Ωραιο εργαλειακι, βολικό.
Αυτή η ατελεια στις σιαγονες δεν σου δημιουργεί πρόβλημα στο κόψιμο ψιλών συρματων;
Για τόσο ακριβά εργαλεια πάντως δεν δικαιολογειται τέτοια κακοτεχνια.
Από που τον αγόρασες;
Ωραιο εργαλειακι, βολικό.
Αυτή η ατελεια στις σιαγονες δεν σου δημιουργεί πρόβλημα στο κόψιμο ψιλών συρματων;
Για τόσο ακριβά εργαλεια πάντως δεν δικαιολογειται τέτοια κακοτεχνια.
Από που τον αγόρασες;
About that....
Λοιπον η αληθεια ειναι οτι το πηρα με τη λογικη οτι στην αναγκη να μπορω να κοψω και ενα καλωδιο ethernet.
Αλλα τελικα δεν ειναι σχεδιασμενο για να κοβει καλωδια, οι δυο ακρες δεν ακουμπουν μεταξυ τους για λιγο. Ακομα και στα review videos το λενε ξεκαθαρα.
Το πηρα απο Amazon περιπου 40 ευρω.
Σαν εργαλειο ειναι μια χαρα, απλα επρεπε να το ειχα ψαξει λιγο περισσοτερο.
![]()
Αν πιέσεις λίγο τις λαβές δεν κλείνει η κόψη?
Αυτη είναι η φθηνή σειρά και είναι γνωστό οτι η leahterman δεν έχει την ίδια ποιότητα στα επιμέρους εξαρτήματα αλλά και στο εργαλείο γενικότερα, σε όλες τις σειρές της. Η victorinox έχει την ίδια ποιότητα απ' το clasic μέχρι το swiss tool.
Sent from me using a computer.
Αν το πιεσω πολυ κλεινουν λιγο περισσοτερο αλλα οχι αρκετα για να κοψουν UTP που ειναι ευκαμπτο. Λογικα αν του λιμαρω το μερος της πενσας που ακουμπαει θα ειναι καλυτερα. Ειναι λιγο DIY κατασταση.
Καπου διαβασα, αν δεν εισαι και λιγο μαστροχαλαστης τοτε τι χρειαζεσαι πολυεργαλειο.
Μη το κάνεις, θα χαλάσεις τα δόντια. Δεν ξέρω αν τα δόντια έχουν έχτρα επιφανειακή σκλήρυνση σε αυτά τα εργαλεία (σε κανονικά εργαλεία έχουν), αλλά και να μην έχουν δε θα τα ξαναφτιάξεις σωστά για να συγκρατούν διάφορα. Αν δε σε καλύπτει βάλε τον αγγελία όσο είναι καινούριος ακόμα και πάρε wave ή αν θέλεις φθηνότερο, τον rebar.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 15/03/2018 στις 21:26.
Είναι φανερό ότι υπάρχει διαφορά και στο φινίρισμα των επιφανειών για να μειώσουν την τιμή.
Καλό είναι να του βάλεις δύο σταγονες λαδι στις σιαγονες και να τον ανοιγοκλεισεις αρκετές φορές για να λειανθουν οι επαφές του πειρου. Να σκουπιζεις το μαύρο λαδι που βγαίνει και να βάζεις φρέσκο. Επίσης μια σταγόνα λεπτό λαδι σε κάθε εξαρτημα, ανοιγοκλεισιμο και σκουπισμα.
Τελευταία τροποποίηση από JNP; 16/03/2018 στις 09:01.
Του έκανα και το λαδωματακι του με λάδι από τη ξυριστικη μηχανή μου. Έβγαλε πολύ μαυρίλα αλλά τώρα επιστρέφει η πενσα πολύ καλύτερα.
Σαν καινουριο εγινε, καμια αντισταση στο ανοιξε - κλεισε και επιστρεφει μονο του.
Ακομα βγαζει μαυριλα....
Πιθανότατα, με τη χρήση να αποκτήσει πάλι τις ίδιες ανοχές. Ελπίζω να μη το κάνει.
Κακά τα ψέματα η χρήση των πολυεργαλειων είναι περιορισμένη, με λογική χρήση αντέχουν αρκετά.
Τώρα η αλήθεια είναι ότι η χρήση που θα του κάνω δεν είναι πολύ σκληρή οπότε δε νομίζω να ξανά αποκτήσει τις ανοχές. Έτσι και αλλιώς ήδη γλυκοκοιταζω το spirit X που δεν έχει και μυτερό μαχαίρι που δημιουργεί και πρόβλημα, αφού θα το έχω μόνιμα στη τσάντα μου.
Τι προτείνετε μεταξύ του wave+ και του spirit 3.0239?
Έχω την εντύπωση ότι από ποιότητα κατασκευής το victorinox είναι λίγο μπροστά.
Το victorinox φαίνεται πολύ προσεγμένο. Μου άρεσε στην ανοιχτή θέση με την πένσα που οι λαβές είναι κυρτες προς τα έξω για καλυτερο κράτημα. Στην ποιότητα πάντως αυτών των δύο δεν υπάρχει πρόβλημα, πήγαινε πιάσε τους και οποιο σου κλείσει το ματι το παίρνεις.