Ανόητε χαιρέκακε...
Στο δρόμο ακόμη 3.000 άνθρωποι.
Τέλος τα μεροκάματα για ακόμη 3.000 οικογένειες.
Λες πως σε ενοχλούσε που πλήρωνες 4€ το μήνα την ΕΡΤ στο λογαριασμό σου επειδή δεν την έβλεπες. Οπότε καλύτερα να την κλείσουν.
Για να το διευρύνω λίγο αυτό.
Κι εγώ δεν πήγα ποτέ στην Κάρπαθο αλλά τους δρόμους και από δικά μου χρήματα τους έκαναν. Να μην τους έκαναν λοιπόν αφού δεν τους είδα και ίσως να μην τους δω ποτέ.
Και το νερό που πίνει το παιδί σου στο δημόσιο σχολείο να το κόψουν.
Πληρώνεται και από μένα αλλά εγώ δεν έχω παιδί να πίνει από αυτό.
Γιατί να το πληρώνω λοιπόν;
Και τον Στρατό; Τον στρατιωτικό ποιος τον πληρώνει; Γιατί να τον πληρώνω αφού δεν είμαστε σε πόλεμο; Να τον καταργήσουν. Να τους απολύσουν όλους και άμα μας την πέσουν, βλέπουμε.
Και τους Πυροσβέστες. Να τους απολύουν το χειμώνα. Μόνο το καλοκαίρι να τους πληρώνω.
Γιατί; Άσε που άμα μένεις στην πόλη τι σε νοιάζει για το δάσος. Ας καούν όλα. Γιατί να πληρώνω κι εγώ που μένω στην πόλη;
Και το δημόσιο ιατρείο που φτιάχτηκε στη Λέρο, να μην το έκαναν ποτέ.
Αφού κι εγώ πλήρωσα γι αυτό και ίσως να μην το χρειαστώ ποτέ.
Και το σχολείο που έγινε στην Ορεστιάδα, να μην το έχτιζαν.
Γιατί να πληρώνω κι εγώ ένα σχολείο, που δεν θα δω ούτε εγώ, ούτε το παιδί μου.
Άσε που δεν έχω παιδί. Κι άμα δεν κάνω; Γιατί να πληρώνω εγώ για τις σπουδές των παιδιών;
Και το παιδί του γείτονα που σώθηκε από την άρρωστη καρδιά του στο δημόσιο νοσοκομείο;
Από τις ασφαλιστικές εισφορές που έδινα και εγώ, σώθηκε. Να μην σωζόταν.
Αφού δεν το γνώριζα και ίσως να μην το μάθω ποτέ.
Και αν σου φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά, μην χαμογελάς γιατί είναι και αυτά στο πρόγραμμα.
Θα συμβούν και μάλιστα γρήγορα.
Η ΕΡΤ αγαπητέ χαιρέκακε δεν είναι ένα κανάλι.
Είναι άνθρωποι. Εργαζόμενοι.
Φίλοι. Γείτονες. Συμμαθητές. Γονείς. Συγγενείς.
Όπως ήταν οι χαλυβουργοί, οι εργαζόμενοι στα κλωστοϋφαντουργεία, στα ναυπηγεία,
οι χιλιάδες απολυμένοι σε ιδιωτικές εταιρίες που έκλεισαν.
Κι εσύ χαίρεσαι...
Να χαίρεσαι λοιπόν με την κατάντια σου.
Και να μην παραξενευτείς άμα αδιαφορήσω όταν απολυθείς.
Ούτε καν να διαμαρτυρηθείς.
Γιατί δεν θα αφορά εμένα η απόλυσή σου.
Δεν θα αφορά εμένα η εξόντωσή σου.
Είναι αδιανόητη η φίμωση της ΕΡΤ.
Είναι αδιανόητη αυτή η συμπεριφορά της κυβέρνησης.
Είναι αδιανόητη η δική σου απάθεια.
Είναι αδιανόητη αυτή η χαρά σου για την εξόντωση 3000 οικογενειών!
Κι όμως, εγώ δεν θα χαρώ με την δική σου εξόντωση.
Θα παλέψω για σένα ακόμη και την ώρα που εσύ χαίρεσαι με τον πόνο του άλλου.
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους.
Τους άνεργους, τους άστεγους.
Αλληλεγγύη σε όλους τους συνανθρώπους μας.
Κι αν δεν σε απασχολούν οι υπόλοιποι, σκέψου έστω το τομάρι σου.
Κάποια στιγμή θα χρειαστείς βοήθεια...
Ας έχεις κάπου να τη ζητήσεις...
Γιατί τότε δεν θα χαίρεσαι.
Ανόητε χαιρέκακε"!
Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)
"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"
Να το δουμε σε ρεαλιστική βαση (αν και βγαινουμε εκτος θεματος). Για το όποιο "ντου" το οποίο δε θα ειναι διάρκειας, θα χρησιμοποιηθει το αποθεμα που - υποτιθεται - διατηρει ο στρατος στις διαφορες ΠΑΠ, δε θα περιμενουμε απο την ΕΒΟ Αιγίου ή την ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττο να κανει παραδοσεις στο μετωπο. Οποτε είτε φτιαχνουμε, είτε όχι, το ίδιο ειναι.
Επισης, βασικη λεπτομερεια, το "ντου" θα το αντιμετωπισουμε με τυφέκια κατασκευης 1980...
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Ίνι προυθυπουργός μι...άιντε μην πω
Ίνι παληκάρ
Ζήτου η Καλαμάτα
Τα κουμμούνια θα πηθαν΄νι
Πριν από 3-4 χρόνια εδώ στο φόρουμ μας είχε ανοίξει θέμα σχετικό με τις λίστες των εξωφρενικών αμοιβών σε δεκάδες (μπορεί και εκατοντάδες) πιθανούς και απίθανους τύπους τις οποίες απλόχερα μοίραζε η εγκάθετη διοίκηση της ΕΡΤ...Αν θυμάμαι καλά τότε η συντριπτική πλειοψηφία των ποστ ήταν του τύπου "κοιτάχτε που πάνε τα λεφτά μας" ή "να τα λαμόγια" ή "να καεί να καεί το μπουρδέλο η ΕΡΤ" (δεν κάνει ομοιοκαταληξία αλλά δεν μου έρχεται κάτι καλύτερο στο νου).
Τώρα ξαφνικά κάποιοι νοιώθουν ότι η απουσία της Μπήλιως είναι τραγικό πλήγμα στον πολιτισμό μας...
Αβυσσος η ψυχή των φόρουμς...![]()
Να πω και γω τη μ@λ@κία μου.
Το κλήμα που λέγεται ΕΡΤ ήταν πολύ στραβό πριν το φάει ο γάιδιαρος.
[FONT=Arial Black]ΑΛΛΑ[/FONT]
1) Αν ενδιαφέρει την κυβέρνηση το οικονομικό συμμάζεμα γιατί δεν πάει να μαζέψει τα χρωστούμενα των ιδιωτικών καναλιών; Δε σας προβληματίζει καθόλου ότι μούγκα στη στρούγκα για αυτά τα χρέη από αυτούς που κόπτονται να κλείσουν την κακιά ΕΡΤ;
2) Δεν προβληματίζει καθόλου ότι οι "εξυγιαντές" είναι απο τους πολιτικά υπεύθυνους για αυτό το χάλι;
3) Τώρα που θα κλείσει το παλιάμπελο για σκεφτείτε τι "δελτία ειδήσεων" θα υπάρχουν διαθέσιμα. STAR, ANT1, SKAI, MEGA και ALPHA. Μη μου πείτε για ενημέρωση από Internet γιατί κάποιες μεγαλύτερες ηλικίες δεν έχουν ιδέα από αυτό το διάολο (όπως πιθανόν να το αποκαλούν). Δεν αναφέρομαι καν σε κάποιες εκπομπές που σεβόταν τον τηλεθεατή και κατά σύμπτωση παίζαν μόνο στα κρατικά κανάλια.
4) Γιατί όλα αυτά τα χρόνια, τα παραπάνω "ευαγή ιδρύματα" δε δώσαν δεκάρα τσακιστή στην ΕΡΤ από την εικόνα που τους μοίραζε; Επίσης αναρωτιέμαι αν πλήρωσαν ποτέ δεκάρα τσακιστή για τη χρήση των συχνοτήτων (που ως γνωστόν αποτελούν δημόσια περιουσία).
5) Δεν ενοχλεί το διαφαινόμενο ξεπούλημα, συγγνώμη αξιοποίηση ήθελα να πω, του αρχείου της ΕΡΤ, των δικαιωμάτων σύνδεσμου με τα κανάλια του εξωτερικού (αυτό δεν ξέρω αν το λέω καλά) και ότι άλλου πιθανού περιουσιακού στοιχείου που εγώ τουλάχιστον αγνοώ.
6) Δεν προβληματίζει ότι έτσι δημιουργείται ένα κακό (κάκιστο) προηγούμενο για να κλείσει ότι δεν είναι "παραγωγικό"; Από όσο καταλαβαίνω "παραγωγικό" για αυτούς είναι ό,τι φέρνει χρήμα. Επομένως, ξεχάστε οποιαδήποτε κοινωνική παροχή (έστω και κάκιστης ποιότητας), γιατί οι κοινωνικές παροχές δε φέρνουν λεφτά.
7) Και στο φινάλε, αφού οι εθνοσωτήρες μας είναι πολιτικοί με πολλά κιλά @@ γιατί δεν επιχείρησαν ΠΟΤΕ να κάνουν κάποιου είδους εξυγίανση (όχι μόνο στην ΕΡΤ, αλλά ΠΑΝΤΟΥ); Μήπως, λέω μήπως είναι κατσαπλιάδες; Και αν είναι κατσαπλιάδες, μήπως είμαστε και εμείς λαός κατσαπλιάδων, καννίβαλων; Ας κοιταχτούμε και λίγο στον καθρέφτη...
Συγγνώμη για το σεντόνι...
....and you run, and you run
to catch up with the sun....
Όπου έχει ανακατευτεί το μεταπολευτικό κράτος τα έχει κάνει πουτ@ν@, από βλακεία στην αρχή, σκοπίμως στην συνέχεια... και έχει ανακατευτεί πάντού δυστυχώς! Η κρατική τηλεόραση, η δημόσια για να το θέσουμε καλύτερα, πρέπει και οφείλει να υπάρχει για ευνοήτους λόγους. Νομίζω δεν καταλαβαίνετε τίποτα από την πραγματική διάσταση του γεγονότος αυτού... επιμένετε να βλέπετε τους παχυλούς μισθούς, τις εξωφρενικές δαπάνες και τους ξυσταρχίδιδες, αγνοείτε παντελώς όμως το ποιοι επέτρεψαν να γίνει έτσι η ΕΡΤ και η κάθε ΕΡΤ. Είναι εξωφρενικό ένα κράτος να παραδέχεται επί της ουσίας το πόσο μαλακισμένο και άχρηστο είναι στη λειτουργία του και ακόμα πιο εξωφρενικό είναι το πως αντιδρούμε εμείς... ε λογικό είναι, βρίκουν και τα κάνουν... τέτοια μόγγολα που είμαστε, τέτοια μας αξίζουν... Μιλάμε για απίστευτη ασίστ προς αυτογκόλ και εμείς κοιτάμε το δάχτυλο που μας δείχνει το δέντρο και όχι το δάσος. Πόσο εξωφρενικά ΑΧΡΗΣΤΟΙ είναι όταν δεν μπορούν να εξυγιάνουν έναν, μόνο έναν οργανισμό, που αποτελλεί θραύσμα αυτού του όλου που διαχειρίζονται; Τι μπορεί να περιμένει κανείς από αυτούς; Αυτό βέβαια είναι το προφανές, απλά θα μπορούσε κανείς άνετα να τους το τρίψει στα μούτρα: ΕΙΣΤΕ ΑΣΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Ωστόσο πιστεύω ότι δεν είναι αυτός ο πραγματικός λόγος. Στα παπάρια τους αν ήταν ζημιογόνος η ΕΡΤ... ξαφνικά δηλαδή το θυμήθηκαν και της κατέβασαν τα ρολά με εκπληκτική για τα δεδομένα που μας έχουν συνηθίσει, ταχύτητα. Πατ κιουτ οι αποφάσεις, ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε. Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να μας ενοχλεί περισσότερο απ΄όλα τ΄άλλα.
Πείτε εσείς, πείτε...
http://www.youtube.com/watch?v=L07WxWVj0AI
![]()