση, όνομα και άποψη.
    Το κοινό σημείο σε αμφότερες τις περιπτώσεις ήταν το αφεντικό-κουμανταδόρος-σκύλος με ακονισμένα λυσσασμένα δόντια, το δάγκωμα του οποίου αναμενόμενα έτρεμε κάθε νέος συντάκτης.
    Όλα τα σχετικά μαγαζιά είχαν ένα σύστημα παιδείας, υποσυνείδητα μάθαιναν και μαθαίνουν στους συντάκτες τους από νωρίς πως την ώρα που γράφουν καλό θα ήταν να έχουν στο μυαλό τους το στέλεχος της εκάστοτε αντιπροσωπείας και τις αντιδράσεις του σε κάθε πρόταση που πληκτρολογείται.

ΛΑΘΟΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ.
    Τα περιοδικά γράφονται για τους αναγνώστες τους.

Η αρχική αφορμή για να μπω και να γράψω εδώ είναι πως ο φίλος μου ο Χρυσόστομος είναι περισσότερο αυστηρός με τον εαυτό του απ' όσο θα έπρεπε -και σου το έχω πει και κατ' ιδίαν πολλές φορές Άρη.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, το 0300 έκανε ένα ολέθριο σφάλμα την χρυσή του περίοδο 2002-2004, τότε που έφτιαξε την πιο αξιοζήλευτη συντακτική ομάδα ever. Ευτυχώς ή δυστυχώς ο σεβασμός, η φήμη δε χτίζονται σε μια μέρα, θέλουν χρόνο. Εκεί ακριβώς ο εκδότης είχε τη χρυσή ευκαιρία να τους αμολήσει ελεύθερους στη δημιοιυργικότητά τους και να περάσουν το περιοδικό σε άλλο επίπεδο. Θυμάμαι φορές μου καθόμουν με τον Κώστα τον Γκαζή στα γραφεία του ΜΟΤΟ και ζηλεύαμε κομμάτια που έκαναν στο 0300.
    Ο ΘΧ δεν το έκανε το βήμα όμως, δεν ξέρω γιατί.
    Την εποχή που έφυγαν από το ΜΟΤΟ Χριστοδούλου, Συνιώρης, Σκαρής και Μέντης, επέλεξαν να τους αντικαταστήσουν με τον Γκαζή και την αφεντομουτσουνάρα μου. Κακή επιλογή -και το λέγαμε μεταξύ μας και τότε, δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι. Εκτός του ότι ήμασταν οι μισοί σε αριθμό, πρωτίστως η εμπειρία και οι οδηγικές μας ικανότητες φυσικά δε μπορούσαν να συγκριθούν με τους αποχωρήσαντες.
    Το κακό ξέρετε ποιο είναι; Το ΜΟΤΟ ουδέποτε εισέπραξε αυτήν την "ποιοτική μείωση". Συνέχισε να είναι το Νο.1 περιοδικό, τόσο αναγνωστικά (όσο μπορεί κανείς να εμπιστεύεται τις επίσημες κυκλοφορίες, καθώς κι εκεί παίζουν παιχνίδια), όσο και εμπορικά, εισπρακτικά.
    Φάτε τη παλιοσυντάκτες που τολμήσατε να επαναστατήσετε.
    Με το μικρό μου μυαλό υποθέτω πως αυτό έστρεψε το 0300 σε λάθος κατεύθυνση. Δεν υπήρχε υπομονή ή δεν υπήρχε πίστη, δεν ξέρω, πάντως στη Highsiding η επιλογή ήταν να γίνουν βεζύρης στη θέση του βεζύρη και αυτό το γεγονός ξενέρωσε πολλούς από τους σπουδαίους συντάκτες που δούλευαν εκεί.

Εδώ υπάρχει ευθύνη και από την πλευρά του αναγνώστη.
    Ο κόσμος γενικά αρέσκεται στη μασημένη τροφή και αν είναι στοιχειωδώς εύγευστη τότε αφήνει την κριτική σκέψη στο συρτάρι.
    Από τη στιγμή που επιβραβευόταν η πορεία του ενός περιοδικού παρά τις εμφανείς περικοπές σε κύρος και ποιότητα, το βρίσκω έως και λογικό σε κάποιο βαθμό να συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον ανταγωνισμό.
    Δε θα ξεχάσω ποτέ την ατάκα του εκδότη σε ετήσια συνέλευση της τότε εργοδότριάς μου:
    "Είμαστε μια εμπορική εταιρεία και στόχος μας είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους."
    Έτσι είναι, είχε απόλυτο δίκιο, στη σημερινή ελεύθερη αγορά δε γίνεται να έχεις ένα μαγαζάκι και να ζεις με αυτό για 5 δεκαετίες. Τη σήμερον ημέρα οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να ζουν με τον κανόνα "Μεγαλώνεις ή πεθαίνεις", φιλελεύθερη οικονομία της αγοράς λέγεται και σε αυτή ζούμε όλοι, μας αρέσει ή όχι.
    Αλλά αυτό που μετράει δεν είναι το πόσο, μα το πώς. Πώς το κάνεις, αυτό μάλλον το ξεχάσαμε όλοι, αναγνώστες, συντάκτες, εμπορικοί και εκδότες.
    Να λοιπόν τα αποτελέσματα.

Το πώς είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα, δε θα επιχειρήσω καν να το εξαντλήσω εδώ. Απλά παραδείγματα και ο νοών νοείτω:
    - Όταν παίρνεις σε μεγάλα συγκριτικά αταίριαστα μοντέλα 15ετίας για να κάνεις χάρη στην αντιπροσωπεία που θέλει να ξεστοκάρει τα απούλητά της
    - όταν έχεις συντάκτη που εργάζεται και σε συγκεκριμένη αντιπροσωπεία και δεν τρέχει κάστανο (αρκετά τα παραδείγματα) να δοκιμάζει "ανταγωνιστικά" μοντέλα,
    - όταν σου λέει αντιπροσωπεία ότι "θα στο δώσω πριν από τον αντίπαλο, αλλά θα το βγάλεις πρώτο στο συγκριτικό" κι εσύ δεν του λες "ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω", μα αρχίζεις τα θα προσπαθήσω και θα δούμε και θα κάνω ότι μπορώ προκειμένου να μη χάσεις τη μάχη του περιπτέρου και ποιος θα το έχει πρώτος στο εξώφυλλο
    - χτυπάει το τηλέφωνο και ακούς τον υπεύθυνο της αντιπροσωπείας να κράζει γιατί δεν έβγαλες καλό το μηχανάκι του κι εσύ απαντάς "εγώ; Πάρε τον απαπαπα να σου εξηγήσει, αυτός το έγραψε", δηλαδή αντί να στηρίξεις τις επιλογές των ανθρώπων σου τους κρεμάς
    - όταν αντικαθιστάς τον πρωταθλητή με τον Τσαντήλα επειδή έτσι θα γλιτώσεις λεφτά και άποψη και γκρίνια (για λίγο)
    - όταν νομίζεις πως η ομπρέλλα της περιοδικάρας σου είναι τόσο μεγάλη που θα επιτρέψει στον Τσαντήλα να είναι πετυχημένος αντικαταστάτης του πρωταθλητή
    - όταν αναγκάζεις τους συντάκτες σου να βγαίνουν να μετρούν επιδόσεις σε δημόσιους δρόμους, συχνά χωρίς να γνωρίζουν πως λειτουργεί ακριβώς το όργανο μέτρησης
    - όταν ο κόσμος σε επιβεβαιώνει σε αυτές σου τις επιλογές...

...ε τι άλλο περιμένατε δηλαδή;

Όλοι κάποτε πέφτουν θύματα του τουπέ τους, γίνεται τόσο μεγάλο και βαρύ που πέφτει και τους πλακώνει. Έτσι είναι η ζωή ρε παιδιά.

Για το ebike.gr δε θα περιαυτολογήσω. Είναι αυτό που είναι και ο καθένας το βλέπει όπως θέλει.
    Το μόνο του αντικειμενικό πλεονέκτημα είναι πως δεν έχει τα κόστη παραγωγής που δεσμεύουν ένα έντυπο. Αυτό μας επιτρέπει να βγαίνουμε κοντά 3 χρόνια έχοντας έσοδα που δε στηρίζουν καλά-καλά έναν άνθρωπο, πόσο μάλλον έξι-επτά. Το αν το κάνουμε καλά ή όχι δε δικαιούμαι να το πω ούτε εγώ, ούτε ο CD, ούτε ο χρυσόστομος, είμαστε προκατειλημμένοι και έκθετοι όταν ευλογάμε τα γένια μας.
    Αυτό που ανακαλύπτουμε είναι πως βρισκόμαστε σε μια καμμένη αγορά και αυτό όχι μόνο λόγω κρίσης.
    Έχουμε απέναντί μας αντιπροσωπείες που έμαθαν να έχουν εξαγορασμένα ΜΜΕ στη διάθεσή τους και δε δέχονται αντίλογο, πάμε για επαγγελματικό ραντεβού και μας μοστράρουν τυπωμένα παλιότερα τεύχη ebike.gr με δεκάδες post-it στα επίμαχα σημεία και ξύλο επ' αυτών ακόμη και από εταιρείες που δεν έχουν θιχτεί -ομερτά λέγεται αυτό και δείχνει πως λειτουργεί η αγορά σήμερα.
    Έχουμε αναγνώστες που δεν πιστεύουν πια τίποτα.
    Έχουμε αναγνώστες που δε δέχονται πως μπορεί κάποιοι να ξέρουν περισσότερα από αυτούς, αν βγάζουν το μηχανάκι μου "κάπως" τα παίρνουν από τον αντίπαλο.
    Έχουμε μια βρύση διαφημιστικής δαπάνης που κλείνει έτσι κι αλλιώς.
    Έχουμε ένα κατεστραμμένο τοπίο διαφημιστικής αγοράς από τα υπάρχοντα περιοδικά που ξεπούλησαν τις τιμές τους προκειμένου να πάρουν αυτοί το μηχανάκι πρώτο ή να κλείσουν τον απέναντι.
    Έχουμε μια κόλαση επί της γης, για να το θέσω εμπορικά και υπάρχουν συγκεκριμένα τεστ, editorial και συνολικά τεύχη που όσο πολύ τα ευχαριστηθήκαμε, άλλο τόσο τα πληρώνουμε ακόμη με αίμα.
    Μάλλον αυτό το τελευταίο είναι που κάνει αυτή τη δουλειά τόσο μα τόσο γλυκειά...

Ευχαριστώ για τον χώρο και τον χρόνο σας, ελπίζω να μην κούρασα.

Σελίδα 15 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 51011121314151617 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Td 14/3/2007 0300
    από sniper στο forum Track Days
    Απαντήσεις: 77
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2007, 00:04
  2. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2006, 22:40
  3. 19/04/2006 - 0300 - Mέγαρα
    από sniper στο forum Track Days
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 25/05/2006, 20:04