Σελίδα 151 από 352 ΠρώτοΠρώτο ... 51101141146147148149150151152153154155156161201251 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 2.251 έως 2.265 από 5276

Θέμα: Κορωνοϊός...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karateo Προβολή μηνύματος
    και να αυξηθούν (αν δεν είναι ήδη στο 24%) σε ότι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ προκαλεί σωματικές βλάβες.

ΩΧ παει η προβατινα
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Μέλος Το avatar του/της Shinigami Ryuk
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tzimidis Προβολή μηνύματος
    Εν προκειμένω στην Ελλάδα όχι έτσι δεν λειτουργεί, αλλά καθόλου.
    Θεωρητικά τα σωστό θα ήτο το κράτος να περιθάλπτει απαξαπαντες, και μετά να ζητάει το λογαριασμό από όσους αποδεδειγμένα και εν γνώσει τους "προκάλεσαν" ή έστω "συνέδραμαν ενεργά" σε ό,τι έπαθαν.
    Όπως και τα άλλα τα βλαμμενα που πάνε και χώνονται σε κάτι χαράδρες. Να στείλουμε την εμακ, αλλά να στείλουμε και το λογαριασμό.

Μαντολες με λίγα λόγια.

Αυτό το σύστημα θέλουμε, αυτό μας δίνουν.
    Δεν λειτουργει ετσι ενα κρατος.
    Δεν ειναι εταιρεια να ζηταει πισω τα λεφτα του επειδη εκανες κατι περα απο τα συμφωνημενα
    Το Κρατος προνοει και εκπαιδευει προς συγκεκριμενες κατευθυνσεις αυτος ειναι ο ρολος του.
    Εαν το δουμε διαφορετικα το χανουμε την ουσια της λεξης Κρατος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Shinigami Ryuk Προβολή μηνύματος
    Δεν λειτουργει ετσι ενα κρατος.
    Δεν ειναι εταιρεια να ζηταει πισω τα λεφτα του επειδη εκανες κατι περα απο τα συμφωνημενα
    Το Κρατος προνοει και εκπαιδευει προς συγκεκριμενες κατευθυνσεις αυτος ειναι ο ρολος του.
    Εαν το δουμε διαφορετικα το χανουμε την ουσια της λεξης Κρατος.
    Φυσικα και πρεπει να ζηταει τα λεφτα πισω γιατι η καθε συμφωνια ΠΡΕΠΕΙ να εχει ρητρες ΑΘΕΤΗΣΗΣ
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karateo Προβολή μηνύματος
    Είναι το ίδιο να οδηγώ με τη μηχανή μου τηρώντας τον ΚΟΚ με κάποιον που καπνίζει?

Οι παροχές του ΕΟΠΥΥ εξαρτώνται απο τα έσοδα και τα έξοδα.
    Αν αυξήσεις τα έσοδα (οι φόροι που λέω) και μειώσεις τα έξοδα (κάποιοι θα κόψουν το κάπνισμα) τί έχεις καταφέρει?
    Περισσότερα χρήματα για άλλους που δεν θα έχουν προσπαθήσει να αποκτήσουν καρκίνο μέσω του καπνίσματος.

Πώς να το κάνουμε? Οι υπηρεσίες υγείας βασίζονται στο κόστος.

Και επειδή άλλα διαβάζουν κάποιοι. Δεν είπα αυξηθούν οι φόροι. Δεν ξέρω καν πόσο κοστίζουν τα τσιγάρα. Είπα οι φόροι να είναι μεγάλοι (50% μου φαίνεται καλό ποσοστό) και να πηγαίνουν στο σύστημα υγείας.
    Και επίσης είπα να μειωθούν οι φόροι για είδη ΠΟΛΥ πρώτης ανάγκης και να αυξηθούν (αν δεν είναι ήδη στο 24%) σε ότι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ προκαλεί σωματικές βλάβες.

Karateo ο καπνιστής την έχει πληρώσει τη νοσηλεία του. Και τη δική του και ενός παθητικού καπνιστή.
    Όπου και αν πήγαν οι φόροι που πλήρωσε, το κράτος έχει την υποχρέωση να του παρέχει την νοσηλεία που χρειάζεται.
    Sent from me using a computer.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    ΩΧ παει η προβατινα
    Καλά διάβασε πρώτα τι περιέχουν τα τρόφιμα που πωλούνται στο σουπερ μάρκετ και τα ξαναλέμε. Το ψωμάκι του τοστ είναι ατομική βόμβα για το τον οργανισμό.
    Sent from me using a computer.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    Φυσικα και πρεπει να ζηταει τα λεφτα πισω γιατι η καθε συμφωνια ΠΡΕΠΕΙ να εχει ρητρες ΑΘΕΤΗΣΗΣ
    Αμέ, κι' εγώ που ασφαλίστηκα πρώτη φορά το 1979 για να πάρω στα 58 μου κάποια σύνταξη
    θέλω να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες αθέτησης μιάς και με πάνε στα 62 και με τα μισά λεφτά....
    Αυτοί αθετούν την συμφωνία, όχι εγώ, εγώ ακόμα πληρώνω.

Αν δεν μπορείς να τηρήσεις τους όρους της τότε συμφωνίας, κράτα ότι έχεις χαλάσει για την περίθαλψή μου
    όλα αυτά τα χρόνια και επέστρεψέ μου τα ρέστα.....
    Τι πα να πει δεν τά 'χεις;;;;;

Α, όλα κι' όλα οι συμφωνίες είναι συμφωνίες, έτσι;;;;;;;;;;;;;;;;;

Και μην ακούσω κανέναν να γελάει.......................................
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παλαιό μέλος
    Βγαίνουμε εκτος θέματος αλλά πονεμένη ιστορία το ασφαλιστικό .Στο σύγχρονο καπιταλισμό τα κράτη λειτουργούν σαν εταιρίες αρπακτικά,αναπροσαρμόζοντας μονομερώς τους όρους και αυξάνοντας ασφάλιστρα και ηλικιακά όρια.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Έχει πολύ πλάκα που πλέον εμείς οι ίδιοι ζητάμε επίμονα να έρθει ο Μεσαίωνας.
    Δουλεύει απόλυτα κούρδισμενα το έργο.

Μόνοι ζητάμε φόρους, περιορισμό ελευθεριών και γενικά μια σκατοζωη. Μπράβο μας.

p.s Τα παραπάνω ήταν γενικό σχόλιο και όχι περί Covid.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από azar41 Προβολή μηνύματος
    Βγαίνουμε εκτος θέματος αλλά πονεμένη ιστορία το ασφαλιστικό .Στο σύγχρονο καπιταλισμό τα κράτη λειτουργούν σαν εταιρίες αρπακτικά,αναπροσαρμόζοντας μονομερώς τους όρους και αυξάνοντας ασφάλιστρα και ηλικιακά όρια.
    Καπιταλισμός και κοινωνική ασφάλιση συντάξεις κλπ δεν πάνε μαζί με την καμία...
    Και η κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματός μας ήταν αναμενόμενη από όλους εδώ και 30 χρόνια.
    Από μελέτες της ΓΕΣΕΕ πρό εικοσαετίας+ και από όλα τα κόμματα όταν βρίσκονταν στη θέση της αντιπολίτευσης από εποχής Ανδρέα.
    Κανένας δεν είχε την πρόθεση να το εξηγήσει στον κόσμο.
    Όλοι προτίμησαν να κοροϊδεύουν για να εξασφαλίσουν την ψήφο παρά να κάνουν τα αυτονόητα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gior-gos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από cityfly Προβολή μηνύματος
    Το ότι τα τέλη κυκλοφορίας πλέον σε πάρα πολλές χώρες προκύπτουν από τους ρύπους αυτό δε σημαίνει;
    Το ότι οι εταιρίες «αγοράζουν» ρύπους το ξέρεις;
    https://people.ucsc.edu/~nuclear/eco...%20markets.htm
    Αγαπητέ cityfly, μιάς και η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από την ατομική ευθύνη,
    θα σου πω ότι, ναι, είμαι υπεύθυνος για τα τσιγάρα που καπνίζω, το αλκοόλ που πίνω, κάποιες επιλογές τροφών που τρώω.
    Μέχρι εκεί εκτείνεται η ατομική μου ευθύνη.
    Προσωπικα, δεν πουλάω κανένα ρύπο σε καμιά εταιρεία και δεν επωφελούμαι από κανένα τέλος που προκύπτει από τους ρύπους των οχημάτων. Εισπνέω όμως τον μολυσμένο αέρα που αυτά παράγουν.
    Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την ατομική ευθύνη: "δε φοράτε μάσκες, τριγυρνάτε άσκοπα, δεν προσέχετε τον εαυτό σας, είστε ανεύθυνοι" κτλ.
    Αν όμως ζητήσω τον λόγο από τις κυβερνήσεις για την συστηματική καταστροφή του πλανήτη, τον καρκίνο, τις βλάβες που προκαλούν στον άνθρωπο οι ρύποι και η μόλυνση που οι μεγάλες εταιρίες προκαλούν, ποιός θα μου απαντήσει και τι; Ότι αυτά είναι νόμιμα;
    Και αφού κανένας δεν ακουμπάει τα μεγάλα μεγέθη, η συζήτηση περιορίζεται στην ατομική ευθύνη. Μόνο στην ατομική ευθύνη. Και αν οι επιλογές κάποιου δεν είναι οι προβλεπόμενες, αυτός να μην έχει δικαίωμα περίθαλψης. Ή να φορολογείται ακόμα περισσότερο.

Υγ: Να διευκρινήσω (επειδή κάποιοι δεν το κατάλαβαν και φταίω εγώ γι αυτό) ότι το προηγούμενο ποστ μου για την φορολόγηση #2244 ήταν ειρωνικό (όπως και οι τελευταίες 4 γραμμές αυτού του ποστ). Συντάσσομαι με το πνεύμα του MikeG παραπάνω.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gior-gos Προβολή μηνύματος
    θα σου πω ότι, ναι, είμαι υπεύθυνος για τα τσιγάρα που καπνίζω, το αλκοόλ που πίνω, κάποιες επιλογές τροφών που τρώω.
    Προσωπικα, δεν πουλάω κανένα ρύπο σε καμιά εταιρεία και δεν επωφελούμαι από κανένα τέλος που προκύπτει από τους ρύπους των οχημάτων. Εισπνέω όμως τον μολυσμένο αέρα που αυτά παράγουν.
    Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την ατομική ευθύνη: "δε φοράτε μάσκες, τριγυρνάτε άσκοπα, δεν προσέχετε τον εαυτό σας, είστε ανεύθυνοι" κτλ.
    Αν όμως ζητήσω τον λόγο από τις κυβερνήσεις για την συστηματική καταστροφή του πλανήτη, τον καρκίνο, τις βλάβες που προκαλούν στον άνθρωπο οι ρύποι και η μόλυνση που οι μεγάλες εταιρίες προκαλούν, ποιός θα μου απαντήσει και τι; Ότι αυτά είναι νόμιμα;
    Και αφού κανένας δεν ακουμπάει τα μεγάλα μεγέθη, η συζήτηση περιορίζεται στην ατομική ευθύνη. Μόνο στην ατομική ευθύνη. Και αν οι επιλογές κάποιου δεν είναι οι προβλεπόμενες, αυτός να μην έχει δικαίωμα περίθαλψης. Ή να φορολογείται ακόμα περισσότερο.

Υγ: Να διευκρινήσω (επειδή κάποιοι δεν το κατάλαβαν και φταίω εγώ γι αυτό) ότι το προηγούμενο ποστ μου για την φορολόγηση #2244 ήταν ειρωνικό (όπως και οι τελευταίες 4 γραμμές αυτού του ποστ). Συντάσσομαι με το πνεύμα του MikeG παραπάνω.
    Σου εχω μια εναλλακτικη οπτικη για την ατομικη ευθυνη. Ευθυνεσαι για οσα ΔΕ κανεις ωστε ο κοσμος να γινει καλλιτερος
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gior-gos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Σου εχω μια εναλλακτικη οπτικη για την ατομικη ευθυνη. Ευθυνεσαι για οσα ΔΕ κανεις ωστε ο κοσμος να γινει καλλιτερος
    Κατά Καζαντζάκη, ευθύνομαι για όλα.

Μέλος Το avatar του/της Shinigami Ryuk
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Καπιταλισμός και κοινωνική ασφάλιση συντάξεις κλπ δεν πάνε μαζί με την καμία...
    Και η κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματός μας ήταν αναμενόμενη από όλους εδώ και 30 χρόνια.
    Από μελέτες της ΓΕΣΕΕ πρό εικοσαετίας+ και από όλα τα κόμματα όταν βρίσκονταν στη θέση της αντιπολίτευσης από εποχής Ανδρέα.
    Κανένας δεν είχε την πρόθεση να το εξηγήσει στον κόσμο.
    Όλοι προτίμησαν να κοροϊδεύουν για να εξασφαλίσουν την ψήφο παρά να κάνουν τα αυτονόητα.
    Διαφωνω.Το Obamacare εδωσε προσβαση στις υπηρεσιες υγειας σε 16εκ Αμερικανους οι οποιοι πριν απο αυτο ηταν ανασφαλιστοι.

Αλλου ειναι το προβλημα και μας φαινεται οτι δεν πανε παρεα αυτα τα δυο

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Κατά Καζαντζάκη, ευθύνομαι για όλα.
    Και επι της ουσιας επισης.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly

Πήρες προσωπικά αυτό που έγραψα ενώ δεν ήταν.
    Αυτό με τους ρύπους είναι περιγραφή της πραγματικότητας και δεν αφορά άτομα αλλά εταιρείες ακόμα ενίοτε και κράτη, για μένα είναι υποκριτικό, αυτό έδειχνα.

Τώρα για τα άλλα δεν κατάλαβα γιατί η ατομική ευθύνη είναι κάτι κακό, ούτε είναι κάτι που καλύπτει τα λάθη της εκάστοτε κυβέρνησης.
    Εξάλλου είναι γνωστό το παραμύθι δεκαετίες τώρα,
    «Βάλτε μάσκες» - ά το λέτε γιατί δεν έχετε μεθ
    «Κόλλησε κάποιος από άλλον χωρίς μάσκα» - που είναι το κράτος να ελέγξει
    Στο φινάλε αν εσύ δεν προσέχεις τον εαυτό σου δεν μπορεί να το κάνει άλλος, όταν όμως πολλοί δεν προσέχουν και τα πράγμαρα ξεφεύγουν και προσπαθούν οι κυβερνήσεις (και βάζω πληθυντικό για να βάλω και τις άλλες χώρες μέσα, τα ίδια κάνουν όλες εξάλλου) αρχίζουμε τα χούντα κλπ.

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF