υπερ-άνετα, και στα βουνά τσι Κρήτης
Μιλάμε για σύγχρονα, δυνατά, μηχανάκια σαν και αυτό του θρεντακίου ετούτου, όχι για μοτόρια σαν τον ματρακά που καβαλάς που μέχρι να ανοίξει έχει νυχτώσει![]()
Κουβέντα να γίνεται. Στο τεστ ράιντ του 1190 στα πέριξ του Ρεθύμνου, η διαδρομή ήταν σε επαρχιακό δρόμο που σκαρφάλωνε σε κοντινό χωριό νοτίως της πόλης. Η μεγαλύτερη ευθεία ηταν-δεν ήταν 500 μέτρα. Το υπόλοιπο κομάτι στριφτερό ανηφόρα-κατηφόρα. Στο ευθειάκι των 500τόσο μέτρων με έξοδο απο την πορηγούμενη στροφή με καμιά 80αριά χλμ, άνοιγμα γκαζιού και διακτυνισμός... μέχρι να πιάσω φρένα για την επόμενη στροφή είδα 180 στο κοντέρ και πήγαινε και άλλο (και αν είχα βγεί με μια κάτω ...όι παναία μ) αλλά φρέναρα πολύ νωρίς γιατί όπως και να το κάνουμε, το μηχανάκι δεν το "ήξερα"....
2012: 150 ημέρες στη νότια Αμερική
2010: Βόρειο Ακρωτήρι, 2009: Πυρηναία, Χώρα Βάσκων, Άλπεις, 2008: Άλπεις
Νταξ, στα ορεινά του Λασιθίου τσε του Ηρακλειου με τον ματρακα τον αρχαίο που τον ξέρω και με ξέρει, δεν ένιωθα και πολύ άνετα για τόσα... Αλλά είμαι γνωστό κουλαδι![]()
36άωρο, για πλάκα και μια χαρά το 160άριζα το 990 στα ορεινά, αν και δεν ήταν εκεί η χαρά η μεγάλη... οι στροφές ήταν η πόρωση.Μόνο προβλήμα τα... ππραάτα πετάγονταν από απίθανα σημεία...
Κατά τα άλλα ο Απόστόλης τα λέει απλά και κατανοητά...τωρά γιατί δεν τον καταλαβαίνουν δεν ξέρω...
Αλλό πράγμα η κοινωνικοπολιτικόοικονομική κουβέντα που έχει να κάνει με την καταναλωτική συνείδηση-παιδεία του νεοέλληνα (και όχι μόνο...)και άλλο η κριτική σε ένα καινούριο μηχανάκι που περπατάει στην αγορά. Στην τελική συμφωνώ απόλυτα με την λογική του Τέρενς και των υπολοίπων για ρεαλισμό και αυτογνωσία στις αγορές μας και στην ζωή μας γενικότερα, αλλα αυτό δεν έχει να κάνει με την παρουσίαση νέων προιόντων και την κριτική και αξιολόγησή τους...
Επίσης η λογική και ο ρεαλισμός δεν θα μπορούσαν ποτέ να συμβαδίσουν σε μεγάλο βαθμό με το "μοτοσυκλετισμό" σαν έννοια γενικότερα...
"Βρε παιδάκι μου με τρία (3) μύρια παίρνεις ένα ωραιώτατο 206 με 5 πόρτες, 4 ρόδες, ραδιοκασετόφωνο και ερκοντίσιον, και βάζεις και τους φίλους σου μέσα για βόλτα και δεν βρέχεσε, ούτε κρυώνεις ΚΑΙ ούτε κινδυνεύεις κιόλας, όσο με αυτό τον διάολο..." Αυτά μου είπε η μάνα μου το 2001, αλλά εγώ πήγα και πήρα το 640adv κούτα... άντε τώρα να καταλάβει...Τα χρόνια πέρασαν...δεν ξέρω αν κατάλαβε αλλά σίγουρα το σεβάστηκε...
Για τις ευρώπες τώρα τις κάμερες και τα λέιζερ να ενημερώσω μόνο, ως κάτοικος εξωτερικού, ότι υπάρχουν αλλά όχι παντού και πάντα...Και για να μην φανεί οτί κάνω τον εξυπνάκια... σε κατοικημένες περιοχές και αυτοκινητόδρομους καλύτερα να προσέχεις πολύ αν και πάντα υπάρχουν προειδοποιήσεις ή απλά φαίνονται οι κάμερες (δια νόμου...). Στο επαρχιακό που είναι πολύ και καλό του δίνεις και καταλαβαίνει...
ποιο πολύ κινδυνεύεις από το χέρι σου και το μυαλό σου...
Η αλήθεια είναι ότι αν είσαι "ευθειάκιας" και τις στροφές τις τρέμεις πάντα τελευταίος παραγγέλνεις καφέ...(μπύρα ποτέ...)
Τιμούλα για το 1290 γνωρίζουμε και αν ναι τι περιλαμβάνει? νομίζω εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε...
υ.γ. Τέρενς από όσο διαβάζω και τα γκάζια σου τα καβάλησες και τα τετράροδα τα "έστιψες" στο παρελθόν και από πάθη προφανώς γνωρίζεις...αν είναι όντως έτσι τι δεν καταλαβαίνεις? πολύ κόσμος ζει για να γουστάρει και αυτό κακό δεν είναι ειδικά όταν έχεις και τις ασφαλιστικές σου δικλείδες που σε κρατούν ζωντανό και αξιοπρεπή...
μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια
ΠΟΛΥ ΑΤΥΧΗΣ Η ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΗ............
Προφανώς όταν δέν ύπάρχει άντίλογος,έπιστρατεύεται ή είρωνία.
Σού γράφω λοιπόν γιά τελευταία φορά ότι μιλάς μέ κάποιον
πού έπί 30 χρόνια κυκλοφορούσε μέ άρκουδόγκαζα χωρίς πινακίδα.
Διαχώρισε μερικά πράγματα.
Όπως τό ότι ή ποιότητα κύλισης δέν έχει σχέση μέ τό πόσα χλμ. πιάνει τό όχημα.
Τό θέμα είναι άν μπορείς νά κινείσαι μέ 200 μέ τό κάθε τουαρέγκ ή θά σέ μαζέψουν
σέ ένα μήνα τό πολύ μέσα καί θάσαι χωρίς δίπλωμα γιά 2 χρόνια..!!
Καλά αύτά γιά τίς διακοσάρες σέ έπαρχιακούς μέ κατσίκια ,γίδια,τρακτέρ μέ λάσπες κ.λ.π.
είναι γιά τόν παιδικό σταθμό.
Ναί γίνεται ,ένα χαγιαμπούζα στά 400-500 μέτρα είναι μέ 240-250 ........καί μετά..??
Άμα ξεμπουκάρει ό άγρότης..??
Τί ήλικία έχεις..??
Έτσι γιά νά ξέρουμε μέ ποιόν μιλάμε.
Τό ζητούμενο κούκλε μου δέν είναι μέ πόσα μπορείς νά άνάλογα μέ τήν τρέλλα καί τήν μαλακία
πού διαθέτεις άλλά τό....................
ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΣ ΒΟΛΤΑ καί τήν άλλη μέρα....!!!!
Dear Τερενς το ότι επί 30 χρόνια παρανομείς δεν το κάνει σωστό, δεν το κάνει παράδειγμα για μίμηση, δεν σε κάνει μάγκα, γνώστη ή αν θέλεις αυτό δεν σε κάνει από μόνο του κατάλληλο να συμβουλεύεις άλλους. Οπότε η συνεχής αναφορά στο τρομερό κατόρθωμα αυτό είναι άκυρη. Είστε πολλοί οι απινακίδωτοι (μαζί βάζω και όσους τις κολλάνε μπροστά από το πίσω λάστιχο, οριζόντια κάτω από το φτερό κλπ) και είστε όλοι λάθος. Οπότε σταμάτα να το λες γιατί γελάω με το "εγώ είμαι λάθος μιά ζωή αλλά τώρα ακούστε με θα σας πω σοφία ορθή των κυβικών και των αλόγων, να κάνετε ότι λέω και όχι ότι κάνω".
Οπότε να το πάμε πάλι; Το 1290 έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης (ελπίζω να έχει βελτιωθεί η σέλα και τα φώτα), εξαιρετικό μοτέρ, εξαιρετικά φρένα, αναρτήσεις και γενικώς μπορεί να κάνει ότι μπορεί να κάνει και ένα τουριστικό στριτ στην άσφαλτο. Και αν κάποιος έχει λεφτά να το πάρει και να το συντηρήσει και να το χαρεί θα κάνει μιά γαμάτη αγορά. Όπως και όποιος πάρει οποιοδήποτε άλλο στην κατηγορία. Δεν ζούμε στην ανατολική γερμανία, δεν ζούμε στην αλβανία του χότζα, δεν ζούμε στην ρωσία του στάλιν. ΚΑΤΩ Η ΜΙΖΕΡΙΑ.