ine epioikos aparadekto na katigorise giati satirizis oti dipote ke fisika ise aparadektos otan satirizis kapion pou den exi antilogo i 8riskia ine skotidismos na min ta ksana leme
ine epioikos aparadekto na katigorise giati satirizis oti dipote ke fisika ise aparadektos otan satirizis kapion pou den exi antilogo i 8riskia ine skotidismos na min ta ksana leme
afrotwin
egkegramenos apo 9/12/2003
Η πίστη και η θρησκεία δεν έχουν καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο ακριβώς γιατί αποτελλούν ένα σύνολο πεποιθήσεων - ιδεών που δεν εξετάζονται (ή δεν δεχόμαστε να εξεταστούν) ως προς την εγκυρότητα τους με οποιοδήποτε εποπτικό - γνωσιλογικό μέσο... τότε θα μιλάγαμε για έρευνα, όχι για πίστη. Το ότι ένας χριστιανός πιστεύει π.χ. στην 2α παρουσία και στην ανάληψη στους ουρανούς πλησίον του δημιουργού, είναι η πίστη ενός γεγονότος χωρίς επαλήθευση το οποίο αποτελλεί μάλιστα τον ακρωγονιαίο λίθο της θεωρίας του χριστιανισμού. Ως εκ τούτου δύσκολα μπορούν να παραλληριστούν οι θρησκείες με οποιανδήποτε άλλη έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας που έχει οικοδομηθεί - διαμορφωθεί με την μέθοδο της παρατήρησης, της έρευνας, της πειραματικής επαλήθευσης και τις αξιολόγησης όλων των διαθέσιμων δεδομένων.
Από εκεί και έπειτα ο καθένας είναι -ή τουλάχιστον δικαιούται να είναι- ελεύθερος να διαμορφώσει / προσαρμόσει αν θέλει την πίστη (ή τη μη πίστη του) του κατά πως θέλει και τον εξυπηρετεί. Ελαφρά περεκλίνουσα, πολύ παρεκλίνουσα ή και εντελώς διαφοροποιημένη από τον χριστιανσιμό στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν έχουν κανένα απολύτως διακαίωμα οι υπόλοιποι να του προσάπτουν χαρακτηρισμούς και να τον κατατάσουν σε κατηγορίες. Αν αυτό πράξουν, αυτόματα του δίνουν το δικαίωμα να κάνει το ίδιο έναντι αυτών. Δυστυχώς παρ΄ότι η ανεξιθρησκεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο διακαίωμα στη χώρα μας, εξακολουθεί ακόμα και σήμερα -αν και οφείλω να παραδεχτώ σε μικρότερο βαθμό απ΄ότι παλιότερα- να στιγματίζονται κοινωνικά και να αντιμετωπίζονται ρατσιστικά και εχθρικά όσοι πιστεύουν σε κάτι άλλο πλην της επίσημης θρησκείας της χώρας. Τα παραδείγματα είναι αρκετά και πολλά εξ αυτών αρκετά φρέσκα στη μνήμη μας. Έκανες λόγο για πολέμιους του χριστιανισμού σε προηγούμενο μήνυμα σου, παρ΄ότι επίσημα το ιερατείο στην Ελλάδα έχει κυρήξει τον πόλεμο εδώ και πολλά χρόνια σε όσους δεν ακολουθούν την πεπατημένη.
Και ο ιδιος πως θα χαρακτηριζε τον εαυτο του σε μια τετοια περιπτωση;
Την φραση "πολεμιοι του χριστιανισμου" αν θελεις καντην αντι-χριστιανοι, το ειπα με την εννοια οτι οπως υπαρχουν οι αντιΚΤΜαδες, αντιHΟNDAκιδες κλπ οι οποιοι εχουν προβλημα - απεχθανοντε μια συγκεκριμενη μαρκα ενω με ολες τις υπολοιπες δεν εχουν θεμα, ετσι και οι αντιχριστιανοι εχουν προβλημα - απεχθανοντε μονο τον χριστιανισμο, τον μισουν αν θελεις.
Μπορει απλα να απεχθανεσαι ολες τις θρησκειες,ειτε λογω ιδεολογιας ειτε λογω κομπλεξ δεν εχει σημασια,και απλα να κανεις σατυρα (καλογουστη κακογουστη χυδαια ουτε αυτα εχουν σημασια αυτα ειναι αισθητικα κριτηρια)
στον χριστιανισμο επειδη απλα απευθυνεσαι σε μια χριστιανορθοδοξη ελληνικη κοινωνια.
