Say no more...Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Κι εγω εδω και χρονια εχω τα ιδια "προβληματα", αλλα αμα ειναι να τα φωναζουμε ...![]()
![]()
:rotflmao:
![]()
Αυτό μου κάνει για να πω ότι συμφωνήσαμε!![]()
Say no more...Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Κι εγω εδω και χρονια εχω τα ιδια "προβληματα", αλλα αμα ειναι να τα φωναζουμε ...![]()
![]()
:rotflmao:
![]()
Αυτό μου κάνει για να πω ότι συμφωνήσαμε!![]()
Θάνος..
Συντεχνίες......![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Και εγώ αυτήν την απορία έχω...Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
αυτός πυο ξεκίνησε το thread είμαι περίεργος να δω αν ξεκίνάει αντίστοιχο όταν μέρα παρα μέρα κλείνει το μισό κέντρο της Αθήνας για να περάσει κάποιος επίσημος...ή όταν κλείνει η Εθνική οδό για να πάει ο Σημίτης για μπάνιο στους Αγίους Θεοδώρους,,.
Koρυφαίο παράδειγμα...Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Και για να μην ξεχνιόμαστε άς θυμηθούμε τι έγινε όταν σκέφτηκε η κυβέρνηση να καταργήση την επετηρίδα και να κάνει διαγωνισμούς για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών.
Το κράτος αύξησε (4πλασιασε) τις θέσεις στη Φιλοσοφική πχ το 85 (επί Κακλαμάνη) και το 2001 ήρθε ο Αρσένης και είπε αααααααα, γέμισε η επετηρίδα πάρτε τον λοπου όσοι πχ πήρατε πτυχίο το 90 και περιμένατε 15 χρόνια τώρα θα δώσετε εξετάσεις...
To νομοσχέδιο Γιαννίτση για το ασφαλιστικό μήπως αποσύρθηκε επειδή κατεβήκανε κάτι εκατοντάδες χιλιάδες στους δρομους ?Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΙΣ "ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ" ΤΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ! ΤΙΠΟΤΑ!
Και για τα 1400 γιούρια που ζητάνε οι δάσκαλοι πρώτο μισθό...
Όταν σύμφωνα με την ΕΕ το όριο της φτώχειας για μια οικογένεια είναι γύρω στα 1200, τότε είναι απόλυτα λογικό να ζητάνε να έχουν μισθούς λίγο ΠΑΝΩ από το όριο φτώχειας.
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Εσύ γιατί μΕ κάνεις αέρα, καλέ ???![]()
Γιατι σε ειδα αναψοκοκκινισμενο , φανταστηκα πως ζεσταινεσαι κι ειπα να σε δροσισω βρε τζιερι μ'.....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:![]()
victi vincimus.....
Το δεντρο για να φτανει μεχρι τον ουρανο πρεπει να εχει ριζες στην κολαση........
Nietzsche
Αρχικά δημιουργήθηκε από ashton
...............
Και για τα 1400 γιούρια που ζητάνε οι δάσκαλοι πρώτο μισθό...
Όταν σύμφωνα με την ΕΕ το όριο της φτώχειας για μια οικογένεια είναι γύρω στα 1200, τότε είναι απόλυτα λογικό να ζητάνε να έχουν μισθούς λίγο ΠΑΝΩ από το όριο φτώχειας.
Μαζί σου μεγάλε..... που προφανώς είσαι εκπαιδευτικός (εγώ νόμιζα οτι από τα πανεπιστήμια βγαίνουν επιστήμονες - όχι καθηγητής Γυμνασίου-Λυκείου αλλά τέλος πάντων...)
Μαζί σου που λες φίλε... 1400Ε στον πρωτο-διοριζόμενο καθηγητή....
Κι επειδή κι εμείς δεν ζούμε στο Παρίσι ή στην Γκουανταλαχάρα....
1400Ε ΚΑΘΑΡΑ για να κάνει μάθημα 2 βαριά 3 ώρες την ημέρα....
Σαββατοκύριακα ελεύθερα....
Χριστούγεννα - Πάσχα αραλίκι.....
2 μήνες το καλοκαίρι διακοπές......
Κανένα ιδιαίτερο ή δουλίτσα σε φροντιστήριο... ΜΑΥΡΑ έτσι; μην μας τα φάνε οι μαλάκες στην εφορία - Εμείς τελειώσαμε Πανεπιστήμιο... Αρκετά μας κρατάνε απο τον μισθό μας.... (τα μεικτά δλδ)
1200Ε το όριο της φτώχιας......
Δηλαδή ο συνάδελφος του καθηγητή (απόφοιτος Πανεπιστημίου εννοώ) που πιάνει δουλειά και παίρνει ΜΙΚΤΑ 1000-1100 ανάλογα την εταιρεία και άρα ΚΑΘΑΡΑ κάπου 750-800Ε τον μήνα ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ να αισθάνεται που:
1. Για να διατηρήσει την δουλειά του δουλευει 10-12 ώρες την ημέρα.(περιμένουν απ' έξω ουρές άνεργοι πτυχιούχοι)
2. Δουλεύει σαββατοκύριακα για τον λόγο του (1)
3. Χριστουγεννα και Πάσχα 2-3 μέρες
4. Δεν το συζητάμε για 2η δουλειά.... πρέπει να τρώμε και να κοιμηθούμε....
2η δουλεια χρειάζεσαι ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα για να φτάσει τα 1400Ε του 2-3ωρου του καθηγητή
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ.
Θα αναφέρω μόνο τα λόγια πρώην συναδέλφου που είναι τωρα καθηγητής σε Λύκειο : "Σιγά ρε μαλάκες, μην κάθομια να δουλεύω σαν τον ΜΑΛΑΚΑ....." παιρνω όσα παιρνω απο το σχολείο και τα 3πλάσια απο τα φροντιστήρια......"
Δηλαδή σε λέει και ΜΑΛΑΚΑ κατάμουτρα..... ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΜΑΛΑΚΑ-ΑΝΟΗΤΟ-ΗΛΙΘΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ-ΑΝΟΗΤΕ-ΗΛΙΘΙΕ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ.
Τον πιάνεις στα χέρια να τον κάνεις αλοιφή;
Να τα πάρετε κύριοι αλλά να τα πάρουμε κι εμείς που είμαστε στην απ' έξω....
Αιδώς κύριοι.......
![]()
Δηλαδη προκαλει καποιος οταν διεκδικει; Δεν το καταλαβα..
Αν εχετε οικονομικα ή αλλα αιτηματα ως κλαδος εργαζομενων, οργανωθειτε εκτος κομματων, καντε συνελευσεις, μιληστε ντομπρα μεταξυ σας, ενωθειτε και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ. Με οποιο τροπο νομιζετε.
Δηλαδη η εξισωση πρεπει να γινεται προς τα κατω και οχι προς τα πανω; Αντι να κατεβουμε με τους δασκαλους και να τους πουμε μπραβο που εβαλαν τετοια αιτηματα και κρατανε 5 εβδομαδες απεργια με παιδια, υποχρεωσεις κτλ τους λεμε να ζητανε λιγοτερα;
Δεν καταλαβα..Και ποιος θα καθοριζει στον απεργο το τι θα ζητησει; Με ποιο κριτηριο;
Μηπως, λεω μηπως θα ταν καλο ν απεργησουμε ολοι μαζι για 3μηνακια; Μ Η Π Ω Σ; Και να ειμαστε αραχτοι στην πλατεια συνταγματος διοργανωνοντας κοντρες Συνταγμα- Αμερικανικη πρεσβεια;Δεν θα ηταν ενα εργατικο πανηγυρι και αυτο; Να δειτε τι ωραια θα περναγαμε ολοι, ποσο κοντα θα αισθανομασταν τους διπλα μας, τι συγκινηση θα υπηρχε με το να νιωθεις οτι ολοι διεκδικουν κατι κοινο....( μακαρι να το ζησω...)
crs-k υπαρχουν και καποιοι σ αυτο τον κοσμο που θεωρουν τις ιστοριες των κοινωνικων αγωνων ως κατι το ιερο που χρηζει ερευνας ιστορικης, μελετης και αναλυσης ειδικα οταν μπορουν να μαθουν τα γεγονοτα απο πρωταγωνιστες. Σ αυτους ανηκω, οποτε περιμενω σε καποιο αλλο θεμα να μας τα πεις. ΕΓΩ ΘΕΛΩ Ν ΑΚΟΥΣΩ ΩΡΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ...
Οσο για το ποιοι γραφουν την ιστορια, εξαρταται απο ποια πηγη την ψαχνεις. Αν πας στο κεντρο μαρξιστικων ερευνων θα παρεις συγκεκριμενη αποψη, αν διαβασεις ελευθεριακους-Μπουκτσιν (που πεθανε και προσφατα γαμωτο η μορφαρα..) αλλη αποψη. Καλο ειναι να προτιμαμε την ταυτοχρονη μελετη ιστορικων πηγων διαφορετικων ιδεολογικων προταγματων, καθαρα μεθοδολογικα.
Αν διαβαζεις Βημα ή Εθνος θα παρεις μια αποψη πολυ διαστρεβλωμενη τουλαχιστον σε θεματα κοινωνικων αγωνων, γιατι απλα πονανε οι νικες και οι αντιστασεις του εργατικου-φοιτητικου κινηματος.
Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα
το οτι εμεις ειμαστε μαλακες δηλαδη τι σημαινει?οτι πρεπει να ειναι ολοι για να μην νιωθουμε μονοι σ αυτον τον κοσμο?
το οτι κι εμεις αξιζουμε καλυτερα,αλλα δεν μπορουμε να τα διεκδικησουμε σημαινει πως δεν θα πρεπει να το κανει κανεις?
ειναι αχαριστοι με λιγα λογια γιατι υπαρχουν και χειροτερα?
sniper αυτο λες?
υπαρχει αδικια&αναξιοκρατια,αλλα οπου μπορουμε να την πολεμησουμε καλα κανουμε.δηλαδη εσυ αν αυριο σου δινανε μια θεση,σαν δασκαλος να καθεσαι οπως λες 3 μηνες,να μην εχεις σαβ/κα,υπερωριες,αγγουρια θ αρνιοσουν?κι αν μπορουσες να διαμαρτυρηθεις για πραγματα που υποσχεθηκαν αλλα δεν τηρουν για αλλη μια φορα,θα καθοσουν σπιτι σου και θα ελεγες υπαρχουν και χειροτερα?
νομιζω οτι παντα προσαρμοζομαστε στις συνθηκες που ζουμε,οπως ακριβως αν βγαζουμε 1500 χαλαμε 1700 ετσι κι αν μαθουμε σε συγκεκριμενα πραγματα και αν μαθουμε οτι μπορουμε,ετσι ακριβως θα τα ζηταμε και θα τα διεκδικουμε!
και σιγουρα στηνπαιδεια υπαρχουν κι αλλα ζητηματα να λυθουν και σιγουρα υπαρχουν φοβερα κακοι δασκαλοι και καθηγητες που δεν αξιζουν ουτε στο ελαχιστο να βρισκονται εκει κι απεχουν πολυ απο αυτο το λειτουργημα,αλλα αυτο ειναι ωρες ατελειωτης κουβεντας και ενος αλλου ποστ...
![]()
Με φώναξε κανείς:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
........................
Δηλαδή ο συνάδελφος του καθηγητή (απόφοιτος Πανεπιστημίου εννοώ) που πιάνει δουλειά και παίρνει ΜΙΚΤΑ 1000-1100 ανάλογα την εταιρεία και άρα ΚΑΘΑΡΑ κάπου 750-800Ε τον μήνα ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ να αισθάνεται.......................
Μερικές φορές γελάω με την κατάντια μας.
Το έχω καταλάβει ότι το πανεπιστήμιο μου προσέφερε γνώση και όχι δουλειά, το ήξερα ότι το μεταπτυχιακό μου προσέφερε εξειδίκευση και όχι δουλειά και ξέρω ότι τώρα το διδακτορικό μου προσφέρει περισσότερη εξειδίκευση και σίγουρα όχι δουλειά.
Γελάω αγαπητέ ashton γιατί εργάζομαι σαν
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ και όχι σαν ΧΗΜΙΚΟΣ που σπούδασα.
Θα μου πείς σου επιβάλει κανείς???
ΝΑΙ, γιατί ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΔΟΥΛΕΙΑ σε αυτό που σπούδασα (πίστεψε το ή όχι)
Γελάω γιατί δουλεύω για να ΖΗΣΩ (700 στο χέρι κάθε μήνα) και επιπλεόν είμαι από τους τυχερούς που έχω και ασφάλιση.
Στο χωριό μου με φωνάζουν "Καλώς τον επιστήμονα" αν και θα έπρεπε να με φωνάζουν "Καλώς τον Μ@λ@κα ή κάλώς το ΘΥΜΑ!!!!!!!!!!!!
