Εκεί μιλησα με ένα νορβηγό που έμενε, στην περιοχή και είχε φορτωμένο πάνω στο αμάξι το ποδήλατο του για να εξερευνήσει δίτροχα και αυτός, της ομορφιές του τόπου του …
Τον ρωτούσα ανά ποσα χιλιόμετρα έχει από εδώ και εμπρός βενζινάδικα και ποσα έργα θα έχω ακόμα την τιμή, να συναντήσω στον δρόμο μου…
Και αυτός μου έλεγε ότι στην Νορβηγία είναι πολύ φυσιολάτρες και με την πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί, ασχολούνται με την ποδηλασία το ψάρεμα την πεζοπορία. Αλλα δυστυχώς δεν έχουν πολους μήνες περιθώριο το χρονο, για να το κάνουν…
Τα χιλιόμετρα κυλούσαν και εγώ ήμουν στην κοσμάρα μου. Ημουν κουρασμένος, αλλά ο δρόμος από μόνος του με οδηγούσε πλέον παρά μόνο σε ένα προορισμό.
Στάσεις έκανα μόνο τις απαραίτητες, γιατί φοβόμουν μην τυχόν και σβήσει το φέιζερ και δεν ξαναπάρει μπρος. Και όσες στάσεις έκανα, αφηνα τον κινητήρα αναμένω μην και τυχόν μπλέξω σε τίποτα, υπερβόρειες καταστάσεις. Πολλοί ταξιδευτές είχαν φτάσει στην πηγή και δεν ήπιαν νερό και εγώ φρόντιζα όσο μπορώ, και την παραμικρή πιθανότητα του ρίσκου νά την εξαλείψω, για να μην γίνω και εγώ ένα δύστυχες στατιστικό στοιχείο αυτού του ταξιδιού.
![]()