Σελίδα 15 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 51011121314151617181920 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 211 έως 225 από 349

Θέμα: -10 χρόνια προσδόκιμο

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    http://www.vita.gr/news/article/3157...aei-pragmatika

Δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα, απλά οι σκύλοι και τα ζώα γενικότερα είναι πολύ πιο κοντά σε εμάς απ΄ότι τελικά πιστεύουμε...
    Έπρεπε να σε είχα σήμερα στο μαγαζί που έφερε η μεγάλη το κοπριτάκι της τη Λούση από το Αγρίνιο και το πουτρόσκυλο είδε την γυναίκα μου την Χρύσα που είχε να την δει πάνω από 2 μήνες.

Κατουρήθηκε 3 - 4 φορές, κόντεψε να ξεκολλήσει την ουρά της από το κούνημα και μετά έπεσε πάνω στη Χρύσα (αφέθηκε καλύτερα) για να την χαϊδολογήσει.

Είναι ακόμα έτσι κι ας έχουν περάσει 2 ώρες.

LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

τετρακυλινδρο μελος Το avatar του/της yiannis172
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ERRIKA Προβολή μηνύματος
    Το ότι πρέπει να μπορεί κανείς να κυκλοφορεί με ασφάλεια, είναι αυτονόητο. Οι δρόμοι δεν πρέπει να έχουν επικίνδυνες λακούβες, ξεσκέπαστα φρεάτια και αδέσποτα σκυλιά.
    Περισσοτερο επικινδυνα ειναι κατι αδεσποτα που κυκλοφορουν με το smart που τους πηρε ο μπαμπας τους ή με το αμαξι του γκομενου παρα τα σκυλια.

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από yiannis172 Προβολή μηνύματος
    Περισσοτερο επικινδυνα ειναι κατι αδεσποτα που κυκλοφορουν με το smart που τους πηρε ο μπαμπας τους ή με το αμαξι του γκομενου παρα τα σκυλια.
    Και αυτά σκυλιά είναι
    Και τι ΣΚΥΛΙΆ όμως μερικές φορές....

τετρακυλινδρο μελος Το avatar του/της yiannis172
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Υπερβολή είναι να προασπίζεσαι τα «δικαιώματα» ενός επιθετικού σκύλου και να αρνείσαι τον περιορισμό ή τον «τερματισμό» του επιτρέποντας του , όντας αδέσποτος , να επιτίθεται και να τραυματίζει ανθρώπους και άλλα ζώα.
    Και ποιος εισαι εσυ ή ο καθενας ομοιδεατης σου,που μπορεις να κρινεις το οτι πρεπει να ''τερματιστει'' ενας σκυλος ή οποιαδηποτε μορφη ζωης;

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Η περιγραφή και ανάλυση των ανθρώπινων συναισθημάτων σαν νοητικές ή ψυχικές λειτουργίες σίγουρα δεν είναι απλή , τουλάχιστον από ανθρώπους όπως ο γράφων που δεν σπούδασε ψυχολογία ή κάποια συναφή επιστήμη.

....
    ....
    ....

Η οργάνωση υπολογίζει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που συνευρίσκονται σεξουαλικά με ζώα στη Γερμανία φθάνει τους 100.000.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
    Πηγή: onnews "

Αφήνω στην απ έξω τα της κτηνοβασίας που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη ζωοφιλία και δεν πρέπει επ ουδενί να συγχαίονται αυτά τα δύο. Η κτηνοβασία δεν είναι υπερβολική ζωοφιλια, είναι αρρωστημένο μυαλό, ανωμαλία και βασανίσμος ζωών.-

Από εκεί και έπειτα δυστυχώς πέφτεις στην παγίδα του να τα ερμηνέυεις όλα ανθρωποκεντρικά. Οι σκύλοι και τα ζώα (οι συμπεριφορές τους και η αξία τους) δεν επιδέχονται ανάλυσης και στάθμισης, είναι αυτό που είναι και είναι έτσι γιατί η φύση το έχει ορίσει έτσι. Οποιαδήποτε προσπάθεια πέραν αυτού δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο πέραν της επισημονικής προσέγγισης και πέραν της μ@λ@κι@ς ποου έχουμε στο μυαλό και προσπαθούμε να προβάλουμε ανθρώπινα χαρακτηριστικά στα ζώα.

Μεταξύ μας, τα ζώα είναι πολύ πιο ολοκληρωμένες και πετυχέμενες μορφές ζωής σε σχέση με εμάς. Δεν βλάπτουν χωρίς λόγο το ένα το άλλο, δεν γαμάνε τον πλανήτη, δαν αναλώνονται σε ένα κάρο παπαριές ασκόπως, απλά ζουν και υπηρετούν απείρως καλύτερα από εμάς αυτό που τα γέννηση, την φύση.

Μια κατσαρίδα είναι το ίδιο σημαντική ή ασήμαντη με ένα σκύλο, μια αρκούδα ή μια γαλάζια φάλαινα. Το ότι εμείς γουστάρουμε περισσότερο τον σκύλο, προστατεύουμε την αρκούδα και την φάλαινα (λέμε και καμία μαλακία) αλλά σκοτώνουμε και εξολοθρεύουμε την κατσαρίδα, είναι καθαρά ανθρώπινη συμπεριφορά και εξυπηρετεί τους ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ σκοπούς. Κάνενα ον από τα προαναφερθέντα δεν μετράει περισσότερο ή λιγότερο για τη φύση άλλο το πως τα "αξιολογούμε" εμείς.

Σε ότι αφορά στους σκύλους κάνεις τεράστιο λάθος, οι σκύλοι δεν είναι μόνο παβλοφικά ανακλαστικά, αγαπάνε άδολα και χωρίς απαιτήσεις, θυμούνται μαλάκες και είναι ικανοί να θυσιαστούν προκειμένου να μας προστατέψουν. Και ναι, κρατάνε και μούτρα και τσαντίζονται και τα πάντα. Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά τους που θυμίζουν πολύ έντονα μερικές ανθρώπινες συμπεριφορές είναι και το μεγαλύτερο μειονέκτημα τους.

Δυστυχώς για τους σκύλους, η φύση τους έκανε έτσι ώστε να προσαρτώνται και να συχνωτίζονται εύκολα με το πιο ελεεινό, άθλιο, κακό, και τελικά άχρηστο ον του πλανήτη αυτού, τον άνθρωπο.

Οι σκύλοι είναι γκαντέμηδες και απλά δεν τους αξίζουμε.

Σε ότι αφορά στο αν τα σκυλιά πρέπει να κοιμούνται με τα παιδιά ο καθένας πράττει ότι νομίζει πιο σωστό για τα παιδιά του. Εγώ λέω πως όχι μόνο είναι καλό για τα παιδιά να έρχονται σε στενή επαφή με ζώα αλλά ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ!!!! Δεν υπάρχει ούτε μια καταγεγραμμένη περίπτωση όπου παιδί αρρώστησε λόγο του ότι κοιμάταν ή κυλιόταν στα χώματα με σκύλο ή άλλα ζώα, ίσα - ίσα, η επαφή αυτή θωρακίζει το ανοσοποιητικό του, μειώνει δραματικά την εμφάνιση αλλεργιών και το προικίζει με απίστευτη μικροβιακη αντοχή (δεν τα λέω εγώ αλλά επίσημες έρευνες!). Πέραν αυτών βέβαια, το πόσο βοηθάει θετικά στην ψυχοσύνθεση ενός παιδιού η επαφή με τα ζώα είναι πραγματικά μη μετρήσιμο!

Καλύτερα λοιπόν οι μη μου άπτου γονείς που δεν θέλουν τα βρωμόσκυλα και τα ψωραριόγατα να ανησυχούν για το τι σκατά ταϊζουν τα παιδιά τους και πόσο αυτά αποβλακώνονται στην τηλεόραση και τα tablets, καλύτερα να ανησυχουν για το ότι τα μεγαλώνουν σε κλουβιά καλλιεργόντας τους φοβικές συμπεριφορές για τα ζωά και τη φύση.

Αυτά... το κειμενάκι που ακολουθεί συντάχθηκε πριν κάποιες ημέρες... συνεχίζω να το πιστεύω 100%

Από πιτσιρικάς έχω μεγαλώσει με ζωάκια, σκυλιά - γατιά μέσα στο σπίτι και αισθάνομαι & αναγνωρίζω την τεράστια ευεργετική επίδραση που είχε αυτό στην διαμόρφωση μου ως άτομο. Ότι καλοσύνη και αγάπη έχω μέσα μου, μου τα δίδαξαν τα σκυλιά και τα ζώα, όπως επίσης μου παρέδωσαν τα πιο high class μαθήματα για το πως να χαίρεσαι την ζωή απλά, να υπομενεις τις δυσκολιές, να είσαι στωϊκός, υπομονετικός, να ανακαλύπτεις, να θαυμάζεις και να εισπράτεις την ομορφιά γύρω σου κάθε λεπτό. Οι άνθρωποι με δίδαξαν πως να είμαι μουνόπανο και παρτάκιας, να κάνω focus στα ασήμαντα και να κυνηγώ φαντάσματα. Όποιος έχει ή είχε σκύλο/γάτα μπορεί να καταλάβει, αν κοιτάξεις βαθιά μέσα στα μάτια τους σου αποκαλύπτεται όλο το σύμπαν με ένα απόλυτα κατανοητό τρόπο, πέρα από την γελοία ανθρώπινη λογική.

Καμμένο μέλος Το avatar του/της ERRIKA
    Δεν βλάπτουν χωρίς λόγο το ένα το άλλο [/I]
    Εννοείται ότι και τα ζώα βλάπτουν χωρίς λόγο το ένα το άλλο. Έχεις δει σκύλους να ξεσκίζουν γάτα για πλάκα; (δυστυχώς το έχω δει και όχι μόνο μία φορά)

...δεν γαμάνε τον πλανήτη, δαν αναλώνονται σε ένα κάρο παπαριές ασκόπως, απλά ζουν και υπηρετούν απείρως καλύτερα από εμάς αυτό που τα γέννηση, την φύση.

[/I]
    Όλα αυτά δεν τα κάνουν γιατί δεν μπορούν. Εάν μπορούσαν δε θα ήταν ζώα και θα τα έκαναν.

Kαλή η ζωοφιλία, και εγώ αγαπώ τα ζώα και σκύλο είχα πολλά χρόνια και άλλα ζώα, αλλά μην ξεφεύγουμε κιόλας.
    Dura lex, sed lex.

Εννοείται ότι και τα ζώα βλάπτουν χωρίς λόγο το ένα το άλλο. Έχεις δει σκύλους να ξεσκίζουν γάτα για πλάκα; (δυστυχώς το έχω δει και όχι μόνο μία φορά)

Όλα αυτά δεν τα κάνουν γιατί δεν μπορούν. Εάν μπορούσαν δε θα ήταν ζώα και θα τα έκαναν.

Kαλή η ζωοφιλία, και εγώ αγαπώ τα ζώα και σκύλο είχα πολλά χρόνια και άλλα ζώα, αλλά μην ξεφεύγουμε κιόλας.
    Nαι και έχω δει γάτες να παίζουν με ποντίκι επί ώρα ένώ αυτό ψυχοραγεί...

Οι σκύλοι δεν συμπαθιούνται με τις γάτες γιατί στο περιβάλλον που ζούν εδώ και χιλιετίες ανταγωνίζονται για την τροφή, απλό είναι. Και οι γάτες σκοτώνουν σαδιστικά γιατί εκπαιδεύουν τα θηρευτικά τους ένστικτα & λειτουργίες, υπάρχει λόγος λοιπόν και είναι ορισμένος από τη φύση. Από τη άλλη η φύση ποτέ δεν όρισε π.χ. να αποτεφρώνονται παιδάκια στο Ιράκ από βόμβες λευκού φώσφορου τις οποίες έριξε ένα βομβαρδιστικό που είχε ταξιδέψει τη μισή υφήλιο... ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Σε ότι αφορά στο δεύτερο, προφανώς εννοείς ότι η ανικανότητα είναι το μόνο που εμποδίζει τα ζώα από το να γίνουν πραγματικοί μαλάκες... οκ... αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι οποιοσδήποτε κόπρος είναι ικανός και με το παραπάνω να φιλοδωρήσει οποιονδήποτε άνθρωπο με πολύ ωραίες δαγκωματίες, δεν το κάνει όμως πλην ελάχιστων εξαιρέσεων...

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Ο παρατηρητής είναι ο άνθρωπος. Άρα αναπόδραστα αυτό που θα παρατηρήσει θα το δει μέσα από τα δικά του μάτια, κι όσο αμέτοχος κι αν προσπαθήσει να μείνει δεν πρόκειται να τα καταφέρει στο 100%.

