Με τα έλατα να είναι φυτρωμένα στο πουθενά πάνω απ’ τα κεφάλια μας...
Σημείο φωτό #9 στον Χάρτη 03_01
.
![]()
Με τα έλατα να είναι φυτρωμένα στο πουθενά πάνω απ’ τα κεφάλια μας...
.
![]()
... περνούσαμε μια χαρά!
.
![]()
Ποιός ήταν ο μικρός Γαλάτης της ημέρας?![]()
:rotflmao:
.
![]()
Η επιστροφή θα γινόταν λίγο πιό «ελεύθερα», μιάς κι οι Θόδωρας, Μιχάλης (Χασάπακλας), Θανάσης και Θωμάς είχαν ξεκινήσει ήδη, με ραντεβού την διασταύρωση για το Τροβάτο.
Η Ειρήνη ειχε ξαναστηθεί για φωτογράφηση...
Σημείο φωτό λίγο πιο πάνω απ’ το #9 στον Χάρτη 03_01
.
![]()
... ενώ ο Αντώνης έχει υποσχεθεί ότι θα ‘μενε σκούπα.
Σημείο φωτό λίγο πιο πάνω απ’ το #9 στον Χάρτη 03_01
.
![]()
Πίσω απ’ τους πρώτους ξεκίνησα κι εγώ κι η απότομη και κακοτράχαλη ανηφόρα, τώρα μου φάνηκε παιχνιδάκι...
Δεν ξερω αν είχαν την ίδια εντύπωση κι οι αναρτήσεις της Άφρικα...![]()
Πλησιάζοντας το διάσελλο στα 1750μ. ήταν μιά ομάδα απο τζιπάδες στους οποίους πρέπει να κάναμε μια κάποια εντύπωση, όπως ερχόμασταν αέρα από κάτω (εγώ κι ο Θωμάς αν θυμάμαι καλά), γιατί ήταν ακροβολισμένη στις άκρες του δρόμου και μας φωτογράφιζαν, σε στυλ «Rally Ακρόπολη” ένα πράμα...
Φτάνοντας πάνω στο διάσελλο βρίσκω τους Θόδωρα, Μιχάλη και Θανάση να ξεκινάν off road προς το «Γενίτσαρι»...
Σημείο φωτό #7 στον Χάρτη 03_01
.
![]()
Σταματάνε πανηγυρίζοντας σ’ ένα τύμβο...
.
![]()
... πέρνοντας και μια όμορφη φωτό της «Ασημόραχης» που ανεβήκαμε, πάνω απ’ το «Τσαρκόρεμα» και με την «Κορυφή» (2009μ.) να δεσπόζει στο βάθος!
.
![]()
Εγώ προχώρησα μέχρι την διασταύρωση και περίμενα, μαζί με τον Θωμά και τον Σωτήρη που ερχόταν λίγο πιό πίσω μας.
Κατεβαίνουν κι οι Οφροουντάδες (sic) κι έρχονται κι αυτοί και μαθαίνουμε την «αναποδιά».
Ο λεβιές ταχυτήτων του Θανάση, έχει φάει το καρέ και ΔΕΝ μπορεί ν’ αλλάξει ταχύτητες...
Πρέπει να σταματήσουμε κάπου για να προσπαθήσει να το φτιάξει...
Ο προγραμματισμένος, αλλά και πιό κοντινός προορισμός ειναι το Τροβάτο.
Ο Σωτήρης προθυμοποιείται να μείνει στην διασταύρωση και να περιμένει την υπόλοιπη ομάδα, που είναι ακόμα πολύ πίσω, ώστε εγώ να δείξω τον δρόμο προς το Τροβάτο στους υπόλοιπους.
Η ρήση του Θανάση «έχω μιά Τρίτη μέσα και ΔΕΝ μπορώ ν’ αλλάξω, γι’ αυτό πίεσε το λιγάκι», όπως καταλαβαίνετε, αλλαξε λιγάκι τον τρόπο οδήγησής μας προς τα «κάτω»...
Ενώ εμείς κατεβαίνουμε, ο Αντώνης (που έχει έρθει αργότερα) «απαλλάσει» τον Σωτήρη και περιμένει την ομάδα, ατενίζοντας τον δρόμο που θ’ ακολουθήσει.
Σημείο φωτό #6 στον Χάρτη 03_01
.
![]()
Αλλά ας γυρίσουμε στην διαδρομή...
Ο δρόμος τραβερσάρει στ’ Ανατολικά της «Τσούκας Σάκκα» για 4χλμ. χάνοντας (μετά το πρώτο χλμ.) ελαφρά ύψος, ώστε απ’ τα 1550μ της προηγούμενης διασταύρωσης να μας φέρει στα 1450μ. της διασταύρωσης με δρόμο που αριστερά πάει για την «Γαλανή βρύση» και την Χιονού (στανο-οικισμός), ενώ δεξιά κατεβαίνει προς το Τροβάτο.
Το τεραίν δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας κι η γρήγορη οδήγηση που, κατ’ ανάγκη, κάνουμε δεν είναι το προτεινόμενο.
Στην διασταύρωση μένει ο Θωμάς (νομίζω) πίσω, ώστε να κατευθύνει αυτούς που θα ερχόντουσαν κι εμείς στρίβοντας δεξιά συνεχίζουμε.
Τώρα κατεβαίνουμε πιό απότομα κι η τοπική κοινότητα έχει στρώσει με σπασμένη πέτρα (ας το πούμε πολύ χοντρό χαλίκι) πολλά σημεία του δρόμου, πράγμα που μπορεί να διευκολύνει τ’ αγροτικά και τα φορτηγά, αλλά κανει την δική μας ζωή κόλαση.
Περνώντας τα «Πατήματα» έχουμε μπει σε ελατόδασος και πάλι, ενώ συνεχίζουμε το επίπονο (λόγω ταχύτητας) κατέβασμα.
Σε άλλα 4χλμ. φτάνουμε σε άλλη διασταύρωση, έξω απ΄το χωριό που αριστερά ανεβαίνει προς τα «Τρία Σύνορα» και δεξιά πάει προς το χωριό.
Ο Μιχάλης (Χασάπακλας) μένει τώρα πισω και συνεχίζουμε για να βρούμε και Τρίτη διασταύρωση σε 700μ. σχεδόν μέσα στο χωριό.
Μένει ο Θόδωρας τώρα με αποτέλεσμα σε 300μ να είμαστε στην πλατεία μόνο εγώ κι ο Θανάσης!
Οριακά μας έφτασαν οι συνοδοί για τις διασταυρώσεις...
Το Τροβάτο έιναι χτισμένο σ’ ενα μεγάλο πλάτωμα στα 950μ. με τους ορεινούς όγκους να δείχνουν ήπιοι γύρω του.
Σημείο φωτό #10 στον Χάρτη 03_01
.
![]()
Τεράστια πλατάνια σκιάζουν πολλά τετραγωνικά, που είναι όμως ένα μικρό μόνο μερος της αχανούς πλατείας του χωριού, κι ένα τρίβρυσο, με παγωμένο νερό, στα ριζά ενός απ’ τους πλατάνους, είναι η ευλογία που ψάχναμε για να ξεδιψάσουμε και να βγάλουμε κάμποσο χώμα από πάνω μας. :smilea:
.
![]()
Σιγά-σιγά έρχονται κι άλλα μέλη της ομάδας μ’ αποτέλεσμα στο μικρό καφενεδάκι στην άκρη της πλατείας να γουρλώνουν τα μάτια...
«Από που έρχονται ούλοι εφτούνοι? ‘Εχουν φωλιά π’θενάθε?»![]()
.
![]()
Μηχανές έφταναν συνέχεια τα επόμενα τρία τέταρτα και γέμιζαν τον χώρο...
.
![]()
...ενώ οι αναβάτες πιάσαν τα παγκάκια (ου μην και τις πλάκες)...
.
![]()
... κοντά στο καφενεδάκι ...
.
![]()