Κοινως τι μας νοιαζει εμας το κορανι ρε μαγκες εμεις σε χριστιανους ορθοδοξους απευθυνομαστε και ο παισιος ειναι απλα μια πολυ καλη αφορμη για τρολιες.
Αυτος με ιντριγκαρει οχι ο χριστοδουλος η ο αμβροσιος πχ τι να κανουμε.
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Μπουρδα με το συμπαθειο.
Παρτε λιγο baptazia.
https://www.youtube.com/watch?v=ohmhZVjaqQo
-..Not Yet!
Που εχεις δει τετοιους ανθρωπους που να μην εχουν αλλη θρησκεια αλλα να απεχθανονται μονο μια απο ολες;
Οι Αγνωστικιστες, οι αθεοι και ολες οι αλλες κατηγοριοποιησεις εχουν μονο ενα κοινο χαρακτηριστικο...
Απεχθανονται το ψεμα, τον παραλογισμο και κυριος την καταπιεση που προσφερουν απλοχερα ολες οι θρησκειες.
Η πιστη δεν ειναι το προβλημα, η οργανωμενη καταπιεση με βαση την κοινη και επιβεβλημενη κατηχηση ειναι το κινητρο της αντεπιθεσης.
Και για να σας φερω στην απο εδω οπτικη, σκευτητε ενα κοσμο οπου οι προσωπικες δοξασιες και τα πιστευω του καθενος τυγχαναν της ιδιας προστασιας... Θα ειχαμε κοσμο να μιλαει για νεραιδες, βαμπιρ και εξωγιηνους επισκεπτες χωρις να δικαιουσε να αμφισβητησεις.
Οπως λεει και ο Ricky Gervais
If they say “Just God. I only believe in the one God,” I’ll point out that they are nearly as atheistic as me. I don’t believe in 2,870 gods, and they don’t believe in 2,869.
Κατανοητο και απολυτα λογικο μου ακουγεται αλλα συνεχιζω να πιστευω αυτο που ανεφερα παραπανω.
Γιατι οταν μιλουν για τον χριστιανισμο βγαζουν μισος και οχι απλα σατυρα (αναφερομαι γενικοτερα στους "αθεους" της εποχης μας και οχι στο συγκεκριμενο συμβαν) πολλες φορες με χυδαιο τροπο και με εικονες και φωτογραφιες που μονο παγανηστες χρησιμοποιουν.
Ελπιζω να καταλαβες τι θελω να πω.![]()
Ρε συ, το έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα, δεν μισεί κανείς τον χριστιανισμό, το θέμα έχει να κάνει με τους "εκπροσώπους" του. Τι σημαίνει αντι-χριστιανός; Αυτά είναι παπαριές ολκής, δεν υπάρχει ούτε αντι-χριστιανός ούτε τίποτα, δεν μπορείς άλλωστε να είσαι αντίθετος με κάτι του οποίου βασική θεωρία αποτελλεί η αποδοχή των πάντων με όλα τα ελαττώματα τους. Ο χριστιανισμός αυτός καθέ αυτός δεν κάνει διαχωρισμό των ανθρώπων σε "αιρετικούς" και σε πιστούς, δεν είπε αυτά ο χριστός, αυτά είναι επινοήσεις εκείνων που σφετερίστηκαν την διαδασκαλία του και την χρησιμοποιήσαν για άλλους σκοπούς. Το μόνο στο οποίο δεν αντέχεται ο pure χριστιανισμός είναι η υπερβολική αγαπή του και του γούτσου - γούτσου, σαν κάτι θειάδες που μας ζούλαγαν και μας γέμιζαν σάλια με τα φιλιά τους όταν είμασταν πιτσιρίκια.
Τσέκαρε ένα παράδειγμα. Εδώ στην Κορινθία τυγχάνει να έχουμε μια από τις μεγαλύτερες βουδιστικές στούπες της Ευρώπης. Ήθελα καιρώ να πάω, έτσι απο περιέργεια και το έκανα το καλοκαίρι που μας πέρασε. Λοιπόν τα τυπάκια δεν ενοχλούν κανέναν, είναι σε ένα πλάτωμα στη μέση του πουθενά στο βουνό, σε ιδιόκτητη έκταση και σε καμία περίπτωση δεν προσυλιτίζουν, ούτε πουλάνε φούμαρα. Απλά υπάρχουν. Λοιπόν ξέρεις τι ζόρια έχουν τραβήξει για να κάνουν τη στούπα να λειτουργήσει; Επισήμως το ιερατείο τους πολεμούσε λυσσαλέα με τους κατοίκους των γύρω περιοχών στο πλευρό του, αποκορύφωμα δε ο εμπρησμός των εγκαταστάσεων τους... γιατί ρε πούστη μου; Ενδεικτικό επίσης το ότι ακριβώς έξω από την είσοδο κάποιοι μαλάκες έχουν πάει και έχουν φυτέψει ένα παρεκλήσι για το σπάσιμο. Τα ίδια και με ένα χώρο συγκέντρωσης μαρτύρων του ιεχωβά στην περιοχή... με το που το φτιαξανε (σε απόμερη περιοχή και αυτοί) πήγαν "οι δικοί μας" και σήκωσαν ολόκληρη εκκλήσια στην απέναντι πλευρά του δρόμου... τον Άγιο Κομπλέξιο τον εμμονικό υποθέτωΠοιοι πολέμιοι του χριστιανισμού λοιπόν, με δουλεύεις;
υ.γ. Εγώ πάντως τους 6 κύκλους αντίθετα από τη φορά των δεικτών του ρολογιού γύρω από το άγαλμα του βούδα τους έκανα, λένε ότι προαγματοποιεί ευχές ο βούδας αν το κάνεις. Σε περίπτωση που η ευχή μου πραγματοποιηθεί, ξηγημένα, αλλάζω θρηκευτικό πάροχο, έχει καλύτερο σήμα.![]()
Ναι μονο που υπαρχουν και οι αθεοι οι οποιοι απλα δηλωνουν αθεοι, χωρις να εχουν ιδεα τι λενε, χωρις να ειναι συνειδητοποιημενοι. Το μονο που ξερουν ειναι να ριχνουν χριστοπαναγιες και να τα χωνουν σε οσους εχουν αντιθετη απο αυτους αποψη με το μονο επιχειρημα "γιατι ρε θα ερθει ο χριστος/παναγια να με δειρει;" και αλλα τετοια παρομοια ατρανταχτα επιχειρηματα .![]()
Θα μπορουσαμε να παρουμε το οτιδηποτε και να το θεοποιησουμε, και τι εννοω:
Εγω μπορει να μην ασπαζομαι καμια θρησκεια αλλα εχω κατι στην ζωη μου γυρω απο το οποιο αυτη εξελισσεται (δεν υπαρχει ανθρωπος να μην εχει κατι). Αυτο μπορει να ειναι η οικογενεια μου, τα λεφτα, η μηχανη μου ή ο,τι αλλο. Επομενως υπο αυτη την εννοια κανεις δεν ειναι αθεος και ολοι εχουμε κατι σαν θεο.
Και παλι,... ψαχνεις να βρεις καποιον εξ'ισου η και περισσοτερο αποκρουστικο (πχ κατι χιπστεροαθεους που την χριστοπαναγια την ριχνουν για πλακα) για να δικαιολογησεις καποιους αλλους.
Ε με την ιδια λογικη αντιπαραθετω και γω τους χριστιανοταλιμπανους αγραμματους πατριωτες που την σημαια την εχουνε σεντονι και λυντσαρουν ηθοποιους μιας θεατρικης παραστασης παρεα με φασιστες,
και ξαφνικα οι χιπστεροαθεοι του φεισμπουκ με τα κοινοποημενα προς ολες τις κατευθυνσεις instagram τσιτατα, φανταζουν μπροστα τους διανοουμενοι.
Αυτο δηλαδη ειναι η εννοια του δημοσιου διαλογου το να ψαχνουμε να υπερασπιστουμε τις φαντασιωσεις μας παση θυσια και να επιχειρηματολογησουμε αοριστολογωντας η το να δουμε περα απο αυτες;
Δευτερο.Το να αγαπας το χρημα την μηχανη σου το παιδι σου η τον δονητη σου ειναι εντελως αλλο πραγμα απο το να τα εχεις σαν θεο.
-..Not Yet!
Δεν τα εγραψα αυτα για να δικαιολογησω κανεναν, απλα το ανεφερα ως μια πραγματικοτητα η οποια προσωπικα με ενοχλει. Αντιθετα ενας πραγματικα αθεος (με τον οποιο αν κατσω να μιλησω θα εχει και 5 λογικα επιχειρηματα να μου παραθεσει) δεν θα μου ηταν καθολου εμπαθης, αντιθετως μαλιστα θα ειχε να μου δωσει πολλα περισσοτερα απο εναν παπα π.χ.
Τα περι προβολης των αισθητικων μου κριτηριων επι του θεματος δεν πολυκαταλαβαινω γιατι να ειναι κακα..