Να τα πάρουν τα 1400, να πάρουν και τα διπλάσια ακόμα, όμως ΝΑ ΤΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.Στην ΕΕ τα δουλεύουν τα 1400 δε κοροιδεύουν τον κόσμο ότι τα βγάζουν τσίμα τσίμα με μέσο μισθό στην Ελλάδα τα 700Ε.
Και στην τελική μου φαίνεται ότι όλοι εμείς θα έπρεπε να ήμασταν στους δρόμους και σίγουρα όχι πολλές ευνοημένες κατηγορίες εργαζομένων
Αυτό το μονοπάτι που να οδηγεί
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Μαζί σου μεγάλε..... που προφανώς είσαι εκπαιδευτικός (εγώ νόμιζα οτι από τα πανεπιστήμια βγαίνουν επιστήμονες - όχι καθηγητής Γυμνασίου-Λυκείου αλλά τέλος πάντων...)
Δεν είμαι ευτυχώς ή δυστυχώς εκπαιδευτικός.
Στο Παρίσι οι μισθοί είναι πολύ παραπάνω από τα 1400, στη Γκουανταλαχάρα μάλλον πολύ παρακάτω.Μαζί σου που λες φίλε... 1400Ε στον πρωτο-διοριζόμενο καθηγητή....
Κι επειδή κι εμείς δεν ζούμε στο Παρίσι ή στην Γκουανταλαχάρα....
Δε νομίζω ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν τα σαββατοκύριακα τους ελεύθερα.1400Ε ΚΑΘΑΡΑ για να κάνει μάθημα 2 βαριά 3 ώρες την ημέρα....
Σαββατοκύριακα ελεύθερα....
Χριστούγεννα - Πάσχα αραλίκι.....
2 μήνες το καλοκαίρι διακοπές......
Βλέπεις πχ οι υδραυλικοί δε παίρνουν τους σωλήνες των πελατών τους στο σπίτι για να τους φτιάχνουν στον ελεύθερο χρόνο τους, ενώ οι εκπαιδευτικοί διορθώνουν γραπτά, ετοιμάζουν σημειώσεις, προετοιμάζουν τι θα διδάξουν κλπ
Τα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια τα αναπαράγει το σύστημα για να χρυσώνει το χάπι στους εκπαιδευτικούς.Κανένα ιδιαίτερο ή δουλίτσα σε φροντιστήριο... ΜΑΥΡΑ έτσι; μην μας τα φάνε οι μαλάκες στην εφορία - Εμείς τελειώσαμε Πανεπιστήμιο... Αρκετά μας κρατάνε απο τον μισθό μας.... (τα μεικτά δλδ)
Και δε μου λες... οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι ταξιτζήδες, οι βενζινάδες δεν βγάζουν μαύρα ;
Έχεις διδάξει ποτέ ;1200Ε το όριο της φτώχιας......
Δηλαδή ο συνάδελφος του καθηγητή (απόφοιτος Πανεπιστημίου εννοώ) που πιάνει δουλειά και παίρνει ΜΙΚΤΑ 1000-1100 ανάλογα την εταιρεία και άρα ΚΑΘΑΡΑ κάπου 750-800Ε τον μήνα ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ να αισθάνεται που:
1. Για να διατηρήσει την δουλειά του δουλευει 10-12 ώρες την ημέρα.(περιμένουν απ' έξω ουρές άνεργοι πτυχιούχοι)
2. Δουλεύει σαββατοκύριακα για τον λόγο του (1)
3. Χριστουγεννα και Πάσχα 2-3 μέρες
4. Δεν το συζητάμε για 2η δουλειά.... πρέπει να τρώμε και να κοιμηθούμε....
2η δουλεια χρειάζεσαι ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα για να φτάσει τα 1400Ε του 2-3ωρου του καθηγητή
Έχεις συγγενικό πρόσωπο που να έχει διδάξει για να δεις πόσο απλό είναι ;
Εσύ κάθεσαι σε ένα χώρο με 10 πιτσιρίκια για ένα 6ωρο ;
Πόσα θα ζητούσες ;
Επειδή δηλαδή οι μισθοι και οι παροχές στην ιδιωτική πάνε κατά διαόλου, πρέπει να πάνε κατά διαόλου οι μισθοί και οι παροχές στο δημόσιο, ώστε να πεινάνε και οι γείτονες και όχι μόνο εγώ ;
φοβερή συλλογιστική...
Υποθέτω πως δεν υπάρχουν επαγγελματίες σε άλλους χώρους που να τα παίρνουνε χωρίς να δουλεύουν.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ.
Θα αναφέρω μόνο τα λόγια πρώην συναδέλφου που είναι τωρα καθηγητής σε Λύκειο : "Σιγά ρε μαλάκες, μην κάθομια να δουλεύω σαν τον ΜΑΛΑΚΑ....." παιρνω όσα παιρνω απο το σχολείο και τα 3πλάσια απο τα φροντιστήρια......"
Δε μπαίνω σε τέτοιο επίπεδο αντιπαράθεσης. sorry.Δηλαδή ...αλοιφή;
Eίπε κανείς ότι δεν πρέπει να πάρεις, ο όποιος, εσύ αύξηση ;Να τα πάρετε κύριοι αλλά να τα πάρουμε κι εμείς που είμαστε στην απ' έξω....
Αιδώς κύριοι.......
![]()
Το σύνδρομο NIMBY (Not in my backyard) βλέπω έχει εμπεδωθεί και εδώ...
Και γι'αυτό φταίνε οι δάσκαλοι που κάνουν απεργία, ή οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών που τα 'κατάφεραν' έτσι ;Αρχικά δημιουργήθηκε από miraze
Γελάω αγαπητέ ashton γιατί εργάζομαι σαν
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ και όχι σαν ΧΗΜΙΚΟΣ που σπούδασα.
Θα μου πείς σου επιβάλει κανείς???
ΝΑΙ, γιατί ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΔΟΥΛΕΙΑ σε αυτό που σπούδασα (πίστεψε το ή όχι)
Και ξαναρωτάω... γι'αυτό φταίνε οι δάσκαλοι που κάνουν απεργία, ή οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών που τα 'κατάφεραν' έτσι ;Γελάω γιατί δουλεύω για να ΖΗΣΩ (700 στο χέρι κάθε μήνα) και επιπλεόν είμαι από τους τυχερούς που έχω και ασφάλιση.
@Resistman : Σόρρυ ρε φιλαράκο αλλά ζεις σε μια ουτοπία..... Αυτά που λες είναι συλλογιστική της καφετέρειας που αναφέρεις...
---------------
@noble: Σαφώς και δεν λέω αυτό ρε Θάλεια. Και είχα την ευκαιρία να γίνω εκαπιδευτικός αλλά δεν το έκανα, επειδή δεν είμαι δάσκαλος... Αναρωτήθηκε κανένας πόσοι απο τους εν ενεργεία καθηγητές είναι "δάσκαλοι" κι όχι δημ. υπάλληλοι;
----------------
@mirage : Tι να σου πω ρε φίλε....
----------------
@ashton : (δεν είσαι αλλά σε βλέπω ενημερωμένο = το έτερον ήμισυ ίσως) δεν διαφώνησα να πάνε στα 1400 ή στα 2400 ή στα όσα θέλουν. Και πολύ καλά θα κάνουν. Φυσικά για μια οικογένεια δεν ζει με ένα μισό καθηγητή.
Ζούμε όμως σε μια χώρα που είναι όπως ειναι γιατί ΕΜΕΙΣ την κάναμε έτσι με αυτούς που ψηφίζουμε. Σωστά; Και μην μου πεις ότι οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ δεν είναι κομματόσκυλα γιατί θα γελάω μέχρι να πεθάνω....
Από εκεί και πέρα............... καταφέραμε να τρωγώμαστε μεταξύ μας.....
Γνωρίζω αρκετα ώστε να μην ζω στα σύννεφα.... δεν μπορεί να είναι σοβαροι κάποιοι που ζητουν αυξήσεις 20-30% και αν δεν τα πάρουν κλείνουν τα σχολεία...
Για τα 2 παιδιά μου που θα έπρεπε να είναι σχολειο πληρώνω γυναίκα να τα κρατάει.... Ναι ξέρω.... θέλει θυσίες.... αλλά γιατί ρε φίλε να δίνω εγώ 700Ε τον μηνα στην γυναίκα για να πάρουν αυξήσεις άλλοι; Όταν εγώ λόγω ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ συνδικαλιστικού φορέα δεν έχω βήμα παρα μόνο τους ΓΕΛΟΙΟΥΣ της ΓΕΣΕΕ που περιμένουν να γίνουν βουλευτες του ενος ή του άλλου κόμματος....
Κάντε μου μια χάρη.... Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε τι γίνεται τριγύρω σας....
Η φώχεια φέρνει γκρίνια και είμαστε όλοι φτωχοί και γκρινιάρηδες.....
![]()
Καλά νομίζω ότι συγκινήθηκα...Αρχικά δημιουργήθηκε από ashton
Δε νομίζω ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν τα σαββατοκύριακα τους ελεύθερα.
Βλέπεις πχ οι υδραυλικοί δε παίρνουν τους σωλήνες των πελατών τους στο σπίτι για να τους φτιάχνουν στον ελεύθερο χρόνο τους, ενώ οι εκπαιδευτικοί διορθώνουν γραπτά, ετοιμάζουν σημειώσεις, προετοιμάζουν τι θα διδάξουν κλπ
Τα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια τα αναπαράγει το σύστημα για να χρυσώνει το χάπι στους εκπαιδευτικούς.
Και δε μου λες... οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι ταξιτζήδες, οι βενζινάδες δεν βγάζουν μαύρα ;
Μα παίρνουν γραπτά στο σπίτι τα σαββατοκύριακα; Ε τότε αξίζουν και τα 1400€. Αλοίμονο σ'εμάς που μόλις πάει 5.00 το απόγευμα απλώνουμε τα πόδια στο τραπέζι και την πέφτουμε για ύπνο μέχρι την άλλη μέρα...
Όσο για τον υδραυλικό... μπορεί να μην παίρνει του σωλήνες στο σπίτι, αλλά φοράει τη φόρμα και πάει ο ίδιος στους σωλήνες... Και πάει και Σάββατα... και πάει και Κυριακές... και χώνεται και μέσα στα σκατά άμα λάχει!
Και να σου πω τη γνώμη μου; αξίζει περισσότερο να πάρει τα 1400€ γιατί κάνει ανθυγιεινή εργασία την ώρα που τα παιδιά από τους καθηγητές που μόνο να ζητάνε ξέρουνε βγαίνουν ΑΜΟΡΦΩΤΑ!!!
Βλέπω γραπτά της νέας γενιάς και μου πέφτουν τα μαλλιά από την καφρίλα και την ασχετοσύνη τους!! Αγνοούν ακόμα και τους στοιχειώδεις κανόνες γραμματικής και ορθογραφίας...
Με τι έργο και τι μούτρα έρχονται και απαιτούν παραπάνω;
Άντε παρατάτε μας... Εσείς νομίζετε ότι είμαστε Ντουμπάι εδώ και πουλάμε πετρέλαιο. Για όλους έχει... Δώστε τώρα σ'εμάς και τραβάτε γαμηθείτε οι υπόλοιποι...
Ωραία νοοτροπία...
Όλοι προβλήματα έχουμε αλλά δεν κλαιγόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ... Δουλεύουμε κιόλας!
Θάνος..
προς τιμην σου που δεν το επελεξες,ενω δεν πληρουσες πραγματικα τις προυποθεσεις για τη θεση![]()
καποια στιγμη το ειπε και o crs-k η αληθεια και το δικιο βρισκονται καπου στη μεση...κανεις δεν θα πει πως οι δασκαλοι κι εκπαιδευτικοι εχουν απολυτο δικιο,πως δεν εκμεταλευονται καταστασεις και πως ενω θα επρεπε να ειναι πιο ανθρωπινοι απο πολλους καταληγουν να ειναι μεγαλοι καραγκιοζηδες και βεβαια πολυ κακοι στη δουλεια τους.μια μεριδα αυτων οπως γινετε και σε καθε επαγγελμα!
παρολα αυτα η εξουσια και η εκαστοτε κυβερνηση μας αδικει οσο πιο πολυ μπορει.ακομα και την κατασταση που υπαρχει στη παιδεια εκεινη την εχει κανει ετσι και σιγουρα τη βολευει οσο δημιουργει προβατα(νουμερο ενα)κι οσο δεν διαμαρτυρεται κανεις.τωρα εχουν ενα μετωπο τους καθηγητες,ενα μετωπο του μαθητες κι ενα μετωπο τους γονεις και τρεχουν να κακομπαλωσουν τρυπες!
Θανο κι εγω συγκινηθηκα
εχω φωναξει 3 υδραυλικους εδω και 2 μηνες και δεν εχει ερθει κανεις.ενας που καταφερε και ηρθε πριν απο 3 μηνες,πηρε για 10 λεπτα που ο καυμενος συρθηκε στα σκατα(εφτιαξε ενα ανταλλακτικο στο καζανακι)100 ευρωκι αυτο τωρα ειναι χαλασμενο.τουλαχιστον οταν λεμε παραδειγματα να βρισκουμε σωστα...
παρε τους γιατρους που δεν φακελωνονται και δεν υπαρχει σαπιλα,παρε τους παπαδες που ειναι ολοι στρεητ αγορια
και ειναι φτωχοι παμπτωχοι,αλλα ευτυχως σκεφτονται τον κοσμακη κι ολο δωρεες κανουν :rotflmao: οχι,οχι το βρηκα παρε τους αστυνομικους που ειναι αδιαφθοροι,γλυκυτατοι και μας προστατευουν!!!![]()
ποιος ακριβως κακος στη δουλεια του αξιζει να πληρωνεται καλα?
ΚΑΝΕΙΣ και συμφωνουμε ολοι.
μην παμε τωρα στο τι πρεπει ν αλλαξει για να ειναι ολα αυτα διαφορετικα και καλυτερα!οπως επισης μην παμε Θανο και στο τι διδασκονται αυτα τα παιδια που λες στουρνους.
σιγουρα υπαρχει κι η πλευρα που αναφερεις!και σιγουρα εχετε δικιο σε σκεψεις και καταστασεις.
αξιζει σε ολους μας ενα καλυτερο μελλον και πολυ καλυτερα πραγματα,οποιος μπορει να τα διεκδικει ας το κανει!ισως στρωνουν τον δρομο για μας![]()
![]()
όπως έγραψε και κάποιος (πολύ) παραπάνω δεν είναι τυχαίο που ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παίρνουν 90% και που μας κυβερνάνε οι εγγονοί αυτών που κυβερνούσαν τους παππούδες μας...
sniper αν μου ελεγες και κατι συγκεκριμενο ν απανταγα. Με επιχειρημα καφετερΙας δεν απαντω.
Η χωρα αυτη εγινε ετσι γιατι ψηφιζουμε μεταξυ των αλλων.
Οσοι ζητουν 30%αυξηση ειναι μαγκες και δινουν και παραδειγμα με το να χανουν λεφτα 1+μηνα.
Για τους γελοιους της ΓΣΕΕ συμφωνουμε απολυτα!!Ισως να τους χαρακτηριζα και πουλημενους γιατι οι περισσοτεροι ειναι του ΠΑΣΟΚ που επι ΝΔ φωναζουν και κανουν-ρανουν αλλα επι Πασοκ τουμπεκι ψιλοκομμενο. Οποτε η προταση μου για εργατικα συμβουλια και συνελευσεις φανταζει απλη, αξιοπιστη και πραγματοποιησιμη. Γιατι δεν το δοκιμαζετε; Στο κατω κατω δεν εχετε να χασετε κατι.
Θανο, η μητερα μου ειναι εκπαιδευτικος. Και επειδη θελει να ειναι σωστη απεναντι στα παιδια πρεπει να ειναι ενημερωμενη και διαβασμενη.
Αυτο τυπικα και απλα σημαινει: 4ωρες διαβασμα μετα τη δουλεια, αγορα βιβλιων και βοηθηματων καινουριων καθε χρονο με κοστος 300+ευρω, ψαξιμο στο ιντερνετ, αναγνωση παλιων βιβλιων για συκριση ή αναλυση με βαση τα νεα δεδομενα στην παιδεια και στην κοινωνια, το Σαβκο διορθωση εκθεσεων, τεστ, προετοιμασια για τα επομενα κτλ, παρακολουθηση επικαιροτητας-εκδοτικης δραστηριοτητας, εκμαθηση ξενων γλωσσων για να ειναι εντος πραγματων και να παρακολουθει και ξενα αρθρα κτλ.
Για να τα προλαβει ΟΛΑ ΑΥΤΑ οι ωρες του υπνου ειναι 4 με 5. Αξιζει μονο 1340ευρω μετα απο 26χρονια υπηρεσιας;
Τα παιδια βγαινουν αμορφωτα για λογους που δεν αφορουν αποκλειστικα το σχολειο.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΧΕΙ. Σαφως. Αν ριξεις μια ματια στους μισθους οσων μετεχουν σ επιτροπες και στα υπερκερδη των τραπεζων και των βιομηχανιων θα δεις οτι φτανουν και περισσευουν.
Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα