Τόχουμε καψει εντελως ρε σεις..?>?
(ειλικρινα απορω με τα κοστολογια...)
https://www.mrdeals-greece.com/produ...-ingco-dm2002/
Τόχουμε καψει εντελως ρε σεις..?>?
(ειλικρινα απορω με τα κοστολογια...)
https://www.mrdeals-greece.com/produ...-ingco-dm2002/
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Παράγγειλα από aliexpress και μου ήρθε με εκτελωνιστικά και συναφή έξοδα.
Υπάρχει θέμα πλέον με τις αγορές από Κίνα μετά το καλοκαίρι.
Εγώ απλά σκέφτομαι να μην πάω καν στο ταχυδρομείο να το παραλάβω, ας γυρίσει πίσω στην Κίνα - λογικά θα μου κάνουν refund.
Ξέρει κανείς αν θα γίνει refund;
![]()
Κινεζος να κάνει refund;
Καλή ερώτηση.
Ο Κινέζος μπορεί να το κάνει το refund.
Όμως θα είναι λάθος να το κάνει. Ο πωλητής δεν έκανε τίποτα λάθος. Σου έστειλε τη παραγγελία και απλά εσύ δεν θέλεις να την παραλάβεις λόγω των τελωνειακών εξόδων, τα οποία γνώριζες όταν έκανες την αγορά, αλλά ήλπιζες να γλυτώσεις...
Όταν οι Κινέζοι θα σταματήσουν να στέλνουν Ελλάδα γιατί τα μισά δέματα γυρνάνε πίσω αφού οι Έλληνες αρνούνται να πληρώσουν τον εκτελωνισμό, θα βγαίνουν κάποιοι και θα τους βρίζουν....
Δεν ειναι παρανομο να επιστρεφεις ενα προιον. Ο πωλητης μπορει να αφαιρεσει τα μεταφορικα και να χρεώσει ενα τέλος για το στοκαρισμα.
Φυσικα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι δεν θα ξαναστειλουν οι Κινεζοι στην Ελλαδα, οταν δουν οτι μαζευτηκαν πολλοι ατζαμιδες στις ιντερνετικες αγορες. Ουτε οτι εμεις δεν θα τους βριζουμε που δεν στέλνουν![]()
Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss
Αν δεν κάνω λάθος το Aliexpress συμπεριλαμβάνει το ΦΠΑ στην τιμή, πολλοί πωλητές όμως δεν κάνουν σωστά τη διαδικασία και πέφτει καμπάνα (ΦΠΑ + τέλος εκτελωνισμού) άμα τη παραλαβή. Σε αυτήν την περίπτωση κάνεις claim για να σου επιστραφεί ο ΦΠΑ, τον οποίο είχες προπληρώσει. ΔΕΝ το έχω κάνει ποτέ, και δε θυμάμαι καν πού το διάβασα. Με εξαίρεση κάποια ευτελή αντικείμενα, για τα λίγα πράγματα που ψωνίζω από κινεζομάγαζα προτιμώ το Banggood, με το οποίο ποτέ δεν είχα πρόβλημα τελωνείου.
Παιδιά δεν γίνεται να ψωνίζουμε χονδρική και να παραπανιόμαστε για το πως συμβαίνει.
Ας βλέπαμε αντίστοιχη αντίδραση στα ευρωπαϊκά οχήματα που εκτελωνίζονται παράνομα, που έχει δικαστεί η χώρα και πληρώνουμε
πρόστιμο κάθε χρόνο κ.λπ.
Το κατάστημα του ali δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα γραφείο εισερχομένων - εξερχομένων. Δεν θα προσπαθήσουν να ζητήσουν
τον αριθμό φορολογικού μητρώου όταν η παραγγελία είναι ξεκάθαρα από μη έμπορο, στείλτε τον εσείς και ζητήστε την απόδοσή του φόρου.
Υπάρχει περίπτωση να σας πουν ότι η παραγγελία σας δεν δικαιολογεί τον χρόνο κάποιου για να κάνει την διαδικασία..
Είχα καιρο να βαλω παραγγελια εβαλα 5-6 μαζεμενες τον περασμενο Νοέμβριο '21 ήρθαν ολες χωρις τελωνειακα εξοδα.
Θελει να προσέξεις κατα την αγορα αν περιλαμβάνουν φορους. Οι περισσότεροι το κανουν και συμμορφώνονται με το τιμολογιακο καθεστως καθε χωρας. Δεν ξερω στον απο πανω τι συνέβη
Παντως ψωνιζετε αφοβα αλλα με έλεγχο τι αγοραζω τι τικαρω
Εμένα περιλάμαβανε ΦΠΑ η αγορά που είχα κάνει.
Αλλά τώρα κοστούμι με εξτρα ΦΠΑ πέρα από τα έξοδα εκτελωνισμού....
"Λεφτά υπάρχουν"....
Λοιπόν τα καλά νέα είναι ότι το Aliexpress Saver Shipping δεν περνά τελωνείο κλπ!
![]()
θα σε εκπλήξω, αλλά ούτε το aliexpress standard shipping περνά τελωνείο...
Οτιδήποτε κάτω των 150€ δεν περνάει πλέον, ανεξάρτητα από την μέθοδο αποστολής. Για πιο ακριβά προϊόντα, έχουμε γράψει οδηγίες στο θέμα με τις αγορές από eBay.
Δεν περνάει εφόσον έχει καταβληθεί ο αναλογούν ΦΠΑ κι έχει συμπληρωθεί η σχετική φόρμα προ της αποστολής και ο αντίστοιχος αριθμός που αποδόθηκε στην αποστολή μετά την καταβολή του ΦΠΑ αναγράφεται σε εμφανές σημείο στο δέμα ώστε να μπορεί να τον ελέγξει/επιβεβαιώσει ο τελωνειακός υπάλληλος στη χώρα προορισμού (Ελλάδα εν προκειμένω)...
Ναι. Πλέον όλα τα e shops εισπράττουν τον ΦΠΑ, άρα όλα αυτά που σωστά λες γίνονται αυτόματα.