Οπότε το ανθρωποκεντρικό το παίρνουμε σα δεδομένο. Την προσέγγιση εννοώ. Όχι το "εγώ να'μαι καλά και τα γαμώ όλα τη μάνα".

Έχουμε το χούι να κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια.
    Χρησιμοποιούμε όρους κι έννοιες που ταιριάζουν σε εμάς και τις κοτσάρουμε στα ζώα.
    Το γατί μου είναι χαρούμενο. Ο σκύλος μου είναι στενοχωρημένος. Κλπ.
    Το ότι η συμπεριφορά τους μας θυμίζει παρόμοιες δικές μας ψυχολογικές και συναισθηματικές καταστάσεις μας ωθεί σε κάτι τέτοιο.
    Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό γιατί όπως προείπαμε μόνο τα δικά μας μάτια έχουμε και μέσα από αυτά βλέπουμε.

Η όποια απομυθοποίηση των ζώων ως όντα τα οποία δρουν με βάση το ένστικτο και κάποιες πολύ βασικές συμπεριφορικές αρχές δεν τα μειώνει ούτε τα κάνει κατώτερα ή άξια χειρότερης μεταχείρισης.

Η όποια απομυθοποίηση των ανθρώπων ως όντα τα οποία δρουν με βάση κάποια ένστικτα, κάποιες ενορμήσεις για τις οποίες ούτε καν έχουν ιδέα ότι υπάρχουν και είναι έρμαια του ασυνειδήτου τους, και σαφώς κάποιες συμπεριφορικές και γνωσιακές αρχές, δεν τους μειώνει ούτε τους κάνει κατώτερα όντα κλπ.
    Μας χαλάει λίγο τη σούπα της ψευδαίσθησης "Εγώ είμαι ο κυρίαρχος του εαυτού μου" βέβαια αλλά τέλος πάντων

Τα ζώα είναι πιο "απλά".
    Όταν μια γάτα θηλάζει το γατί της ακολουθεί το ένστικτό της να φροντίσει τα μικρά της.
    Όταν μια γάτα διώχνει ένα απο τα γατιά της και το αφήνει να πεθάνει αντί να το θηλάσει, το κάνει γιατί πιθανότατα είναι πιο αδύναμο από τα υπόλοιπα και ήδη άρρωστο οπότε δεν έχει ελπίδα.
    Σίγουρα πάντως δεν το κάνει γιατί είχε πατέρα μέθυσο ο οποίος την κακοποιούσε ψυχολογικά και της δημιούργησε τραύματα που την οδήγησαν στο να σκοτώνει τα νεογέννητα μωρά της.

Σπάνια θα δούμε "παράλογες" συμπεριφορές από τα ζώα. Ως ωφελιμιστική μας φαίνεται η ηθική τους.
    Μόνο που δεν έχουν ηθική (τουλάχιστον όχι όπως την εννοούμε εμείς), ούτε και "σκέφτονται το όφελος".
    Απλά η ενστικτική συμπεριφορά θυμίζει αυτό ακριβώς. "Προσπαθώ να νιώσω καλά, αποφεύγω να νιώσω πόνο, όσο αυτά δεν αντιβαίνουν τα βασικά μου ένστικτα" (πονάει η γέννα αλλά η ανάγκη για αναπαραγωγή είναι πολύ μεγαλύτερη από την επιθυμία αποφυγής του πόνου).

Όσο για εμάς και το πόσο απλοί ή σύνθετοι είμαστε ας το αφήσουμε καλύτερα

Καλές οι ερμηνείες, αλλά η ουσία είναι στην πράξη.
    Και στην πράξη θα συμφωνήσω απόλυτα με το απόφθευγμα του Schopenhauer

"The assumption that animals are without rights and the illusion that our treatment of them has no moral significance is a positively outrageous example of Western crudity and barbarity. Universal compassion is the only guarantee of morality."

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Εννοείται ότι και τα ζώα βλάπτουν χωρίς λόγο το ένα το άλλο. Έχεις δει σκύλους να ξεσκίζουν γάτα για πλάκα;
    Μια χαρά λόγος υπάρχει.

Και σίγουρα δεν είναι η πλάκα.

Κι εμείς όλα αυτά που κάνουμε τα κάνουμε γιατί μπορούμε, άρα εάν δεν τα κάναμε ο λόγος θα ήταν ότι δε θα μπορούσαμε, άρα θα ήμασταν ζώα?

Το ότι μπορείς να κάνεις κάτι, δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει και να το κάνεις, ότι έχεις το δικαίωμα να το κάνεις, ότι θα σε ωφελήσει αν το κάνεις κλπ.
    Μπορείς κάλλιστα να μην το κάνεις χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις βασίλειο, συνομοταξία, οικογένεια, γένος, είδος κλπ.

+1000 στον pipe

Και να προσθέσω επίσης ότι ως άνθρωποι είμαστε ικανοί να αντιληφθούμε την αντικειμενική παραγματικότητα σε μεγαλύτεριο βαθμό από τα ζώα και να κατανοήσουμε σε μεγαλύτερο βάθος το κόσμο γύρο μας... με βάση αυτό, είμαστε διπλά μαλάκες λοίπον έτσι όπως φερόμαστε.

+1000 στον pipe

Και να προσθέσω επίσης ότι ως άνθρωποι είμαστε ικανοί να αντιληφθούμε την αντικειμενική παραγματικότητα σε μεγαλύτεριο βαθμό από τα ζώα και να κατανοήσουμε σε μεγαλύτερο βάθος το κόσμο γύρο μας... με βάση αυτό, είμαστε διπλά μαλάκες λοίπον έτσι όπως φερόμαστε.
    Δε λέμε κάτι διαφορετικό. Και τα ζώα εάν ήταν ικανά να αντιληφθούν κλπ κλπ. και να κατανοήσουν σε μεγαλύτερο βάθος κλπ κλπ. δε θα ήταν αυτά που είναι (ζώα) αλλά κάτι άλλο, π.χ. άνθρωποι και έτσι θα φέρονταν όπως φέρονται και οι άνθρωποι. Και εμείς δεν είμαστε "διπλά μαλάκες" κλπ κλπ. απλά έτσι είμαστε (γιατί μπορούμε) ενώ τα ζώα δεν είναι (γιατί δεν μπορούν).

Γιατί μπαίνετε στη διαδικασία να συγκρίνετε ΑΝΟΜΟΙΑ και μη συγκρίσιμα πράγματα;
    Τελευταία τροποποίηση από ERRIKA; 02/05/2014 στις 07:59.
    Dura lex, sed lex.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από yiannis172 Προβολή μηνύματος
    Και ποιος εισαι εσυ ή ο καθενας ομοιδεατης σου,που μπορεις να κρινεις το οτι πρεπει να ''τερματιστει'' ενας σκυλος ή οποιαδηποτε μορφη ζωης;
    Είμαι σίγουρη ότι ποτέ δεν "τερμάτισες" κατσαρίδα όταν την είδες στο νεροχύτη του σπιτιού σου.
    Dura lex, sed lex.

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    Γιατί μπαίνετε στη διαδικασία να συγκρίνετε ΑΝΟΜΟΙΑ και μη συγκρίσιμα πράγματα;
    ενω εσυ δεν μπαινεις;
    "Είμαι σίγουρη ότι ποτέ δεν "τερμάτισες" κατσαρίδα όταν την είδες στο νεροχύτη του σπιτιού σου."
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Και τα ζώα εάν ήταν ικανά να αντιληφθούν
    Ως άνθρωπος, πόσα περισσότερα μπορείς να αντιληφθείς σε σχέση με μια κατσαρίδα;, Μια νυχτερίδα; Έναν τριλοβίτη;
    Σχετικά με το τι information υπάρχει διαθέσιμο στο σύμπαν πάντα.

Σελίδα 15 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 51011121314151617181920 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. 10 Χρονια moto.gr. Ετήσια βόλτα Κυριακή 20 Μαΐου 2012
    από Cpt. Haddock στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 276
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2012, 00:55
  2. Απαντήσεις: 223
    Τελευταίο μήνυμα: 22/05/2012, 23:33
  3. 10 χρονια γραφει ιστορια !!
    από nic mor στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 24/01/2010, 11:31
  4. 10 χρόνια μετά... τι άλαξε?
    από idomeneas στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2009, 14:33
  5. μετα τα χρονια πολλα να πουμε και τα καλημερουδια 14-10?
    από 675 στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2007, 16:51

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF