Σελίδα 16 από 20 ΠρώτοΠρώτο ... 611121314151617181920 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 226 έως 240 από 289

Θέμα: Πρώτο ταξίδι, έτυχε ναύλος για Κριμαία

Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ και απο εμενα φιλε μου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της George20vt
    Παιδιά ευχαριστώ για τις ευχές σας, να είστε καλά.

Λίγα σχόλια πάνω στα δικά σας:

Μπράβο για το ταξίδι σου, την ψυχραιμία σου, το θάρρος σου, και φυσικά την απ' αρχή μέριμνα σου για το πως θα μας μεταφέρεις εδώ όλο σου το ταξίδι, όποια και να ήταν τελικά η κατάληξή του.
    Και φυσικά κι ένα μεγάλο μπράβο για τις φωτογραφίες που ήταν όλες ένα συμπλήρωμα των κειμένων που μας έγραψες, τα οποία είμαι σίγουρος είχες ήδη σχηματίσει στο μυαλό κατά την διάρκεια της "περιπέτειάς" σου.
    Σ'ευχαριστώ πολύ! Να διευκρινήσω μόνο πως οι φωτογραφίες μου δεν ειναι συμπλήρωμα των κειμένων, αλλά τα κείμενα είναι συμπλήρωμα των φωτογραφιών

Στην ουσία είναι αποτέλεσμα ενός απογεύματος χαλάρωσης λίγες μέρες μετά την επιστροφή μου. Βλέποντας τα πιτσιρίκια μου να παίζουν αμέριμνα, σκέφτηκα πως καλό θα ήταν να αποτυπώσω τις σκέψεις και τα συναισθήματα όσο είναι ακόμη νωπά, πρίν φθαρούν από την επιστροφή μου σε μία άλλη σφαίρα ζωής.

Η μοναδική περίπτωση που σχημάτισα κάποια σκέψη σε "κείμενο" στο μυαλό μου ή σε χαρτί, ήταν κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας όπου και έπρεπε κάπως να περάσω την ώρα μου

Γιώργο τα συχαρίκια μου και από μένα.

Είμαι βέβαιος ότι η ατυχία σου όχι μόνο δεν θα σε αποθαρρύνει για εξορμήσεις στο εξωτερικό με την μηχανή σου, αλλά αντίθετα θα σε πεισμώσει πιο πολύ και θα σε πωρώσει...
    Υποθέτω ήδη θα έχεις βγάλει χάρτες έξω και θα κανονίζεις τον επόμενο προορισμό.
    Ευχαριστώ πολύ

Η αλήθεια είναι ότι ο επόμενος προορισμός είναι ήδη στο μυαλό μου, πρίν καν τελειώσει το συγκεκριμένο ταξίδι. Είμαι σοβαρά γιατρέ;

Όμορφες φωτογραφίες και μελετημένες, μας πέρασες την αίσθηση ότι να είχες μπόλικο χρόνο στην διάθεσή σου.
    Μπα, αντιθέτως... Άφθονο χρόνο είχα μόνο στην Οδησσό, μιας και ήμουν θέλοντας και μη πάνω από 2 μέρες στο περίμενε.
    Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι τραβηγμένες είτε πάνω στη μηχανή, είτε σε κάποια στάση για λίγο νερό. Εξαίρεση, οι φωτογραφίες στη Σεβαστούπολη, όπου έλιωσα τις σόλες μου στο περπάτημα.

Δεν μπορώ να παραλείψω όμως και να υπενθυμίσω ότι ο κάθε προορισμός έχει τις δυσκολίες του. Καλό θα είναι σε τέτοιους προορισμούς να υπάρχει παρέα.
    Εικοσάχρονοί που έχουν μαζέψει δεκάρα δεκάρα με ιδρώτα και στερήσεις τα χρήματα για το πολυπόθητο ταξίδι, διαβάζοντας πόσο όμορφα, εξωτικά και διαφορετικά είναι η ανατολική Ευρώπη αποφασίζουν να κινηθούν προς εκείνα τα μέρη.
    Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα παιδιά...
    Τα έχω πει και τα έχω γράψει. Δεν κινδυνεύεις, δεν υπάρχει λόγος για ιδιαίτερη ανησυχία σε όλα αυτά τα μέρη, αλλά αν γίνει κάτι τα πράγματα είναι δύσκολα...

If you go down, you go down hard...
    Έχεις απόλυτο δίκιο. Είχα πάντως πλήρη συναίσθηση του που πηγαίνω. Πες το βίτσιο, πες το παραξενιά, πιστεύω πως αν δε μελετήσεις τον προορισμό είναι πιο δύσκολο αν τον κατακτήσεις.

Δε μιλάω φυσικά για μελέτη Wikipedia, αν και χρήσιμη είναι και αυτή. Είχα μιλήσει με ανθρώπους που ζούσαν εκεί και επαναπατρίστηκαν, έμαθα για τις ανησυχίες τους και αντιλήφθηκα το νόστο τους για τα μέρη που μεγάλωσαν.

Το να ξεκινήσω μόνος μου για αυτό το ταξίδι, δεν το έκανα αποκλειστικά από "άποψη", ούτε και είμαι πια 20χρονος που ψάχνει την ταυτότητά του σε cult περιπλανήσεις. Όσο περνούν τα χρόνια, οι μοτο-παρέες μου όλο και λιγοστεύουν. Άλλος σε ταξίδι για δουλειά, άλλος φρεσκοπαντρεμένος, άλλος παντοφλοχτυπημένος... δεν ξεκινά κανείς εύκολα για ένα τέτοιο προορισμό. Έτσι και εγώ επιστράτευσα όλο μου το πείσμα και έβαλα στοίχημα πως θα τα καταφέρω. Παρ'όλη την αναποδιά, δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή. Αντιθέτως, ό,τι βίωσα το θεωρώ εμπειρία ζωής.

Ίσως και να υπήρχε κάτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν ξεκινάς για ένα τέτοιο ταξίδι να είσαι έτοιμος να δεχτείς τα πάντα. Ακόμα και να γυρίσεις χωρίς την μηχανή σου πίσω.
    Το να γυρίσω εγώ με αεροπλάνο και η μηχανή με φορτηγό, το είχα σαν back up plan σε περίπτωση σοβαρής βλάβης ή ατυχήματος με ευτυχή κατάληξη. Είχα ακόμη και τηλέφωνα διεθνών μεταφορικών σε 2-3 κομβικά σημεία μαζί μου. Το να τη χαιρετήσω δια παντός, το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αλλά σαν πιθανότητα πολύ μεγαλύτερη εντός των συνόρων μας παρά εκτός. Όπως και να'χει, σε κάθε ταξίδι πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς τα πάντα, πόσο μάλλον σε κάποιο σαν αυτό.

Tricolore member Το avatar του/της alexxxcbr
    Ωραιος και αντε και στα επομενα.

Παλαιό μέλος
    Τι να πω;
    Μεγαλη ατυχια σου ετυχε, σου χαλασε το ταξιδι, αλλα κερδισες αλλα πραγματα τελικα.

Ολα εχουν την χαρη τους. Βεβαια, το να τα λεμε εμεις που ειμασταν εξω απο το χορο ειναι αλλο.

Το σιγουρο ειναι οτι δεν σταματαμε να ταξιδευουμε, οσες δυσκολιες και να συναντησουμε.

Και οσο αναφορα για το τσαντακι με τα χρηματα, θα συμφωνησω και γω οτι δεν πρεπει να υπαρχει.

Ολα τα σημαντικα πραγματα (ταυτοτητα, διαβατηριο, χρηματα, κλειδια) πρεπει να ειναι πανω μας. Σ εσωτερικη θηκη μπουφαν ή στις τσεπες. Αν ειναι δυνατον και μεσα στο σωβρακο μας!!!

Συγχαρητηρια παντως και συνεχισε να ταξιδευεις.

Αρχικά δημιουργήθηκε από emix24

Ολα εχουν την χαρη τους. Βεβαια, το να τα λεμε εμεις που ειμασταν εξω απο το χορο ειναι αλλο.
    Πράγματι, έτσι είναι... όλα έχουν τη χάρη τους. Το ίδιο λέω και εγώ, μέσα απο το χορό
    Κάθε εμπόδιο για καλό, σίγουρα αισθάνομαι πολύ πλουσιότερος σαν ταξιδιώτης μέσα από αυτή την "περιπέτεια".
    Μακάρι να μπορούσε να πεί το ίδιο και η τσέπη μου μόνο :rotflmao:

Πάντως, σοβαρά τώρα, το ταξίδι τελικά δε μου το χάλασε, απλά το άλλαξε.
    Αυτή είναι η αίσθηση που μου έχει μείνει

Fun times! :) Το avatar του/της QSpec
    Γιώργο ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας το καταπληκτικό σου ταξίδι. Χαίρομαι που τελικά οι δυσκολίες που συνάντησες σου άφησαν μια γλυκόπικρη γεύση και όχι απλά πικρή. Έυχομαι η γεύση που θα σου μείνει μετά τον επόμενο προορισμό που έχεις στο μυαλό σου να είναι αυτή που ελπίζεις.

Καταπληκτικές φωτογραφίες, πρέπει κι εγώ να μάθω να οδηγάω με DSLR στο χέρι. :wacko:

Όσο για το ερώτημα του Παναγιώτη σχετικά με το τι θα μπορούσες να έχεις κάνει διαφορετικό θα συμφωνήσω με τον ίδιο. Τίποτα. Δεν ήταν θέμα κακού σχεδιασμού, απλά μια ατυχία η οποία θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα και όλοι το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας όταν ταξιδεύουμε.

Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν ξεκινάς για ένα τέτοιο ταξίδι να είσαι έτοιμος να δεχτείς τα πάντα. Ακόμα και να γυρίσεις χωρίς την μηχανή σου πίσω.
    Πολύ σωστό αυτό. Αν είσαι έτοιμος για τέτοιο ενδεχόμενο μετά την παγωμάρα της αναποδιάς έχεις την ψυχραιμία για σωστές κινήσεις σχετικά με την προσωπική σου ασφάλεια. Ελπίζω βέβαια να μην χρειαστεί κανείς να το ζήσει.

Προσωπικά πιστεύω, και μας το έδειξες κι εσύ, οτι η λύση μπορεί να βρεθεί. Ίσως όχι εύκολα, αλλά θα βρεθεί. Λίγη πίστη στην, όλο και λιγότερη, "ανθρωπιά" και η βοήθεια θα έρθει.

Και πάλι ευχαριστώ για τις πληροφορίες για ένα μέρος του κόσμου που με ενδιαφέρει πολυ να επισκεφτώ και που με έπεισες να πάρω μαζί μου κιτ επισκευής ελαστικού στο επόμενο ταξίδι.

Καλούς δρόμους!

ΥΓ: Σχετικά για αυτό που λες για την μοτοπαρέα σου, στο παρόν φόρουμ υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με τα ίδια μυαλά με τα δικά σου. Μπορείς πάντα να ρωτάς. Φέτος υπάρχουν ήδη 2 ταξιδιωτικά με ανθρώπους που γνωρίστηκαν μέσω του forum για το ταξίδι. Δεν κατακρίνω το γεγονός οτι πήγες μόνος σου, κι εγώ μάλλον έτσι θα το έκανα ή με άτομα με την ίδια αντίληψη με εμένα περί ταξιδιών, αλλά αν θες παρέα υπάρχει και το moto.gr.

Bigger Bikers Bounce Better
    Fun times!

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Μπράβο και για το ταξίδι και για την περιγραφή και για τις φωτό αλλά πάνω από όλα ΜΠΡΑΒΟ για το κουράγιο, την ψυχραιμία και την αισιοδοξία που έδειξες την κακή (πολύ κακή όμως...) στιγμή. Η ψυχική δύναμη είναι απαραίτητη σε τέτοια μοναχικά ταξίδια και εσύ στάθηκες όρθιος παρά την ατυχία...
    Σοφότερος, δυνατότερος, εμπειρότερος και με μεγαλύτερη όρεξη για ταξίδια από εδώ και πέρα ελπίζω μόνο να σταθείς και λίγο τυχερότερος από εδώ και πέρα...στο χρωστάει νομίζω...
    Να σαι πάντα καλά φίλος
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
    [...] ή με άτομα με την ίδια αντίληψη με εμένα περί ταξιδιών...
    Εδώ είναι όλο το ζουμί

Την παρέα πάντως σαφώς και δεν τη σνομπάρω, ίσως απλά να είμαι λίγο γεροπαράξενος

Σ'ευχαριστώ πολύ

Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
    [...] ελπίζω μόνο να σταθείς και λίγο τυχερότερος από εδώ και πέρα...
    Αυτή είναι μια πολύ καλή ευχή!

Νά'σαι καλά

Eπαναλαμβάνω αυτό που είπα και σε άλλο θρεντ: Κατακόρυφη άνοδος των ταξιδιωτικών φέτος, τόσο σε προορισμους, όσο και σε περιγραφές/φωτό.

Να βοηθούσε και η δομή του φόρουμ για καλύτερη παρουσίαση...

Πολλά μπράβο για την επιλογή, την περιγραφή, τις φωτό, την αντιμετώπιση και σ' ευχαριστούμε για το ποστάρισμα

Πάντα τέτοια με λιγότερα στραβα

Προσυπογράφω αυτά που είπε ο PanVas, ειδικα στο θέμα της προετοιμασίας αλλα και της παρέας. Καλό ειναι να υπάρχει και δεύτερος, ειδικα σε "περίεργους" προορισμους.

Σε οτι αφορά τηην προετοιμασία, παντα κατι μπορεί να πάει στραβα, πχ ο roadspirit κι εγω ετοιμαζόμασταν κανενα δίμηνο για πανω και τελικά είχαμε ψιλοελλείψεις στον εξοπλισμο μας.

Τεσπα, του χρόνου καλυτερα

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Προσυπογράφω αυτά που είπε ο PanVas, ειδικα στο θέμα της προετοιμασίας αλλα και της παρέας. Καλό ειναι να υπάρχει και δεύτερος, ειδικα σε "περίεργους" προορισμους.
    Το μη χείρον, βέλτιστον.

...κι ο Nagel, άλλωστε, μονάχος ξεπροβόδιζε

Σ'ευχαριστώ πολύ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Τα λογια ειναι περιττα και για το κουραγιο σου και για το θαρρος σου.

Μιας και μου εκανε ομως μεγαλη εντυπωση ,ευχομαι να μην ξεχασες την κοπελια , που σου εδωσε τα 5 δολλαρια εκει που ειχες μεινει ρεστος και αβοήθητος.
    Φανταζομαι να εχεις στοιχεια και διευθυνσεις και να τα στειλεις πίσω , εις το τριπλασιο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
    Μιας και μου εκανε ομως μεγαλη εντυπωση ,ευχομαι να μην ξεχασες την κοπελια , που σου εδωσε τα 5 δολλαρια εκει που ειχες μεινει ρεστος και αβοήθητος.
    Φανταζομαι να εχεις στοιχεια και διευθυνσεις και να τα στειλεις πίσω , εις το τριπλασιο.
    Σ'ευχαριστώ

Τα χρήματα της τα επέστρεψα αμέσως μόλις πήρα στα χέρια μου το ποσό που μου έστειλαν από Αθήνα με western union.

Τα στοιχεία της, τα ζήτησα από το ξενοδοχείο και της έχω ήδη στείλει ένα δωράκι με πολλές ευχαριστίες.

Εκκρεμεί το τσίπουρο που έταξα στο προξενείο, μάλλον θα πάρουν κατευθείαν της νέας εσοδείας

φιλε μου ολο εικονες το ταξιδιωτικο σου...
    ειχα παει και γω σεβαστουπολη καποτε και θυμαμαι εναν γερακο να με σταματα και να μου μιλα με νοηματα για την ιστορια της πολης...τους γερμανους,τη μπαλακλαβα...
    σε μια εκκλησια της πολης μια μπαμπουσκα μας εκανε περιηγηση λεγοντας μας ενα σωρο πραγματα στα ρωσικα,με εμενα να κανω το μεταφραστη στους φιλους μου.Χωρις να ξερω ρωσικα ομως..Η γλωσσα των νοηματων,του προσωπου και οι λατινικες/ελληνικεσ ριζες μερικων λεξεων ομως συμπληρωνουν τα κενα...
    Εφαγα τα νυχια μου μεχρι να δω τι εγινε με τα χαρτια σου...
    Να σαι καλα και συντομα ρουμανια
    http://www.couchsurfing.org/index.html

http://www.advrider.com

Παλαιό μέλος Το avatar του/της vassilis79
    Πολυ ομορφη η παρουσιαση του ταξιδιου σου . Ομορφα μερη και αναποδιες που απλα θα τις θυμασαι σαν αναμνηση .
    Παντα τετοια . Καλα ταξιδια .
    ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Εκει που εχασες τα χαρτια σου......

Το επαθα και εγω το εγκεφαλικο.....

Μπραβο φιλε...!!!! :a19:

Παρόμοια θέματα

1. ταξίδι ...στο περίπτερο για εφημερίδες
    από Uriah Heep στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 26/06/2016, 14:08
  2. Πρώτο ταξίδι στην ευρώπη.