Σελίδα 16 από 21 ΠρώτοΠρώτο ... 61112131415161718192021 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 226 έως 240 από 305

Θέμα: Αγορά από ιδιώτη με παρακράτηση - έκπληξη (!)

Εκδικητικό μέλος Το avatar του/της John Steed
    Γραμμάτια ΔΕΝ σημαίνει και παρακράτηση....

Ειδικά σε αυτή την περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια.

Απλά πάνω στα γραμμάτια θα αναγράφεται το όνομα του αγοραστή και ο αριθμός πλαισίου της μηχανής.

Δηλαδή "ο τάδε χρωστάει στο δείνα για αυτό"

Τα γραμμάτια αφορούν αποκλειστικά τον αγοραστή και τον μαγαζάτορα, στην παρούσα φάση, δεν δεσμεύουν το φίλο μας ούτε τη μηχανή, απλά ο μαγαζάτορας κρατάει τα απαραίτητα χαρτιά για την έκδοση της άδειας μέχρι ο πρώτος αγοραστής εξοφλήσει τη μηχανή.

Αυτό όμως δεν στέκει, επειδή υποτίθεται πως έκαναν μια αγοραπωλησία με συγκεκριμένες διαδικασίες, τις οποίες όμως, ο μαγαζάτορας αποφάσισε να παρακάμψει και να αφήσει ανολοκλήρωτες.

Θα έπρεπε ο μαγαζάτορας να ολοκλήρωνε τη διαδικασία (έκδοση άδειας με τα απαραίτητα έγγραφα και με παρακράτηση), και μετά πάμε στο επόμενο βήμα που εμπλέκει το φίλο μας και τον αγοραστή:

Ο αγοραστής αποφασίζει να το πουλήσει, άρα παίρνει τα χρήματα από το φίλο μας και κάνουν μεταβίβαση με ταυτόχρονη άρση της παρακράτησης, εφόσων ο αρχικός αγοραστής εξοφλήσει το ποσό (με τα χρήματα του φίλου μας) στον μαγαζάτορα.

Αλλά τώρα, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, μαλλιά κουβάρια.....:hypnotize

Και έγραψα όλο αυτό απλά για να σας δώσω να καταλάβετε, πως και ο μαγαζάτορας δεν παίζει σωστά και σύμφωνα με τους γενικούς κανόνες μιας σωστής αγοραπωλησίας αλλά προσπαθεί εκβιάζοντας ουσιαστικά το φίλο μας, να την βγάλει καθαρή και να πάρει τα λεφτά του από τον πρώτο αγοραστή.

Όταν έχεις νέα ενημέρωσέ μας, αλλά προς θεού, μην τσιγκουνεύεσαι τον δικηγόρο, γιατί θα χάσεις πολλά περισσότερα αν γίνει η στραβή!

Εϊπαμε, να είσαι πονηρεμένος, κάθετος και ψύχραιμος.

έντιτ:
    "Qu ils mangent de la brioche"

Honda XL1000V Varadero Το avatar του/της the_passenger
    THANKS και πάλι

edit: "Θα έπρεπε ο μαγαζάτορας να ολοκλήρωνε τη διαδικασία (έκδοση άδειας με τα απαραίτητα έγγραφα και με παρακράτηση), και μετά πάμε στο επόμενο βήμα που εμπλέκει το φίλο μας και τον αγοραστή"

πολύ σωστός, εδώ έχει φάουλ και το μαγαζί
    georgE

http://www.moto.gr/arthra/00034.php

Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed

Και έγραψα όλο αυτό απλά για να σας δώσω να καταλάβετε, πως και ο μαγαζάτορας δεν παίζει σωστά και σύμφωνα με τους γενικούς κανόνες μιας σωστής αγοραπωλησίας αλλά προσπαθεί εκβιάζοντας ουσιαστικά το φίλο μας, να την βγάλει καθαρή και να πάρει τα λεφτά του από τον πρώτο αγοραστή.

Εφοσον δεν προκειται για απατεωνες, το μαγαζι δεν φταιει που θελει να ειναι εξασφαλισμενο. Του την φορεσε κανονικα ο αγοραστης του........... Καλη του πιστη εδωσε το μηχανακι (και δεν ξερουμε πως τον επεισε ο αγοραστης-φιλος του) και δεν εβγαλε την αδεια................. Τωρα πως θα καταφερει το μαγαζι να μην φεσωθει? Θα κανει τα αδυνατα δυνατα, θα πιεσει τον passenger, θα κανει οτι νομιζει προκειμενουν να μην χασει ουτε ευρω................
    Το μονο που ειναι αναγκασμενο ΣΙΓΟΥΡΑ το μαγαζι, ειναι να εκδοσει αδεια στον πρωτο αγοραστη. Προφανως με παρακρατηση ομως...................

Παντως δεν ξερω εαν ευσταθει να απαιτησεις (και να παρεις ΑΜΕΣΑ) την αποδειξη απο το μαγαζι, ωστε με το χαρτι εκτελωνισμου να κινηθεις για εκδοση αδειας.
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Αρχικά δημιουργήθηκε από bros400pgm
    ...

Θα κανει τα αδυνατα δυνατα, θα πιεσει τον passenger, θα κανει οτι νομιζει προκειμενουν να μην χασει ουτε ευρω................
    Το μονο που ειναι αναγκασμενο ΣΙΓΟΥΡΑ το μαγαζι, ειναι να εκδοσει αδεια στον πρωτο αγοραστη. Προφανως με παρακρατηση ομως...................
    Αυτό είναι και που αρχικά θέλει να κάνει το μαγαζί, άδεια στο όνομα του τύπου και παρακράτηση ωσότου εξοφλήσει ο τύπος τα γραμμάτια

Αρχικά δημιουργήθηκε από bros400pgm
    Παντως δεν ξερω εαν ευσταθει να απαιτησεις (και να παρεις ΑΜΕΣΑ) την αποδειξη απο το μαγαζι, ωστε με το χαρτι εκτελωνισμου να κινηθεις για εκδοση αδειας. [/B]
    Πιστεύω ότι ακριβώς για τον προηγούμενο λόγο θα το αρνηθούν ....
    georgE

Ο μαγαζάτορας για να είναι καλυμένος υπέγραψε γραμμάτια με τον αγοραστή!

Την άδεια "υποχρεούται" να την εκδώσει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία!

Αφού έχει τα γραμμάτια να τον καλύπτουν, γιατί παρακωλύει την υπόθεση?

Επειδή έμαθε πως ο αρχικός αγοραστής την πούλησε και πλέον φοβάται μην φάει βρόντο/τάπα/τζατζίκι/πίτα αλάδωτη ή όπως αλλοιώς θέλετε.....

ΠΗΓΑ από το μαγαζί μόλις, για συζήτηση, να μάθω τί περιθώρια υπάρχουν.

Στην ουσία:

- Γραμμάτια υπάρχουν, 205ε/μήνα * 12

- Περιμένουν ότι θα βγεί η άδεια στο όνομα του τύπου, η παρακράτηση σε αυτούς. Θα σου κάνει μου λένε και μια υπεύθυνη δήλωση ότι ο τύπος μόλις το εξοφλήσει θα γίνει αυτομάτως η τελική μεταβίβαση.

- ΔΕΝ δέχεται να βγάλει την άδεια στο όνομά μου με γραμμάτια σε μένα, κι εγώ στον τύπο παράλληλα, διότι "δεν με εμπιστεύεται" - Γενικά δε δίνει γραμμάτια, του τα έδωσε καθότι γείτονας κλπ κλπ

Κοινώς το μαγαζί κοιτάζει 100% τον κ@λο του... και καλά κάνει θα μου πείτε...
    georgE

...

Αφού έχει τα γραμμάτια να τον καλύπτουν, γιατί παρακωλύει την υπόθεση?

...
    Μα τα γραμμάτια δεν τον καλύπτουν απόλυτα, θέλει όπως και μου έδωσε να καταλάβω να έχει τη δυνατότητα να κάνει κατάσχεση στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν πάρει τα χρήματά του ...
    georgE

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger
    - Περιμένουν ότι θα βγεί η άδεια στο όνομα του τύπου, η παρακράτηση σε αυτούς. Θα σου κάνει μου λένε και μια υπεύθυνη δήλωση ότι ο τύπος μόλις το εξοφλήσει θα γίνει αυτομάτως η τελική μεταβίβαση.
    Δηλαδης στο ονομα σου θα "γυρισει" σε ενα χρονο?

Και ποιοι περιμενουν?Δεν ξερουν?

Μη χανεις χρονο
    Βαλε δικηγορο να "μιλησει" με τον τυπο που το αγορασες, ετσι ωστε ή να το εξοφλησει αμεσα ή να σου δωσει τα λεφτα σου πισω

Όλα όσα σου είπε τα περιμέναμε....

Άρα ο μαγαζάτορας θέλει να ολοκληρώσει την αρχική αγοραπωλησία.

Άρα εσύ τώρα θα πρέπει να πιέσεις τον αγοραστή για άμεση εξώφληση, μιας και τα χρήματα του τα έδωσες (άσχετο τι τα έκανε), για να περάσει το μηχανάκι κατευθείαν στο όνομά σου....

Αν αρνηθεί, απείλησέ τον, μιας κι έχει υπογράψει αυτή τη παπαρδέλα (ιδιωτικό συμφωνητικό), στην οποία αναφέρει πως "....εχω στην πληρη κυριοτητα νομη κατοχη και χρηση μου, ελευθερη απο καθε βαρος η χρεος και ανευ φορολογικων, νομικων η αλλων παντος τυπου εκρεμμοτητων,"

Καλό κουράγιο....

ΠΗΓΑ από το μαγαζί μόλις, για συζήτηση, να μάθω τί περιθώρια υπάρχουν.

Στην ουσία:

- Γραμμάτια υπάρχουν, 205ε/μήνα * 12

- ΔΕΝ δέχεται να βγάλει την άδεια στο όνομά μου με γραμμάτια σε μένα, κι εγώ στον τύπο παράλληλα, διότι "δεν με εμπιστεύεται" - Γενικά δε δίνει γραμμάτια, του τα έδωσε καθότι γείτονας κλπ κλπ

Κοινώς το μαγαζί κοιτάζει 100% τον κ@λο του... και καλά κάνει θα μου πείτε...
    αλλα εγραφα αλλα εξηγουσα αλλα θα πω....το μαγαζι ξερει οτι εδωσες στον αλλον 2200???ο αλλος σου ειπε οτι δεν εχει τα λεφτα γιατι τα εκανε τι???

ΠΗΓΑ από το μαγαζί μόλις[...]
    Kαλοριζικο και καλες βολτες
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    205*12=2460. Τόσα χρωστάς στο μηχανάκι που "πήρες".
    Αν δεις εσύ τα 2200 που σε πιστόλιασε ο τύπος κανε φανουρόπιτα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Όλα όσα σου είπε τα περιμέναμε....

Άρα ο μαγαζάτορας θέλει να ολοκληρώσει την αρχική αγοραπωλησία.

Άρα εσύ τώρα θα πρέπει να πιέσεις τον αγοραστή για άμεση εξώφληση, μιας και τα χρήματα του τα έδωσες (άσχετο τι τα έκανε), για να περάσει το μηχανάκι κατευθείαν στο όνομά σου....

Αν αρνηθεί, απείλησέ τον, μιας κι έχει υπογράψει αυτή τη παπαρδέλα (ιδιωτικό συμφωνητικό), στην οποία αναφέρει πως "....εχω στην πληρη κυριοτητα νομη κατοχη και χρηση μου, ελευθερη απο καθε βαρος η χρεος και ανευ φορολογικων, νομικων η αλλων παντος τυπου εκρεμμοτητων,"

Καλό κουράγιο....
    Μόλις έκανα και το βήμα να ΜΙΛΗΣΩ στον τύπο.

Τον ρώτησα ευγενικά εαν θα υπήρχε περίπτωση με κάποιο δικό του τρόπο να εξοφλήσει άμεσα το μαγαζί ώστε να βγάλω στο όνομά μου την άδεια, ευγενικά μου είπε πως δεν έχει τη δυνατότα για άμεσα ......

Μου επανέλαβε ότι μπορώ να κάνω με δικηγόρο κλπ οτιδήποτε επιπλέον έγγραφο που να με κατοχυρώνει και να το υπογράψει πολύ ευχαρίστως κλπ κλπ για να μή νιώθω την οποιαδήποτε ανασφάλεια κλπ κλπ ....

Οπότε, όπως και περίμενα, δε βγαίνει κάτι έτσι, μένει να βρεθώ αύριο με δικηγόρο πλέον..
    georgE

Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
    αλλα εγραφα αλλα εξηγουσα αλλα θα πω....το μαγαζι ξερει οτι εδωσες στον αλλον 2200???

ο αλλος σου ειπε οτι δεν εχει τα λεφτα γιατι τα εκανε τι???
    Σήμερα ναι, με ρώτησε σε κάποια στιγμή ένας από τους παρόντες ( κ από περιέργεια αν θες ) σε τί τιμή έγινε η ανταλλαγή..

Ο τύπος μου είπε ότι έκανε κάποια ανοίγματα και κάποιες αγορές ενόψει εορτών κλπ ....
    georgE

Ναι, ναι.....

Στην υγειά του Μ@Λ@Κ@ λοιπόν.....

Μου τη δίνουν κάτι τέτοιοι τύποι..... :a29: :a015:

Δεν ήταν δικά του στην ουσία τα χρήματα, αλλά έκανε κάποιες αγορές, ανοίχτηκε κλπ....

Δημόσιος υπάλληλος είναι, ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ, ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ Κ@ΛΟ, ΝΑ ΓΛΥΨΕΙ ΦΙΛΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΣΥ ΘΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ

Παρόμοια θέματα

1. πρόβλημα με αγορά από ebay
    από gkr στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 02/07/2008, 07:27
  2. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
    από PAO13 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 19/06/2008, 12:43
  3. ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ..ΤΙ? ΠΩΣ? ΠΟΥ...?