Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Απλά όλοι θέλουμε να ακούσουμε κάτι θετικό.
Από οπου και να προέρχεται αυτό.
Αλήθεια ή ψέματα.
(και στο μεταξύ πόσταρε ο σνάιπερ, ο ορισμός του αισιόδοξου)
Αν δε θες να συμπλεύσεις με το κοινό αίσθημα (όχι ότι ξέρω ποιό είναι αυτό) να μη συμπλεύσεις.
Προσωπικά κανένα δάχτυλο δεν κούνησα σε κανέναν, ούτε θεώρησα κάποιον "εχθρό του λαού".
Αν θες να σχολιάσεις τις λαϊκίστικες δοξασίες των απανταχού μπουρδολόγων, feel free to do it εννοείται.
Αλλά επειδή έχεις τη γνώση να ξεχωρίσεις τον μπουρδολόγο από τον μη μπουρδολόγο, κάνε μας τη χάρη ΑΝ θέλεις (και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά) και αφού πεις "Ο Καζάκης λέει μαλακίες..." συμπλήρωσε με "... ο τάδε είπε κάτι σωστό, πάρτε λινκ ρίξτε μια ματιά".
Αλλιώς βγαίνει το συμπέρασμα ότι όλοι είναι άχρηστοι, λύση καμία δεν υπάρχει, όλοι θα πεθάνουμε (που είναι πολύ πιθανό να είναι κι έτσι).
Πιστεύεις ότι είναι έτσι? Πες το.
Από κει και πέρα, σχετικά με αυτούς που θεωρείς ότι είναι απέναντί σου....
Να αρχίσω να φωνάζω "ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΣΥΡΙΖΑ"? Θα βοηθήσει κάπου?
Μήπως αν αρχίσω να φωνάζω ότι δεν ψήφισα και στο δημοψήφισμα γιατί δεν μπορούσα να πάω (για προσωπικούς σοβαρούς λόγους)?
Την αξιοπρέπεια μας ως λαός την έχουμε χάσει προ πολλού.
Για την προσωπική αξιοπρέπεια του καθενός, φροντίζει ο ίδιος, ώστε να μην ντρέπεται όταν κοιτάει τα μούτρα του στον καθρέφτη.
Μην βάζεις στο ίδιο βαρέλι όσους κάνουν διάλογο μαζί σου, ακόμα κι όσους διαφωνούν, και θεωρείς ότι σε έχουν στην κατηγορία του "πράΧτορα συμφερόντων".
Προσωπικά, πιο πολύ με "ενοχλεί" το ύφος σου κάποιες φορές, παρά η ουσία αυτών που λες.
Τώρα αν εσύ είδες δάχτυλο να κουνιέται, σόρρυ αλλά δεν ήμουν εγώ![]()
Ποστάρω γιατί δεν είδα να σχολιάζεται, τώρα μπορεί να σχολιάστηκε και να μην το πρόσεξα...
Εντελώς άσχετα από πολιτικές, από ποιά θα ήταν η σωστή απόφαση, κλπ:
Αυτό που μου κακοφάνηκε με τον Τσίπρα, ήταν οτι στο δημοψήφιμα δεν παρέθεσε δυο δύσκολες επιλογές, να πει, πχ, «παιδιά μας έχουν στριμώξει άσχημα, αλλά δεν έχω λαϊκή εντολή να τους σιχτιρίσω, ψηφήστε κατά βούληση, ψηφίστε κατά συνείδηση, να πάρω και 'γω μια ιδέα κατα που αρμενίζει το λαϊκό αίσθημα».
ΟΧΙ! «Σας καλώ όλους να βροντοφωνάξουμε ένα "νέο Οχι" και να δείξουμε στον κόσμο οτι ό,τι άλλο και να μην έχουμε, την αξιοπρέπεια μας δεν την παραδίνουμε», έστω με το πιο ηλήθια διατυπωμένο δημοψηφισμα στην ιστορία της οικουμένης.
Όταν το παίζεις στρατηγός και καλείς το ασκέρι σου για μια τελευταία ανδρεία εξόρμηση από τα χαρακώματα, άμα δεν σου βγεί, δεν σηκώνεις μετά άσπρη σημαία «για το καλό του λαού», αν είσαι έστω και ελάχιστα άνδρας. Πέφτεις πάνω στο ξίφος σου, απλά και τέλος. Ας ηγηθεί την ηττημένη πατρίδα ο αντίπαλός σου. Με αυτή την έννοια έχει απόλυτο δίκιο ο πάιπ. Επιστροφή έπρεπε άμεσα, και την επόμενη αληθινό δημοψήφισμα, όχι μαλακίες, Nai ή Grexit.
Άλλα όπως είπε και ό άλλος καραγκίοζης, «Εμεις δεν παραδινόμαστε, συνθηκολογούμε!»
Ο,τι νάναι....
Τουλάχστον φάνηκε ο αληθινός χαρακτήρας του Ελ λαού, να μην το παίζουν οι εθνικιστές Λακεδαιμόνιοι.
Είπα, αυτό το σχολίαζω σαν συμπεριφορά ηγέτη, δεν παίρνω εδώ θέση στο υπερ ή κατά Ευρώπης
Κάνα νέο με το Paypal έχουμε;
Μπας και πάρω ένα τριβάλιτσο να σηκωθώ να φύγω![]()
Φύγαμε...
Πρώτο μου ποστ σε όλα τα habemus και δημοψήφισμα μαζί. Καλορίζικος
Σοβαρά όλοι όσοι είστε του numbers dont lie και τέτοια "ρεαλιστικά" και κλαιν μαιν, θεωρείτε πως το ότι δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική ήταν οικονομικό θέμα και όχι πολιτικό;
Σοβαρά δεν έχουμε ικανούς τεχνοκράτες, καιροσκόπους, κερδοσκόπους, οικονομοτάδε να βρουν λύσεις για να μην την πληρώσουν πάλι τα φτωχότερα στρώματα;
Έχουν εφεύρει τα μύρια όσα χρηματοπιστωτικά εργαλεία για να αγοράζουν χρέος, να πουλάνε χρέος, να ασφαλίζουν χρέος, να πουλάνε ρίσκο, να αγοράσουν ρίσκο και τι σκατά άλλο και το μόνο που τους έρχετε στο μυαλό είναι να ανεβάσουν το ΦΠΑ![]()
joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.
Foogr01, βάλτα σε πλαστικούς σάκους απορριμάτων (ή Pampers άμα είσαι ματσός) και δέσετα καλά. Αγοράζεις το τριβάλιτσο έξω.
Ενδιαφέρουσα επισήμανση, κι εγώ περίμενα πολλά περισσότερα, ιδίως αφου ο Βαρούφ υποτίθεται οτι ήταν και καλά καθηγητής και εξπέρ σε τέτοια.
Καταλήγω στο δεύτερο που πόσταρες, οτι πραγματικά ΔΕΝ έχουμε ικανους τεχνοκράτες, οικονομοτάδε, κλπ.
Ποτέ μη αποδίδεις σε μοχθηρία και σε συνομωσία, αυτά που εξηγούνται απλά με την απύθμενη βλακεία.
Μα το παραδέχομαι γράφοντας "το ότι δεν υπήρχε". Αλλά μην μας λέτε δεν βγαίνουν τα νούμερα. Αν θέλανε θα βγαίνανε.
Δεν μπορεί η πολιτική να είναι εργαλείο της οικονομίας. Η οικονομία πρέπει να είναι το εργαλείο της πολιτικής.
Ο πολιτικός χαράζει πολιτική και ο τεχνοκράτης να κόψει τον κώλο του να το κάνει να δουλέψει.
joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.