Το ίδιο λέει και η Snap-On για τα δικά της.
https://www1.snapon.com/display/231/...ueWrench08.pdf
Άπας αήρ αετώ περάσιμος
ok γίνατε κατανοητοί τα έφτιαξα κιόλας χθες βράδυ και τα 2 μου δυναμόκλειδα.
Για όποιον ενδιαφέρεται στο φβ είμαι σε μερικές ομάδες που πουλάνε μεταχειρισμένα εργαλεία. Ένας τύπος από Θεσσαλονίκη πουλάει συχνά εργαλεία καινούρια facom knipex κλπ επώνυμα σε καλές τιμές. Τώρα μαζί με άλλα έχει ανεβάσει κι ένα δυναμόκλειδο Hazet το 6122 -1CT που είναι 40-200 και 1/2 στα 70 ευρώ. Αν κάποιος ενδιαφέρεται ας μου πει να τον βάλω στην ομάδα να το δει και να μιλήσει μαζί του. Σε μια πρώτη έρευνα στο ebay έχει αρκετά περισσότερα, αγγίζει τα 500
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Εχω και 2 ροποκλειδα, απο τον Πικούνη.
Υπάρχει "κανόνας" για το κάθε πότε πρέπει να επανακαλιμπράρονται;
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Όταν θα αποκτήσουν απόκλιση.
Αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ή αν ασχολείσαι με εργασίες που δεν σηκώνουν ούτε κατ' ελάχιστο λάθος ροπές, τα μετράς μια φορά το χρόνο άσχετα με το αν κάθονται ή δουλεύουν. Ο έλεγχος κοστίζει από τίποτα μέχρι ελάχιστα χρήματα. Αν χρειαστεί καλιμπράρισμα αναλαμβάνει ο αντιπρόσωπος ή το στέλνει στην εταιρία.
Προσωπική εκτίμηση είναι ότι θα αργήσουν πολύ να χρειαστούν ρύθμιση αλλά και να χάσουν κάποια στιγμή ένα ποσοστό, θα εξακολουθούν να χτυπάνε σταθερά στην ίδια τιμή, πράγμα που είναι επίσης πολύ σημαντικό.
Αν δεν τα αφηνεις πολύ ώρα με το ελατήριο πατημένο, μη φοβάσαι τίποτα. 5000 κλικ τα έχεις σίγουρα πριν χρειαστούν ρύθμιση αλλά εξαρτάται λίγο και απ' τον χρόνο και την σωστή χρήση.
Sent from me using a computer.
Βρήκα Norbar 13659 στα 70€.
Πρώτο θέλω να ρωτήσω αν η τιμή είναι καλή ή αν παίζουν φτηνότερα Ελλάδα και δεύτερον αν για μηχανάκι τα 8nm μινιμουμ καλύπτουν ή αν θες λιγότερα (νομίζω είχα δει κάπου 5 για αυτό ρωτάω).
CHeers
Το tti 8-50 είναι αυτό ε;
Ναι, το καλύτερο εύρος έχει! Πιο κάτω δε θα σου χρειαστεί ενώ οι περισσότερες βίδες κινητήρα που πατάνε φλατζες είναι εκεί μέσα. Το ίδιο και οι περισσότερες βίδες με τις οποίες ασχολούμαστε σε τυπικά σέρβις. (Λάδια, δισκοπλακες δαγκάνες, καπάκια βαλβιδων, βαλβίδες).
Με άλλο ένα 40-200 είσαι κομπλέ.
3/8 είναι;
Να ρωτησω κατι σχετικα με τις συσφιξεις και τα δυναμομετρα.
Εσω εχουμε μια βιδα και για πολλες σφιξεις-ξεσφιξεις χρησιμοποιουμε απλο κλειδι με δυναμη οσο νομιζουμε με το ματι.
Αν καποια στιγμη πχ αποκτησουμε ενα δυναμομετρο και θελουμε να παμε συμφωνα με τις δυναμεις του κατασκευαστη, αυτες θα εχουν εφαρμογη?
Θελω να πω πως με τη χρηση ή και κακομεταχειρηση εκτος οριων, αλλαζουντα χαρακτηριστικα της βιδας και της οπης?
Αν πχ ενα μπουλονι βαση κατασκευαστη θελει 40Nm και αφου το δουλεψουμε αρκετα χωρις δυναμομετρο, το σφιξουμε στο τελος με 40Nm θα υπαρχει η απαραιτητη συσφιξη/τριβη/αντοχη που απαιτει ο κατασκευαστης?
ΥΣ αν ακι σε δευτερη σκεψη τωρα νομιζω γραφω μλκες αλλα το αφηνω εδω ...![]()
Οι ροπές αλλάζουν ακόμη και αν βάλεις γράσο ή όχι στη βίδα. Προφανώς όταν βάζεις γράσο, μειώνεται η ροπή που προτείνει ο κατασκευαστής (από τον ίδιο, για να μη παρεξηγηθώ).
Τώρα για αυτό που λες εξαρτάται από τόσους παράγοντες που είναι πρακτικά αδύνατο να σου δώσουμε μια σωστή απάντηση.
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Από κωδικό βλέπω ότι είναι με 1/2' καρέ. Το εύρος καλό είναι αλλά για ρόδες παξιμάδια λαιμού κτλ θα χρειαστείς και άλλο μέχρι τα 100 ή 150 ή και 200 Ν/m. Η επιλογή του καρέ στο 1/2 εμμένα δεν μου αρέσει, θα προτιμούσα 3/8' για το μικρό αλλά υπάρχουν και αντάπτορες. Το πρόβλημα με το 1/2 είναι χωροταξικό-μπορει να μην χωράνε τα καρυδάκια και με αντάπτορα για 3/8 μπορει να μην χωρά η κεφαλή.
Ισως αν δεν θέλεις να μπεις σε έξοδα για 2ο δυναμόκλειδο να κοίταζες για κατι παλαιότερο σε στοκ με μεγαλύτερο εύρος 10-100Νm ίσως.
Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα, υπάρχουν βίδες που δε θα χωρά το 1/2, π.χ. στο δικό μου ίσα ίσα χωρά το 3/8 για να σφίξω τις βίδες του σταυρού στα καλάμια.
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Βγαίνει και σε 3/8 http://eshop.pikounistools.gr/%CE%B4...-8-detail.html