Σελίδα 16 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 611121314151617 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 226 έως 240 από 249

Θέμα: Κέντρο βάρους. Πού το θέλουμε;

Παλαιό μέλος
    καλησπέρα και απο μένα σορυ αλλά δέν διάβασα όλες της απαντήσεις είναι πάρα πολλές..
    Εγώ είχα ένα scooter burgman 250 και ταυτόχρονα ο αδερφός μου ένα xt 660R οδηγόντας και τα 2 για αρκετό καιρό τεράστια διαφορά στης στροφές..Με το burgman (χωρίς να ενωωώ οτι το συγεκριμένο μοντέλο είναι καλό)έπερνα τις στροφές με απίστευτη ευκολία απο οτι με το xt όσο και να έγερνε δέν καταλάβαινα καμία απολύτος αμφιβολία οτι θα μου φύγει..παρα μόνο όταν έιχα 2ο ατομο+την μπαγααζιέρα πίσο τότε ήταν διαφορετικά δέν ένιωθα τόσο κομπλέ.γενικά τα σκουτερ σρίβουν πολύ καλύτερα για μένα..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της est
    Αν τις διαβάσεις δε θα λες τα ίδια.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από est Προβολή μηνύματος
    Αν τις διαβάσεις δε θα λες τα ίδια.
    Δέν νομίζω.
    Αυτό που έγραψα είναι η πρωσοπική μου άποψη όχι η αποψη που σχηματησα απο άτομα που μου είπαν κάτι επάνω στο θέμα, κάνε ενα κόπο να το ξαναδιαβάσεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της est
    Ξαναλέω ότι αν διαβάσεις θα αλλάξεις τα γραφόμενά σου. Κάνε τον κόπο.

Παλαιό μέλος
    ΦΙλε μου και εγω ξαναλέω οτι εστριβα καλυτερα με to burgman που ειναι scooter απο το xt που είναι onoff τι θα γινει αν τα διαβάσω όλα αυτα η ακόμα αν διαβάσω όλα τα βιβλία και τις θεωρίες του κεντρου βάρους και της βαρήτητας που υπάρχουν θα αλλάξω γνώμη πάνω σε αυτό?
    Μου αρέσει να τρωω κοκινιστό κοτόπουλο άν εσυ μου πείς οτι η καρμπονάρα είναι ποιό νόστημη λές να αλλάξω αγαπημένο φαγητο???????
    Πάντα καλοπροαιρετα...

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από 007mastras Προβολή μηνύματος
    ΦΙλε μου και εγω ξαναλέω οτι εστριβα καλυτερα με to burgman που ειναι scooter απο το xt που είναι onoff τι θα γινει αν τα διαβάσω όλα αυτα η ακόμα αν διαβάσω όλα τα βιβλία και τις θεωρίες του κεντρου βάρους και της βαρήτητας που υπάρχουν θα αλλάξω γνώμη πάνω σε αυτό?
    Μου αρέσει να τρωω κοκινιστό κοτόπουλο άν εσυ μου πείς οτι η καρμπονάρα είναι ποιό νόστημη λές να αλλάξω αγαπημένο φαγητο???????
    Πάντα καλοπροαιρετα...
    Φιλε μου όσες φορές και να το ξαναπείς, αλλές τόσες μπορούμε και 'μεις να μπαίνουμε και να σου λέμε ένας ένας, ή διαβάζεις το θρεντ και συνεννοούμαστε ή σταμάτα να είσαι τόσο απόλυτος.

Τι σημαίνει στρίβει καλύτερα?
    Στρίβει με μεγαλύτερη ταχύτητα? Αλλάζει κλίσεις πιο εύκολα? Έχεις καλύτερο έλεγχο μέσα στη στροφή? Παίρνει μεγαλύτερες κλίσεις?

Τι από αυτά που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι το ένα στρίβει καλύτερα από το άλλο οφείλετε στο κέντρο βάρους?
    Αν βάλεις στο χτ 17ες ζάντες και τα οδηγήσεις και τα δύο μέσα σε μια πίστα κάρτ ποιο θα στρίβει "καλύτερα"?

Θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση απ' την αρχή ή θα διαβάσεις το θρέντ απ' την αρχή.

Το καλοπροαίρετα εννοείται.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 17/03/2015 στις 19:21.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Το θρεντ δεν αφορά το πως μεταφράζει ο καθένας το οτιδήποτε. Το τι ισχύει στην πραγματικότητα δεν εξαρτάται από το πως αντιλαμβανόμαστε ή μεταφράζουμε εμείς τις πληροφορίες που λαμβάνουμε.

Είμαι σίγουρος ότι δεν ήξερες πως το χτ μπορει να στρίβει με την ίδια ταχύτητα, στην ίδια στροφή με ένα σκούτερ αλλά να γέρνει λιγότερο.

Πολλοί από εμάς, αν όχι όλοι, πρώτα στρίψαμε μια μηχανή, παπί, σκούτερ και μετά μάθαμε πως στρίβει. Απ' τη στιγμή όμως που μάθαμε, μπορέσαμε να το κάνουμε με λιγότερη προσπάθεια ή με πιο σωστό, γρήγορο, αποτελεσματικό τρόπο.

Την κίνηση της μηχανής την διέπουν περισσότεροι νόμοι της φυσικής από κάθε άλλο όχημα πλην του ελικοπτέρου. Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε δε, σε σχέση με την ταχύτητα ή μη, μπορεί να είναι τόσες πολλές που μπορεί ο εγκέφαλος να μην μπορεί να τις αποκωδικοποιήσει όλες, ή τόσο γρήγορα ή αν δεν έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις, τόσο σωστά και αποτελεσματικά. Με λίγα λόγια μπορεί να τρώμε κοτόπουλο με γεύση καρμπονάρας.

Αν όλα αυτά σε κάποιον φαίνονται αστεία ή υπερβολικά, ε δεν έγινε και τίποτα!
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 17/03/2015 στις 19:19.

Παλαιό μέλος
    Λέω οτι οδηγώντας και τα 2 ΕΓΩ έστριβα καλύτερα με το σκουτερ γιατι: έμπαινα καλύτερα μέσα στην στροφή,έβαγαινα καλύτερα μέσα στην στροφή έγερνα χωρίς ιδιέτερη πρσοπάθεια το κέντρο βάρους ΄στο burgman είναι πολύ χαμηλότερα απότι στο ΧΤ και με βόλευε πολυ,με το χτ ορισμένες φορές δέν ήμουν και 100% σιγουρος άν μπορώ να μπώ στη στροφή με μια χ ταχύτητα και έκοβα ενώ με το σκούτερ όχι.
    Αν στρίβει με μεγαλήτερη ταχυτητα μπορεί και ναι, εγώ γενικά δέν τρέχω και τα 2 τα πάω το ίδιο, μέχρι εδώ η προσωπική μου άποψη.
    Για να μηλίσουμε γενικά επι του συγεκριμένου πόστ πρέι όπος λετε να διαβάσω ολο το ποστ και να πώ μετά και εγώ.Θα το κάνω άυριο όμος γιατί τώρα θα μπώ ενα Λολάκι και βαριέμαι..
    Με ενδιαφέρει πάντος γιατί πλέον το burgman δεν το έχω και είμαι στην αναζήτηση αγωράς μηχανής και έχω ψιλικαλήξει στο T-MAX 05-07 μοντέλο το οποίο δέν το έχω οδηγήσει ποτέ.
    Οότε μιλάμε άυριο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Την κίνηση της μηχανής την διέπουν περισσότεροι νόμοι της φυσικής από κάθε άλλο όχημα πλην του ελικοπτέρου.
    Άρα σας ρίχνω στα αυτιά

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Άρα σας ρίχνω στα αυτιά
    Για ελικόπτερο μίλησα, όχι για κρουαζιερόπλοιο.

Για ελικόπτερο μίλησα, όχι για κρουαζιερόπλοιο.

https://www.youtube.com/watch?v=Ll9zNKYNork

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Δεν θέλω να ανοίξω video, λόγο προσωρινής mobile σύνδεσης με ογκοχρέωση αλλά είδα τον τίτλο. Όταν ο οτε μου φέρει τη γραμμή θα δω και τι μπορεί να κάνει ένα κρουαζιερόπλοιο με μαλόσι. :a39:

Δεν θέλω να ανοίξω video, λόγο προσωρινής mobile σύνδεσης με ογκοχρέωση αλλά είδα τον τίτλο. Όταν ο οτε μου φέρει τη γραμμή θα δω και τι μπορεί να κάνει ένα κρουαζιερόπλοιο με μαλόσι. :a39:
    Καλά, μη φανταστείς τιποτα, έψαχνα ένα άλλο που ο τύπος περνάει ανάμεσα από κορίνες τρελά, αλλά δεν το έβρισκα και έβαλα αυτό για πλάκα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από 007mastras Προβολή μηνύματος
    Δέν νομίζω.
    Αυτό που έγραψα είναι η πρωσοπική μου άποψη όχι η αποψη που σχηματησα απο άτομα που μου είπαν κάτι επάνω στο θέμα, κάνε ενα κόπο να το ξαναδιαβάσεις.

Ο αδερφος μου εχει burgman,και οταν το πηρε εγω ειχα ενα xt.
    Επειδη οδηγουσα και τα δυο αυτο που λες δεν παιζει.
    Ισως το χαμηλοτερο κεντρο βαρους του σκουτερ σε κανει να πιστευεις οτι στριβει καλυτερα,αλλα δεν...

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Ο αδερφος μου εχει burgman,και οταν το πηρε εγω ειχα ενα xt.
    Επειδη οδηγουσα και τα δυο αυτο που λες δεν παιζει.
    Ισως το χαμηλοτερο κεντρο βαρους του σκουτερ σε κανει να πιστευεις οτι στριβει καλυτερα,αλλα δεν...
    Ελα να τα στήσουμε τότε όποτε θές σε στροφές ργώ με σκουτερ εσύ με χτ... LoooL

Σελίδα 16 από 17 ΠρώτοΠρώτο ... 611121314151617 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 09/07/2008, 15:40
  2. Κόστος γραφειοκρατείας που το πληρώνουμε όλοι μας...
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 05/04/2008, 17:25
  3. Zierikzee, εκεί που το παρών είναι το παρελθόν
    από Kostas NL στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 14/09/2006, 09:12
  4. Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 10/09/2006, 19:51
  5. που το βρισκουμε αυτο
    από afrolykos στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 85