Δημοσιεύθηκε αρχικά από
limas
Καλησπέρα παιδία. Αυτές τις μέρες βρήκα λίγο χρόνο και έχω ασχοληθεί με το προτζεκτ.
Εν τάχει, έχει ασταρωθεί όλο το αυτοκίνητο, έχει τριφτεί με γυαλόχαρτα νερού, 600-800 διαδοχικά. Εχει πλυθεί και έχει καθαριστεί. Μένει να περάσω ένα antisil και ένα καθαριστικό.
Όμως, είπα να δοκιμάσω το βάψιμο, και το αν θα μπορέσω τελικά να το βάψω μόνος μου. Έτσι, πήρα το πορτ μπαγκαζ, και το γύρισα από την μέσα πλευρά. Το φύσηξα, το καθάρισα και του πέρασα ένα καλό χέρι antisil. Εχω προμηθευτεί 200ml alpine weisse, το λεύκο της bmw, έτοιμο αραιομένο με το διαλυτικό του. Επίσης πήρα και βερνίκι, με τον σκληρηντή του και το διαλυτικό του. Τα υλικά είναι της Standox και θα βάψω με διπλής για να έχω πιο ποιοτικό και πιο ανθεκτικό στο χρόνο, αποτέλεσμα. Ξέρω είναι πιο δύσκολο, αλλά θέλω να το δοκιμάσω.
Ξεκινάω λοιπόν. Στόχος είναι πάντα να μην έχω τρεξίματα. Οπότε, ρίχνω 1-2 χέρια άχνες, με διάλειμμα 10-15 λεπτά στο ενδιάμεσο. Μετά 2 χέρια "πατητο", δηλαδή ένα πιο επίμονο βάψιμο. Ενδιάμεσος χρόνο αναμονής, περίπου ο ίδιος με πρίν. Στη συνέχεια, και μετά από 20-25 λεπτά από το τελευταίο χέρι χρώματος, και αφού ετοίμασα το μιγμα βερνίκιου, έριξα πάλι 1-2 χέρια άχνες. Με πολύ γρήγορες κινήσεις, και με λίγη ποσότητα μίγματος. Στη συνέχεια, 2 χέρια με ρύθμιση τηε βελόνας για λίγο περισσότερο μίγμα. Τρεξίματα ευτυχώς δεν είχα. Από πάνω φαίνεται ωραίο, αλλά αν το κοιτάξω υπό γωνία, και από πολύ κοντινή απόσταση, νομίζω κάνει λίγο το φαινόμενο "πορτοκάλι". Οχι παντού. Δεν είχε στεγνώσει για να το δώ καλύτερα. Αυτό το παρατήρησα, από το πρώτο χέρι βερνικιού, αλλά νομίζω χέρι με το χέρι, το φαινόμενο μειωνόταν.
Μπορείτε να με βοηθήσετε προτείνοντάς μου κάποιες συμβουλές για να μήν έχω αυτό το πρόβλημα με το "πορτοκάλι"; Τι μπορεί να φταίει; Η υψηλή πίεση;
Επίσης, τι έχετε να μου προτείνετε κάτι για τους χρόνους αναμονής ανάμεσα στα διαδοχικά χέρια χρώματος και βερνικιου;
Θα ανεβάσω φωτό άμεσα.
Όποια βοήθεια, ευπρόσδεκτη.