Σελίδα 16 από 19 ΠρώτοΠρώτο ... 6111213141516171819 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 226 έως 240 από 273

Θέμα: BMW E30 - Αποκατάσταση μετά από πυρκαγιά

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac
    το τρεξιμο φατο με 1000αρι ντουκοχαρτο και μετα αλοιφη. το πορτοκαλι η απο πιεση στο εκανε η ηταν αδιαλυτο το χρωμα. την πιεση εγω την βαζω στα 3 bar. τωρα το ποσρτοκαλι η θα το τριψεις (αμα σε παιρνει απο θεμα παχους μπογιας με 1000αρι και μετα ψιλη αλοιφη με αλοιφαδορο η ξαναριξεις απο πανω.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motomaniac Προβολή μηνύματος
    το τρεξιμο φατο με 1000αρι ντουκοχαρτο και μετα αλοιφη. το πορτοκαλι η απο πιεση στο εκανε η ηταν αδιαλυτο το χρωμα. την πιεση εγω την βαζω στα 3 bar. τωρα το ποσρτοκαλι η θα το τριψεις (αμα σε παιρνει απο θεμα παχους μπογιας με 1000αρι και μετα ψιλη αλοιφη με αλοιφαδορο η ξαναριξεις απο πανω.
    Να σαι καλα ευχαριστω πολύ. Λέω να το τρίψω για αρχή με το 1000αρι. Επίσης, επειδή βιάστηκα να ρίξω το βερνίκι, φοβάμαι μήπως δεν το είχα ανακατάψει καλα με το διαλυτικό και τον σκλυρηντή του. Επίσης, εξακολουθώ να πιστεύω ότι παίζει μεγάλο ρόλο η πίεση. Κια γενικά η σχέση του πόσο αραιό είναι το μίγμα με το τι πίεση αέρα θα επιλέξεις. Πρέπει να γίνεις ένα με το μίγμα. Για αυτό πήρα λίγο βερνίκι να κάνω κάποια πειραματα. Θέλω να διαπιστώσω πως γίνεται το μέλωμα και το αν θα πρέπει να ρίξω πρώτα άχνα και μετα ένα-δυο "καλά" χέρια. Για τους χρόνους ανάμεσα στα χέρια, νομίζω ότι 10-15 λεπτα ειναι οκ, λόγω και των υψηλών πλέον θερμοκρασιών.

Από το τελευταίο χέρι χρώματος, πόσο πρέπει να περιμένω περίπου για να ρίξω το πρώτο χέρι άχνα βερνικιού; Νομίζω, μέχρι να μην γυαλίζει και πολύ το χρώμα, να έχει "τραβήξει" λίγο.

Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Επίσης, από όσο το έψαξα σε φορουμ, τα υλικά της standox, είναι από τα καλύτερα ποιοτικά, αλλά ειδικά για το βερνίκι, λένε ότι θέλει μαστοριά να το ρίξεις καλα.
    Τελευταία τροποποίηση από limas; 10/06/2014 στις 16:05.
    Μιχάλης από Ηράκλειο Κρήτης

Ευχαριστώ που λύνετε τις απορίες μου

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Δεν θέλω να σε αποκαρδιώσω αλλά αυτή την τέχνη όπως και πολλές άλλες δεν τις μαθαίνεις ούτε απο youtube, ούτε απο κανέναν μάστορα.
    Όσοι δίνουν πληροφορίες κρατούν αυτή την λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά.

Επειδή όμως έχεις όρεξη να μάθεις και τα πας πολύ καλά, πρώτα ξεκίνα να βάφεις ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ στοκαρισμένες, τριμένες, ξεβαμμένες. Όπως ακριβώς θα έβαφες το αμάξι σου και με ότι προεργασία έχεις κάνει ήδη. Με διαφορετική πίεση την κάθε φορά, με το διάλυμα που προτείνει ο κατασκευαστής του βερνικιού, ή και με διαφορετική δοσολογία. Παίξε με τους χρόνους που θα ρίξεις 1ο 2ο 3ο χέρι κλπ. Παίξε με το χέρι σου να συνηθίσει να πατάει σκανδάλη για να βάψεις. Ανάλογα τι πίεση έχουμε, τα περάσματα της μπογιάς έχουν και διαφορετική ταχύτητα. Και πάνω απο όλα μην βιάζεσαι.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dbnn Προβολή μηνύματος
    Δεν θέλω να σε αποκαρδιώσω αλλά αυτή την τέχνη όπως και πολλές άλλες δεν τις μαθαίνεις ούτε απο youtube, ούτε απο κανέναν μάστορα.
    Όσοι δίνουν πληροφορίες κρατούν αυτή την λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά.

Επειδή όμως έχεις όρεξη να μάθεις και τα πας πολύ καλά, πρώτα ξεκίνα να βάφεις ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ στοκαρισμένες, τριμένες, ξεβαμμένες. Όπως ακριβώς θα έβαφες το αμάξι σου και με ότι προεργασία έχεις κάνει ήδη. Με διαφορετική πίεση την κάθε φορά, με το διάλυμα που προτείνει ο κατασκευαστής του βερνικιού, ή και με διαφορετική δοσολογία. Παίξε με τους χρόνους που θα ρίξεις 1ο 2ο 3ο χέρι κλπ. Παίξε με το χέρι σου να συνηθίσει να πατάει σκανδάλη για να βάψεις. Ανάλογα τι πίεση έχουμε, τα περάσματα της μπογιάς έχουν και διαφορετική ταχύτητα. Και πάνω απο όλα μην βιάζεσαι.
    Σε ευχαριστώ πολύ!

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    δεν κανει τιποτα φιλαρακο μου. και εγω παλευω με το μοτερ. ο αγωνας μας θα δικαιωθει!

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dbnn Προβολή μηνύματος
    δεν κανει τιποτα φιλαρακο μου. και εγω παλευω με το μοτερ. ο αγωνας μας θα δικαιωθει!
    Μακάρι να τα καταφέρουμε!!

Νέο μέλος
    Καλημέρα παιδιά. Μετά από τόσο καιρό έπεσε τελικά η βαφή στο αυτοκίνητο.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Αφού πλύθηκε το αυτ/το, το σκούπισα με βαμβακερή πετσέτα και το άφησα να στεγνώσει.

Στην συνέχεια πέρασμα με Body Antisil 770

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20140712_141120.jpg 
Προβολές:	453 
Μέγεθος:	74,7 KB 
ID:	319951

και μετά πέρασμα με κερόπανο

Όνομα:	IMG_20140712_140507.jpg 
Μέγεθος:	62,6 KB 
ID:	319952

Οπότε ειμαστε κάπως έτσι

Όνομα:	IMG_20140712_142708.jpg 
Προβολές:	454 
Μέγεθος:	60,3 KB 
ID:	319953

Νέο μέλος
    Μετά. πρώτο χέρι, άχνα

Όνομα:	IMG_20140712_160636.jpg 
Μέγεθος:	62,0 KB 
ID:	319954

Επίσης έριξα μετά άλλο ένα χέρι και στη συνέχεια είδα αν κάπου χρειαζόταν παραπάνω και εκεί έριξα λίγο περισσότερο.

Μετά από 45 λεπτά, και αφού άφησα να τραβήξει καλά το χρώμα, έριξα το βερνίκι.

Πάλι πρώτο χέρι άχνα και το επόμενο "πατητό".

Φωτό θα ανεβάσω τις επόμενες ημέρες.

Ερωτηση.

Κάποια μπιμπικάκια που έκανε που και πο το βερνίκι, πως τα διορθώνω; Με 1000αρι νερού;

Επίσης, σε κάποια σημεία κόλλησαν στο βερνίκι 2 -3 μυγάκια. Να τρίψω πάλι με 1000αρι νερού και μετά πέρασμα τοπικά με βερνίκι;

Ενα μικρό τρξιματακι είχα. Εδώ τι κάνουμε;

Νέο μέλος
    Καθως ριχνω το βερνικι μου κανει καποια "ανοιγματα" η' "κρατηρες". Δλδ σε καποια σημεια εχει γυρω γυρω βερνικι και στην μεση σαν κενο. Ειναι μικρα αυτα. Μεγεθος μυτης απο στυλο περιπου. Τριβω ξαναβερνικωνω κ παλι μου το κανει. Σε αλλα σημεια. Μηπως φταιει κατι που το επηρεαζει? Πριν ριξω το βερνικι, και αφου εχω τριψει, καθαριζω με σαπουναδα, μετα ξεβγαζω με καθαρο νετο και μετα περναω βαμβακερο υφασμα και 770 antisil. Μηπως φταιει κατι απο τα παραπανω? Χρησιμοποιω βερνικι Standox easy και normal σκλυρηντη.

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από limas Προβολή μηνύματος
    Καθως ριχνω το βερνικι μου κανει καποια "ανοιγματα" η' "κρατηρες". Δλδ σε καποια σημεια εχει γυρω γυρω βερνικι και στην μεση σαν κενο. Ειναι μικρα αυτα. Μεγεθος μυτης απο στυλο περιπου. Τριβω ξαναβερνικωνω κ παλι μου το κανει. Σε αλλα σημεια. Μηπως φταιει κατι που το επηρεαζει? Πριν ριξω το βερνικι, και αφου εχω τριψει, καθαριζω με σαπουναδα, μετα ξεβγαζω με καθαρο νετο και μετα περναω βαμβακερο υφασμα και 770 antisil. Μηπως φταιει κατι απο τα παραπανω? Χρησιμοποιω βερνικι Standox easy και normal σκλυρηντη.
    εχεις νερο στο κομφλερ

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motomaniac Προβολή μηνύματος
    εχεις νερο στο κομφλερ
    Ευχαριστώ.
    Εχω βάλει υδατοπαγίδα στην έξοδο της βαλβίδας του κοφλερ. Αλλά θα το τσεκάρω. Θα βάλω αέρα και θα ανοιξω από κάτω την βαλβίδα να φύγουν νερά, αν έχει μαζέψει. Λες να είναι τίποτα άλλο σαν λάδι από το κοφλέρ;

Νέο μέλος
    Ιδου τα "ανοίγματα":

Όνομα:	IMG_20140722_165911.jpg 
Προβολές:	360 
Μέγεθος:	51,5 KB 
ID:	320659

Όνομα:	IMG_20140722_165939.jpg 
Προβολές:	348 
Μέγεθος:	56,1 KB 
ID:	320660

Το μπιμπίκιασμα που φαίνεται στην 2η φωτο. μην το θεωρήσετε ως λάθος καθώς δεν έριξα όσο βερνίκι έπρεπε για να μελώσει, αφού είχα αυτό το θέμα με τα "ανοίγματα"...

Νέο μέλος
    Παιδιά καλημέρα. Για να βάψω τις ζάντες κράματος αλουμινίου ακολουθώ τα ίδια βήματα όπως και με την βαφή του αυτοκινήτου;

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    καλυτερα ειναι να τις δωσεις για ηλεκτροστατικη, αλλα αμα δεν αντεχεις το μπατζετ, (κανα 180αρι) τουλαχιστον καν'τους μια αμμοβολη πριν τις βαψεις!

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikes Προβολή μηνύματος
    καλυτερα ειναι να τις δωσεις για ηλεκτροστατικη, αλλα αμα δεν αντεχεις το μπατζετ, (κανα 180αρι) τουλαχιστον καν'τους μια αμμοβολη πριν τις βαψεις!
    Ευχαριστώ πολύ.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2004, 12:04
  2. Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2004, 05:46
  3. Μια βολτα μετα απο καιρο πρεπει να ειναι καλη
    από hornet στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 13:21
  4. Καλιμερα μετα απο πολυ καιρο!!!
    από ruyjin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 12:55
  5. Έετσι θα ειμαστε μετα απο 50 χρονια!!!
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2003, 19:36

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF