Σου ξαναλέω η δική μου αίσθηση είναι ότι τα ον-οφ στρίβουν πολύ πιο ξεκούραστα στις ίδιες διαδρομές, στις ίδιες (νορμάλ) ταχύτητες, με λιγότερη προσπάθεια (αν συγκρίνουμε μηχανάκια περίπου στα ίδια κιλά). Τώρα θα μου πεις και ο άλλος πιστεύει ότι πατάει το μαρσπιέ και στρίβει και θα έχεις δίκιο, μπορεί απλά να πλανιέμαι πλάνην οικτράν...
Αν η ερώτηση ήταν ποιό θα γράψει καλύτερο χρόνο στα Μέγαρα, ποιό θα γείρει σε μεγαλύτερη γωνία και θα πάρει μιά στροφή με περισσότερα χιλιόμετρα σαν όριο, σόρι δεν το πήγα εκεί και προφανώς έχεις δίκιο σε αυτό, πλεονέκτημα SS.
ΚΤΜ...... Μια κατηγορια μονη της στην σχολη του στριβειν.......![]()
Μια χαρά είναι η αίσθησή σου. Όσο μάλιστα αυξάνεται η ταχύτητα τόσο πιο εύκολα στρίβουν τα χαμηλόβαρα συγκριτικά με τα υψηλόβαρα.
Αρχή δυναμικής μοτοσυκλετών είναι. http://en.wikipedia.org/wiki/Bicycle...cycle_dynamics
Το γεγονός παραμένει πως σε 2 μοτά με ίδια χαρακτηριστικά αλλά διαφορετικό ΚΒ το χαμηλόβαρο θα στρίψει πάντα ταχύτερα και το υψηλόβαρο θα έχει καλύτερο έλεγχο στη στροφή.
it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing
χωρις να εχω επαρκείς γνώσεις φυσικής, καταλήγω σε ενα απλό συμπέρασμα
Εαν το σχέδιο των on-off (κ,β, ύψος αξόνων,υψος σελας, μεταξόνιο κλπ) έστριβε ευκολότερα και ταχύτερα, θα το εφάρμοζαν στους αγώνες ταχύτητας και δεν θα έβαζαν τα ss να παιδεύονται.
Πιθανον γιατι οι αγωνες ταχυτητας εχουν σαφως λιγοτερες "απαιτησεις" ως προς το στριβειν απανωτα και να μην προλαβαινεις να παρεις ανασα ....
Απο υπολοιπους αλλου τυπου αγωνες με μοτο.......
Και εξηγουμε....
Φανταστειτε εναν αγωνα ςς σε μια πιστα καρτ..... :ZZZ:
Φανταστειτε εναν αγωνα ςς σε μια πιστα με αλεπαληλες φουρκετες και ευθειες των μεχρι 100...200.. μετρων....:ZZZ::ZZZ:
Το στριβειν δεν ειναι μονο με πανω απο 150κμ την ωρα μετα απο μια ευθεια των 2,5 κμ ....
Μην τρελαθουμε τελειως....
Με τα ψηλα στιβεις ευκολοτερα....
Με τα χαμηλα στριβεις απλα ......ασφαλεστερα στα πολλα κμ......
![]()
Εγώ ξέρω ότι από τότε που έμπλεξα με τα μηχανάκια έχω χάσει κάθε έννοια κοινής λογικής.
Κοινή λογική -> Βλέπω εμπόδιο -> επιβραδύνω και ελίσσομαι για να το αποφύγω
Λογική κλέτας -> Βλέπω εμπόδιο -> ανοίγω το γκάζι και ελίσσομαι για να το αποφύγω
Κοινή λογική -> Βλέπω κίνδυνο -> Δεν τον χάνω από τα μάτια μου για να τον προσέχω
Λογική κλέτας -> Βλέπω κίνδυνο -> Κοιτάω οπουδήποτε αλλού εκτός από αυτόν
Κοινή λογική -> Χαμηλό κέντρο βάρους -> Καλύτερη σταθερότητα, δεν σαβουριάζομαι
Λογική κλέτας -> Χαμηλό κέντρο βάρους -> Θα σκάσω με τα μούτρα σε ότι είναι μπροστά μου γιατί ΔΕΝ ΣΤΡΙΒΕΙ
Αη σιχτήρ πια![]()
οκ
ας βαλω σε σειρα τις σκεψεις μου.
Οταν θελω να ξήσω μαρσπιέ, βάζω το ΚΒ χαμηλά , αλλα, με δυσκολία "ξεκολλάω" απο την κάθετο
Αμα θελω να εναλλάσσομαι απο 20 μοιρες δεξια σε 20 μοιρες αριστερα μεσα στο ιδιο δευτερολεπτο, χωρίς να θελω να πλαγιαζω στις 50 μοιρες με 150 χλμ τοτε βαζω το ΚΒ ψηλά.
αυτο που σκέφτομαι ανεξαρτιτα απο το ΚΒ όμως, ειναι,
1ον οσο πιο κοντα ειναι το τιμονι στον αξονα πειστροφης του κατευθυντήριου τροχού, τοσο πιο αμεσα (οχι ευκολα) στριβει η μοτο
2ον αφου δεν ειναι ευκολο το απο πανω μεγαλώνουμε τον μοχλό αρα ή βαζουμε τεράστια σε μήκος κλιπον ή βάζουμε τιμονακλα ή απομακρινόμαστε απο τον αξονα ή εναν συνδιασμο αυτων.
3ον εαν το κεντρο βαρους ειναι περιπου στην μεση του υψους, (οπου βαρος ειναι και ο αναβατης και υψος ειναι το συνολικό ΜΕ τον αναβάτη) τοτε μοιράζουμε-μειώνουμε τα πλην της καθε ακραίας εκδοχής δλδ τερμα πανω το ΚΒ ή τερμα κάτω.
αυτο ειναι και η αιτία που τα ρεζερβουαρ εφυγαν απο πανω απο τον σκελετό και κατέβηκαν απο κατω και τα μοτερ κρύφτικαν μεσα στον σκελετό, και ετσι φτάνουμε σε ένα μη χείρον βέλτιστο αποτέλεσμα, ανάλογα με το τι θέλουμε να κανει ευκολότερα η μηχανή μας.
μετα την ντύνουμε σαν SS η σαν ONOFF και την πουλάμε σε αυτους που θελουν να στριβουν διαφορετικα απο την αγορά τους
για πες........καλα καταλαβα?
Ωπα!!
τα μοταρντ ειναι ενα ονοφ με χαμηλωμένο τοο ΚΒ καθως εχουν κατέβει τα κεντρα των τροχων προς το εδαφος, και εχει μικρύνει και η διαμετρος τους.
αλλος ενας παράγοντας για γρήγορο στρίψιμο περα απο τα ΚΒ και τα κλιπον
Αρα δεν εχουν πια τα χαρακτιριστικά των ονοφ αλλα πλησιάζουν προς τα SS με + το τιμόνι
Ναι τι..??? Σε Συγκριση με τι..???
( Παντως σε παρομοια βιντεο μονο αυτοι.......https://www.youtube.com/watch?v=pVoXGGXRl5k Δεν παιζονται...!!!)