Σελίδα 16 από 36 ΠρώτοΠρώτο ... 6111213141516171819202126 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 226 έως 240 από 537

Θέμα: Neo Honda NC700X - To neo Transalp/Africa?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από imitrelos
    Δέν μίλησα πουθενά για τήν ιπποδύναμη του και τήν τελική του μια χαρά είναι

απλά λέω ξανά ότι 7900 + άδεια είναι αρκετά ..........σε ένα μηχανάκι μεταξύ μας χαμηλής ποιότητας ........ ( Δέν θέλω αντιρρήσεις τόσο καιρό κράζαμε τα κινέζικα μερικά δίκαια και άλλα όχι γιατί πχ δέν είχαν ανάποδο )

το w800 αν και κατά τήν γνώμη μου είναι πανέμορφο έφαγε τρελό κράξιμο λόγο του ταμπούρου πίσω σε σχέση με τήν τιμή του και σκέψου ότι πρακτικά σάν κατασκευή έχει πολύ μεγαλήτερο κόστος από το honda , απλά λέω ότι καλα είναι να το δούμε πρώτα αλλά και μήν ψαρώνετε τοοοοσο με το marketing

Αν απο το quiz κατάλαβες ότι το κράζω για τήν ιπποδύναμη κάνεις τεράστιο λάθος, το quiz είναι για να ξεκαθαριστεί τι είναι ιπποδύναμη και τί ροπή
    οι αγγλοσάξονες το λένε physics 101
    Τώρα συγνώμη θα μου φανεί περίεργο εάν ένα made in japan honda (εάν αληθεύουν τα λεγόμενα στα site) μπορεί να χαρακτηριστεί χαμηλής ποιότητας.
    Είναι κάτι που θα δούνε όσοι ενδιαφερθούν ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.
    Αυτό είναι το ωραίο.
    Ο καθένας αγοράζει ανάλογα με τις γνώσεις του και την εμπειρία του και συγχρόνως οι επιλογές μας μας χαρακτηρίζουν.

Αυτά που ήξερα ότι σε επίπεδο κινητήρων οι μηχανές άνοιγαν το δρόμο και τα αυτοκίνητα ακολουθούσαν, τώρα πρέπει να τα ξεχάσω.
    Κινητήρας αυτοκινήτου και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες για το "υπερσύγχρονο" του εγχειρήματος.

Νόμιζα ότι οι μηχανές είναι πάνω απ' όλα αίσθημα και συγκινήσεις. Αν θέλει κάποιος χώρους και οικονομία ας πάρει ένα σκούτερ ή ένα Getz. Τίμια πράγματα.

2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

παρακολουθω ολα τα καινουργια μοντελα μοτοσυκλετων τα τελευταια 25 χρονια και μπορω να πω λιγα εως ελαχιστα με εχουν εντυπωσιασει.τουτο το honda ομως τα καταφερε.και για την ακριβεια οχι ολοκληρη η μοτο που δεν εχει κατι το ιδιαιτερο αλλα ο κινητηρας.ΠΡΟΣΕΧΤΕ.διαβαστε τα τεχνικα χαρακτηρηστικα και αυτα που λενε οι δημοσιογραφοι που την οδηγησαν στην πρωτη επισημη παρουσιαση της.ο κινητηρας της ειναι ενας ταπεινος,φτωχος χωρις καμμια ιδιαιτερη τεχνολογια (εκτος κατι ψιλα) βλεπε αντλια νερου,λαδιου.κρινοντας μονο απο αυτα ειπα.αυτος ο κινητηρας πρεπει να πιανει τα 0-100 σε 1 μηνα και να εχει τελικη max 160km σε γκρεμο με ευνοικο τυφωνα ομως μετα διαβασα την παρουσιαση απο το περιοδικο μοτο και δεν πιστευε το μυαλο μου αυτα που διαβαζαν τα ματια μου.με αυτον τον ταπεινο κινητηρα με τα 50 αλογακια,την ελαχιστη καταναλωση καυσιμου σε μια μοτο 200+ κιλων,να τραβαει καλυτερα απο cbf600 στα 0-140?να ξεκιναει σε ανηφορα με κλιση 10% με 1η και 2η ταχυτητα χωρις γκαζι?να εχει ροπη οσο μια μοτο 1300+?να πιανει τα196km (με κοφτη) στις 5,500σαλ?εαν ολα τα παραπανω δεν ειναι μια τεραστια ιδεα,μια επανασταση,μια καινοτομια,τοτε δεν ξερω τι σκατα ειναι...για μενα η ΗΟΝDA διαβασε πολυ σωστα τα σημεια των καιρων και εβγαλε ενα κινητηρα διαμαντι και μαλιστα με παλιες συνταγες.Δεν υποκλινομαι,προσκυναω του μηχανικους της HONDA.εχω να εντυπωσιαστω ετσι απο την εποχη που πηρα το πιστονι του χτ στην μασχαλη φαντασου τωρα αυτο το μηχανακι με ακτινωτες ροδες,με τροχο μπροστα 21 εστω και 19,με μεγαλες διαδρομες στις αναρτησεις,τεποζιτο 22-25λιτρα (δηλαδη 600+χλμ αυτονομια)και εμφανιση κατι αναμεσα σε xtz660tenere και σε africa twin.MHN ME ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ!!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από cristof40
    φαντασου τωρα αυτο το μηχανακι με ακτινωτες ροδες,με τροχο μπροστα 21 εστω και 19,με μεγαλες διαδρομες στις αναρτησεις,τεποζιτο 22-25λιτρα (δηλαδη 600+χλμ αυτονομια)και εμφανιση κατι αναμεσα σε xtz660tenere και σε africa twin.MHN ME ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ!!!!!
    Εντάξει γύρνα πλευρό τώρα

Ημιτρελο Μέλος Το avatar του/της imitrelos
    Δέν θα απαντούσα αλλά αφου βλέπω να μου τήν πέφτουν κάπιοι ας απαντήσώ

Οτάν λέω ποιότητά δέν μιλάω για ποιότητα προσαρμογής ......για βιομηχανικό προιόν μιλάμε και το είπα και πιο πρίν καλός ή κακός ένα ανάποδο έχει μεγαλήτερο κόστος κατασκευής και κατεργασίας απο ένα συμβατικό όπως και το πλαίσιο και καλός ή κακός απο τήν HONDA λόγο ότι πρακτικά μιλάμε για τόν μεγαλήτερο κατασκευαστή περιμένεις κατι άλλο για πιο λόγο ???? βρε HONDA βγάλτο και με ταμπούρα που λέει ο λόγος αλλά όταν μπορείς να πάρεις τίς πρώτες ύλες σε τιμή που είναι αδύνατο να τα πάρει ένας μικρότερος , το RD σου δέν έχει φάει 4-5 χρόνια για λύσεις που δέν υπήρχαν ( άμα θέλετε αναφέρω μεγάλα επιτεύχματα του RD τους , ) , Πως και γιατί κοστολογής έτσι ??? καλός ή κακός εκεί πέζει το Marketing , και ισχύει για όλα τα προιόντα

αυτό λέγεται βιομηχανικός σχεδιασμός και οργάνωση παραγωγής και ναι δέν το λές κελεπούρι τιμολόγησης και πάντα τήν ποιότητα τήν σχετίζουμε με τήν τιμή

και η μερσεντές έχει καλ΄η ποιότητα κατασκευής.....αλλά όχι τύπου rols roys γιατί και η τιμή του είναι σε άλλα επίπεδα ( αααα για νορμάλ μερσεντες μιλάω όχι κανενα super duper μοντέλο )

και για τον φίλο gixxer μήν μου τσατίζεσαι έτσι εύκολα τσάκο 1
    α επί σεις να σου πώ ότι το μηχανάκι μου έχει τόν τεράστιο αριθμό αλόγων 50 :rotflmao:

και άν άλλαζα που δέν το βλέπω το μηχανάκι που θα ήθελα σε αυτά τα άλογα είναι πάλι v7 racer άρα μάλλον απο ότι καταλαβένεις το πρόβλημα μου ΔΕΝ είναι τα άλογα αλλά η τιμολόγηση αααα στήν ιταλία η βασική έχει 6000
    Ηξερα πώς απάνω στη γή όσο ζούμε αυτό δέν είναι το λιμάνι όπου αράζεις είναι το λιμάνι απ'όπου ξεκινάς, ξανοίγεσαι σέ άγρια τρικυμισμένη θάλασσα και μάχεσαι ολοζωής ν'αράξεις

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από cristof40
    να εχει ροπη οσο μια μοτο 1300+?να πιανει τα196km (με κοφτη) στις 5,500σαλ?
    Εχω αρχίσει να διαφωνώ με τον εαυτό μου ρε παίδες. Προφανώς μιλάμε για μια επανάσταση αντίστοιχη της Οκτωβριανής, των θαλάμων διαστολής στα δίχρονα, του turbo και των οβάλ εμβόλων.

Αλλιώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί να κάνουν λάθος οι συντάκτες του ΜΟΤΟ. Το τρεχαντήρι δηλαδή καταρρίπτει την θεωρία (από καταβολής δημιουργίας κινητήρων) που ορίζει το μέγεθος της ροπής σύμφωνα με τα κυβικά. Δλδ ένας κινητήρας 1.000cc και άσχετα με το αν ανήκει σε high tech supersport ή σε ψαρόβαρκα, βρίσκεται λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα 10 kg/m.

Για να έχει δλδ τη ροπή ενός 1300, θα έπρεπε να έχει περίπου 12-13 κιλά....αλλά στα χαρτιά εγώ διαβάζω 6.32 kg/m που ταιριάζουν μιά χαρά στα 680cc. Ότι εχει και το Transalp δηλαδή ...

Τα 196km/h με κόφτη ας μην τα σχολιάσω καλύτερα. Μηχανάκια με λιγότερα από 60 άλογα πολύ δύσκολα βλέπουν 200, και το NC με 40(?) ρόδα βλέπει 200 στον κόφτη? Φαντάσου τι θα γίνει μόλις κυκλοφορήσουν αντικόφτες στο εμπόριο.

Αιντεεεεε
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από baron
    Το τρεχαντήρι δηλαδή καταρρίπτει την θεωρία (από καταβολής δημιουργίας κινητήρων) που ορίζει το μέγεθος της ροπής σύμφωνα με τα κυβικά.
    Για τα 196 δε θα σχολιασω ουτε εγω, αλλα η ροπη εκτος απο τα κυβικα σχετιζεται και με την διαδρομη των εμβολων (σκεψου το μοχλο στα εκκεντρα του στροφαλου). Ειναι με αλλα λογια απολυτως εφικτο ενας κινητηρας 700 κυβικα δικυλινδρος να εχει οση ροπη εχει και ενας 1300 τετρακυλινδρος, μεχρι το οριο των στροφων του πρωτου εννοειται.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Ειναι με αλλα λογια απολυτως εφικτο ενας κινητηρας 700 κυβικα δικυλινδρος να εχει οση ροπη εχει και ενας 1300 τετρακυλινδος, μεχρι το οριο των στροφων του πρωτου εννοειται.
    Doctor για μέγιστη ροπή μιλάμε που βγάζει ένας κινητήρας, όχι που τη βγάζει. Ενα 1300 όσο τούμπανο ή παρτάλι να είναι, θα βρίσκεται +-10-15% από τα 13 κιλά. Ενα 680 θα βρίσκεται μεταξύ 6 και 7 κιλών όπως πχ τo Transalp που δίνει σχεδόν την ίδια ροπή (-0,1kg) 700 σαλ παραπάνω. Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι το NC θα οργώνει σε σχέση με το Transalp?

H ωφέλιμη περιοχή, η αίσθηση και το άπλωμα της ροπής προφανώς είναι κάτι που αλλάζει στους υπερ-υποτετράγωνους, 4cyl-V2-μονοκύλινδρους κλπ αλλά τα πραγματικά νούμερα δεν είναι σχετικά. 6,2 κιλά στις 4.750 δεν είναι και τιμή που θα πέσουμε στα τέσσερα να κλαίμε για το επίτευγμα της Honda.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS

Αλλιώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί να κάνουν λάθος οι συντάκτες του ΜΟΤΟ.
    υπερβολές...
    :rotflmao:

Αλλιώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί να κάνουν λάθος οι συντάκτες του ΜΟΤΟ.
    δε φταίνε τα παιδιά..... δαίμων του τυπογραφείου λέγεται.....

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Doctor για μέγιστη ροπή μιλάμε που βγάζει ένας κινητήρας, όχι που τη βγάζει. Ενα 1300 όσο τούμπανο ή παρτάλι να είναι, θα βρίσκεται +-10-15% από τα 13 κιλά. Ενα 680 θα βρίσκεται μεταξύ 6 και 7 κιλών όπως πχ τo Transalp που δίνει σχεδόν την ίδια ροπή (-0,1kg) 700 σαλ παραπάνω. Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι το NC θα οργώνει σε σχέση με το Transalp?

H ωφέλιμη περιοχή, η αίσθηση και το άπλωμα της ροπής προφανώς είναι κάτι που αλλάζει στους υπερ-υποτετράγωνους, 4cyl-V2-μονοκύλινδρους κλπ αλλά τα πραγματικά νούμερα δεν είναι σχετικά. 6,2 κιλά στις 4.750 δεν είναι και τιμή που θα πέσουμε στα γόνατα να κλαίμε για το επίτευγμα της Honda.
    Δεν μιλησε κανεις για 'μεγιστη ροπη'. Η αναφορα του christof (χωρις να εχω διαβασει την πηγη του) ειναι πιθανοτερο να αναφερεται στην ωφελιμη ροπη και το απλωμα οπως ειπες. Εγω τουλαχιστον ετσι το μετεφρασα. Και μαλιστα θυμαμαι καπου να εχω διαβασει οτι στις 2,500 στροφες η ροπη του χοντα ειναι πολυ κοντα στην μεγιστη τιμη της. Μπορει τα 6.2 κιλα στις 4750 να μη λενε κατι, αλλα τα 5 κιλα στις 3000 ειναι αν οχι επιτευγμα, σιγουρα πολυ χρησιμο.
    Το να εχει ενας κινητηρας γεματη ροπη χαμηλα ειναι πολυ σημαντικο για καθε ειδους χρηση πλην πιστας και εθνικης. Στο 950 που καβαλαω μια τρυπουλα γεμισα στις 3000 και το οδηγικο αποτελεσμα ειναι η μερα με τη νυχτα.

Το χοντα δεν εχει τιποτα που να το χαρακτηριζει ως τεχνολογικο επιτευγμα, αλλα βριθει πρακτικοτητας και χρησιμοτητας. Φανταζομαι εχει παρει το ματι σου ενα ολλανδικο ον-οφφ με ντηζελ κινητηρα 800ρι και 45 αλογα. Ουτε αυτο εχει τεχνολογια, αλλα πουλαει στα 17,000+ ευρω και για την χρηση που προοριζεται δεν εχει συναγωνισμο απο τα υπερδιπλασιας ισχυος θηρια.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Δεν μιλησε κανεις για 'μεγιστη ροπη'. Η αναφορα του christof (χωρις να εχω διαβασει την πηγη του) ειναι πιθανοτερο να αναφερεται στην ωφελιμη ροπη και το απλωμα οπως ειπες. Εγω τουλαχιστον ετσι το μετεφρασα. Και μαλιστα θυμαμαι καπου να εχω διαβασει οτι στις 2,500 στροφες η ροπη του χοντα ειναι πολυ κοντα στην μεγιστη τιμη της. Μπορει τα 6.2 κιλα στις 4750 να μη λενε κατι, αλλα τα 5 κιλα στις 3000 ειναι αν οχι επιτευγμα, σιγουρα πολυ χρησιμο.
    Το να εχει ενας κινητηρας γεματη ροπη χαμηλα ειναι πολυ σημαντικο για καθε ειδους χρηση πλην πιστας και εθνικης. Στο 950 που καβαλαω μια τρυπουλα γεμισα στις 3000 και το οδηγικο αποτελεσμα ειναι η μερα με τη νυχτα.

Το χοντα δεν εχει τιποτα που να το χαρακτηριζει ως τεχνολογικο επιτευγμα, αλλα βριθει πρακτικοτητας και χρησιμοτητας. Φανταζομαι εχει παρει το ματι σου ενα ολλανδικο ον-οφφ με ντηζελ κινητηρα 800ρι και 45 αλογα. Ουτε αυτο εχει τεχνολογια, αλλα πουλαει στα 17,000+ ευρω και για την χρηση που προοριζεται δεν εχει συναγωνισμο απο τα υπερδιπλασιας ισχυος θηρια.
    Doc, ας περιμένουμε μέχρι να γίνει κάποιο τεστ απ΄το ebike πχ, γιατί από marketing-στικες μαλακιούλες που υπόσχονται ουρανούς μαζί με άστρα, έχω διαβάσει αμέτρητες στα 30 χρόνια που καβαλάω μηχανάκια. Και όταν κάποιο μηχανάκι "εχει τη ροπή ενός 1300" και "μόνο" 200 χλμ λόγω κόφτη, αρχίζω και μυρίζομαι (χοντρό) δούλεμα...

Κοντός ψαλμός όμως.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

ενα μηχανακι γενικης,καθημερινης χρησης οπως αυτο θα βγαλει το 90% της ζωης του σε ταχυτητες μεχρι 140χλμ.Με τα λεγομενα hondas,δημοσιογραφων δεν θα εχει ανταγωνισμο εκει.και εγω ειμαι δυσπιστος σε αυτα που λενε στο μοτο,γιαυτο λεω πως εαν ειναι αληθεια,προκειται για μεγαλη ιδεα που θα αναγκασει της αλλες εταιρειες να κατσουν στα σχεδιαστηρια να βγαλουν παρομειες μοτο.

Doc, ας περιμένουμε μέχρι να γίνει κάποιο τεστ απ΄το ebike πχ, γιατί από marketing-στικες μαλακιούλες που υπόσχονται ουρανούς μαζί με άστρα, έχω διαβάσει αμέτρητες στα 30 χρόνια που καβαλάω μηχανάκια. Και όταν κάποιο μηχανάκι "εχει τη ροπή ενός 1300" και "μόνο" 200 χλμ λόγω κόφτη, αρχίζω και μυρίζομαι (χοντρό) δούλεμα...

Κοντός ψαλμός όμως.+700 και απο μενα.

Καλά 200 δεν παίζουν με την καμία ,μη γλύφεστε , ροπή 1300 μη περιμένετε, ροπή χαμηλά αλλαγές στις 1500 και τεμπέλικα χιλιόμετρα χωρίς ανεβοκατεβάσματα ταχυτήτων είναι πολύ πιθανά.
    Τώρα τι φρίκη θα φάει κάποιος που βλέπει καλό τράβηγμα χαμηλά (αυτό παίζει να θυμίζει μεγαλύτερη μηχανή) μόλις πέσει στον κόφτη στις 6000 θα το δούμε.

Παρόμοια θέματα

1. Sas Paroysiazo To ..neo Motard Ths Ktm!!!
    από DUKASII στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 20/03/2018, 16:56
  2. To Neo Transalp
    από blackroses στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 01/10/2007, 22:46
  3. As Giortasoyme Kyrioi.. Hr8e To Neo Melos Mas! Oooo.... Oyk!!!
    από alexioannides στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2007, 11:09
  4. Neo Honda Hornet
    από Nikos_XT250 στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 13/02/2004, 09:28
  5. protash gia to neo moto.gr
    από vasdekiss στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2003, 13:43

Κανόνες δημοσιεύσεων