Βαριέμαι να ψάχνω γιατί αυτά που έχω κυρίως χρειάζομαι και συμπλήρωσα την σειρά στα μικρά μεγέθη μέχρι ν6 με proxxon και στα μεγάλα μέχρι ν24 με LuxTools σε προσφορά.
Έχω και άλλη μια σειρά καβατζα με Rahsol κλπ.
Μια εταιρία που λέγεται olfo την ξέρετε?
Έχει μάλλον ειδίκευση στα κοπτικά εργαλεία.
Olfa, ιαπωνική εταιρεία. Δεν είμαι γνώστης αλλά νομίζω ότι θεωρείται από τις top στον τομέα της.
Δε νομίζω να μη ξέρει την ολφα ο φασαρίας!
Sent from me using a computer.
Ναι olfa αυτή λέω.
Όχι Απόστολε παραδόξως δεν την γνώριζα την συγκεκριμένη εταιρεία.
Πήγα εστιασμένα σε ένα κατάστημα να ψωνίσω κάποιο προϊόν της kds και μου πρότεινε ο άνθρωπος το αντίστοιχο της olfa λέγοντας μου ότι είναι καλύτερο.
θα σου παραθεσω την εμπειρια μου με τα κοπιδια και ειναι μεγαλη. εχουμε και λεμε λοιπον. η olfa ειναι κορυφη, πραγματικο ξυραφι αλλα εχει 2 μειονεκτηματα σε σχεση με την kds. η olfa ειναι μαλακη λαμα με αποτελεσμα μετα απο μερικα κοψιματα η αποδοση της κοπτικης ακμης πεφτει γρηγορα μεχρι που στομωνει. ειναι ομως ξυραφι, κοβει μονο με την σκεψη. επισης εαν την αφησεις εκτεθειμενη πανω στο κοπιδι για αρκετο διαστημα οταν θελησεις να την χρησιμοποιησεις θα ειναι σκουριασμενη με αποτελεσμα να μην κοβει καλα γιατι δεν γλιστραει η ακλη αλλα τριβει λογω της σκουριας. οι kds οι απλες ειναι δεν ειναι για πολλα και ειναι πολυ κατω απο τις olfa. οι μαυρες kds ειναι ελαχιστα κατωτερης ποιοτητας απο olfa αλλα επειδη εχουν σκληρυνση δεν πεφτουν σε αποδοση με αποτελεσμα μετα απο μερικα κοψιματα να ειναι πολυ καλυτερη απο την olfa σε αποδοση κοψιματος και δεν σκουριαζουν. μαυρες λοιπον kds απο μενα και ξερο ψωμι.
Μωρέ και εγώ για μαύρες kds πήγαινα γιατί τις δουλεύω χρόνια και ξέρω ότι είναι εξαιρετικές λάμες αλλά με έψησε να πάρω olfa ο καταστηματάρχης.
Δεν πειράζει θα δω στην πράξη πως αποδίδουν και αυτές.
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και τις συμβουλές σας.
Μαύρες kds και από εμένα κορυφαίες...
Και εγώ όλφα χρησιμοοποιώ. Δε με νοιάζει πόσο αντέχει η κόψη. Όταν δε κόβει πολύ καλά σπάω την άκρη, όταν φτάσω στο τέλος, αλλάζω λεπίδα. Θέλω να κόβει, όχι να αντέχει. Όσο πιο λεπτή γωνία ακονίσματος έχει, τόσο καλύτερα κόβει, τόσο λιγότερο αντέχει. Δεν έχω χρησιμοποιήσει kds αλλά έχω δοκιμάσει διάφορες άλλες λεπίδες. Μερικές ήταν πολύ καλές αλλά αν βρω όλφα, τις προτιμώ. Έχω αρκετά εργαλεία της που τα χρησιμοποιώ σε δέρματα και είναι όλα εξαιρετικά. Κάποια είναι καλύτερα για βαριές δουλειές και κάποια για λεπτομέρεια. Αν πάρεις το σωστό εργαλείο δε θα σε απογοητεύσει.
Αν δεν έχουν κάποια επίστρωση για προστασία, όλες θα σκουριάσουν. Όσο λιγότερο πιάνεις τη λάμα τα χέρια (ειδικά όταν την τοποθετείς στο μαχαιράκι), τόσο πιο δύσκολα θα σκουριάσει. Αλλά στο τέλος όλες θα σκουριάσουν αν δεν έχουν λίγο λάδι επάνω. Οι λεπίδες δεν είναι όλες ανοξείδωτες, απ' όσο ξέρω.
Οι λεπίδες που βρίσκονται στη θήκη τους, σπάνια θα σκουριάσουν όσο κάθονται γιατί έχουν μια στρώση λαδιού για προστασία.
Παρεμπιπτόντως έχει και η olfa μαύρες λεπίδες.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 18/03/2023 στις 02:47.
Γιαυτό λέω πως πρέπει να ξέρεις τι θέλεις και τί χρήση θα κάνεις. Αν θες απλά ένα ξυράφι πάρε olfa. Είναι το καλύτερο επίπεδο σε κόψη. Αν θες όμως πολλά κοψίματα πάρε kds carbon steel μαύρες. Εγώ έκοβα πάρα πολυ χαρτόνι σε διάφορα μεγέθη μέχρι 5χιλ. Οι olfa στομωνουν σε δέκα κοψίματα και θες όλο και περισσότερη δύναμη να εφαρμόζεις. Οι kds δεν έχουν την αρχική αίσθηση του τελειοιυ αλλά έχουν την ίδια αίσθηση για 200 κοψίματα. Αυτή είναι η διαφορά. Και δεν είναι ότι λυπάμαι και τσιγκουνευομαι να σπάσω την μύτη. Είναι ότι είναι διαδικασία και όταν την σας δεν είσαι σίγουρος ότι θα σπάσει ακριβώς αλλά μπορεί να χαλάσει η γωνία των 45 μοιρών ή των 30 ανάλογα τί δουλεύεις. Σε μεγάλη κλίμακα λοιπόν με βόλεψαν πολύ περισσότερο γιατί δούλευα ξεγνοιστα για πολύ περισσότερη ώρα.