Σελίδα 15 από 19 ΠρώτοΠρώτο ... 510111213141516171819 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 211 έως 225 από 271

Θέμα: Το Υπέρτατο Ον

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Μη μπερδέυεστε.
    Χριστιανός είπαμε όχι μαλακαζ.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Αν περιμένεις να βρεις φωτογραφία με μαύρη τρύπα να κάνει duckface στο instagram, λυπάμαι, θα σε απογοητεύσω...

Ο ναζισμός με τον Δαρβίνο που κολλάνε; (μάλλον μαλακία κάνω που ρωτάω αλλά δε βαριέσαι....)

Μπορείς να φέρεις κάτι επιστημονικό. Αν βρεις βέβαια.....Είναι και δύσκολη η αναζήτηση σήμερα.

Ο παππούς ο Ιωσήφ, να ξέρεις ότι ήταν μεγάλος θιασώτης του προ-πάππου Δαρβίνου. Όπως και ο παππούς Αδόλφος. Κοινό σημείο επαφής όλων αυτών η ευγονική.

Ας μην ξεφεύγουμε. Περιμένουμε τις συνταρακτικές επιστημονικές αποκαλύψεις σου.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    .......... Και με τους πρόσφυγες, δεν μας τα λέτε καλά... Δεν τους πολυγουστάρετε...

Αγαπάτε αλλήλους λένε οι γραφές, όχι αγαπάτε πρόσφυγες (που οι περισσότεροι είναι και μουσουλμάνοι....)
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Τη βλέπω τη κίτρινη / κόκκινη / πράσινη / μωβ κάρτα να μου έρχεται, τη βλέπω...

...Σνίπερ, ρίξτη μου τώρα να μην προλάβω να απαντήσω γιατί η κουβέντα ωραία, αλλά την επίθεση
    δε θα την δεχθώ ανάιμακτα, καθότι δεν είμαι και χριστιανός......

Επίσης, ρε σεις Χριστιανοί... που αγαπάτε και τους εχθρους σας, σε άλλα θρεντ είστε έτοιμοι για πόλεμο... Δεν βλέπω να είπατε στο στρατό "Εγώ είμαι Χριστιανός κι αγαπάω και τον εχθρό μου - Δεν θέλω όπλο, δώστε μου τη Σύνοψη και λιγο βασιλικό να τους κάνω αδερφους μας". Και με τους πρόσφυγες, δεν μας τα λέτε καλά... Δεν τους πολυγουστάρετε...
    αυτό
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από 7Tolis Προβολή μηνύματος
    Μη μπερδέυεστε.
    Χριστιανός είπαμε όχι μαλακαζ.
    αν και δεν ξέρω ποιός είπε ότι δεν πολυγουστάρει τους πρόσφυγες...?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner Προβολή μηνύματος
    Ως ουδέτερος παρατηρητής, έχω να πω ότι μπαλόνια μου τά ΄χει κάνει η εκ διαμέτρου αντίθετη πλευρά. Και όχι αυτή.
    δεν διαφωνώ για την πρώτη, δεν συμφωνώ για την δεύτερη...

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Specialized Προβολή μηνύματος
    Μπορείς να φέρεις κάτι επιστημονικό. Αν βρεις βέβαια.....Είναι και δύσκολη η αναζήτηση σήμερα.

Ο παππούς ο Ιωσήφ, να ξέρεις ότι ήταν μεγάλος θιασώτης του προ-πάππου Δαρβίνου. Όπως και ο παππούς Αδόλφος. Κοινό σημείο επαφής όλων αυτών η ευγονική.

Ας μην ξεφεύγουμε. Περιμένουμε τις συνταρακτικές επιστημονικές αποκαλύψεις σου.

Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη, είμαι οπαδός του μαυροτρυπιανισμού, βασική αρχή του οποίου είναι:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	bigstock-Mathematics-equations-on-white-29757593.jpg 
Προβολές:	126 
Μέγεθος:	114,2 KB 
ID:	354036

οπότε το θέμα ανάγεται σε ζήτημα πίστης, την οποία δεν μπορείς να μου την προσβάλεις και να την αμφισβητείς, γιατί έτσι!

Deal;
    Τελευταία τροποποίηση από el_hymador; 04/03/2016 στις 15:46.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    αυτό

αν και δεν ξέρω ποιός είπε ότι δεν πολυγουστάρει τους πρόσφυγες...?

..
    A, κι εδώ μπαίνει ένα αλλά;

Δεν είναι άνευ όρων η αγάπη; Δεν γυρίζετε το άλλο μάγουλο; Σ' αγαπάω αλλά αν με πειράξεις θα σου κόψω το σβέρκο με μπαλτά;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη, είμαι οπαδός του μαυροτρυπιανισμού, βασική αρχή του οποίου είναι:
    Είναι περιττές όλες αυτές οι άσχετες μεταξύ τους εξισώσεις, χωρίς ούτε ένα συνεπάγεται.

Βασική αρχή του μαυροτρυπιανισμού είναι η εξής απλή: «Γιατί, έχεις δει εσύ ποτέ άσπρη τρύπα;»

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostas777 Προβολή μηνύματος
    «Γιατί, έχεις δει εσύ ποτέ άσπρη τρύπα;»

Ναι

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Specialized Προβολή μηνύματος
    ο Θεός υπάρχει γιατί οι αυτόπτες μάρτυρες του Χριστού θυσίασαν την ζωή τους χωρίς κανένα κέρδος, γιατί το φαινόμενου του φυλασσόμενου και κενού τάφου είναι μοναδικό στην ιστορία και για πολλά άλλα.
    Μάλιστα. Δηλαδή ο θεός υπάρχει επειδή ο χριστός γεννήθηκε από ωάριο και αέρα, έκανε θαύματα, περπάτησε στο νερό, πέθανε και αναστήθηκε. Μοναδικός άνθρωπος στην ιστορία του πλανήτη που τα'κανε όλα αυτά. Τι συζητάτε, ρε παιδιά; Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους!
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Επίσης, ρε σεις Χριστιανοί... που αγαπάτε και τους εχθρους σας, σε άλλα θρεντ είστε έτοιμοι για πόλεμο... Δεν βλέπω να είπατε στο στρατό "Εγώ είμαι Χριστιανός κι αγαπάω και τον εχθρό μου - Δεν θέλω όπλο, δώστε μου τη Σύνοψη και λιγο βασιλικό να τους κάνω αδερφους μας". Και με τους πρόσφυγες, δεν μας τα λέτε καλά... Δεν τους πολυγουστάρετε...
    Αγαπητέ συνφορουμίτη sniper

Το παραπάνω κομμάτι έχει δεν σχέση με επιχείρημα για την ύπαρξη ή μη ενός ενδεχομένου υπέρτατου όντος.
    Είναι απλώς μια προσωπική επίθεση εναντίον ενός συγκεκριμένου υποσυνόλου ανθρώπων οι οποίοι ας πούμε πως κατά κάποιο τρόπο έχουν μια σχετικά κοινή αντίληψη για το υπέρτατο ον. Ας μην ξεχνάμε πως ούτε όλοι όσοι δέχονται ένα ενδεχόμενο υπέρτατο ον είναι Χριστιανοί.

Η φράση αυτή σαφώς παραβαίνει τον 1ο κανόνα κανόνα από τη σχετική λίστα του φόρουμ
    Κανόνας #1:
    Δεν προσβάλλουμε, παρενοχλούμε, υποβιβάζουμε ή απειλούμε με οποιονδήποτε τρόπο άλλα μέλη.
    Ο κανόνας ισχύει και για τα προσωπικά μηνύματα, ασχέτως του γεγονότος πως είναι ορατά μόνο στους αποστολείς και παραλήπτες.
    και με βάση το γεγονός αυτό αλλά και το ότι ο ίδιος είσαι Administrator (δηλ. θεματοφύλακας κατά κάποιον τρόπο) του φόρουμ αυτού, σε παρακαλώ τουλάχιστον εσύ να την αποσύρεις από τη συζήτηση ως δείγμα διάθεσης για ψύχραιμη συζήτηση.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Αγαπητέ συνφορουμίτη sniper

Το παραπάνω κομμάτι έχει δεν σχέση με επιχείρημα για την ύπαρξη ή μη ενός ενδεχομένου υπέρτατου όντος.
    Είναι απλώς μια προσωπική επίθεση εναντίον ενός συγκεκριμένου υποσυνόλου ανθρώπων οι οποίοι ας πούμε πως κατά κάποιο τρόπο έχουν μια σχετικά κοινή αντίληψη για το υπέρτατο ον. Ας μην ξεχνάμε πως ούτε όλοι όσοι δέχονται ένα ενδεχόμενο υπέρτατο ον είναι Χριστιανοί.

Η φράση αυτή σαφώς παραβαίνει τον 1ο κανόνα κανόνα από τη σχετική λίστα του φόρουμ

και με βάση το γεγονός αυτό αλλά και το ότι ο ίδιος είσαι Administrator (δηλ. θεματοφύλακας κατά κάποιον τρόπο) του φόρουμ αυτού, σε παρακαλώ τουλάχιστον εσύ να την αποσύρεις από τη συζήτηση ως δείγμα διάθεσης για ψύχραιμη συζήτηση.
    Δεν σε καταλαβαίνω, αν νομίζεις ότι προσέβαλλα/παρενόχλησα/υποβίβασα/απείλησα κάποιους επειδή έκανα τη διαπίστωση ότι αυτά που πρεσβεύουν δεν τα τηρούν, τότε μάλλον έχουμε χάσει τη μπάλα και φυσικά δεν πρόκειται να αποσύρω τίποτα. Αν πχ εσύ μου πεις ότι δεν είναι σωστό να κλέβω αλλά εσύ ο ίδιος κλέβεις και στο πω, δεν σε προσβάλλω.. Απλά στο λέω.
    Επίσης, διατηρώ το δικαίωμα να παίρνω μέρος στις συζητήσεις και να εκφράζω τη γνώμη μου όπως όλοι οι άλλοι.

Και όντως, έχεις δίκιο, δεν ειναι μόνοι οι Χ αυτοί που δέχονται την ύπαρξη κάποιου υπέρτατου όντως. Απλά, με εκνευρίζει να ηθικολογούν κάποιοι βάσει των πιστεύω τους, όταν δεν τα εφαρμόζουν.
    Ίσως επειδή προέρχομαι κι από οικογένεια που πρόγονοι του πολύ κοντινού παρελθόντος ήταν μέλή του κλήρου ή /και είχαν θέσεις μέσα στον οργανισμό αυτό.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Δεν σε καταλαβαίνω, αν νομίζεις ότι προσέβαλλα/παρενόχλησα/υποβίβασα/απείλησα κάποιους επειδή έκανα τη διαπίστωση ότι αυτά που πρεσβεύουν δεν τα τηρούν, τότε μάλλον έχουμε χάσει τη μπάλα και φυσικά δεν πρόκειται να αποσύρω τίποτα. Αν πχ εσύ μου πεις ότι δεν είναι σωστό να κλέβω αλλά εσύ ο ίδιος κλέβεις και στο πω, δεν σε προσβάλλω.. Απλά στο λέω.
    Επίσης, διατηρώ το δικαίωμα να παίρνω μέρος στις συζητήσεις και να εκφράζω τη γνώμη μου όπως όλοι οι άλλοι.

Και όντως, έχεις δίκιο, δεν ειναι μόνοι οι Χ αυτοί που δέχονται την ύπαρξη κάποιου υπέρτατου όντως. Απλά, με εκνευρίζει να ηθικολογούν κάποιοι βάσει των πιστεύω τους, όταν δεν τα εφαρμόζουν.
    Ίσως επειδή προέρχομαι κι από οικογένεια που πρόγονοι του πολύ κοντινού παρελθόντος ήταν μέλή του κλήρου ή /και είχαν θέσεις μέσα στον οργανισμό αυτό.
    Ok, να το αναλύσω λίγο περισσότερο τότε, βήμα βήμα.

Επίσης, ρε σεις Χριστιανοί...
    Εδώ, όταν λες ας πούμε «ρε σεις Χριστιανοί», ποιους εννοείς; Εννοείς όλους τους Χριστιανούς της Ελλάδας; Του κόσμου; Αν ναι, τότε θα συμφωνήσεις υποθέτω πως αυτό είναι τσουβάλιασμα και πρέπει να αποφεύγεται.
    Αν παρόλα αυτά η φράση είναι
    Επίσης, ρε σεις Χριστιανοί που αγαπάτε και τους εχθρους σας, σε άλλα θρεντ είστε έτοιμοι για πόλεμο...
    (αφαιρώντας το πρώτο σετ τριών τελειών) δηλαδή εννοείς όλους όσους είναι Χριστιανοί μόνο όταν συμφέρει, καλό είναι να διευκρινιστεί μιας και ανάλογα με το πως διαβάζεις τη φράση παίρνει διαφορετικό νόημα.

Παρακάτω,
    Δεν βλέπω να είπατε στο στρατό "Εγώ είμαι Χριστιανός κι αγαπάω και τον εχθρό μου - Δεν θέλω όπλο, δώστε μου τη Σύνοψη και λιγο βασιλικό να τους κάνω αδερφους μας".
    μπορούμε να συμφωνήσουμε πως το επιχείρημα στέκει.
    Από την άλλη όμως, εκφράζει και μια απόλυτη οπτική γωνία. Ο Χριστιανός δεν είναι ο Χριστός, ίσα ίσα. Δέχεται εξ' ορισμού πως έχει ελαττώματα, πως δίνει περισσότερο βάρος από όσο θα έπρεπε σε υλικά αγαθά, πως γενικά δηλαδή χρήζει βελτίωσης.
    Το να λέμε πως όλοι οι Χριστιανοί θα έπρεπε να είναι άγιοι, είναι το ίδιο σαν να λέμε πως όλοι οι μοτοσυκλετιστές που έχουν διαβάσει Keith Code θα έπρεπε να κάνουν γυρολόγιο σαν του Lorenzo. Προφανώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική και στις δύο περιπτώσεις.
    Το ότι υπάρχει ένα σύνολο ανθρώπων που συμφωνούν σε ένα σύνολο κατευθυντήριων γραμμών (είτε αφορούν την τέλεια συμπεριφορά είτε την τέλεια οδήγηση), δεν σημαίνει κιόλας πως είναι σε θέση ντε και καλά να τις ακολουθήσουν στην εντέλεια.

Και με τους πρόσφυγες, δεν μας τα λέτε καλά... Δεν τους πολυγουστάρετε...
    Εδώ δεν είναι και πάλι εμφανές το σε ποιους απευθύνεσαι. Αν σε όλους τους Χριστιανούς, τότε θα πρέπει να υποστηρίξεις τη θέση αυτή με κάποια στατιστικά. Αλλιώς απλώς κάνεις επιλεκτική δειγματοληψία συμπεριφοράς. Παίρνεις πχ κάποια ποστ από εδώ μέσα και τη συμπεριφορά πέντε ατόμων απ' έξω και την χρεώνεις σε ένα σύνολο ανθρώπων.
    Ό,τι ακριβώς γινόταν δηλαδή με τους μοτοσυκλετιστές-τσαντάκηδες το '70.
    Τι ακριβώς πρέπει να δωθεί εδώ ως απάντηση δηλαδή; Να απολογηθεί ο κάθε Χριστιανός του φόρουμ για τον εαυτό του; Να βγάλουν έναν εκπρόσωπο οι Χριστιανοί του φόρουμ και να δηλώσουν πως δεν είναι ελέφαντες;

Για το δικαίωμα να παίρνεις μέρος στις συζητήσεις και να εκφράζεις τη γνώμη σου όπως όλοι οι άλλοι δεν διαφωνούμε. Απλώς υποστήριξα πως ενώ σε αυτό το θέμα γενικώς υπάρχει η επιχειρηματολογία «υπάρχει υπέρτατο ον γιατί Χ» και «δεν υπάρχει γιατί Ψ» που ανήκει στην ενότητα «Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί», η γνώμη σου είναι απλώς «οι Χριστιανοί είστε παλιάνθρωποι», κάτι που ανήκει στην θεματική ενότητα «Αντιπαραθέσεις», γι αυτό και σου ζήτησα να την αποσύρεις. Κάτι το οποίο ζήτησα ως προσωπική χάρη από εσένα, ούτε ανέφερα το ποστ ούτε διαμαρτυρήθηκα σε άλλον μοντ ούτε ζήτησα κάποιου είδους τιμωρία.

Για το ότι κάποιοι ηθικολογούν αφ' υψηλού ενώ δεν πράττουν αναλόγως έχεις δίκιο, δεν το συζητώ.
    Αυτό όμως έχει σχέση με τον καθένα ως προσωπικότητα και όχι απαραιτήτως με την άποψη που εκφέρουν.
    Για παράδειγμα, όταν ένας πνευμονολόγος σου λέει να κόψεις το τσιγάρο γιατί θα πάθεις καρκίνο ενώ ο ίδιος καπνίζει σα φουγάρο, δεν ακυρώνει την ιατρική του συμβουλή. Απλά δείχνει κάτι για την προσωπικότητά του.
    Τελευταία τροποποίηση από fkol k4; 04/03/2016 στις 18:54.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Από την άλλη βέβαια, γίνεται μια συζήτηση σχετικά με το υπέρτατο ον, όπου οι συμμετέχοντες σε αυτή αναρωτιούνται αν υπάρχει ή όχι και έρχονται αυτοί που έχουν λύσει το θέμα αυτό πιστεύοντας κάπου και ανακατεύονται...

Από την άλλη βέβαια, γίνεται μια συζήτηση σχετικά με το υπέρτατο ον, όπου οι συμμετέχοντες σε αυτή αναρωτιούνται αν υπάρχει ή όχι και έρχονται αυτοί που έχουν λύσει το θέμα αυτό πιστεύοντας κάπου και ανακατεύονται...
    Οπότε αυτή η συζήτηση μπορεί να γίνεται μόνο μεταξύ αυτών που αναρωτιούνται χωρίς να έχουν πειστεί;

Θα διαφωνήσω. Σε μια συζήτηση θα πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν όλοι, χωρίς αποκλεισμούς. Είτε αυτοί που έχουν την βεβαιότητα πως υπάρχει (με όποια μορφή το αντιλαμβάνεται ο καθένας), είτε αυτοί που έχουν την βεβαιότητα πως δεν υπάρχει, είτε αυτοί που αναζητούν ακόμη την απάντηση.
    Όχι τόσο γιατί οι δύο πρώτες κατηγορίες είναι τόσο απαραίτητες για τη συζήτηση, αλλά γιατί όταν αρχίζεις να απαγορεύεις απόψεις από το ν' ακούγονται, αρχίζει να ξετυλίγεται ένα κουβάρι που όλοι έχουμε δει που καταλήγει συνήθως...

Παρόμοια θέματα

1. Το υπέρτατο Remix!
    από karellen στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2011, 16:06
  2. Το υπέρτατο sidecar!!!
    από slacker στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2009, 17:58
  3. Απαντήσεις: 153
    Τελευταίο μήνυμα: 09/06/2008, 22:34
  4. απο το ΟΝ-ΟΦαδικο 3μερο
    από dukeandthecity στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 24/05/2006, 11:59

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία