Δεν λειτουργει ετσι ενα κρατος.
Δεν ειναι εταιρεια να ζηταει πισω τα λεφτα του επειδη εκανες κατι περα απο τα συμφωνημενα
Το Κρατος προνοει και εκπαιδευει προς συγκεκριμενες κατευθυνσεις αυτος ειναι ο ρολος του.
Εαν το δουμε διαφορετικα το χανουμε την ουσια της λεξης Κρατος.
Αμέ, κι' εγώ που ασφαλίστηκα πρώτη φορά το 1979 για να πάρω στα 58 μου κάποια σύνταξη
θέλω να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες αθέτησης μιάς και με πάνε στα 62 και με τα μισά λεφτά....
Αυτοί αθετούν την συμφωνία, όχι εγώ, εγώ ακόμα πληρώνω.
Αν δεν μπορείς να τηρήσεις τους όρους της τότε συμφωνίας, κράτα ότι έχεις χαλάσει για την περίθαλψή μου
όλα αυτά τα χρόνια και επέστρεψέ μου τα ρέστα.....
Τι πα να πει δεν τά 'χεις;;;;;
Α, όλα κι' όλα οι συμφωνίες είναι συμφωνίες, έτσι;;;;;;;;;;;;;;;;;
Και μην ακούσω κανέναν να γελάει.......................................
"ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"
Βγαίνουμε εκτος θέματος αλλά πονεμένη ιστορία το ασφαλιστικό .Στο σύγχρονο καπιταλισμό τα κράτη λειτουργούν σαν εταιρίες αρπακτικά,αναπροσαρμόζοντας μονομερώς τους όρους και αυξάνοντας ασφάλιστρα και ηλικιακά όρια.
Έχει πολύ πλάκα που πλέον εμείς οι ίδιοι ζητάμε επίμονα να έρθει ο Μεσαίωνας.
Δουλεύει απόλυτα κούρδισμενα το έργο.
Μόνοι ζητάμε φόρους, περιορισμό ελευθεριών και γενικά μια σκατοζωη. Μπράβο μας.
p.s Τα παραπάνω ήταν γενικό σχόλιο και όχι περί Covid.
Καπιταλισμός και κοινωνική ασφάλιση συντάξεις κλπ δεν πάνε μαζί με την καμία...
Και η κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματός μας ήταν αναμενόμενη από όλους εδώ και 30 χρόνια.
Από μελέτες της ΓΕΣΕΕ πρό εικοσαετίας+ και από όλα τα κόμματα όταν βρίσκονταν στη θέση της αντιπολίτευσης από εποχής Ανδρέα.
Κανένας δεν είχε την πρόθεση να το εξηγήσει στον κόσμο.
Όλοι προτίμησαν να κοροϊδεύουν για να εξασφαλίσουν την ψήφο παρά να κάνουν τα αυτονόητα.
Αγαπητέ cityfly, μιάς και η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από την ατομική ευθύνη,
θα σου πω ότι, ναι, είμαι υπεύθυνος για τα τσιγάρα που καπνίζω, το αλκοόλ που πίνω, κάποιες επιλογές τροφών που τρώω.
Μέχρι εκεί εκτείνεται η ατομική μου ευθύνη.
Προσωπικα, δεν πουλάω κανένα ρύπο σε καμιά εταιρεία και δεν επωφελούμαι από κανένα τέλος που προκύπτει από τους ρύπους των οχημάτων. Εισπνέω όμως τον μολυσμένο αέρα που αυτά παράγουν.
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την ατομική ευθύνη: "δε φοράτε μάσκες, τριγυρνάτε άσκοπα, δεν προσέχετε τον εαυτό σας, είστε ανεύθυνοι" κτλ.
Αν όμως ζητήσω τον λόγο από τις κυβερνήσεις για την συστηματική καταστροφή του πλανήτη, τον καρκίνο, τις βλάβες που προκαλούν στον άνθρωπο οι ρύποι και η μόλυνση που οι μεγάλες εταιρίες προκαλούν, ποιός θα μου απαντήσει και τι; Ότι αυτά είναι νόμιμα;
Και αφού κανένας δεν ακουμπάει τα μεγάλα μεγέθη, η συζήτηση περιορίζεται στην ατομική ευθύνη. Μόνο στην ατομική ευθύνη. Και αν οι επιλογές κάποιου δεν είναι οι προβλεπόμενες, αυτός να μην έχει δικαίωμα περίθαλψης. Ή να φορολογείται ακόμα περισσότερο.
Υγ: Να διευκρινήσω (επειδή κάποιοι δεν το κατάλαβαν και φταίω εγώ γι αυτό) ότι το προηγούμενο ποστ μου για την φορολόγηση #2244 ήταν ειρωνικό (όπως και οι τελευταίες 4 γραμμές αυτού του ποστ). Συντάσσομαι με το πνεύμα του MikeG παραπάνω.
Πήρες προσωπικά αυτό που έγραψα ενώ δεν ήταν.
Αυτό με τους ρύπους είναι περιγραφή της πραγματικότητας και δεν αφορά άτομα αλλά εταιρείες ακόμα ενίοτε και κράτη, για μένα είναι υποκριτικό, αυτό έδειχνα.
Τώρα για τα άλλα δεν κατάλαβα γιατί η ατομική ευθύνη είναι κάτι κακό, ούτε είναι κάτι που καλύπτει τα λάθη της εκάστοτε κυβέρνησης.
Εξάλλου είναι γνωστό το παραμύθι δεκαετίες τώρα,
«Βάλτε μάσκες» - ά το λέτε γιατί δεν έχετε μεθ
«Κόλλησε κάποιος από άλλον χωρίς μάσκα» - που είναι το κράτος να ελέγξει
Στο φινάλε αν εσύ δεν προσέχεις τον εαυτό σου δεν μπορεί να το κάνει άλλος, όταν όμως πολλοί δεν προσέχουν και τα πράγμαρα ξεφεύγουν και προσπαθούν οι κυβερνήσεις (και βάζω πληθυντικό για να βάλω και τις άλλες χώρες μέσα, τα ίδια κάνουν όλες εξάλλου) αρχίζουμε τα χούντα κλπ.